• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sohbet istiyorum.

Askimkizimcanimkizim

Cok bakma , kafa yapar :)
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
11 Temmuz 2017
644
235
103
32
Arkadaslar esimle aramizda soyle dogru duzgun bir sohbet edemiyoruz. Etsek bile ya is konusu ya baska seyler oda konusuyoruz susuyoruz bitiyor. Ya leptopu aliyor eline yada telefonu. Vatsap haric hic sosyal hesaplarimiz yok genelde videolar ve baska seyler okur bakar yanimda. O oyle olunca bende teli aliyorum elime. Boyle geciriyoruz cogu zaman her aksami. Bazen ben elime teli alincaelimden cekip aliyor cok bakiyorsun diye. Ama kenidiside oyle Aslinda evledik evleneli durum boyleydi. Eskiye gore azcik yine iyi sohbetimiz ama benim icin yeterli gelmiyor. Sanki onu sikiyormusum gibi konustklarimdan askim basim agriyor yorgunum falan diyor bazen. Bende susuyorum yine elime teli ailiyorum. Bazen ya yazi yaziyorum kendi kendime yada dil ogrenmeye calisiyorum. Ben boyle oldukca kedimi yanliz hissediyorum. Esim ilgili sevgili ama sohbet bana cok az geliyor. Ne bileyim soyle hic durmadan bir saat etmedik. Hep genel gunluk seyler konusuyoruz. Ama bana yeterli gelmiyor. Benmi abartiyorum ne yapmaliyim. Herkesmi boyle, siz nasilsiniz?

Bende bazen öyle hissediyorum sonra sanki şımarıklık yapıyorum gibi geliyor çünkü insana herşey tam olsada bişeyler hep eksik gelmez mi. O kadar tam ki aslında herşey eksik gördüğümüz bi bu oluyor. Ama bunu yinede şikayet olarak değilde onunla daha çok vakit geçirmek istediğini belirterek dile getirmelisin bence :KK66:

Biz de genel olarak boyleyiz. Hatta ben uzun sohbet istemem. Kafam kaldirmiyor. Dinginlik istiyorum aksamlari. Siz calismiyor musunuz?
Esimle sadece gerekli konulari konusur sonra da kendi alanimiza cekiliriz. Uzun uzun 1 saat sohbette ne konusur ki insan esiyle. Sevgiliyken bile en uzun telefon konusmamiz 10 dakikadir.

Bizde oyleyiz ama ben bi sikinti duymuyorum bu konudan, bana gayet normal geldi bide zaten konuskan biri degilimdir ;)

Biz de genel olarak boyleyiz. Hatta ben uzun sohbet istemem. Kafam kaldirmiyor. Dinginlik istiyorum aksamlari. Siz calismiyor musunuz?
Esimle sadece gerekli konulari konusur sonra da kendi alanimiza cekiliriz. Uzun uzun 1 saat sohbette ne konusur ki insan esiyle. Sevgiliyken bile en uzun telefon konusmamiz 10 dakikadir.
Hayir eskiden calisiyordum. Simdi evdeyim. Ama eskidende boyleydik. Hatta daha eskiden sevgililik nisanlilik donemii haric bukadarda konusmuyorduk. Sevgiliyken nisanliyken surekli telefondaydik. Evlenene kadar herseyi konusmusuz bitmis gibi. Rutin seyler haric birsry konusmuyoruz. Birde telefon internet cok fazla hayatimizda

Bende bazen öyle hissediyorum sonra sanki şımarıklık yapıyorum gibi geliyor çünkü insana herşey tam olsada bişeyler hep eksik gelmez mi. O kadar tam ki aslında herşey eksik gördüğümüz bi bu oluyor. Ama bunu yinede şikayet olarak değilde onunla daha çok vakit geçirmek istediğini belirterek dile getirmelisin bence :KK66:
Evet birseyler hep eksik kaliyor. Diyorum ama askim suna bakalim gel yanima diyip duruyor. Beni tam anlamiyor gibi. Ne konuscaz faln diyor bzen gulerek. Birde telefon falan cok elimizden dusmuyor. Buda bir problem olarak goruyorum

Akıllı telefon detoksu yapın.
Telefona fazla bağlandığınızı, bundan rahatsızlık duyduğunuzu, birlikte bir süre telefonsuz vakit geçirmek istediğinizi söyleyin.
Hem sen de daha dinlenmiş olursun diye de fikri biraz cilalayın.

