• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aşım olmasına ve cinsel birliktelik olmamasına rağmen Hpv 16 pozitif çıktım

eylulh97

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
19 Kasım 2025
25
2
1
28
Merhaba

Ben 27 yaşındayım. 24-25 yaşlarındayken gardasil 9lu aşımı olmuştum. Sonrasında hayatımda hep aynı kişi oldu. Onun da hayatında sadece ben oldum.

Geçen sene smear ve hpv testi oldum smear de temiz geldi Hpv testinde de sadece tip 11 pozitifti.

Bu geçen 1 yılda hiçbir şey yapmadık partnerimle.

Bu sene tekrarlamak için hastaneye gittiğimde negatif çıkacağımdan çok emindim hem yaş hem cinsellik yaşamamak hem 2.5 yıl önce zaten aşımın olması falan derken negatif diye görüceğimden son derece emindim. Ama öyle olmadı.

Hpv 6 16 44 55 pozitif geldi. Smear de asc us geldi.

Aşırı korkuyorum. Şişli kolanda tüm muayenemi oldum doktor kolposkopi olacaksın dedi. Çok endişeliyim.

Hem doktor önerisi istiyorum alternatif olarak. Hem bu süreçte neler yapmam gerektiğine dair sizlerden tavsiye istiyorum. Gerçekten çok çaresiz hissediyorum

Merhaba

Ben 27 yaşındayım. 24-25 yaşlarındayken gardasil 9lu aşımı olmuştum. Sonrasında hayatımda hep aynı kişi oldu. Onun da hayatında sadece ben oldum.

Geçen sene smear ve hpv testi oldum smear de temiz geldi Hpv testinde de sadece tip 11 pozitifti.

Bu geçen 1 yılda hiçbir şey yapmadık partnerimle.

Bu sene tekrarlamak için hastaneye gittiğimde negatif çıkacağımdan çok emindim hem yaş hem cinsellik yaşamamak hem 2.5 yıl önce zaten aşımın olması falan derken negatif diye görüceğimden son derece emindim. Ama öyle olmadı.

Hpv 6 16 44 55 pozitif geldi. Smear de asc us geldi.

Aşırı korkuyorum. Şişli kolanda tüm muayenemi oldum doktor kolposkopi olacaksın dedi. Çok endişeliyim.

Hem doktor önerisi istiyorum alternatif olarak. Hem bu süreçte neler yapmam gerektiğine dair sizlerden tavsiye istiyorum. Gerçekten çok çaresiz hissediyorum
Öncelikle geçmiş olsun umarım bir an önce negatif olursunuz.bende 16 pozitifim aşılarımı oldum Salı günü kontrolüm var sizin gibi negatife döndüm mü acaba diye çok merak ediyorum.Acaba diğerleride önceden vardı da test mi çıkmadı acaba.Aşıları ara vermeden oldunuz dimi.Dozlar arası 0-2-4 demişlerdi bu sıralamayı geçince tekrar aşı olmak gerekiyor dediler eğer yanlış bilgi vermedilerse.Bu süreçte takviye kullandınız mı yada sigara kullanıyor musunuz

Merhaba
Düzenli oldum aşımı. Sigara da kullanıyorum ama aşırı kullanmıyorum günde 5-6 sigara diyim. 1.5 ay kadar bırakmıştım tekrar başlamıştım şimdi yine bıraktım.
Yani inanın o 1 yılda riskli hiçbir şey olmadı hayatımda
Testte çıkmaması gibi bir durum olmuyormuş doktor bu testlerde yanılma olmaz dedi

Size kolposkopi yaptılar mı?

diğer tipler baskılanmıştı ve bağışıklığınız düşünce geri çıkmış olabilirler mi? Kolposkopiden korkmayn. Çok kolay bir işlem

Teşekkür ederim cevabınız için 🙏🏻 bu sene epey stresliydim, bir zehirlenme vs atlattım. Son zamanlarda da sigarayı normalin üzerine çıkarmıştım. Bunlar mı etkiledi acaba?

ben çok korkuyorum :( herkes acıdığını yazmış. Acı dayanıklılığım ortadır kan aldırırken canım acımaz dövmede canım acımaz vs. Ama o çatal üzerinde istemsiz hep ürküyorum.

Bir hastane 50 bin dedi işlem için. Genel anestezi ile yapıyormuş hafif sedasyon olarak geçiyormuş. Diğer hastane anestezi yok dedi. Bazı klinikler de lokal anestezi yapıyoruz dedi. Çok kafam karıştı

Stres bağışıklığı düşürmüş olabilir. Hele anestezi ya da sedasyon alcaksan hiç korkma. Ben canı çok tatlı bi insanımdır. Hiç bişi hissetmiceksn. Hiç gerilme. Hpvnin mevzusu: her yıl smear vercen bağışıklığını yüksek tutucan… ben de çok geriliyorm sizi anlayabiliyorm

Back
X