• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sokak cocuklari

Oda biseymi bizim mahallede bı evi mültecilere vermişler dört yıldır falan bu mahallede her sene bir çocuk ve şimdi kucağında var bitane göğsü açık oturmuş sohbet ediyo çocuk oynuyo gelip emiyor kadını okadar şaşırıyorum ki çocuklar desen per perişan bu soğuklarda ayaklarında çorap yok terlikler geziyolr ses gürültü Allah versin sesden ziyade açıyorum da kadınlara değilde masum çocuklara doğurup atıyorlar ortaya onlar istemiyoki öyle olmayı ama yigenim küçük bize geldikleri zaman rahatsiz oluyorum bende sesten uyumuyo çocuk

Havalar bozdu çok şükür ben rahatladım. Hele çocuğum uykuya dalarken top sesi kaykay sesleri küfür kıyamet feryat ediyorlar oyun oynamak değil o yani. Birde aksam kapimin onunde sesli sesli konusmalar gulmeler gündüz çocukları aksam anneleri bitmiyordu. Burası da temiz bir mahalle ama gel gör ki çirkef insanlar bulasilmaz yani.

Aynı dert bende de var büyükşehirde degilim ama mahallede özellikle yazın kızlı erkekli çocuklar sokaklarda küfürler bagrışmalar geçe 1 e kadar.Ben de konu açmıştım hatta buna benze benim kızım da çıkmak istiyor geç vakitlere kadar asla izin vermiyorum.
Hava kararmadan evde olacak ve en fazla 3 saat yazın dışarıda olacak.
Oglum 3 aşına girecek asla tek çıkarmam ablasına bile emanet edemiyorum.
Çocuklarda hata yok aileleri alıp parka götürsünler bakım enerjilerini orada atsınlar ama yok çogu kişi evde olmasın evim temiz olsun derdinde.
Varsın evim dağılsın ama çocuklarım gözümün önünde olsun

Allahim gina geldi yemin ediyorum.Kizlar biktim bu cocuklardan dogurup dogurup sokaga atiyorlar.Sabah aksam gurultu olurmu ya ben camimi insan gibi 5 dk acamicakmiyim.Inanairmisin 2 yasinda cocuklar sokakta tek basina analari nerde bunlar hepsi korkmuyorlar mi yavrularimiza bir sey olur mu diye.
Okul zamani geldi biraz rahatlarim dedim yok okuldan cikarlar hoppa sokaga bir dersinsiniz yokmu acikmiyormusun Yok analarina sorsan oglum caliskan der.Yemin ediyorum hayatimda duymadigim kufurler ediyorlar .
Tamam cocuktur oynar diyenler olcaktir oynasin kardesim sabah aksam mi oynasin abartmiyorum sabah aksam evet ya bir gidin acikin ya kizlar gina geldi biktim gercekten.Tamm bebgi uyutcam ciglik ata ata uyandiriyorlar camlari kapali olmasina ragmen.
Allah analarina akil versin ne diyim dogurup sokaga atanlara ViCDAN versin .

Sonra toplum Kötuye gidiyor derler.Boyle sokakta 24 saat buyurlerse tabi toplum kotuye gider ne beklersin ki.
Kizlar kusura bakmayin sistim gercekten.

Hay agzina saglik bir tecavuz olum haberi aldilar mi bir gunlugune topluyorlar sokaktan sonra yine saldim cayira mevlam kayira... ben en ust kattayim ama evimin bir aralik noktasi var ve bes alti yaslarinda cocuklar kosustiruyor aralikta oyunlar oynuyor ... annesi babasi hic yok fakat etraflarinda hep buyuk cocuklar mudahale halinde hatta bir ara sikistirmis ufak bir cocugu tokatliyorlardi ve ben seslenip kizdim orada cocuga bir sey yapsa ertesi gun muge anlida evladim cocugum bir yere gitmezdi diye tutusacak rahatlik mi kaldi memlekette ben rahat sokaga cikamiyorum birde cocugumu salacagim :) delilik gercekten...

Komşu falan olabiliriz.

Ne yazık ki yapılacak birşey yok. Benim birde 1. Kat. Sanki salonda top oynuyorlar o derece..
Bide altım dükkan. Kuaför. Gelen giden haddi hesabi yok. Tam altıma dükkanın önüne yapay çim koyup kaldırıma bahçe yapmış. Akşama kadar kahkahalar acayip yüksek sesle konuşmalar.

