smear testi lütfen cevaplayın

Reşitsen gidebilirsin canım. Ama sadece smear yetmez hpv testi de yaptır aynı şekilde smear gibi alınıyor zaten ihmal etme siğil cinsi tehlikeli mi zararsız mi ogrenilmeli bunun için şehir hastanesi ya da eğitim araştırma üniversite hastanesi gibi bir hastanenin kadın doğum ONKOLOJİ bölümüne gitmen lazım. Gitmişken mutlaka sigillere asit sürdür. Hakkında hayırlısı olsun inşallah

Kız gayet kendinden emin şekilde soru sormuş.Bakire değilim iyi mi yaptim kötü mü yaptim size göre "diye soru sormamiş!!!Hemen ahlak bekçiliğine soyunmakta üzerimize yok cidden.Esas soruyu bırakıp hemen yargilamaya geçiyorsunuz.Evet keşke yapmasaydı kendini korusaydı ama olan olmuş kızın yüzüne acımadan pat pat söylemek büyük vicdansızlik.Belliki yaşı küçük büyüklerinden bilgi alarak sorununu çözmek derdinde..Şu hayatta kınadiğınizi yaşamadan ölmüyorsunuz."KARMA"diye birşey var..Siz olmasanız çocuğunuza o olmazsa torununuza bile geçebilir.Allah güzel kalp nasip etsin cidden onun olmamasıda büyük nasipsizlik.
Soruya gelince siğil çiktigı için büyük ihtimalle düşük riskli hpv vardır.Ama bunun yanında siğil çıkarmayan yüksek riskli hpv de olabilir.Buda önlem alınmadığı taktirde tehlikeli malesef.O sebeple muhakak bakilmasi lazım kardeşim..25 yaşindasın Ailen birşey anlamaz merak etme...18 yaş üzerinde olduğun için ailen senin bilgilerine ulaşamaz.
Sanırım mesajınız bana, etiketleseydiniz de daha önce görseydim. Namus bekçiliği yapmadım, onun namusu veya namussuzluğu benim hiç umrumda değil. Ama evlenmeden ilişki yaşayıp sırf aile korkusundan gizli işler çevirmek ve bakire olmadığı için bunun ileride müstekbel eşi için sorun olacağını sandığı için smear testi gizlemek istemesi bana pek etik gelmiyor. Ha siz çok anlayışlısınız, karmayı da biliyorsunuz madem, bir gün kendi cocuğunuz veya torununuz namusa önem verdiği halde karşısına bekaretini kaybeden ama bunu gizlemeyi başaran biri çıkarsa hiç üzülmeyin. Mesajlarımı doğru düzgün okusaydınız namusuna değil de bu durumu gizlemesine vurgu yaptığımı görürdünüz. Ama yok bayılıyoruz milletçe her eleştiriye bir şeyler ekleyip dram yapmayı.

Sanırım mesajınız bana, etiketleseydiniz de daha önce görseydim. Namus bekçiliği yapmadım, onun namusu veya namussuzluğu benim hiç umrumda değil. Ama evlenmeden ilişki yaşayıp sırf aile korkusundan gizli işler çevirmek ve bakire olmadığı için bunun ileride müstekbel eşi için sorun olacağını sandığı için smear testi gizlemek istemesi bana pek etik gelmiyor. Ha siz çok anlayışlısınız, karmayı da biliyorsunuz madem, bir gün kendi cocuğunuz veya torununuz namusa önem verdiği halde karşısına bekaretini kaybeden ama bunu gizlemeyi başaran biri çıkarsa hiç üzülmeyin. Mesajlarımı doğru düzgün okusaydınız namusuna değil de bu durumu gizlemesine vurgu yaptığımı görürdünüz. Ama yok bayılıyoruz milletçe her eleştiriye bir şeyler ekleyip dram yapmayı.
Sen ,O, Bu,Şu hiç farketmez ben ortaya konuştum hanımefendi.Çok var sizin kafada..Beni bilenler bilir gayet gelenek göreneklerine bağlı biriyimdir.Ben olumsuz bir durumu dahada büyütmenin dahada fazla yargılamanın o kişiyi daha da çıkmaza sürükleyebileceği derdindeyim.Kız çaresiz kalmış akıl almak istiyor."HATA"mı evet HATA."Aferin Çok iyi yapmişsın" diyecek halimde yokk..Ama ne yapılabilir bu durumdan sonra.İş işten geçmiş.O zaman alsın eline bir mikrofon "Ben bakire değilim hpV kapmışım" diye bağırsın.Herkes öğrenir gizli kalmaz çok da güzel etik olur(Size göre).İnsanlarin karakter yapılari farklıdır.Bazıları hatalarının yükünü taşıyabilir , bazılari altında ezilir.Güçsüze bir tekmede ben vuramam kusura bakmayın.Benim torunlarımın karşısına böyle bir şey çıkarsa da merhametli davranmalarını umarım.

Back
X