Merhaba, bende 7 sene önce yumurtalık kisti oldu, başka bi sorun için dr a gittiğimde 5 cm lik nurtopu gibi kistim olduğunu öğrendiğimde şok oldum, adetlerimdeki sancı ve "kist sol yumurtalıktaymış" sabahları sol bacağımdaki uyuşma kist yüzündenmiş...hatta uyuşma o kadar fazlaydı ki 2 sabah yataktan kalkıp bacağımın üzerinde duramadan yere yapıştım.İlaç tedavisiyle ilk reglimde kistten kurtuldum, 6 ay doğum kontrol hapı kullandım, eğer ilaç tedavisi işe yaramazsa ameliyat yapıcam demişti. O zamandan beri sorun yoktu, bu gün muayne olup 6,5 cm lik yeni kistimi öğrenene kadar.....Hemen ameliyat dedi dr um. Patlarsa hastanelik olursun, ne olduğunu anlamazlar boydan boya keserler seni dedi. Ciddiyim böyle söyledi. Hastaneden çıktığımda afallamıştım. Yaklaşık 2 saattir benle aynı dertten muzdarip hanımların yazılarını okudum güç aldım.Ameliyattan önce soğan kürünü denicem.İbrahim Saraçoğlunun kitabında da sitesinde de bu kürün faydalarını okumuştum. Şimdi soğanlar kaynıyor bu akşam başlıyorum.
Yumurtalık ve Rahimdeki kistler için tarif şöyle;
DIŞI KAHVERENGİ İÇİ BEYAZ YEMEKLERDE KULLANDIĞIMIZ 1 SOĞAN
1,5 BARDAK SU
BİR TENCEREDE 1-5 SU BARDAĞI SU KAYNATILIR, KAYNAMIŞ SUYUN İÇİNE KAHVERENGİ KABUĞU SOYULMUŞ SOĞAN 4 E BÖLÜP ATILIR, TENCERENİN KAPAĞINI KAPATIP 5 DK. "BU ÖNEMLİ NE FAZLA NE EKSİK 5 DK"SOĞANI KAYNATILIR. ALTINI KAPATIP ILINMASINI BEKLENİR. ÖĞLEN VE AKŞAM YEMEKLERDEN 10-15 DK ÖNCE 1 BARDAK İÇİLİR.
HER ÖĞÜNDE TAZE YAPILMASI GEREKİYOR.
İÇİNE BAŞKA BİTKİ,ŞEKER VS. KATILMIYOR.
BAŞKA KÜRLERLE BİRLİKTE UYGULANMIYOR.
ADET OLMADAN 10 GÜN ÖNCE BAŞLANIYOR ADET DÖNEMİNİDE KAPSIYACAK ŞEKİLDE 15 GÜN DEVAM EDİLİYOR.( örneğin: 15 mayıs adet ilk günü 5 mayısta başlayın. 5 mayıs + 15 gün = 20 mayıs kürün son günü olacak )
15 GÜNÜ TAMALADIKTAN SONRA , TAKİP EDEN AY ( HAZİRAN DA ) REGLİYE 10 GÜN KALA 7 GÜN KÜRÜ UYGULAYIN. ( örneğe göre devam edersek yani 14-15 haziran regl ilk günü, 10 gün öncesi
4 haziran kürün ilk günü 7 gün kürü yapıp bırakıyoruz )
15 GÜNLÜK KÜRDEN SONRA 7 GÜNLÜK KÜRÜ 2-3 AY UYGULAYIN.
İBRAHİM SARAÇOĞLU SİTESİNDE DİYOR Kİ:
Polikistik over şikâyeti olanlar, büyük bir olasılıkla kürü uygulamaya başladıktan bir-iki gün sonra beyaz-sarı renkte bolca akıntı yaşamaya başlayabilirler. Uzun zamandan beri adet (regl) görmüyorlar ise, adet görmeye başlayabilmektedirler. Aynı şekilde menepoza yeni girmiş bayanlar da tekrar düzenli adet görmeye başlayabilmektedirler. Rahim duvarı incelmesi olan bayanların rahim duvarlarının kalınlaşmasında da etkilidir. O sanki, kadınların rahim ve yumurtalıkları için yaratılmış bir sebze…
Faydasını gören çok kişi var.İnşallah bizde bu dertten kurtuluruz.hihoyyyt