Havalar soğuyunca geçer ancak..

Ay bende sevmiyorum Ya
Benim evim çok ses geçiriyor o yüzden sanki yanımda oynuyorlar
Hergün gece gündüz maytap falan patlatıyorlar koltukta oturup tv izlerken birden gümmmm diye ses geliyor yerimden zıplıyorum bombalanıyoruz diye
Çok hak veriyorum size :)
Kış gelsede hepimiz rahatlasak :))

Bazen denk geliyorum da başım gürültüden değil, içim üzüntüden acıyor. Bizler o ses tufanı giren pencerelerden geleceğimizin düşüşünü izliyoruz.
Ahh nasıl geldik bu hâllere, diye dövündüğümüz dizlerimizin dili olsa "siz umursamadınız." derler. Bir çiçeğin koparılması canımızı yakmadı başta. Sonra cân dostlarımız olan hayvanlara sayısız kötülükler yaptık. Nihayetinde çocuklarımızı kaybettik akabinde gelecek dediğimiz kavram korku ütopyaları doğurdu. Her birimiz teker teker... Yüz çevirdik önemsemedik... Kan ağlamalıydık bir çiçek dünyaya küsünce. Lakin önemli işlerimiz vardı, hissedemedik.
Her gece uyumadan balkona çıkıp caddeyi baştan sona izliyorum. Kim bilir hangi bilinmedik beklenmedik evlerde neler oluyor ve hangi bedeller masumlara ödetiliyor... O hırçın çocuklar mesela... Hangi sebepler onları hırçınlığa itiyor?
Sadece aileler mi? Şu saatte aç ve üzgün ve hırpalanmış ve üşüyen her masumdan her çocuktan ben sorumluyum, en az insanlık ve en az ailesi kadar. Küfür mü ediyorlar? Kimden duydular? Hangi nezih beyfendilerden hanımefendilerden öğrendiler kötülüğü? Saatlerce başından kalkmadığımız gibi sırf sussunlar diye önlerine bağladığımız televizyonlar, tabletler... Gereken ahlâkı, merhameti verememiş mi? Vah vah... Biz çocuklara ne verdik ki ne bekliyoruz?
Ne ektik bahçelere; zarar ziyan. Güller, zambaklar, yaseminler, ortancalar bitmez ki o topraklarda.
Bilmiyorum ablalarım... Kanayan yaram, çocuklar. Nasıl vahşi canavarlar yetiştirilirin kitabını yazmış büyük insanlar.

bence bağırın yani çocuklara bağırılmasından yana değilim ama güzellikle söyleyince anlamıyolar. Bi sabah uyurken öyle bi çığlık sesiyle uyandım ki dedim kesin çocuklardan birine bi şey oldu hemen cama koştum baktım oyun oynuyolar ama sanki ölüyomuş gibi bağırıyolar öyle korktum ki tansiyonum düştü bi hışım indim aşağı sabah sabah ödümü kopardınız birinize bi şey oldu sandım diye bi bağırdım bunlara uzun müddet sesleri çıkmadı.
Inanki bagiriyorum canim ama onlarda karsilik veriyor.Hic korkmuyorlar

Bizim mahallede buna benzer ama büyük çocuklar oynar sokakta.5 yas alti gormedim hiç tek başına.
2 yaşında bebek nasıl salınirki sokağa.5 yasindaki çocuğumu bile okuldan gelince bahçede karşılıyorum.
Oylr arkdsm inan bede sok oluyorum yurumeye baslagi zamna sokaktalar diyorum annalari korkmuyormu ya

Ailelerde hata. Bende sevmem zor uyuttuğum çocuğum başkaları tarafından uyandırılsın. Evet çocuktur hava almasi sosyalleşmesi lazim ama bununda bi çizgisi olmalı. Sabahtan akşama kadar sal sonra çocuğumu kim kaçırdı, çocuğum neden kaçtı.

