soğan kürüne sabırsızlık edip adetim bittikten sonra başladım.(7 gün beklemedim, saraçoğlu da birşey olmaz ama 7 gün sonra başlansa daha etkin olur demişti)bu 4 gün yumurtlama olasılıklı günlerim, ovulasyon testi henüz pozitif çıkmadı ama dünden beri aşırı akıntı ve yumurtlama ağrısı çekiyorum nedir bu şimdi? soğan kürü mü akıntı ve ağrıyı yapan?
arkadaşlar adetten 7 gün sonra başlancak diyorsunuz, ben adetim bittikten tam 15 gün sonra adet oluyorum, yani temizlik müddetim 15 gün.Ve çok düzenli oluyorum günüm şaşmaz yani.Bu durumda benim soğan kürüne adetim biter bitmez başlamam gerekiyor, bişe olmaz dimi? Adetin hemen bitiminde başlayan arkadaşlar varsa, yardımcı olurlarsa sevinirim.
bende başladım bugün ikinci gün henüz birşey olmadı ama bakalım
değişiklikleri yazarım kızlar
Arkadaşlar bende yarın başlıyorum soğan kürüne, kürü yaparken hamile kalırsam bebeğe bi zararı olur mu diye korkuyorum. Birde koku oluyor mu ya,15 gün kokuşuk kokuşuk gezmeyeyim sonra :bbo:
selam,
rahimde nerdeyse dana kadar miyomum var.civanperçemi uyguladım pek bir faydasını göremedim.adetim düzene girdi sadece düzensiz kanamalarım vardı artık olmuyor. amaaa miyom çocuk kafası kadar olmuş nerdeyse yakında doğurabilirim:)
doktora gittim rahimide alabilirim dedi.ben bekarım ,ilerde çocuk isteyebilirim die soğana başladım.inşllh faydasını görürüm.bugün küre başlayalı 4 gün oldu adetimin 6. günü antrenmandan gelmiştim çok kötü kanamam olmuştu ,sonra 7gün kanama pat diye kesildi.adetim 8günde bitti bende adet bittikten 5gün sonra küre başladım.
miyomum mesela sağ tarafıma yatıyorsam sağ yana düşüyor.öyle büyük yane içeride.
1sene daha gezdirsem bir zararı olmazsa kansere dönüşebilir mi?
tyzem 20sene karnımda gezdirdim ben diyor gerçi de.[/QUOTE
selam...civanperçemini nasıl uyguladın..
soğan kürünü 15 gün uyguladım ilk adetim bittikten 5gün sonra başladım.
neyse kür bitti 2gün sonra adet oldum.
şu an adetimin 5.günü ve hala kanama yoğun olmakta ,pıhtılar geliyor.
miyomumda da bir sertlik ve büyüme var gibi,göğüslerimde hala dolgunluk var
doktorumu aradım hemen bugün.ostrojen hormonu artmış olabilir dedi .adet bitiminde gelin kontrol edelim dedi.
miyom için 2ay önce kontorle gitmiştim '2ayda byümez o kadar ama aşırı östrojen yüklemesi mi oldu vücudunuzda dedİ''
diyemedim doktora ben bu ay soğan kürü uyguladım diye.
ACABA SOĞAN KÜRÜ östrojeni mi arttırdı die içime şüphe düştü.
ibrahim saraçoğlu nun sitesine yazdım cevaben soğan kürünü miyom ve kistler için öneriyoruz die sıradan bir cevap gelmiş.
böyle bir durum yaşayanlar oldu mu?yani soğan küründen sonra adet döngüsünde göğüslerde şişkinlik karında büyüme.
çünkü normalde adet zamanında bu belirtiler zaten azalıyordu.
acaba doğru mu yapıyoruz arkadaşlar lütfen cevap yazar mısnız?
Arkadaşım yanlış yapmışsın çünkü bu küre adet bitiminden 7 ya da 8 gün sonra başlanır
Adetltin ilk gününden olmak üzere yumurta oluşur ve adet bittikten yaklaşık bir hafta içinde olgunlaşır ve çatlar
Yanin ortalam 14. güne denk gelir
Çünkü o zamana kadar yumurta olgunlaşır ve çatlar.
Takribi 28 günde adet olan kadınlar için yumurtanın olgunlaşıp çatlaması 14. güne denk gelir
bu yüzden kür adet bitiminden 7 yada 8 gün sonra uygulanır her adtte yumurta resetlenir yani yeni yumurta oluşumu başlar.
Yumurta çatladıktan sonra progestron hormonu salgılanır ki (bunun salgılanabilmesi için yumurtanın çatlaması gerekir zaten yumurtanın oluşumunu da östrojen sağlar yani bu iki hormon birbiriyle bağlantılı) işte rahim kalınlaşsın ve bebeğin yerleşmesi için uygun ortam olsun
Şayet gebelik olursa zaten bu süreç içinde rahme yerleşir
ama gebelik olmazsa progestron hormonu ile kalınlaşan rahim bebebk olmadığı için dökülmeye başlar
İşte bu da bizim adet kanamamızdır
Böylelikle yeniden yumurta oluşur yeniden bu süreç işlemeye başlar
İşte saraçoğlunun verdiği bu kür adetle atılabilen miyomlar ve kistler için uygundur
Çünkü birçok kist adetle atılır veya erir.
ama yanlış uygularsanız böyle, gününden önce rahmi kalınlaştırıp erkenden adet olursunuz.
Lütfen biraz araştırıp uygulayın bazı şeyleri
Herşeyin bir zamanının veya belli miktarının olmasının sebebi var değil mi????
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?