SOĞAN KÜRÜ UYGULAMASI SONRASI RAHİMDE HAFİF AĞRI VE KANAMA NEDENİ NEDİR?

esradikmen

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
10 Haziran 2016
10
1
1
39
15 gün uygulanacak soğan küründe 2. günümde rahmimde regil öncesi belirtiler gibi hafif ağrı başamıştı, 7.-8. günümde hafif kanamam başladı ve donmuş parmak ucu şeklinde kan birikintisi geldi bir defa. Şuan 11. günümdeyim ve düzenli olan regilime 12 gün kala ped kullanacak şekilde kanamam geldi ve soğan kürü uygulamasına devam ediyorum. Doktorlarınızın veya doktor olan arkadaşlarımıza göre bunun nedeni nedir? Hiçbir şekilde şuana kadar adet düzensizliği olmayan ve böyle birşey yaşamayan birisiyim, sadece kürün içindeki hangi madde ne şekilde etki ettiği için böyle bir sonuçla karşılaşıyoruz onu merak ediyorum.
SOĞANIN İÇERİĞİNDE NE VAR?
•Protein 1,5 gram
•Karbonhidrat 9 gram
•Yağ 0,1 gram
•Lif 0,6 gram
•Fosfor 56 mgr
•Kalsiyum 27 mgr
•Demir 0,5 mgr
•Sodyum 10 mgr
•Potasyum 157 mgr
•Magnezyum 12 mgr
•A vitamini 40 IU
•B1 vitamini 0,03 mgr
•B2 vitamini 0,04 mgr
•B3 vitamini 0,2 mgr
•B6 vitamini 0,1 mgr
•C vitamini 10 mgr
•E vitamini 0,3 mgr
•Folik asit 10 mcgr

şuan 11. gündeyim ve ciddi ciddi regilim başladı, iki ped kullanmış oldum, yazın bence böyle bişey uygulamayın, deniz sezonunu busayede açamadım, normalde iki gün yoğun süren regilimi, o hafif ağrı nedeniyle 9 gündür yaşıyorum :KK43:

Herkeste aynı etkiyi göstermiyo. Büyük bi kist mi vardı acaba. Bi arkadaşım da içip şiddetli bi ağrıyla hastaneye gitmişti.

Ben de yapmayı düşünüyorum canım Sebebi ne olabilir bilmiyorum ama rahim temizleniyor ondan olabilir diye düşünüyorum
Sonuçta adet kanaması da o yüzdendir .Çocuk yeri her ay adet sayesinde temizliyor kendini
Peki bi şey soracağım canım.adetim biteli 4 gün oldu.7.gün dolduğunda ben de başlayacağım.Ama bazı yerlerde adetin başladığı günden itibaren 7.gün başlayın diye yazmışlar.Sen kaçıncı gün başladın

Ben de yapmayı düşünüyorum canım Sebebi ne olabilir bilmiyorum ama rahim temizleniyor ondan olabilir diye düşünüyorum
Sonuçta adet kanaması da o yüzdendir .Çocuk yeri her ay adet sayesinde temizliyor kendini
Peki bi şey soracağım canım.adetim biteli 4 gün oldu.7.gün dolduğunda ben de başlayacağım.Ama bazı yerlerde adetin başladığı günden itibaren 7.gün başlayın diye yazmışlar.Sen kaçıncı gün başladın
Adet bitince ikinci gün başlanıyor diye biliyorum. Bu ay bende denicem bakalım.

adet bittikten sonra 7. günmüş, ben 3. başladım, benim 9. günde kanamam başladı, 11. günde bıraktım. Kanamamdaki 7. günüm ve hala sürüyor, normalde düzensiz adetim vs. sıkıntım hiç olmadı. Soğan kürüyle birlikte gelen sıkıntım oldu. Birdaha sanırım asla 2-3 günden fazla asla kullanmam. 16 gündür hafif ağrım devam ediyor. Enfeksiyon yoksa da oradaki kanamaya eğilimin bu kadar süreli devam ediyor olması nedeniyle sanırım oluşadabilir. Kimseye önermiyorum o nedenle. Belki benim regilm bittikten 3. günümde uygulamam nedeniyle böyle, dert edinmek istiyorsanız 15 gün uygulayın :), ben sadece 5 günde kalmasını isterdim. Şuan merak ettiğim şu, ayın 23 ünde olan regilim de zamanı gelince başlarsa, çok kan kaybım olucak, umarım olmaz, paylaşıcam yine buradan. Oluşan kanamayı atlatabilmek için iyi bir spor da yapıcam.

kanamam nedeniyle sıkıntılı bir durum olmasın diye ara ara çöre otu, sarımsak tüketiyorum yalnız yoğun değil 2 günde bir fln, soğan küründeki gibi sürekli değil asla. Sanırım çeşitli besleniyor olsak da tek tipe yakın sabah akşam uygulanacak şeylerden uzun süreli (15 gün gibi) uzak kalırım :)) soğan kürü ilk ve son olacak, daha önce de bahsettiğim gibi 2-3 gün ancak uygularım.

Back
X