soğan soyarken ve doğrarken gözleriniz yanmasın...

bistrogirl

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Kasım 2007
289
3
96
Adana
Bayanlar merhaba
yemek yaptığımızda soğan sayesinde ağladığımız olmuştur herhalde.

soğan soyarken ve doğrarken gözlerinizin yanmamasını istiyorsanız, tezgahta lavabo yakınına gelin ve musluğunuzu parmak inceliğinde biraz açın. bu şekilde soğanlarınızı burada hemen soyup doğrayın. bu sayede gözlerinizin yanmadığını göreceksiniz.

bu arada suyu fazla israf etmeyin :1no2: ve oyalanmayın...

hepinize kolay gelsin...:dance:

Soğanı doğrarken balkona çıkarım yada penceriyi açıp önünde doğrarım o zamanda yanmıyor deneyin...........

:1no2:valla bizde soğan seven olmadığı için yemeklerde 1 tane katınca yakması önemli değil ama saol komşum lokanta işletiyo bazen soğan mıhlaması yapıyomuş 8 kilo soğan ayıklıyomuş

ben soganlari soyar hemen bir sudan geçiririm dogramaya baslamadan
nede olsa kabuklari yapisiyor temizlemek lazim
bundan midir bilmem ama sogan dograrken benim gôzlerim hiç yasarmaz...

soğanları soyup bir poşete koyup buzdolabında saklayın. ordan lazım olduğunda alın doğrayınç gerçekten yakmıyor.

soganı kabuklarını soyduktan sonra suyun ıcınde 10 dk beklettınız mı gozunuz felan yanmaz..
bosuna cesme falan acık bırakmayın:icecream:

arkadaşlar televizyonda soğan kabuğunu ağzına alıp doğrarsan kabuğun gözleri yakan kükürdü çektiği için gözlerin artık yanmayacağını söylediler. denedim ve yanmadı. henüz bir kez denedim. tesadüf müydü bilmem.

hehehhehe vallahi ben her yolu denedim. gözlük takın yanmaz dediler taktım yandı. suyu açı yanmaz dediler. açım yine yandı. burnunuzdan nefes almayın yanmaz dediler. burnumdan nefes almadım yine yandı. en sonunda ben bi yol buldum artık hiç yanmıyor gözlerim. artık soğan doğramıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…