SMMM'ler bir bakabilirmi acabaaa.. :)

gzddmrlli

You can if you think you can
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
10 Şubat 2015
3.047
3.041
Tanıdığım bir SMMM ( Serbest Muhasebeci Mali Müşavir) yok. O yüzden bana kim yardım eder diye düşününce kk aklıma geldiii :) Sizden başkası yalan :) SMMM stajyerleri maaşları hakkında bilgisi olan var mı? Çalışma koşulları? Yalnız SMMM için değil, SMMM stajyeri için soruyorum. Genel bilgilerinizi paylasirsaniz seviniriiim :*

Benim stajim yenu bitti. Temmuzda sinava girecegim. Malesef kosullar cok parlak degil. Eger staji baslatmamis olsaydim coktandir isi birakmak niyetindeydim. Biter bitmez de biraktim. Tam olarak ogrenmek istedigin nedir?

Benim stajim yenu bitti. Temmuzda sinava girecegim. Malesef kosullar cok parlak degil. Eger staji baslatmamis olsaydim coktandir isi birakmak niyetindeydim. Biter bitmez de biraktim. Tam olarak ogrenmek istedigin nedir?

Suan onlisansta muhasebe okuyorum, bu sene dgs' ye giricem muhtemelen Maliye'den devam edicem. Hedefim bu yönde yani. Çünkü uğrunda yanıp tutuştugum mesleklerden biri SMMM diğeri bağımsız denetcilik. Sadece muhasebeyi çok sevdiğim için (bunu herkes garipsesede gercek bu) hedef olarak bunları belirledim. Onceligim SMMM, ama çalışma koşulları hakkında bir şey bilmiyorum. Merak ettiğim tam olarak "simdilik" staj doneminin çalışma koşulları ve stajyer SMMM maaşları. Çok net yardimci olabilicegin inancindayim cevabınızi sabirsizlikla beklicem bu yüzden :)

Eger tanidik bir smmm yoksa muhtemelen isi ogretecegiz diye asgari ucretin altinda tabir caizse cep harcligina calismani isteyecekler. Aksam cikis saatin belli olmayacak. Ofisin temizlik hatta yemek ikram islerini de stajyere yaptirirlar. Insani sartlarda calisan cok az. Yol yakinken don derim. Piyasada binlerce smmm var. Hele ki istanbuldaysan. Baslatma sinavini gectim yeterlilik sinavi cok zor. Yol yakinken don bence.

Eger tanidik bir smmm yoksa muhtemelen isi ogretecegiz diye asgari ucretin altinda tabir caizse cep harcligina calismani isteyecekler. Aksam cikis saatin belli olmayacak. Ofisin temizlik hatta yemek ikram islerini de stajyere yaptirirlar. Insani sartlarda calisan cok az. Yol yakinken don derim. Piyasada binlerce smmm var. Hele ki istanbuldaysan. Baslatma sinavini gectim yeterlilik sinavi cok zor. Yol yakinken don bence.

Onceligimi denetcilige kaydirabilirim belki ama vazgecmem mümkün değil. Başka bi işle ömrüm geçsin istemiyorum açıkçası. Istanbulda değilim Bursa'dayım. Bir ihtimal.ilerleyen zamanlarda Kocaelidede olabilirim. Kısmet tamamen. Şartlar can sikiciymis gerçekten ama ne kolayki. Teşekkürler :)))

X