- 22 Eylül 2017
- 461
- 113
- 18
- 25
- Konu Sahibi Tamamdrdik
-
Güzelliğimden onların yanında hiç bahsetmem. Övmem kendimi. Onlar kendilerini över daha çok. Dışardan dünya umrumda değil gibi duruyormuşum? Bu ne demek? Annemde kimseyi beğenmeyen kibirli durduğumu söyler ama asla öyle biri değilimSen biraz uzak ve soğuk duruyorsun canım bide güzelliğinden bahsediyorsun belki bunu arkadaşlarının yanında çok söylüyorsundur onlarda seni kendini beğenmiş burnu havada diye düşünüp uzak kalmış olabilirler...
Benide dışarıdan öyle sanıyorlar ama tanıdıkları zaman herkes kendine çok yakın hisseder beni... sonradan itiraf ederler hiç göründüğün gibi değilsin diye..Güzelliğimden onların yanında hiç bahsetmem. Övmem kendimi. Onlar kendilerini över daha çok. Dışardan dünya umrumda değil gibi duruyormuşum? Bu ne demek? Annemde kimseyi beğenmeyen kibirli durduğumu söyler ama asla öyle biri değilim
Dinlemiyorum nerde dedim? Çok dert dinlerim yargılamam aslaBenide dışarıdan öyle sanıyorlar ama tanıdıkları zaman herkes kendine çok yakın hisseder beni... sonradan itiraf ederler hiç göründüğün gibi değilsin diye..
Ben insanlarla konuştukça açılırım mesela..
Sen öyle değilsin galiba.. insanları dinlemiyorum demişsin böyle dinlemezsen kimse seninle samimi olamaz tabiki..
Pardon dinlenmem yazmışsın bende dinlemiyorum okumuşumDinlemiyorum nerde dedim? Çok dert dinlerim yargılamam asla
Bilmem ben bişeye gülüyorum diyelim ki yüzlerini acayip yapıyorlar gülüyorlar sanki hiç gülünmez bişeye gülmüş gibiNeden dalga geçiyorlar? neye gülüyorlar?
Çalışkan bir arkadaşım vardı onu herkes çok severdi neden? Bence sevilecek biri de değildi çok konuşmaZdıDers çalış sınıfının 1.si ol bak nasıl pervane oluyorlar etrafında
yani bilmem bunları fırsata çevirebilirsin aslında. Onlar güldükçe sen daha fazla gülmelisin. Bunlar kendine güvenen insanların işaretleridir. Daha lise çağındasın boşver herşeye takılma. Şu an en aptalca şeyleri yapabilecek yaştasın.Bilmem ben bişeye gülüyorum diyelim ki yüzlerini acayip yapıyorlar gülüyorlar sanki hiç gülünmez bişeye gülmüş gibi
Çok gülmek özgüvenli işareti miyani bilmem bunları fırsata çevirebilirsin aslında. Onlar güldükçe sen daha fazla gülmelisin. Bunlar kendine güvenen insanların işaretleridir. Daha lise çağındasın boşver herşeye takılma. Şu an en aptalca şeyleri yapabilecek yaştasın.
Ben mesela en yakın arkadaşım tarafından çok kandırılırdım. Ama bunu kötü olarak düşünme. Aptalca hikayeler anlatırdı ben de inanırdım. İnandığımı görünce gülmeye başlardı. Bundan hiç şikayet etmedim ama çünkü kötü niyetli değildi sadece eğleniyorduk. Bir keresinde okulun camından "kız camış buraya gel" diye bağırmıştım. Ya sen ne saçmasalak bi insansın derdi gülerdik.
Kimseyi takmiyorum eskisi kadar . Kimseye susmuyorum hatta artık kimseyi alttan almam asla yüzüne Çarparım kötü bişey yapsalarÖnce kendini sevmeyi dene, insanlara takılmamaya dene, ondan sonra sorunun varsa gel konuşalım. Herkese her şeye takılsaydık şimdiye akıl hastası olur çıkardık. Kimse kimseyi sevmek zorunda değil ayrıca o sana bıyık altından gülenler("gülünmeyecek şeye gülüyormuşum gibi bakıp gülenler" demişsin) zihninde yer kaplamasın boş yere. Yazının tamamını okuyamasam da ben bu tip insanlara ister istemez sinirleniyorum, en büyük yanlışınız kendinizi diğerlerine göre ezik bulup sevmemeniz. Oysaki her insan değerlidir. Bu genellemeler dışında şu da olabilir, arkadaş seçimin yanlıştır belki, sizin nesliniz şuan karşındaki insanı düşünmeyecek kadar gaddar davranan tiplerle dolu. Bilemiyorum. Kendinde kötü bulduğun özelliklerin varsa kendini ölç, biç, bazı şeyleri değiştirmeyi dene mesela. Benim arkadaşım eskiden çok farklı bir ruh haline sahipken zamanla kendini düzeltmeye çalışarak ve ön yargılarının üstüne giderek bugün bambaşka bir insan oldu. Direk örnek al sende böyle ol diyemem ama bir dene, kendini gözlemle.
Çok gülmek değil de, kendine de gülebilmek diyelim.Çok gülmek özgüvenli işareti mi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?