Şok şok şok lütfen bu bi rüya olsn

Canım,
Doktorluk bişey yok diyosun ama var.
Kardeşinde kişilik bozukluğu var. İlaçla tedavi olmuyor. Yatırıyosunuz hastaneye. Tam delilerin içine 10 gün kadar kalsa yeterli. Çıktıktan sonra kuzu kesiliyor.

Bu arada annenin amcasının kızının eşiyle konuştunuz mu bu adiliği?
Bu konuyu sadece kız kardeşine bağlamayın. O şerefsiz hiç utanmamış mı böyle bişey yaptığına?
kişilik bozukluğundan da öte öğrenme güçlüğü çıkacaktı bence okula gitse
neden? çünkü zayıf bir algısı var gibi duruyor konuşmalarından açıklamalarından belli ablasına söylediği

Daha nişanlısından ayrılma sebebi ile ilgili hiç bir bilginiz yok, sebep yok güya bilmiyorsunuz ama duyduklarınızın tamamının gerçek olduğuna inanıyorsunuz. Duyduklarınınızın tamamı gerçek diye bir şey yok, tamamı yalan da değildir.
Ve hep yok o onu demiş, bu bunu yapmış, anneyle konuşurken falan buna dayanabilirmisin misin gibi tehditvari/bir yere gitmeyen laflar. Herşeyin üstüne olayın içinde bile değilsiniz yurtdışından katılıyorsunuz, başkalarının size verdiği anlık tepkili konuşmalardan bir şeyler çıkartmaya çalışıyorsunuz. Burada konu açan kişi ben okumak istemedim, aklım fikrim sadece birilerini ayartıp günümü gün etmek mi yazıyor ki inanayım yani kız kardeşinizin okumak istemediğine? veya bu hale nasıl geldiğine?

Şu lafı çok edilen bilmemkimin kızını bir türlü yola getiremediler, ne yaptılarsa olmadı olaylarından birine ben de şahidim mesela, olayın hem dedikoducu teyzelik tarafını biliyorum, o kadar dışardan mükemmel gözüken aile bir türlü bir şey yapamadılar, bir şekilde bir evlilik yaptı da duruldu, aklına başına geldi 2 çocuğu var şimdi, kocasıyla da şimdi çok mutlu (yıllardır kız için söylenen sıfatları yazmaya gerek duymuyorum)

Annesinin umrunda değildi kızın ne düşündüğü ne istediği, tek derdi evin işine yardım edip etmemesiydi, babasının hiç umrunda değildi, tek derdi kızının sokaktaki giyimiyle onu başkalarına mahçup etmemesiydi. Abilerinin de umrunda değildi ne olduğu ne bittiği onların da tek umursadığı kız kardeşlerinden laf gelmemesiydi, okula gitmesi bile sorundu, baktılar okul olmuyor, zorla kursa gönderdiler, baktılar o da olmuyor, zorla eve kapattılar, kız da baktı olmuyor evden kaçtı, yine zorla geri getirdiler. Dışarıda herkes kızın dedikodusunu yaparken kapılar kapanınca her gün aşağılanmayı evin içinde ben çekiyorum, dayakla mı korkutacaklar? öldürmekle mi korkutacaklar? diye bu sefer telefonla konuşuyordu rastgele numara çevirip evdeki olmayan hayatını yalanlarla süsleyip tanımadığı insanlara anlatırken mutlu olabiliyordu sadece, öyle bulduğu biriyle de evlendi sonra, dışarıya yine yalan söylendi tabi aile dostumuzdur diye, şimdi kocasıyla da mutsuz. Ben benim yanımda ağladığı için mutsuz olduğunu biliyordum mesela ve gerçekliğine de öyle eminim durumun. Bazı insanların karakterinde falan yok, bilmediğimiz şeyler hep bildiklerimizden ağır basıyor, o kızın o karakterini de o hale getiren ailesiydi, kalkıp kendi etti kendi buldu falan da diyemem şimdiki durumu için. İşin içinde ne kadar baskı olup olmadığını bilmiyorum çünkü bu gibi durumların.

