Snnetin zararlar

berdo

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Nisan 2008
10
0
86
Antalya
Sünnet Erken Boşalmaya sebep oluyor

TRAKYA Üniversitesi Edirne Tip Fakültesi Hastanesi Üroloji Anabilim Dali Baskani Prof. Dr. Osman Inci, sünnetin cinsel hayati olumsuz etkiledigini belirtti. Prof. Dr. Inci, "Sünnet erken bosalmaya sebep olur. Sünnetsiz erkegin cinsel gücü sünnetli erkeginkinden daha fazladir'' dedi. Üroloji Anabilim Dali Baskani Prof. Dr. Osman Inci, müslüman toplumlarda erkeklere yapilan sünnetin ileri yaslarda cinsel hayati olumsuz etkiledigini ve erken bosalmaya neden oldugunu söyledi. Prof. Dr. Osman Inci, sünnetin bilinen birçok faydasi olmasina karsin cinsel hayati olumsuz ekileyen yanlarininin da bulundugunu belirtti. Sünnetsiz erkeklerin daha geç bosaldigini söyleyen Prof. Dr. Osman Inci, söyle devam etti: "Sünnet derisi denilen ve penisin etrafini tamamen saran deri penisin sicak durmasini sagliyor. Bu deri sünnet yoluyla kesilince penis, artik deri olmadigi için sicak bir ortamda bulunmuyor. Ve dis ortama kendini alistiriyor. Daha sonra vajinal birlesme oldugunda, penis sicak ve kaygan bir ortama aliskin olmadigindan erken bosalma yasaniyor. Sünnetsiz erkekler de ise böyle bir problem yasanmiyor. Çünkü sünnet derisi kesilmedigi için penis o deri ile korunuyor ve sürekli sicak bir ortamda bulunuyor. Vajinal birlesme oldugunda da erken bosalmayi gerektirecek bir durum söz konusu olmuyor. Sünnetli erkekler cinselliklerini daha sönük yasarken, sünnetsiz erkegin cinsel gücü daha fazla oluyor.''

Saçma........................lık. Tıp diplomasını sünnetsiz erkeklerinden aldılar heralde bu uzmanlar.

Sünnet meselesi daha çook tartışılır.....

Bu uygulama islamiyetten çok daha öncelere dayanıyor bildiğim kadarıyla islamiyette de devam ettirilmiş...

Bazı bilim adamları "Allah sonradan kesilip atılacak fazla bir uzuv yaratmamıştır herşeyin geçerli bir işlevi vardır" derler.

Son düzenleme:
oooo eğerki zararlı olsaydı nüfusumuz bu kadar artmazdı dimi....

çok şaçma geldi bana ne alaka sıcak soguk ben tam tersini okumuştum bu yazının........olay sünnetle alakalı deil beyinle ilgili bence

Son düzenleyen: Moderatör:
ya insanların kafasını bulandırmaktan başka bişi diil
ohoo türkiyede yaşayan erkeklerin %99 sünnetli ozman onların hepsi erken boşalıyo hepsinin cinsel sorunu var :)
saçmalık bence nerden ne bulsak bu insanların kafasını karıştırsak dini vazifelerinden soğutsak diye uğraşılıyo gerçekten gülüyorum yaa
bide bunlara inanaılırsa tamam dicek söz yok

hah aferim, o, bu derken el atilmadik bir sünnet meselesi vardi,
ona da el atilmis sonunda, hadi hayirli olsun millete...

bence islamiyetin emrettigi hiçbirşey zararlı degildir

aynen öyle!

islamiyetin emrettigi hic biseyin zararli olduguna inanmiyorum tamamen sacmalik

eger uzmanlara bakicak olursak "adet kanamasi sirasinda iliskiye girebilirsiniz" diyo ama dinimizde bu haramdir ve tamamen kadini korumak amacli haram kilinmistir!

hangi kadin adet kanamasi varken ve sanci cekerken iliskiye girmek ister ki?

agrisi yoksa bile son derece pis bise oldugunu düsünüyorum

islamda da insanlari zor duruma düsürecek sagliklarina zararli olacak bise emredilecegine inanmiyorum

Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi 2. Üroloji Kliniği Şefi Üroloji Uzmanı Doç. Dr. M.İhsan Karaman, uç kısmındaki sünnet derisinin kesilip çıkartılması şeklinde tarif edilen “sünnet”in binyıllardır uygulanan bir gelenek olması yanında, A.B.D.’de en sık uygulanan pediatrik cerrahi işlem olarak da tıp dünyasının gündeminde olduğunu bildirdi.
Amerika'da da yaygın
Doç. Dr. Karaman, dünya erkek nüfusunun yaklaşık 1/6’sının sünnetli olduğunu belirterek, 1990 yılında A.B.D.’nde yenidoğan erkeklerin %80’inin sünnet edildiğinin tahmin edildiğini kaydetti.
Sünnetin yararları
Doç. Dr. Karaman, sünnetin potansiyel yararlarını şöyle sıralıyor;
"1. Sünnet derisi ile ilgili problemleri önler, veya varsa giderir.
2.Penis kanseri riskini elimine eder.
3. Cinsel yolla bulaşan hastalıklar (HIV gibi) ve serviks kanseri insidansını düşürebilir.
4. Yenidoğan erkeklerde üriner enfeksiyon insidansını on kat azaltır.
5. Sünnet olan bebeklerde idrar yolu enfeksiyonu riski 20 kat azalır. Çünkü sünnet derisinin altında mikrop birikimi olmaz."
Sünnet adeti öyle bir dinselleşmiştir ki neredeyse Allah'ın varlığına imandan sonra dinin ikinci şartı gibi algılanmış arkadaşlar Sağlığa yararlı olduğuna kanaat getiren,sünnet olur istemeyen olmaz.Sünnet dinimizin ne bir hükmüdür, ne de alameti farikasıdır. fakat tavsıye edılır...
Tıpta da bu konuda o kadr cok yorum var kı almıs basını gıdıyor..Fazla tartışmaya ne hacet degıl mı ama..

