Herkes Kubilay olayini az cok biliyordur..
Seriat istiyoruz diyen bir grup, Genc Yedek Subay Kubilay in basini kesti olarak bilinir..
Peki olay tam olarak bölemi gerceklesti..
Milliyet Gazetesinin 1930 da yayinlanan gazetesinde olay söyle anlatilmistir.
Meydanda toplanan bir grubun yanina gelen Jandarma Kumandani, asilere nasihat verdi.
Asiler evvela Kumandana Kelime-i Sahadet getirtip "Biz bu isi seriat namina yapiyoruz" diyerek nasihat dinlemeyeceklerini söylüyorlar.
Bunun üzerine Jandarma Kumandani meydandan ayriliyor.
Asiler, Kumandanin arkasini dönüp gitmesini alkisliyorlar.
Jandarma Kumandani makamina dönüp, mahiyetindeki jandarma neferlerini odasina alarak kapiyi kilitliyor.
Olay yerine bakan pencereden, kanli olayi seyr ile iktifa ediyor. ( seyretmekle yetiniyor)
Mahiyetindeki bir Jandarma eri, dayanamayip rövelverle ( bir cesit silah) pencereden olsun, hainlere müdahale etmeye tesebbüs ediyor.
Jandarma Kumandani buna engel olarak " bu is sizin bildiginiz gibi degildir" diyor.
Millet şeriatçıları desteklemek, aklamak için ne yapacağını şaşırdı valla. Böyle saçma sapan alternatif tarih yapıcı aklayıcılardan ben de bir hikaye duymuştum, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk güya aslında Trablus'ta ölmüş de onun yerine İngilizler bizim tanıdığımızı göndermişler. Falanmışşşşş Filanmııışşş.... Ne diyeyim Allah ıslah etsin...
Bu gazetenin tam hali var mı peki ?
Sayfalar birleştirince anlam kazanmıyor kesik kesik.
Madem ısrar ediyorsunuz tam delil varsa gösterin.
2 adamın çıkıp konuşması pek ikna edici değil videoda ve kanıt niteliğinde sayılmaz.
İnternetten bunu buldum
Resmi belgeler ve basında Menemen Olayı
Zamanı olan varsa okuyup anlayabilir.
Burada hiç bir şekilde milliyetin böyle bir arşivi yok.
http://www.historystudies.net/Makaleler/317719692_9-Barış Ertem..pdf
Çıktı alıp birleştirecekmişsin sedo, bizde bukadarı var
Her şey ortadaymış
Yav he he..
O,onu demiş,bu bunu demiş
74 yıl önce yaşanan olaylarda şimdi siz araya 3 tane cümle sıkıştırdınız diye tarihe bakış açımız mı değişecek
Kim görmüş,kayıt mı varmış,nerden bilelim bu yazının uydurma olmadığını
Siz ki,fotoğrafla belgelenmiş milyon dolarlara,kayıt cihazıyla dinlenen,ıspat edilen rüşvet belgelerine inanmazken 2 tane adamın 70 yıl öncesiyle ilgili anlattığı hikayeye mi inandınız?
Amaç ne paylaşmaktaki,bu bize neyi kanıtlayacak?
''Kubilay şeriatçi grup tarafından öldürüldü'' bu gerçeği değiştiremezsiniz.
son iki resim okunaklı yakından çekilmiş belli bişiler yazacaklar
İlk resimde okunmuyor hiç birşey ben bunu nasıl çıktı alıp büyüteyim cam şişe gözlük olsa okunmaz bu yazılar ayrıca yazı boyutunu büyütsem harflerin şekli şemali kayar.
Netten baktım belgelerle bi kaç yazı buldum ama milliyetin böyle arşivine rastlamadım.
Derin devlet amma derinmiş bak o zamandan beri varmış mı demek istiyorlar ?
Ya da bu insanların kafası mı derin ?
son iki resim okunaklı yakından çekilmiş belli bişiler yazacaklar
İlk resimde okunmuyor hiç birşey ben bunu nasıl çıktı alıp büyüteyim cam şişe gözlük olsa okunmaz bu yazılar ayrıca yazı boyutunu büyütsem harflerin şekli şemali kayar.
Netten baktım belgelerle bi kaç yazı buldum ama milliyetin böyle arşivine rastlamadım.
Derin devlet amma derinmiş bak o zamandan beri varmış mı demek istiyorlar ?
Ya da bu insanların kafası mı derin ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?