Smear testi

gzmkmrrl

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
6 Ağustos 2021
22
1
1
22
Arkadaşlar bu işlrmi yapıyolar bana mantar için falan. Her ay yaptırıyorum 18 yaşındayım ve 21 yaş altı olmazmış diyor doğrumu? Doktora sordum birşey olmaz diyor.

Her ay smear testi mi yaptırıyorsunuz? Anlaşılmıyor yazınız biraz daha açık yazar mısınız?

Neden? Doktorunuz sık sık smear testi yaptırmanıza mı “bir şey olmaz” diyor?
Smear testi ilk cinsel ilişkiden 3 yıl sonra ya da 21 yaşından sonra yapılmaya başlanmalıdır. 30 yaşından küçük kadınlara yılda bir defa smear yapılmalı, 30 yaşından büyüklere ise 3 kez ardışık smear sonucu negatif ise 2-3 yılda bir smear testi tekrarlanmalıdır.23 Haz 2020.

İnternetten alıntı yaptım

Smear testi ilk cinsel ilişkiden 3 yıl sonra ya da 21 yaşından sonra yapılmaya başlanmalıdır. 30 yaşından küçük kadınlara yılda bir defa smear yapılmalı, 30 yaşından büyüklere ise 3 kez ardışık smear sonucu negatif ise 2-3 yılda bir smear testi tekrarlanmalıdır.23 Haz 2020.

İnternetten alıntı yaptım
Smear testini biliyorum, sık olmasına şaşırdım.
Herhangi bir şey olmaz, çubukla örnek alıyor sonuçta işlem yapmıyor ki

Senede 1 kere yaptırılır belli bir yaştan sonra ayrica mantar varsa cikar ama amacı kanser taramasıdir. Doktorunuz para için yapiyor bence bunu, baska doktora gidin size smear yapmazlar bu yasta

ilk cinsel iliskiden 2 yıl sonra yapılır diye biliyorum ben, iliskiniz yoksa neden yaptırıyorsunuz, fiziksel bir zararı yoktur ama her ay smear yapılmaz, senede 1 bile cok eger bir sıkıntınız rahatsızlıgınız sikayetiniz yoksa

Arkadaşlar bu işlrmi yapıyolar bana mantar için falan. Her ay yaptırıyorum 18 yaşındayım ve 21 yaş altı olmazmış diyor doğrumu? Doktora sordum birşey olmaz diyor.
Smear testi yılda bir defa yapılır ayrıca mantar için bu testi uygulamaya gerek yok ki, doktor beni şaşırttı doğrusu.

Bence önce bilgiyi dopru paylaşırsan burdaki arkadaşlarda net yardımcı olurlar. Mantar kaşıntı ganöa ve beyaz penirimsi kıvamda akıntısır ilaçla veya bekaret sprunu yoksa 2 fitille geçer. Smear adet düzensizliği olunca rahim kanseri şüpehisiyle yapılır ki bakire bi bayana yapmazlar içeri bişey sokuyor. Bende yaptım ader düzensizliği kanser şüphesiyle.bence farklı birşey sormak istemişssindir

Bence önce bilgiyi dopru paylaşırsan burdaki arkadaşlarda net yardımcı olurlar. Mantar kaşıntı ganöa ve beyaz penirimsi kıvamda akıntısır ilaçla veya bekaret sprunu yoksa 2 fitille geçer. Smear adet düzensizliği olunca rahim kanseri şüpehisiyle yapılır ki bakire bi bayana yapmazlar içeri bişey sokuyor. Bende yaptım ader düzensizliği kanser şüphesiyle.bence farklı birşey sormak istemişssindir
Vajonadan bişey alıyolar ya çubukla falan mantar için o test Azeribaycanda yaptırdım Yaxma diyolar ona o yüzden anlatamıyorum tam

Back
X