sobaya el uzatanlara dur diyememek

semurcan

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
15 Şubat 2011
7.018
13.025
248
sevgili kk uyeleri;

benim derdimi bazi uye arkadaslar uzerlerine alip, kinaye gibi gorebilirler; yahut bazi uye arkadaslar ise uzun uzun yazdiklari seylerin bir ozeti gibi... velhasil benim derdim 10lu yaslarin sonu, 20li yaslarin basindaki arkadas - kardeslerimizin hayata - kadin olmaya bu denli erken atilmak icin heves icerisinde olmalari.

ilk kasimi aldirmak istedigim gun annemin sozu idi:

- yarin dogal halinde kalmis olmayi ne cok ozleyeceksin.

yasim 29 ve artik hic kaslarimi almiyorum; bir deli siyah ormancik olsalar da :)

bu siteyi ben kendi adima cok yararli buluyorum. sosyolojik olarak bir cok farkli goruse, inanca, yasayisa ayna tutmakla beraber; butun farkliliklarina ragmen onca kadini bir kertede toplayabiliyor. aferin kadinlar kulubunu var edenlere.

fakat buna ragmen bircok konuda da care olmak isteyenlerin yureklerini yakiyor. mesela ben buradaki hikayeleri okumalarina ragmen hicbir ders alamayanlari gordukce kahroluyorum. kucuklugumun metaforu gibi; sobaya dogru kosan bir bebegi durduramayip, nihayetinde eli yansin ogrenir demek zorunda kalmaktan ar ediyorum. ustelik hayat yaniginin silverdin gibi bir merhemi de yok.

hislerimi ve bu konudaki caresizligimi paylasmak istedim. tesekkurlerimle.

Çok haklısınız. Mesela "önce okulunu bitir"sözü kaç kere yazılmıştır bilmiyorum. Artık kimse böyle bir konu açmasa. Mesaj çok net: üniversite bitirmedikten sonra söz, nişan, nikah yapmayın.

biz 'gelincik olma' diye bir calisma hazirlamistik bununla ilgili universitedeyken. o vakitler 'kardelen' olmak bir simge idi.

tabii ki herkes okuyacak, okuyabilecek diye bir kaide de yok; keske hayat esit kosullar sunabilse insanliga. ancak goz gore gore, hicbir farki olmayacagini bilerek digerlerinden bu yolda gidenlere cok uzuluyorum ve bir insan olarak caresiz hissediyorum.

Biz dur deriz,diyoruz da ama buna uyup uymamak kişinin kendisine kalmış.

takmamak lazım

iste o kendiler bir zaman sonra toplumlari olusturuyor, ucu bana size nesillerimize sirayet ediyor. bu sebeple de takili kaliniyor.

Valla yansin diyorum artik ben. Kimse de kizmasin bastan yol gosterilmesine ragmen sonradan siz hakliymissiniz diyenlere de beter ol diyorum. Diyorum yani yalan yok.

Allah hiç kimseyi telafisiz hata ile sınamasın. Ne diyelim tecrübe etmeden kabullenmek zor gençken. Annemi bile şimdi şimdi anlıyorum :)

iste o kendiler bir zaman sonra toplumlari olusturuyor, ucu bana size nesillerimize sirayet ediyor. bu sebeple de takili kaliniyor.
Ben uyarımı yaparım vicdanen içim rahat olur yani

ne yapalım başlarına silah mı dayayalım dikkate almayanların

örneğin.evliliğim kötü gidiyor ,hergün dayak yiyorum ama bir yandan da hamile kalmaya uğraşıyorum diyen birine

sakın yapma ,ne çocuğu boşan derim o dinlemez yapar hatta belki de üst üste iki tane yapar

ben bu durumda ne yapabilirim ki

aklını başına almasını temenni edip mantıklıca davranmasını tavsiye etmekten başka

sadece sanalda değil reelde de aynı durum geçerli

yok zaman da deil

22 yasinda esinden ayrilmis, meslegi olmayan,àpcuk var yada yok baba evine donmeye zorlanan yada istenmeyen birine zaman napabilirki..
bi hata butun omru mahvedebilir ..

Özür dilerim ama
Değersiz aşka saygım yok işte.
Mantıksız sevgiyede saygım yok Allah akıl fikir vermiş.
Sen gidip 18 yaşında bu aklını okumaya değilde evliliğe patlatırsan hayatta öyle patlatır yüzüne şamarı.
Aile baskısıyla evlendirilenleri tenzih ederim.
Burda bile yaşım 25 evde kaldım
Yaşım 22 bebeğim var kocamla öğrenci evinde kalıyoruz yorumları okudukdan sonra
Akıl fikir olduğu halde kullanmayanlara değil zaten lafım.
Akli melakeli calışan insana zaman iyi gelir daha güzel gelir hemde

tabii ki bunlar bireysel olarak cozumlenecek seyler degil. ki ben yine de kadinlar kulubunun bu tur sorunlar karsisinda yararli bir orgutlenme oldugu inancindayim.

Dur denileni dinlemeyeni ne yapmali? Bile bile elini yanan sobanin en dibine daldirana ne demeli?

tabii ki bunlar bireysel olarak cozumlenecek seyler degil. ki ben yine de kadinlar kulubunun bu tur sorunlar karsisinda yararli bir orgutlenme oldugu inancindayim.
tabi ki kk nin bu konudaki gücü hafife alınamaz bir gerçek

bilinçlenelim ,bilinçlendirelim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…