eşinin yaptığı hos değil ama belliki yenı gelın olduğun ıcın beklenıyor senden ve yapmazsan huzursuz gunler beklıyor senı.o yuzden bellıkı yapcaksın barı kolayına gelecek sekılde ayarlamalar yap.mesela sarmayı beyrama kadar sarma ısını yap ve kendınce ayarladıgın bır tencerenın olcusunde posete koyup buzluga at.bayramda gerektıkce cıkarıp pısırırsın.sarmanın puf noktası eger zeytınyaglı yada etlı yapıyorsan suyunu cok koyma,az suda demlenerek pısır kı pırınclerın cok su cekıp lapa lapa olmasın.kısık ateste su ekleyerek pısır.boylece lezzetlı olur. sutlacının once denemesını yap.tek bır marka pırınc al ve ornegın yarım yada 1 lt sut ıle pısır,ve pırıncınıde sekerınıde yıne olcuyle koy kı kıvamında ve tadında oynamalar yapabılesın.begenmedıgın zaman.tuturdugun olcuyu artırarak arefe aksamı pısır.zaten sutlac cok beklemez.ve hıcbırını buyuk tencerelerde yapma ornegın pılav tencerelerı varya 22 cm falan onlarda pısır.cunku buyuk tencerede ayar yapmak zor oluyor.son olarak etını ıse duduklu tenceren varsa yarım saatte yaparsın.ben hep oyle yapıyorum ve yıyenlerde cok begenır.etı dogradıktan sonra sıcak su koyup bır kac dk bekletıyorum kanı ve o ılk suyu cıksın dıye.sonra dudukluye etın yağlarından da koyarak ve yarım cay bardagı su koyarak dudukluye koyarım ve her etın pısme suresı hayvana gore degısır o yuzden 15 dk sonra dudkluyu acıp kontrol ederım ona gore pısmeye devam ederım et pısınce ıcıne karabıber ve soganı dograyıp az bıraz kavurduktan sonra kapatırım.sogan koymayacaksanda yıne kavur bıraz ve kapat.bu kadar.yapılmayac seyler degıl bunun ıcın esınle bayram gunu kotu olup canını sıkma.dedıgım gıbı hos degıl yaptıgı ama sen onu mahcup et altından kalkarak.duduklun yoksa guzel bır tane aldır,tenceren yoksa aldır.cunku ısını bunlar kolaylastıcaktır.
offff ne yazmısım yaaaa
offff ne yazmısım yaaaa