Sokak Canları

kimbudeli

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
20 Şubat 2018
3
25
1
26
https://www.kadinlarkulubu.com/forum/threads/istanbulda-ki-barinaklar.1059189/

Bir kaç gün önce konu açmıştım, yorum yapan arkadaşlara çok teşekkür ederım ama onların soylediği yere gidemedim.

Erkek arkadaşım ailesinin yanına Edirneye gidecekti bende onla beraber gittim. Arkaya aldığım mamaları koydum yola çıktık sokak hayvanı gordukce inip koydum. Ozellikle Silivri-Tekirdağ yolunu bilen bilir hep orman fazlasıyla vardı. İndik orda besleme yaptık. Edirneye kadar mamalar bitmiş oldu. Benim için az oldu ama iyi oldu :) (fotoğraf yukleme beceremedim bilen varsa soylesin gittiğim yerden bir kaç fotoğraf atmak istiyorum)

Bir kaç mesaj gelmişti o yuzden yazmak istedim.

Ve bir Sokak Canını beslemek için paraya asla ihtiyaç yokmuş ben bunu anladım.
Kapınızın önüne bir su olsun ekmek olsun yemek artıkları olsun ne olursa olsun koyun. Migrostan aldığınız 1 lıralık mama bile onlar için hayattır, onları sevmek bile hayattır.

Onlara hayat vermeniz sizi cidden etkiliyor cebınızde ki son kuruşa bile harcasınız onlar için, mutlu oluyorsunuz onların o halini gördükçe.
Siz, siz olun paraya dahı gerek duymadan evinizin onune bir kap su doldurun onları sevin. Onlar insanlardan daha değerliler, agzı var dili yok yardım istiyemiyolar. Ben evde kopek beslıyorum birazda onun katkısı var. Hayvanlar insanın en iyi dostudur, iyi geceler

Son düzenleme:
Tebrik ederim cok guzel yaptiklariniz.
Keske insanlar daha merhametli olsa hayvanlara yapilan eziyetleri gorunce bakamiyorum, agliyorum. Ya kimsede merhamet kalmamis ne insana ne de masum hayvana... Allah bizleri kotulerden koruyup iyilerle karsilastirsin. Ve senin benim gibilerinde sayisini cogaltsin insallah.♡♡♡

kimbudeli kimbudeli
Duyarlılığınız taktir edilesi. Keşke sizlerden çok daha fazla olsa..

Ben de elimden geldiğince yardım etmeye çalışırım. Yemek, mama, su.. Bana hiçbirşey kaybettirmez tersine mutluluk verir. Marketten çıkarken küçük bir mama da alır atarım poşete. Eve yürüyene kadar illaki bir tane çikar karşima, beslerim..
Sokak canlıları.. Masumlarımız.. Duyarlı insanların artması dileğimle..

Bir sokak kopegini 2 aylikken evlat edindi annemler. Evlat edindi diyorum cunku gercekten evladi gibi davraniyorlar. Bebek gibi bakiliyor kara kizim benimm. Yemek yemeyi cok seviyor ama yemegi goturen kisiyi ozlediyse bi yemege bi o kisiye bakiyor birakip gitmesin benimle kalsin diye masumum. Daha once de yine sokaktan 2 kedi 1 yarali guvercin vs seklinde bir suru hayvanimiz oldu. Kafesinden kacan muhabbet kuslari bile bize geliyordu 2 kere geldi bu sekilde :) insan hayvanlarla ic ice olunca daha da depresiyor duygulari kiyamiyor hepsine hepsine hepsine kucak acabilsem hic ac susuz kalmasa hepsini oksayabilsem diyor. Aslina bakarsaniz onlar bile Allahin bizleri bir sinamasi. Kimisi kucak acar besler sefkat gosterir kimisi de canilik yapar ahh alır. Allah merhametimizi kaybettirmesin bizlerin de evlatlarini merhametli etsin insallah.:KK200::KK200::KK200:

Hiçbir şey yapamıyorsanız atın kuru ekmekleri balkona izleyin şöleni :) içimi açtınız yazdıklarınızla inşaaallah hepimiz böyle duyarlı oluruz

Eklentiler

• AD9C25F1-54E4-4D3C-9BBE-DD4BC28F536B.webp
    AD9C25F1-54E4-4D3C-9BBE-DD4BC28F536B.webp
    18,4 KB · Görüntüleme: 100
Önceki konunuzu okumadım ama tebrik etmeye geldim :)
Allah sizin gibi insanlardan razı olsun, "benim vereceğim bir tabakla mı doyacaklar aman çöpe atıvereyim" zihniyetli insanlar bitene, kediler köpüşler çöpte yemek aramayı kesene kadar devam :):dua:

diyorlar ya dünyada kıtlık yok bölüşüm sorunu var diye... neler neler gidiyor çöpe. israfın önüne geçebilsek doymamış tek bi insan tek bi hayvan kalmaz. ama işte biz tutup çöpe atıyoruz.

