Sma hastalığı yüzünden oğlumu kaybettim ve tüp bebeğe baslıyacakken adet gecikmesi şüpheli test böyle olan var mı testi?

Evet ilk 3 dk da bu sonucu oldu 2 gün geciktim çok da dikkatliydik temkinli kan verdik 15 dk sonraya 2 saat olacak ve sonuç cıkacak Rabbim cümlemizin imtihanını küçük eylesin mükâfatını büyük eylesin

Apar topar tekrar gebelik düşünmek yerine önce bu defa artık eşinizle sma taraması yaptırmanız daha doğru olmaz mı? 1 küçücük evladınızı bebeğinizi toprağa bunun yüzünden vermişken? Ben pes diyorum üzgünüm ama bu konuda günahsız bir bebeğe daha çok üzülürüm. Öz evlat takıntısı bu başka birşey değil!

Son düzenleme:
Evladını kaybetmiş anneye biraz acımasızca bir mesaj yazmışsınız sanki.. Aynı anda 2 korunma yöntemi kullanırken gebe kalan kadınlar da varken biraz peşin fikirli olunmuş.

SMA taramasına da gerek yok bu arada bebeklerini kaybettikleri için genlerinde olduğu kanıtlanmış. Tarama yapılıp yapılmadığının yazılmaması yapılmadığı anlamına gelmez sonuçta değil mi? Kimse (deli değilse) kaybetmek için bebek sahibi olmuyordur eminim.

Acımasızca değil malesef kuzum bile isteyedir bu.. bunu bilerek bir insan doğal yolla nasıl olurda hamile kalır bu bencillik!?
Tüp bebekte belki PGD seçeneğini seçeceklerdir fakat bunu dahi belirtmemiş olasılık çok çok düşüyor o durumda biliyorsundur. Bahsettiğim tarama testi buydu. Sma lı anne babanın sma testi yapmasını istememe gerek yok söylediğiniz gibi kanıtlanmış bir gerçek var ortada O yavruların ağlayışları acı çekişleri benim ciğerimi parçalarken riskli ebeveynlerin böyle davranması bende sadece öfke yaratıyor. Başıma gelmemişken kahroluyorum o yavru için bu anne toprağa yavrusunu koymuş hala ilişki yaşıyor korunmasızca?

Başınız sağ olsun.

Niye korunmadınız? Ekstra dikkat etmeniz gerekmiyor muydu?

Geçen hafta bir kaybımız oldu (bir yakınımızın), onun üzerine gelince içimdekiler döküldü biraz.. Korunmasız bir birliktelikse kendi vicdan azaplarına davetiye çıkarmak istemişlerdir tabiki başka açıklaması yok..

Bilmez miyim.. Ah yavrularım keşke aldığım nefeslerin birazını onlar için alabilsem. Umarım bir an önce etkili ve kesin bir çözüm acilen bulunur

Yaaa kuzum oluyor öyle inan art niyetli olduğunu düşünmedim zaten kaybın için çok üzgünüm.. sabırlar dilerim direnmek ve hayata içimizde açılan kocaman boşluklarla devam etmek zorunda olmak en zoru.. bende art niyetli incitme amaçlı olarak yazmadım bebeğiyle ilgili fakat paylaşım sahibi anne baba kesinlikle bencilin teki!
İnşallah şu illetten bütün bebişler kurtulur fakat bunca risk varken ortada sütten ağızı yanan yoğurdu üfleyerek yer misali yahu bekleyecekleri süre 1 hafta ragl süresini çıkart 20 gün civarı birşey.. bari korunun hiç birşey yapmıyorsanız. İnan kuzum yıllardır bebek özlemi çekiyorum şuan tüp bebek merkezinde nisandan beri tedavi görüyorum onda bile herşeyi cıncık cıncıl edip soruyorum doktor 1 diyorsa üzerine 5 titriyorum.
İlk yazdığım yoruma bir daha baktım biraz sert eleştiri olmuş ama UMARIM DERS ALIRLAR!

Sen ruh hasta mısın arkadaş ? Yazdığımı okuyamayacak kadar kör müsün vicdan yoklumusun tedbirli olduğumuzu yazdım . Tüp bebeğe başlayacak olmamızı yazdım . 8 Aydır ne yaşadığımı bilmiyorum yanımda yoktun görmedin etmedin devlet hastaneler de rapor için kosustururken. Tüp bebek merkezleriyle görüşmelere giderken . Genetik merkezlerinde günler geçirirken yanımda mıydın ? Ben tedbir aldım diyorum takdir Mevlanın korktuğum için yazdım evlat benim evladım dı benim yandığım kadar yandım mı benim yavruma . Ayrıca cahilieytci davranışından vazgeç . Tüp bebek te olsa benim evladım olmasa da . Ben 25 yaşındayım Şuan bunları yazarken elim titriyor sinirden öz evlat takıntım olsa yaşımdan dolayı olmayacağını bile bile deprem dönemin de gidip koruyucu aile olmak için basvurmazdım benim öz üvey evlat takıntım yok saglılı hayırlı evlat herkesin duası ama sen vicdansız bi insansın anlamazsın.
Sen ru