İletişim falan diye öyle sözlükten gibi konuşmaya gerek yok, kardeşinizle arada bir bağ bile kurulmamış ki, kalkıp onun aklı, karakteri için laf edesiniz. Bu saatten sonra ailenin kadınları olarak çözecekseniz işi, konuşun derdi neymiş öğrenin öncelikle ondan sonra ortak akılla bir çaresine bakarsınız ama birbirinizi suçlayıp bir yere varamayacaksınız o kesin. Aradan da erkekleri çıkarın, sizin yok kocanız, yok babanız, yok aklı başında ciddi nişanlısı falan işin içine girmesin. Bekarlarla gezse bir şey demezdim ama evli olunca iş değişti diyorsunuz da bu kız evliliği zaten kolayca yapabileceği bir şey olarak görüyor, nişanı falan kolaylaştırmışsınız o kadar, başka birinin de bu işleri yapmış olmasının onun için bir anlamı olmaz ki o zaman? Umarım bir hal çaresini bulabilirsiniz de sonrasında sadece onun sesinden iyi haberlerini alırsınız. Kardeşim için elimden geleni yaptım diye daha çok mutlu olursunuz sonra.

Son düzenleme:
Ins hersey yoluna girer doktora goturucez ozaman ins iyi olur hersey diye düşünüyorum,annemle bende destek çıkarsak kendine el uzatirsak iyi olucagina inanıyorum.
Telefonda sesi iyi gelmiyordu çünkü kendi bile istemeden yaptım nasıl yaptım buralara nasıl geldi olay bilmiyorum diyor.
Doktora gitmem lazım diyor kabul ediyor bunu.

Hadi okumadi da bir ise filan da mi girip de hayatini kurtarma derdine dusmedu?
Bi ise girsin calissin, sizin de yakindan takip edebileceginiz bir ortam olursa iyi olur.

20 yasinda ekmek elden su golden tlf da

elinde gelsin ahmet gitsin mehmet, beklesin ali, gelecem veli :KK62::KK62::KK62::KK62::KK62::KK62::KK62::KK62::KK62::KK62::KK62::KK62:

Biraz hayatin gercek yuznunu gormeli, tabi erkeklerin de :KK62::KK62::KK62::KK62::KK62::KK62:

Nisani daha atmadi mi nisanlisi?

Kardeşin çok cahilmiş.Karşınıza alıp konusunuz.Gerekli önlemleri alınız , geçer bu dönemleride inşallah.

Hadi okumadi da bir ise filan da mi girip de hayatini kurtarma derdine dusmedu?
Bi ise girsin calissin, sizin de yakindan takip edebileceginiz bir ortam olursa iyi olur.

20 yasinda ekmek elden su golden tlf da

elinde gelsin ahmet gitsin mehmet, beklesin ali, gelecem veli :KK62::KK62::KK62::KK62::KK62::KK62::KK62::KK62::KK62::KK62::KK62::KK62:

Biraz hayatin gercek yuznunu gormeli, tabi erkeklerin de :KK62::KK62::KK62::KK62::KK62::KK62:

Nisani daha atmadi mi nisanlisi?
Nisanlisindan ayrılalı 9ay felan oldu sonradan bu çocukla görüşmeye başladı onuda kaybetti
Zor bi hayat onun için
Allah kolaylik versin bize ins hersey iyi olur Allaha dua etmekten başka suan benim yapacak bişey im yok.
Kendide doktora gidince düzelir ins.

Karşınıza alıp konuşacaksınız, derdi neymiş... Her şeyi anlatmasını saglayacaksınız ailecek. Orta noktada buluşacaksınız ve ona uyulacak. Ha yok daha hala aynı şekilde davranmaya devam ederse babası falan dövsün aklı başına gelir ya da atsın evden.

sende kendince haklısın ancak artık bu tür şeyler geri kafalılık sayılıyor 20 yaşında kız aklı var sonuçta beni kilitleselerdi bir yerden kaçar giderdim açıkcası..

ben kitlerim dedim ama günlerce aylarca degil
sadece sakinleşip beni dinleyecek duruma gelene kadar
sonrada ordan çıkarır psikiyatriye götürürüm

yorumları okumadım ama bence kız kardeşinizi lütfen evlendirmeyin..

yazık elin oğlunun başını yakmayın..

