Hanımlar merhaba, iyi geceler. Şimdi ben yeni mezunum, iş bulmaktaki en zor süreç bu herhalde, yeni mezunlara yönelik işler bayağı bir kısıtlı çünkü. Acelem yok ama bakıyorum elbette ilanlara. İş öğrenebileceğim ilanlar falan olduğu zaman onları değerlendiriyorum vs. Şimdi benim aklıma takılan birşey var: İnternette yetiştirilmek üzere SMMM (serbest muhasebeci mali müşavir) bürolarına eleman alıyorlar, maaşsız tabi çoğu. Ben bunlarla alakalı birşey duydum: yetiştirmek üzere deyip kadın/bayan eleman almaya özen gösteriyorlar, sonra bu aldıkları elemana bütün angarya işleri yaptırıyorlarmış. Bu işler vergi dairesiyle uğraşmak falan olsa ona bir lafım yok ama smmm bürosundaki yemek, temizlik işlerini de bu elemana yıkıyorlar diyenler çok. Aranızda bunu yaşayan var mı? SMMM ofisine stajyer olarak girip de sırf cinsiyetinden dolayı oradaki yemek, temizlik işlerini yapmak zorunda kalan? Bu doğru mu yoksa bu bir şehir efsanesi mi, gece gece kafama takıldı. SMMM bürosunda stajyer olarak çalışmış olan üyelerin aydınlatabileceğini düşünüyorum. :) Daha önce burada ön muhasebeci olarak çalışan hanımlara toz alma, çay-kahve yaptırma/taşıtma falan gibi şeylerin yaptırıldığını hatta bundan dolayı işi bırakmayı düşünen üyelerin açtığı konuları okumuştum.
Eğer bu gerçekten böyleyse biz 4 sene boyunca bunun için mi okuduk merak ediyorum.
Eğer bu gerçekten böyleyse biz 4 sene boyunca bunun için mi okuduk merak ediyorum.