Allah razı olsun sizden çok güzel yazmışsınız biz çok tedbirliydik 8 aydır hala da öyleyiz çok şükür tüm tetkik ve taramaları yaptırdık oğlumuz yaşarken de wes olsun kromozom olsun doğduktan sonra herşeyini bi anne baba olarak yapılabilecek herşeyi insan yazmak için yazınca böyle oluyor malesef bazı insanlara malzeme vermiş oluyoruz çocuğumın kolları kırık ve hipotonik bi bebekti sma nın en ağır formuyla yani hiç yaşayamaz haliyle 21 gün savaştı yine yasada bizde anne baba olarak onun için çabalardık kaybımızdan sonra devlet ve özel olmak üzere bi çok yerle görüştük Eylül de pgt ile tüp bebek için ödeme başlatıp setup işlemiyle işe girişiyorduk herşey planıydı ama Mevla kul plan yapınca gülermiş dedikleri misal böyle bişeyle imtihan etti Hamd olsun kan sonucum 0.100 hamile değilim ama insanlardan destek yerine köstek mesajları gelmiş ve üzüldüm siz vicdanlı bir insansınız rabbim gönlünüzdeki duayı hayırla tez zamanda karşınıza çıkartsın

Başınız sağ olsun.

Niye korunmadınız? Ekstra dikkat etmeniz gerekmiyor muydu?
Allah razı olsun biz ekstra ekstra dikkat ettik ama insan korkuyor belki prezarvatif yırtıldı diye düşündüm geçince korktum ama Hamd olsun sonuç 0.100 değilim ama insan korkup danışmak istiyor korundum korunmasam dicem ki tamam hap kullanmıyorum çünkü tüp bebeğe baslıcaz doktor önermedi kondomla korunuyorduk dikkat ediyoruz etmek zorundayız bu konu çok hasssas ve sınavı çok büyük

Korunmasız bir ilişki yaşadığımı hiç bi yerde yazmadım bunu nerden çıkarttın ya sen var ya yazdıklarına bak her insanın sınavı bu dünyada Farklı imtihanlarımız ama sen insan değilsin önce insan olmayı öğren belki imtihanın kolay geçer !

Seni rabbime havale ediyorum durduk yere Şuan bu halde olmama sebeb oldun hakkıma girdin gerçekten seni Allah’a havale ediyorum

Kaybınız için çok üzgünüm.. Ama bir yandan da bu günahsız bebeklerin cennete annem babam olmadan girmem deyip şefaat edeceğine olan inancım sebebiyle de sizin adınıza umutluyum. Çeşit çeşit imtihana tabi tutuluyoruz işte dünya böyle bir yer, herkesin hikayesi farklı. Herkes farklı pencereden bakıp kendine göre bir yorum yapabiliyor. Olabildiği kadar empati yapmaya çalışıp ona göre bir yorum yapmaya çalışıyorum, işin aslını astarını bilmeden mahsun kalpleri ikinci bir defa kırmamak adına.

Tedavi süreciniz için dualar edeceğim. Rabbim en kısa sürede kolaylıkla hayırlı haberler almayı nasip etsin size. Bebeğinizle sağlıklı huzurlu musmutlu yıllarınız olur inşaallah

Rabbim sizin de herşeyi gönlünüzce tez zamanda hayırla kolaylıkla nasip etsin dualarınızda olacağımı bilmek kalbimi yumuşattı Rabbim yolunuzu Açık etsin

Teşekkür ederim.. Sizi de anlıyorum aslında evlat hasreti çekerken karşınızda sorumsuz bir anne figürü olduğu düşüncesi çileden çıkarmış sizi. Ama mesaj çok kısıtlı yazılmış o yüzden işin iç yüzü pek anlaşılmıyor. Başka bir konuya yazdığı cevabı okudum pgd yönteminden de haberleri var aslında.

Umarım siz de en kısa sürede güzel haberler alırsınız, evinize neşeli bir nefes katılır

Rabbim sizin de herşeyi gönlünüzce tez zamanda hayırla kolaylıkla nasip etsin dualarınızda olacağımı bilmek kalbimi yumuşattı Rabbim yolunuzu Açık etsin
Bak şuna kızarım tedbirliyim demişim Kaybım var demişim ve tüp bebeğe başlayacağımı söylemişken evet çok detay vermedim çünkü açıklama yapsam da bana o yorumları hakaretleri yapan hakkıma giren beni yine anlamazdı tüp bebeğe öz üvey muhabbetti yapabilecek kadar cahil biri ama insan insan olmayı unuttuğunda çok can yakıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…