annem düzenli 20 şer kiloluk mama alır ve sokak hayvanlarını hıc aksatmadan gunde 3 öğün besler
bunun dısında ben de yaptıklarımı soyluyorum
evde yemeğin suyu artarsa illa ki ona ekmek doğrar çöpün yanına koyarım
bayatlamaya yakın ekmekleri sırf bu iş için dondurucuya koyar lazım olunca çorba içi yemek suyu içine doğramak için indiririm buzluktan.
kış günleri 20-30 adet makarna alırım paket olarak
1 tencere haslar içine et bulyon atar yine çöp kenarına koyarım.
öğlenleri çalıştıgım için yemeklerimi dısarda yıyıyorum
orda tavuk vs yediysem kemiğini derisini ya da pilav yemem mesela kalan pilavı kedicikler için paket yaptırırz işyeri onunde kediciklere veririm.
sabahları yediğim simidin susamını arabamın tekerının yanına dökerimm serceler yerler
işyerınde simit poğca ya da böreğini yarım bırakan falan olursa onları da ufalarım işyerı karsısında agaclar var onların dibine koyarım daha ben arkamı dönmeden martılar gelir yerler.
yazın şirket önüne sürekli su kabı koyarım , ben koyarım ınsanlar atarlar inatla evden yenısını getirir koyarım
yanlız son günlerde dikkatımı ceken bir husus oldu bu konuya cok üzüldüm.
sokaklardaki çöp kutuları artık pedalli yapılarak değiştirilıyor ve ınsan dısında kimse bu kutuyu acamıyor , hayvanlar bu kutuların içine girip beslenemeyecekler bu duruma çok üzülüyorum.
bu hayvanlar hayatlarını çöp kırıntıları ile idare ediyorlar
bu kutular da açılamaz halde olursa hayvancıklar nerede ne bulup yıyecekler
içim acıyor düşündükçe
amin sağolunYemek suyuna ekmek fikri harikaymış ben yemek suyunu yemem ve hep içim acıyarak dökerim bundan sonra sizin yaptığınız gibi yapacağım inşallah, Allah sizden annenizden ve sizin gibilerden razı olsun inşallah.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?