• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sokak cocuklari

Visne27

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Kasım 2015
2.547
3.237
63
34
Allahim gina geldi yemin ediyorum.Kizlar biktim bu cocuklardan dogurup dogurup sokaga atiyorlar.Sabah aksam gurultu olurmu ya ben camimi insan gibi 5 dk acamicakmiyim.Inanairmisin 2 yasinda cocuklar sokakta tek basina analari nerde bunlar hepsi korkmuyorlar mi yavrularimiza bir sey olur mu diye.
Okul zamani geldi biraz rahatlarim dedim yok okuldan cikarlar hoppa sokaga bir dersinsiniz yokmu acikmiyormusun Yok analarina sorsan oglum caliskan der.Yemin ediyorum hayatimda duymadigim kufurler ediyorlar .
Tamam cocuktur oynar diyenler olcaktir oynasin kardesim sabah aksam mi oynasin abartmiyorum sabah aksam evet ya bir gidin acikin ya kizlar gina geldi biktim gercekten.Tamm bebgi uyutcam ciglik ata ata uyandiriyorlar camlari kapali olmasina ragmen.
Allah analarina akil versin ne diyim dogurup sokaga atanlara ViCDAN versin .

Sonra toplum Kötuye gidiyor derler.Boyle sokakta 24 saat buyurlerse tabi toplum kotuye gider ne beklersin ki.
Kizlar kusura bakmayin sistim gercekten.

Son düzenleme:
Eskiden su filan dokerlerdi mahalleli teyzeler o geldi aklima:KK70:

Oylemi yapsaniz diycem de yok cinayet sebebi Allah korusun ozaman kiymete binerler:110:

Ancak tasinirsaniz rahat edersiniz gibi geldi.
Inan soyluyorum her seferinde gidince annelerinede soyluyorum yok diger gun aynlar bunlara su da cozum degil hortumu tutsan yine gitmezlar.

Ayni dert bende de var. Ev birinci kat bahcesi de var binanin kendi evleri nerde bilmiyorum bizim bahcede top oynuyorlar o topla benim duvara sut çekiyorlar. Iyilikle konustum olmadi, cikolata aldim rica ettim olmadi, bagirdim cagirdim kizdim olmadi, 3 kere yakaladim aldim toplarini. Bir kere annesi gelmis birinin "Oglumun topunu ver!" diye. Onu da payladim yolladim top mop da vermedim oyle son oldu kadinla ciddi kavga ettik. Benim dedigim cocuklar 12-13 yasinda yagmur camur gece gunduz demezlerdi. Allah'in belalari nefret ediyorum dogurup sokaga kontrolsuz salanlardan.

Acaba ayni mahallede miyiz diye dusunmedim degil. Bizim mahallede oyle hatta bizim apartmandan da var oyle cocugunu sokaga salip gece 12 ye 1 e kadar eve sokmayan. Ve gercekten bu aileler cocuklari eve allmiyor cocuklar bazen apartmanin icinde cildiriyor anne annee diye bagirmaktan. Bana misin demiyor acmiyor kapiyi cocuklara. Cocuklarin agzinda bir kufur var kizli erkekli inanamazsiniz. Ben buraya tasinana kadar otle kufur duymadim ve bu kufurleri eden 5-6 yasinda cocuklar. İlerde cocugumu kesinlikle sokakta tek basina oynamaya salmam.

Sokakta oynayan çocuk kaldı mı ya?

Bunu yazmaya gelmiştim tam ya. Benim oturduğum sitenin içinde park var, yani park dediysem de ortalama bir şey ama yine de oynayabilecekleri bir alan. Anneleri yalvarıyor dışarıda oynamaları için yok, çocuklar eve gelir gelmez ya telefon ya bilgisayar ya tablet başında. Hangisi daha kötü bilemiyorum. Şimdilik tek çareniz kış gelmesini beklemek gibi duruyor, kar kış olunca sokağa çıkamazlar. :110: Hangi birini uyaracaksınız zaten, zor bir durum.

