slm marfetli hanımlar lütfen konumu okuyun

cmekli

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Nisan 2011
214
3
46
Bursa
benim yarn özel misafirlerim gelcek ne olur en güzel yaptığınız pasta börek tariflerini rica ediyorum değişik ve güzel olan herşeyi yazın lütfen

Kıymalı bezelyeli börek yapabilirsin. Klasiktir ama çok sevilir.
Havuç patates salatası yapabilrsin, yoğurtlu.
Kuru börülce salatası yapabilirsin, kuru soğanlı, dereotlu.
Mayalı poğaça hamuru (tuzsuz, az tuzlu) ile sade poğaça yapıp içine Nutella sürebilirsin.
Tahinli kek yapabilirsin.
Peynir topu yapabilirsin.
Lorlu kırmızı biber dolması olabilir.
İncir tatlısı olabilir.
Hazır paket aşurelerden düşünebilirsin, biraz ilave malzeme ile 20 dkda orijinaline yakın harika aşure olur.
Lokma dökebilirsin.
Damla çikolatalı un kurabiyesi olur.
Profiteroller var hazır paket.
Yalancı el açması börek yapabilirsin, patateslisi güzel olur.
Minik misket köfteler yapabilirsin.
Beğendiğin varsa tarfinin yazarım, içinde tarifini bilmediklerim de var ama, internetten bulunur.

Gerçekten güzel tavsiyelerde bulunmuş.
Bende sana bir tane söyleyeceğim, biraz uğraştırıyor ama hazırlayıp dolapta bekletip, en son misafirlerinin gelmesine 1-2 saat kala kızartma işini yapabilirsen, güzel olur.
Kısaca tarif şöyle:

MALZEMELER
3-4 Adet orta boy patates
100gr Tulum peyniri
Kıyılmış maydonoz ve dereotu
1 Tatlı kaşığı sebzeli çeşni veya istediğiniz baharatlar
1 Adet yumurta sarısı
1 Su bardağı tel şehriye,
tuz

HAZIRLANIŞI
Patatesleri haşlayıp kabuklarını soyun. Çatal yardımıyla patatesleri ezin.Üzerine tulum peyniri (şart değil), maydonoz, dereotu, çeşni ve tuzu ekleyip yoğurun. İsterseniz kimyon, karabiber ve kırmızı biber de ekleyebilirsiniz. Bir kaba yumurta sarısını alıp karıştırın. Düz bir kaba da tel şehriyeyi koyun. Hazırladığınız harçtan, ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elinizde yuvarlayın. Önce yumurta sarısına, sonrada tel şehriyeye bulayıp bol yağda kızartın.
Yanında sarmısakli yoğurt ile veya sade olarak servis yapın. Yanına haydari de koyabilirsiniz alternatif olarak veya dereotlu yoğurt. Afiyet olsun…

Tabii görüntüsü de şu şekilde:

Kızartırken tavadan bunu alması biraz zahmetli oluyor. O yüzden kevgir ile almanızı tavsiye ederim, dağılmaması açısından.
Çok yağlı olmaması için de önce bir - iki sıra peçete üzerine alın ilk, sonra servis edeceğiniz tabağa alın ki biraz yağını salsın

cvp verdiğiniz için çok çok teşekkür ederim tatlıya bakıcam hemen tarifler arasından bakarım istediğim olunca yazarım sonuncu resim koyan arkadaşım yaparsam şayet fritözde kızartırım msjları hızlıca okudum isimlere bakamadım kusura bakmayın hemen cvp vermek istedim çok teşekkür ederim benim konumu okuyup cvp verdiğiniz için

canım bende genelde yaptığım tarifleri paylaşayım...,
yoğurtlu kabak havuç ...harika oluyor..
milföylü külah...
revani
çikolatalı turta
kıbrıs tatlısı
avcı böreği
meksika fasulyesi salatası
arpa şehriye salatası
kadayıflı muhallebi

şimdilik aklıma gelenler....

çok teşekkür ederim çikolatalı turta
kıbrıs tatlısı tarifleri varmı ama sizin tarifiniz olursa sevinirim çünki internetten genelde tutturamıyorum herzaman yapıyorsanız güvenirim size gerçi tatlı olarak şeker hamurlu pasta var aklımda ama üşenirsem veya aksi bir durumda hemencecik sizinkini yaparım ama pasta aklımda onu yapıcam demiyorumda birinci sırada mesela ben haşhaşlı revaniyi yaparım çokta beğenirler ama herzamn aynı yapmamk adına pastayıda birkere sevgililer gününde yapmıştım görüntü çok güzeldi yalnız yavandı biraz iç malzemeyi az koymuşum sanırım bu defa aynı hataya düşmem umarım

çikolata turta azeri kızın tarifi.yemek bölümünde bulabilrsin......misafirler gelmeden hemen yapmak gerekiyor...kelepçeli kalıpta ve turtayı çevirmek biraz zor oluyor....kesince içinden çilotası akıyor....
kıbrıs tatlısıda yine buradan aldım...tarçınlı ceviz rüyası diye geçiyor..eski adı ilknur şimdi kraliçekatherina nın tarifi...nickini yanlış yazmış olabilirm...1 gece önceden yapmak gerekiyor...burdaki tarifte şerbeti şeker suyun içinde eritiliyor..bir dahaki denemem de kaynatarak yapmayı düşünüyorum....

sana cok kolay ama bır o kadar da lezzetlı bır tarıf vereyım...

3 paket bıskrem bıskuvı

2 paket krem santı

1 paket cıkolata sosu

1 paket vanılya

2 muz ve (ıstege gore elma)

cevız yada fındık

yapılısı:bıskremlerı kır 2 ye yada 3 e cukur kaba koy krem santılerı yapılısına gor cırp ve bıskuvıyel karıstır vanılyayı koy cevız muz elma bunları da karıstır sonra elınle ıyıce yedır bırbırıne borcama ser....cıkolata sosunu tarıfıne gore yap ve uzerıne dök buzlukta 2 saat beklet ve servıs yapp....

ikinizede çok teşekkür ederim bunları not alayım benim tarif defterime gerçi çok tarif yaznmam genelde uydurukçuyumdur kafama göre ne bulursam atarımda heehe

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…