Reklama giriyorsa uyarin sileyim. Temizmama diye bir site var. Mamalar cok ucuz ve bir cok market mamasina gore iyi. Sokak canlari icin ideal.

annem düzenli 20 şer kiloluk mama alır ve sokak hayvanlarını hıc aksatmadan gunde 3 öğün besler

bunun dısında ben de yaptıklarımı soyluyorum
evde yemeğin suyu artarsa illa ki ona ekmek doğrar çöpün yanına koyarım
bayatlamaya yakın ekmekleri sırf bu iş için dondurucuya koyar lazım olunca çorba içi yemek suyu içine doğramak için indiririm buzluktan.

kış günleri 20-30 adet makarna alırım paket olarak
1 tencere haslar içine et bulyon atar yine çöp kenarına koyarım.

öğlenleri çalıştıgım için yemeklerimi dısarda yıyıyorum
orda tavuk vs yediysem kemiğini derisini ya da pilav yemem mesela kalan pilavı kedicikler için paket yaptırırz işyeri onunde kediciklere veririm.

sabahları yediğim simidin susamını arabamın tekerının yanına dökerimm serceler yerler

işyerınde simit poğca ya da böreğini yarım bırakan falan olursa onları da ufalarım işyerı karsısında agaclar var onların dibine koyarım daha ben arkamı dönmeden martılar gelir yerler.

yazın şirket önüne sürekli su kabı koyarım , ben koyarım ınsanlar atarlar inatla evden yenısını getirir koyarım

yanlız son günlerde dikkatımı ceken bir husus oldu bu konuya cok üzüldüm.
sokaklardaki çöp kutuları artık pedalli yapılarak değiştirilıyor ve ınsan dısında kimse bu kutuyu acamıyor , hayvanlar bu kutuların içine girip beslenemeyecekler bu duruma çok üzülüyorum.

bu hayvanlar hayatlarını çöp kırıntıları ile idare ediyorlar
bu kutular da açılamaz halde olursa hayvancıklar nerede ne bulup yıyecekler
içim acıyor düşündükçe

annem düzenli 20 şer kiloluk mama alır ve sokak hayvanlarını hıc aksatmadan gunde 3 öğün besler

bunun dısında ben de yaptıklarımı soyluyorum
evde yemeğin suyu artarsa illa ki ona ekmek doğrar çöpün yanına koyarım
bayatlamaya yakın ekmekleri sırf bu iş için dondurucuya koyar lazım olunca çorba içi yemek suyu içine doğramak için indiririm buzluktan.

kış günleri 20-30 adet makarna alırım paket olarak
1 tencere haslar içine et bulyon atar yine çöp kenarına koyarım.

öğlenleri çalıştıgım için yemeklerimi dısarda yıyıyorum
orda tavuk vs yediysem kemiğini derisini ya da pilav yemem mesela kalan pilavı kedicikler için paket yaptırırz işyeri onunde kediciklere veririm.

sabahları yediğim simidin susamını arabamın tekerının yanına dökerimm serceler yerler

işyerınde simit poğca ya da böreğini yarım bırakan falan olursa onları da ufalarım işyerı karsısında agaclar var onların dibine koyarım daha ben arkamı dönmeden martılar gelir yerler.

yazın şirket önüne sürekli su kabı koyarım , ben koyarım ınsanlar atarlar inatla evden yenısını getirir koyarım

yanlız son günlerde dikkatımı ceken bir husus oldu bu konuya cok üzüldüm.
sokaklardaki çöp kutuları artık pedalli yapılarak değiştirilıyor ve ınsan dısında kimse bu kutuyu acamıyor , hayvanlar bu kutuların içine girip beslenemeyecekler bu duruma çok üzülüyorum.

bu hayvanlar hayatlarını çöp kırıntıları ile idare ediyorlar
bu kutular da açılamaz halde olursa hayvancıklar nerede ne bulup yıyecekler
içim acıyor düşündükçe

Yemek suyuna ekmek fikri harikaymış ben yemek suyunu yemem ve hep içim acıyarak dökerim bundan sonra sizin yaptığınız gibi yapacağım inşallah, Allah sizden annenizden ve sizin gibilerden razı olsun inşallah.

Yemek suyuna ekmek fikri harikaymış ben yemek suyunu yemem ve hep içim acıyarak dökerim bundan sonra sizin yaptığınız gibi yapacağım inşallah, Allah sizden annenizden ve sizin gibilerden razı olsun inşallah.
amin sağolun
aklınızda olsun artık öyle yaparsınız :)
bayıla bayıla yıyıyorlar hayvancıklar

Biz iş yerinde öğle yemeğinden artanları her gün dağ yoluna bırakıyoruz. 5 kuruş para çıkmıyor cebimizden. Yolumuzun üstü.. Sizi tebrik ederim, Allah size güç, kuvvet versin, Allah razı olsun.

Biz ormana gitmiyoruz ama orman beslemesi yapan veya bahcesinde evinde cok fazla sayida kedi, kopek bakanlara klinik ve mama destegi saglamaya calisiyorum. Kendimize de 15 kiloluk mama aliyoruz kendi sokagimizdakilere dagitiyoruz. Kapi onune mama, su mumkun olmuyor. Bazi insan olmayanlar ariza cikariyor cunku. Hayvanlar zarar gormesin diye biz uzakta birakiyoruz mamalari.
Cok guzel birsey yapmissiniz. :)

Back
X