canım benim kistlerle ilk tanışmam geçen sene ramazan ayındaydı ilk dr a gittiğimde 4 cm di ve içi sıvı doluymuş yani çikolata kisti değildi ,dr ilaç vermişti buna rağmen ileriki haftalarda 5.5 cm oldu ve beni uzman bir dr a yönlendirmişti oda beni laparoskopiye ikna etti ve bu yöntemle kistimi almıştı.bundan birkaç ay sonra benzer şikayetlerle dr a yine gittim ama anlamıştım kistim olduğunu bu defa biri 3 diğeri 5 cm lik yanyana iki kistim varmış.dr yine ilaç verdi aldım gittim ama k.k. daki bazı canım arkadaşlarımın ısrarıyla soğan suyuna başladım ve ilacı kullanmadım daha birkaç gün sonra düzeldiğimi farkettim ve adetim başladığı gün aşırı sancım oldu yatakta kıvranıyordum sonra eşim ilaç getirmişti doğruldum sanki yumurtalığımdaki kistin olduğğu yeri birisi bıçakla kesti o derece bir ağrı ve birşey koptu ve düştü.ama bu birkaç sn lik bi olay..hemen tuvalete koştum baktığımda çok iğrenç bişi düşmüştü kan pıhtısına da benzemiyor pek gri mor arası bişi ve o günden sonra çok rahatladım...adetimin bitiminde dr agittim yok olmuş dedi bende dr hanım ben soğan suyu kullanmıştım onun etkisi mi dedim ..olabilir ama sen yine de ilaçlarını kullan dedi gülümsedi....alternatif tıp a dr larımız da sıcak bakıyor aslında...işte böle benim hikayem canım...merhaba,canım sendeki kist ne kisti idi.benim bugüne kadar reglimde hiç sorunum olmadı halende yok.ama son reglimde sol kasığımda çok fena bir ağrı hissettim.doktora gittim solda çikolata kisti varmış.çok büyük değil dedi 2.5 cm dedi ve d.kontrol ilacı verdi.ama ben 3 ay önce d.kontrol ilacını bırakmıştım bebiş istiyoruz diye.canım sıkıldı tabi çok üzüldüm verdiği ilaç benimkinden farklı biraz daha güçlü dedi ve antibiyotik verdi.reglden sonra kontrole gel dedi bakalım sonra tekrar bebek için çalışmalara başlayabilir misiniz söylicem dedi.ama bu ay muhakkak korunun dedi hamile kalma çünkü antibiyotik kullancaksın dedi.bazı yerlerde okuyorum çikolata kisti varsa hamile kalmak zormuş,bazılarıda doktor hemen hamile kalmayı tavsiye ediyor diyor.neye inanacağımı şaşırdım.bide merak ettiğim 2.5 cm lik kist büyük mü yoksa normal mi sayılır.doktor korkulacak bir durum yok dedi ama ben yinede korktum.hiçbşeyim yokken durup dururken kist çıktı hemde bebek düşünürken.senin kistin kaç santimdi.tamamen mi yok oldu,doktorun şaşırdı mı peki,tepkisi ne oldu..