Daha nişanlısından ayrılma sebebi ile ilgili hiç bir bilginiz yok, sebep yok güya bilmiyorsunuz ama duyduklarınızın tamamının gerçek olduğuna inanıyorsunuz. Duyduklarınınızın tamamı gerçek diye bir şey yok, tamamı yalan da değildir.
Ve hep yok o onu demiş, bu bunu yapmış, anneyle konuşurken falan buna dayanabilirmisin misin gibi tehditvari/bir yere gitmeyen laflar. Herşeyin üstüne olayın içinde bile değilsiniz yurtdışından katılıyorsunuz, başkalarının size verdiği anlık tepkili konuşmalardan bir şeyler çıkartmaya çalışıyorsunuz. Burada konu açan kişi ben okumak istemedim, aklım fikrim sadece birilerini ayartıp günümü gün etmek mi yazıyor ki inanayım yani kız kardeşinizin okumak istemediğine? veya bu hale nasıl geldiğine?
Şu lafı çok edilen bilmemkimin kızını bir türlü yola getiremediler, ne yaptılarsa olmadı olaylarından birine ben de şahidim mesela, olayın hem dedikoducu teyzelik tarafını biliyorum, o kadar dışardan mükemmel gözüken aile bir türlü bir şey yapamadılar, bir şekilde bir evlilik yaptı da duruldu, aklına başına geldi 2 çocuğu var şimdi, kocasıyla da şimdi çok mutlu (yıllardır kız için söylenen sıfatları yazmaya gerek duymuyorum)
Annesinin umrunda değildi kızın ne düşündüğü ne istediği, tek derdi evin işine yardım edip etmemesiydi, babasının hiç umrunda değildi, tek derdi kızının sokaktaki giyimiyle onu başkalarına mahçup etmemesiydi. Abilerinin de umrunda değildi ne olduğu ne bittiği onların da tek umursadığı kız kardeşlerinden laf gelmemesiydi, okula gitmesi bile sorundu, baktılar okul olmuyor, zorla kursa gönderdiler, baktılar o da olmuyor, zorla eve kapattılar, kız da baktı olmuyor evden kaçtı, yine zorla geri getirdiler. Dışarıda herkes kızın dedikodusunu yaparken kapılar kapanınca her gün aşağılanmayı evin içinde ben çekiyorum, dayakla mı korkutacaklar? öldürmekle mi korkutacaklar? diye bu sefer telefonla konuşuyordu rastgele numara çevirip evdeki olmayan hayatını yalanlarla süsleyip tanımadığı insanlara anlatırken mutlu olabiliyordu sadece, öyle bulduğu biriyle de evlendi sonra, dışarıya yine yalan söylendi tabi aile dostumuzdur diye, şimdi kocasıyla da mutsuz. Ben benim yanımda ağladığı için mutsuz olduğunu biliyordum mesela ve gerçekliğine de öyle eminim durumun. Bazı insanların karakterinde falan yok, bilmediğimiz şeyler hep bildiklerimizden ağır basıyor, o kızın o karakterini de o hale getiren ailesiydi, kalkıp kendi etti kendi buldu falan da diyemem şimdiki durumu için. İşin içinde ne kadar baskı olup olmadığını bilmiyorum çünkü bu gibi durumların.
İletişim falan diye öyle sözlükten gibi konuşmaya gerek yok, kardeşinizle arada bir bağ bile kurulmamış ki, kalkıp onun aklı, karakteri için laf edesiniz. Bu saatten sonra ailenin kadınları olarak çözecekseniz işi, konuşun derdi neymiş öğrenin öncelikle ondan sonra ortak akılla bir çaresine bakarsınız ama birbirinizi suçlayıp bir yere varamayacaksınız o kesin. Aradan da erkekleri çıkarın, sizin yok kocanız, yok babanız, yok aklı başında ciddi nişanlısı falan işin içine girmesin. Bekarlarla gezse bir şey demezdim ama evli olunca iş değişti diyorsunuz da bu kız evliliği zaten kolayca yapabileceği bir şey olarak görüyor, nişanı falan kolaylaştırmışsınız o kadar, başka birinin de bu işleri yapmış olmasının onun için bir anlamı olmaz ki o zaman? Umarım bir hal çaresini bulabilirsiniz de sonrasında sadece onun sesinden iyi haberlerini alırsınız. Kardeşim için elimden geleni yaptım diye daha çok mutlu olursunuz sonra.