Önce güzel bir piskiyatrist ardındanda okul , koca için erken henüz çünkü kardeşinizin kişiliği yerine oturmamış henüz. Eğer ki ona karşı sert ve tavırlı bir şekilde davranırsanız, kendisini dışlanmış hissederek evden kocaya kaçabilir hatta evli olana bile kaçabilir aman ha dikkat edin.

hiç bişi anlamadım yazımınızdan
anladığım tek şey kardeşiniz kötü bişiler yapmış tam sopalık

Bu meseleyi biz çözemeyiz bir piskolog veya piskiatir çözer geçikmeyin evden kaçar bir adama , bence o kendinde değil ,normal bir durum değil , mutlaka bir hastalığı var bakmayın normal gelebilir yemesi içmesi bu akşamları uyumuyorsa kesin ruhen hastadır

Ruhban okuluna falan verin bence. Ya da o tarz bir yere. Ciddiyim. Psikoloğa falan götürecek gibi göremedim sizi çünkü. Üstüne giderek daha kötü hale sokacağınıza kiliseye girsin daha iyi.

Nerden baslasam bilemedim okadar karsik ki Kimseye de anlatamıyorum off..
Kızkardeşim 20 yaşında ve cok cahil 1sene önce nisanlandi 5ay nisanli kaldiktan sonra ayrildilar sebebi yok.bilmiyoruz. sonradan görücü usulü biri beğendi bunu ve konuşmaya başladılar annem çok uzuluyor du kardeşime uzaktan akraba Olan oğlan bizim kızı geceleri ariyor meşgul gidior avea merkezine dokuman çıkarıyor Vee başkaları ile gorusuyomus bizim kız erkek tarafina oturmaya gidio lar bizimkiler oğlan annemi cagriyor böyle boyle başkasıyla daha gorusuyorm kiziniz diyor :KK43:
Oğlan kıza yüzük bile almış siz düşünün çok üzülüyorum o çocuğa ne suçu var diye neise 2.görüştüğü oğlan benim eşimin akrabası ve işin diğer tarafı bide 3.evli bi adamla görüşüyormus 2de çocuğu var ve en iğrenç olanda annemin amcasının kizinin kocası oluyor bu sahis ve annemle biz soktayz babam hasta soylesek ya evlat katili olur yada kalpkrizinden gider annem çok kötü babam bişeylerin olduğundan haberdar ama ne olduğunu bilmiyor henüz kardeşime den nefret ediyorum napicaz biz çok sınırlı ve ofkeliyim agzimda tlf herseyi saydim kardeşime akıl verin lütfen :KK43:(((

çok üzüldüm cnm benim akrabamda aynı böyleydi ama şu an birileriyle dos hayatı bile yaşamaya başladı. önünü almanız lazım nasıl bilmiyorum Allah düşmenıma vermesin. Ahlaksızlık resmen (kusura bakmayında)

ben kitlerim dedim ama günlerce aylarca degil
sadece sakinleşip beni dinleyecek duruma gelene kadar
sonrada ordan çıkarır psikiyatriye götürürüm

bence bir insanı sakinleşmesi icin baska cozum yolları aramak yerine kilitleme gerekliligini gormek de bir sorun,
bu sakinleşme ve dinleme durumunun sınırı yok, dolayısıyla gunler de surebilir.
ustelik 20yasında birinden bahsediyoruz, akli dengesi yerinde olmasa bile yapılmaması gereken birsey, bodrumda cocugunu zincirleyen zihniyetten ne farkımız kalıyor o zaman?
psikiyatra sadece o degil, kendi kontrolu dısında hareket eden birini zaptetmek icin zor kullanan aile de gitmeli bence.

Tabiki burda bu meseleyi cozemeyiz
Ama kimseye soyliyememek çok kötü
Burda az da olsa paylaşıyorum konuşacak birilerini buluyorsun
Yorumlarınız için tsk ederim

Back
X