soğan soyarken ve doğrarken gözleriniz yanmasın...

bende soğan soyarken dudaklarımızın arasına bi kibrit çöpü alırsak gözlerin yanmadığını duydum ama hiç denemedim.ağlaya ağlaya soyuyorum ama kağıt havlum yanımda oluyor siline siline devam ediyorum

ALINTI : "Soğanları soyar veya doğrarken, dişlerin arasında tutulan bir-iki kibrit çöpü, 'soğanın ağlatmasına' izin vermez."

Vallahi arkadaşlar dün nette sörf yaparken yukarıdaki bilgiye ulaştım. "Tübitaktan Ev Hanımlarına Bilimsel Tavsiyeler" diye gogıla yazıp bakarsanız başka güzel bilgiler de bulacaksınız.

ben soğan dorarken resmen aglıyorum..muslugu acıyorum ama işe yaramıyo...bıde obur onerılrı dınlıyım barık saolun paylasımlar ıcın..

ben de suyun içinde soyarım soğanları.ayrıca bir kısmını buzluğa atarım .kullanacağım zaman hazır soyulmuş oluyor.ayrıcaşoklanınca doğrarken hiç yakmıyor

Ben suyun altına tutup saniyesinde soyma işlemini yaptım yaptım ,sonra gözlerimi durduramıyorum

soğan soyarken bir kibrit çöpünü ağzınıza alın..kükürtlü kısmı duışa gelecek şekilde tutun..soğanın o göz yaşartan sülfür maddesi hava da serbest kükürtle birlşecek ve o özelliğini yitirecektir..

Soğan doğrarken ağlamaktan bıktım fikir biraz ilginç geldi ama sonuç vericek mi denicem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…