suna acıklık getıreyım yanlıs anlasılm olmasın arkadaslr ben sunnete asla karsı degılım bılakıs BAZI HADISLERDE efendımızın sunnet hakkındakı guzel yorumlarını ve tavsıyelerını okuyoruz kesınlıkle RABBIMIZIN bıze onerdıgı hıcbırsey saglıksız degıldır evet fakat farzmıs gıbı de algılanmamalı...Sunnet guzeldır ve muslumanı dıgerlerınden ayırır..Olmazsa olmaz dıye bırsey de yok..Yukarı da kullandıgım alametı farıka cumlesı yanlıs oldu sonradan farkettım dıkkatınıze..DUZELTMEK ıstedım...BU konularda yorum yparken cok dıkkatlı olmak gerekıyor...Yanlıs hukumden Allaha sıgınırım..

sünnet daha yararlı biliyodum vede yararlıdır temzilik açısından vede sağlık açısından bilim adamlarıda sünetsizler galiba kılıfını uydurmuşlar yararlarından bahsetseler ya kafayı yemiş bilim adamları yok faydalı diyolar bişey için arkasından uzun araştırmalardan sonra zararlı olduğu anlaşıldı arkasından yumurta masummuş diyolar saçmalıktan başka bişye değil:uhm::uhm:klava:

sünnet allahın emri değil diye biliyorum ben.farz değil yani...
bir de aslında bu yazılanları farklı farklı yerlerde okumuştum ben de..
ama sünnetin yararları da oldukça fazla.

tek kelimeyle saçmalık zararlı olsaydı sünnet olmazdı emin olun islamdaki herşey bilime konu oluyor ve doğruluyorlar bu yüzden kaç bilim adamı müslüman oluyo....

sünneti sadece müslümanlar değil musevilerde yaptırıyorlar hemde doğar doğmaz sünnet ettirilir...ve kesinlikle sağlık ve hijyen açısından son derece yararlı olduğuna inanıyorum...

--------------------------------------------------------------------------------
Schirin
bence islamiyetin emrettigi hiçbirşey zararlı degildir
valla haklıısn canım islamiyetin emrettiği hiçbirşey kötü olmazz

bencede sünnet zararlı birşey olamaz. Kur'an-ı Kerim ' de direk bulunmasada gerek hadislerde gerekse İslami diğer kaynaklarda genişce yer alan bir konu. zaten bu konudaki rivayetleri bir inceleyenler göreceklerki sünnet bazı alimlere göre sünnet sayılırken bazılarına göre vaciptir. eskiden hem idrar sonrası temizliğin sağlanması için gerekli görünmüş hemde kısmende olsa savaş alanlarında bulunan ölülerin müslüman olup olmadıklarını anlayıp ona göre defin işi yaparlarmış.

Peygamberimiz (s.a.s) bir başka hadislerinde şöyle buyuruyorlar: "Dört şey var ki, bunlar peygamberlerin sünnetlerindendir. Sünnet olmak, güzel koku sürünmek, misvak kullanmak ve evlenmek" (Tirmizî, Ahmed b. Hanbel, Müsned,).

yinede sünnet olmak benim bildiğim kadarıyla İslamiyette şart yani olmazsa olmaz değildir.

Sünnet olmak fıtratın bir gereğidir. İlk kez İbrahim (as) sünnet olmuştur. Peygamberimiz de fıtri sünnetleri sayarken sünnet olmayı ilk sırada zikretmiştir. Bugün yapılan tıbbi araştırmalarda da sünnet olmayan erkeklerle evli olan kadınlarda görülen rahim kanserinin sünnetli erkeklerle evli olan kadınlardan daha yüksek olduğu tespit edilmiştir. İbrahim (as) dan kalan bu fıtri sünnet asırlardır Müslümanların geleneği haline gelmiştir. Durum böyle olsa da sünnet olmak Müslüman olmanın bir şartı değildir. Dolayısıyla büyük yaşta Müslüman olanlar sünnet olurlarsa iyi bir iş yapmış olurlar. İbrahim (as)'ın seksen yaşında sünnet olduğu unutulmamalıdır. Ama sünnet olmak istemezlerse onlar bu işe zorlanamazlar---- alıntı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…