Ayni dert bende de var. Ev birinci kat bahcesi de var binanin kendi evleri nerde bilmiyorum bizim bahcede top oynuyorlar o topla benim duvara sut çekiyorlar. Iyilikle konustum olmadi, cikolata aldim rica ettim olmadi, bagirdim cagirdim kizdim olmadi, 3 kere yakaladim aldim toplarini. Bir kere annesi gelmis birinin "Oglumun topunu ver!" diye. Onu da payladim yolladim top mop da vermedim oyle son oldu kadinla ciddi kavga ettik. Benim dedigim cocuklar 12-13 yasinda yagmur camur gece gunduz demezlerdi. Allah'in belalari nefret ediyorum dogurup sokaga kontrsuz salanlardan.
Aynen canim bende yein ediyirum bazen diyorum boyle dogurup sokaga atip buyutceksen Kisirlassinlar diye o kadar sinirleniyorum .Beninki her yas var yurumeye basladigi anda huroo sokaga atiyorlar

Kaldi mi:KK70:tabi kaldi canim dolu inan bazen diyirum sadece benim oturdudum semt mi oyle.Yok her yer oyle inan buyuk sehirr birde insan bir korkar cocuklarimiza bir sey olur diye muge de neler izliyoruz.Allah korusun
Ben artık doğru düzgün çocuk göremiyorum da etrafta.O yüzden şaşırdım.
Size yapacak bişey görünmüyo şu durumda,yani taşınamayacağınıza göre...Değil mi?

Güvenlikli bir sitede falan mı oturuyorsunuz
Hadi biri gamsız ikincisi saf
Hepsi dünyadan bihaber değil ya bu ebeveynlerin
Şaştım :KK12:
Sitede oturmuyorum buyuk sehrin nerkez sayilan bur yerinde inaki bende oyke diyordum hepsi mi gamsiz diye hepsi oyle

Acaba ayni mahallede miyiz diye dusunmedim degil. Bizim mahallede oyle hatta bizim apartmandan da var oyle cocugunu sokaga salip gece 12 ye 1 e kadar eve sokmayan. Ve gercekten bu aileler cocuklari eve allmiyor cocuklar bazen apartmanin icinde cildiriyor anne annee diye bagirmaktan. Bana misin demiyor acmiyor kapiyi cocuklara. Cocuklarin agzinda bir kufur var kizli erkekli inanamazsiniz. Ben buraya tasinana kadar otle kufur duymadim ve bu kufurleri eden 5-6 yasinda cocuklar. İlerde cocugumu kesinlikle sokakta tek basina oynamaya salmam.
Olabilir canim:KK70:bilsem birlik olur savariz bunlari.Ama bir degil iki degil koca semt ya

Bunu yazmaya gelmiştim tam ya. Benim oturduğum sitenin içinde park var, yani park dediysem de ortalama bir şey ama yine de oynayabilecekleri bir alan. Anneleri yalvarıyor dışarıda oynamaları için yok, çocuklar eve gelir gelmez ya telefon ya bilgisayar ya tablet başında. Hangisi daha kötü bilemiyorum. Şimdilik tek çareniz kış gelmesini beklemek gibi duruyor, kar kış olunca sokağa çıkamazlar. :110: Hangi birini uyaracaksınız zaten, zor bir durum.
Kis ta gelse canim bir faydasi yok bu seferde ellerine birer poset alip sokaktan kayiyorlar:((

Ben artık doğru düzgün çocuk göremiyorum da etrafta.O yüzden şaşırdım.
Size yapacak bişey görünmüyo şu durumda,yani taşınamayacağınıza göre...Değil mi?
Tadinmayi dusuyorum insallah evin kredi si var bitsin .

Olabilir canim:KK70:bilsem birlik olur savariz bunlari.Ama bir degil iki degil koca semt ya
Yok yoook inan ki birlik olmayla da bitmiyorlar. Biz nerdeyse mahallece sikayet ettik polise kadar gitti olay. Bir iki gun sessiz kaldilar sonra yine basladilar artik biz de pes ettik. Esim basta bana cok kizdi bu sikayet islerine bulastigim icin. Cocuk onlar dedi heralde oynayacaklar dedi. Ben de sen daha sahit olmadin onlara bos konusuuorsun dedim. Bir ili sefer kendi de sahit oldu da artik kendiside sikayetci time katildi :D ama yol yani hicbir degisme olmuyor. Cocuklari suclamamak lazim. Aileler gorgusuz. Oyle aileden boyle cocuklar yetismesi kadar normal bir sey yok inan.

Ben bekardım,annemin evi site içi güvenli,yeşilliği alanı bol,parkı bahçesi olan bir yerdi.Yine de tek çocuk yoktu.Şimdi evlendim yine öyle aman aman göremiyorum,istisnalar dışında.Bu durum beni hüzünlendirir zaman zaman,ne bileyim etraf güvenli olduktan sonra dışarda oynamak gibisi yok bence,öte yandan konu sahibine de hak verdim, camı bile açamıyorsa bunalması normal...

Back
X