Eşimle genelde iyi muhabbet ederiz, bazen uzun süre susarız, bazen gecelere kadar konuşuruz.
Ama anlatacak bir şeyinizin olması gerek sonuçta. Adam da şebek değil ki durup dururken ne anlatsın da sizi eğlendirsin?
Biz gündem takip ederiz. Eşimin düzenli okuduğu köşe yazarları var, onlardan o gün dikkatini çekenin yazısını gün içinde yollar, akşam üzerine konuşuruz.
Okula gidiyor, farklı bir alanda yüksek lisans yapıyor, bu konuda heyecanlı da. Haftada iki gün dersleri ile ilgili konuşuyoruz. Hatta tez çalışmalarına başladı, ben de onunla okuyorum diyebilirim.
Ben şu ara bir alanda okumalar yapıyorum, Notlar alıyorum. 3 kitabı aynı anda okuyorum. Dikkatini çekecek olduğunu dusundugum, farklı gelen yada geçmişte karşımıza çıkan bir şeyler varsa okuduklarımızdan paylaşıyorum.

İki çocuğumuz oldu, büyüğü 2.5 yaşında. İhtiyaçları değişiyor, ona adapte olmak, daha iyisini vermek, nasıl davranacağımız konusunda ortak dil oluşturmayı önemsiyoruz. Bir de böyle gündemimiz oluyor :)

Şimdi okumasak, görmesek, gezmesek, başkaları ile vakit geçirmesek, çocuğumuz için dertlenmesek, biz de sus pus otururduk.
Dolayısı ile konuşacak, anlatacak neyiniz var?
Heybeniz ne kadar dolu? Mesele bundan ibaret...

Evet birseyler hep eksik kaliyor. Diyorum ama askim suna bakalim gel yanima diyip duruyor. Beni tam anlamiyor gibi. Ne konuscaz faln diyor bzen gulerek. Birde telefon falan cok elimizden dusmuyor. Buda bir problem olarak goruyorum
Problem bencede muhabbet için sürekli ortam hazırlayın o halde çay saatiniz olsun mesela. Evlilikle ilgili bir seminere gitmiştik eşimle , konuşmacı şöyle demişti ; eve geldiğinizde eşinizde sizde elektronik eşyaları tamamen bırakıp günde en az 20 dk sohbet etmelisiniz bu aradaki muhabbeti sevgiyi çoğaltır. Bunu duyduktan sonra evet sohbet etmemek sorun daha iyi anladık ve ismini 20 dk seansı koyduğumuz bir mecburiyet başlattık yuvamız için şuan alışkanlık haline geldi bile. Umarım karşılıklı bu isteğinizi konuşarak anlatabilir ve durumunistediğiniz hale getirebilirsiniz

Aksama o ısten gelmesıne patates salatası poca borek yap cayını demle sehbanızı onune cekın. Koyun ıjramlarınızı yan yana fılm ızleyın. Telefonları almayın sadece tv olsun? Esın anlayıs gosterır buyuk ıhtmal.

Hayir eskiden calisiyordum. Simdi evdeyim. Ama eskidende boyleydik. Hatta daha eskiden sevgililik nisanlilik donemii haric bukadarda konusmuyorduk. Sevgiliyken nisanliyken surekli telefondaydik. Evlenene kadar herseyi konusmusuz bitmis gibi. Rutin seyler haric birsry konusmuyoruz. Birde telefon internet cok fazla hayatimizda

peki o zaman ne konuşuyordunuz

farklı evlerde olunca sabah kalktım annem omlet yaptı da bir konu olur ama birlikte yaşayınca ev içinde olanlar bir konu olmaz

iş ile ilgili konuşulabilir ama iki taraf da işte yorulduğu ve iş ile ilgili konuşmak işi unutmak isteyebilir ki bu istek de makul

eee robot hayatımızda konuşacak geriye ne kalıyor

ya bir tv programı izleyip ya bir haber bakıp onun hakkında konuşabiliriz

bazen elimizi bir kitap alıp ondan da konuşuruz ama sohbet genelde daha kalabalık ve yeni kişilerin olduğu ortamda iyi ediliyor

mesela ben burada bir çok anı olay vs vs anlatıyorum yeri geliyor ama eşime bunların çoğunu anlatmıyorum zira o da aynı şeyi zaten yaşıyor

yani bizimle aynı işi yapmayan birine ilginç gelen benim hoş sohbet olduğumu düşündüğü bir şeyi eşime anlatırsam üff yine mi iş der bana

size pratik çözüm de film dizi ve ayarlayın

sabahtan başlayın aşkım uzun zamandır görmek istediğim film (siz o filmi uzun zamandır istemeseniz de bu izlenimi yaratın hatta hakkında okuyun şöyle güzelmiş böyle güzelmiş diye eşinizin de kanına girin ) tv de ya da işte netten buldum vs vs

adama o filmi çok istediğinizi işleyin, akşama güzel bir yemek

sonra eşinize de sorun filmin yanında abur cubur ne ister vs vs

sonra da akşam izleyin ve film hakkında konuşun müzikler hakkında konuşun

ne bileyim kitaplar alıp okuyun eşinizin de ilgisini çekecek ve ona da anlatın

bence yürüyüş yapmak bu konuda süper bir yol, vaktimiz yok deme, yarım saatlik hafif bir yürüyüş hem sohbet imkanı sağlar hem strese iyi gelir, bedensel yorgulukta yapmaz

ve bi saat telefonu bırakın akşamları derim

kitaplar filmler geçmiş ve gelecek hayaller üzerine konuşulabilir

ben abarttığını düşünmüyorum, eşinin başım ağrıyor diye seni susturması çok can sıkıcı sanki, konuşkan bir insansan bunu evlenmeden önce de biliyordu muhtemelen, madem konuşmayı sevmiyor en azından dinlemeyi bilsin

bir de siz tüm gün evde yalnızsanız bu durum sizi gerer

bir yerde okumuştum kadınların günlük bitirmeleri gereken 5000 kelimeleri varmış

bunu bitiremeyince huzursuz oluyorlarmış

ne kadar doğru bilmem de ben akşama kadar ofiste yalnız olduğum günler akşam çok konuşuyorum mesela

ya da buraya sarıp herkese bir laf yetiştiriyorum

Gerçekten 1 saat bile konuşmuyor musunuz?
Vala bazı zamanlar eşimle sabah 4-5 e kadar muhabbet ettiğimiz olmuştur.Genelde Cuma günleri ve hafta sonları olur izinli olduğumuzdan.Ne konuşuyorsunuz derseniz güncel konular,siyaset,hayatımız hakkında durum değerlendirmesi ve bazen üniv. yıllarındaki yaptığımız manyaklıklardan felan:))

bence yürüyüş yapmak bu konuda süper bir yol, vaktimiz yok deme, yarım saatlik hafif bir yürüyüş hem sohbet imkanı sağlar hem strese iyi gelir, bedensel yorgulukta yapmaz

ve bi saat telefonu bırakın akşamları derim

kitaplar filmler geçmiş ve gelecek hayaller üzerine konuşulabilir

ben abarttığını düşünmüyorum, eşinin başım ağrıyor diye seni susturması çok can sıkıcı sanki, konuşkan bir insansan bunu evlenmeden önce de biliyordu muhtemelen, madem konuşmayı sevmiyor en azından dinlemeyi bilsin
Kitap okuyorum baska seylerle ilgileniyorum gun icinde cekici gelen yerleri anlatiyorum. Basini sallayip duruyor. Bundanda sikildim. Zaten koca evde bir 2yasinda kizimla yasiyorum. Butun gun konusacak adam arıyor insan . Telefonu biraktiriyorum leptopu aliyor.onu biraktirsam tv izleyelim diyor. Ben benimle guzelce ne bilryim konussun konusmuyorsada dinlesin istiyorum. Dinlerkende basi agriyor. Desemki neden boyle yapiyorsun diye, askim ne yapiyorumki abartiyorsun der . Sohbet olmassa evlilikten sikiliriz gibi geliyor

Back
X