Ay bende sevmiyorum Ya
Benim evim çok ses geçiriyor o yüzden sanki yanımda oynuyorlar
Hergün gece gündüz maytap falan patlatıyorlar koltukta oturup tv izlerken birden gümmmm diye ses geliyor yerimden zıplıyorum bombalanıyoruz diye
Çok hak veriyorum size :)
Kış gelsede hepimiz rahatlasak :))
Kis gelsede burfa fayfa yok canim bu sfrrde kisin naylon posetleti alio hurra kayiyorlar:olamaz:

Bazen denk geliyorum da başım gürültüden değil, içim üzüntüden acıyor. Bizler o ses tufanı giren pencerelerden geleceğimizin düşüşünü izliyoruz.
Ahh nasıl geldik bu hâllere, diye dövündüğümüz dizlerimizin dili olsa "siz umursamadınız." derler. Bir çiçeğin koparılması canımızı yakmadı başta. Sonra cân dostlarımız olan hayvanlara sayısız kötülükler yaptık. Nihayetinde çocuklarımızı kaybettik akabinde gelecek dediğimiz kavram korku ütopyaları doğurdu. Her birimiz teker teker... Yüz çevirdik önemsemedik... Kan ağlamalıydık bir çiçek dünyaya küsünce. Lakin önemli işlerimiz vardı, hissedemedik.
Her gece uyumadan balkona çıkıp caddeyi baştan sona izliyorum. Kim bilir hangi bilinmedik beklenmedik evlerde neler oluyor ve hangi bedeller masumlara ödetiliyor... O hırçın çocuklar mesela... Hangi sebepler onları hırçınlığa itiyor?
Sadece aileler mi? Şu saatte aç ve üzgün ve hırpalanmış ve üşüyen her masumdan her çocuktan ben sorumluyum, en az insanlık ve en az ailesi kadar. Küfür mü ediyorlar? Kimden duydular? Hangi nezih beyfendilerden hanımefendilerden öğrendiler kötülüğü? Saatlerce başından kalkmadığımız gibi sırf sussunlar diye önlerine bağladığımız televizyonlar, tabletler... Gereken ahlâkı, merhameti verememiş mi? Vah vah... Biz çocuklara ne verdik ki ne bekliyoruz?
Ne ektik bahçelere; zarar ziyan. Güller, zambaklar, yaseminler, ortancalar bitmez ki o topraklarda.
Bilmiyorum ablalarım... Kanayan yaram, çocuklar. Nasıl vahşi canavarlar yetiştirilirin kitabını yazmış büyük insanlar.
Guzel yorumunuz icin tesekkur ederim basta icimdekileri dokmusunuz resmen.
Brnim de uzuldugum nokta bu zaten kucucuk cocuk ne bilsin kufretmeyi hep salliverilmisten ogreniyorlar.Anne baa kavga ediyorlar ccugun hircin asabi oluveriyorlar.Sonra diyoruz zaman kötu diye toplum bozulmus diye herkes kendi ve cocuklatina olan sorumlulugunu bilse sanirim kotu olmazdi.

Ailelerde hata. Bende sevmem zor uyuttuğum çocuğum başkaları tarafından uyandırılsın. Evet çocuktur hava almasi sosyalleşmesi lazim ama bununda bi çizgisi olmalı. Sabahtan akşama kadar sal sonra çocuğumu kim kaçırdı, çocuğum neden kaçtı.
Aynen arkafasim sabah aksam disiardalar.Diyorum inan kotu niyetli biri gelse alip kaciri o kadar rahatlar yani.

bizim sitede de öyle. ben evde değilim görmüyorum ama haftasonları cinnet sebebi. o kaydıraklara vura vura çıkardıkları sesler,küfürler vs. hepsinin de ailesi benim altımda oturuyor ben duyuyorsam onlar kesin duyuyordur.

bir de bunların köpeğimi görünce taş atan cinsi türedi,en son birine çok kötü bağırdım annesi de vardı bir şey diyemedi. sustukça tepenize çıkıyorlar.
Burdakilerde oyle kackere anneleriyle konustum tmam diyorlar rn fzla 2 gun sonra aynilar.Diyorum korkmuyormusun cocuklarimiza bir sey olur diye yok cok rahatlar.

Burda hiç çocuklar olmaz sokakta ama gectigimz semtlerde olur keşke bizim cocuklarmz olsa gece gunduz oynasa yok Suriyeli yok ıraklı gece gündüz sokaktalar yürüyüşe çıkıp oralardan gecemiyorz. Küçück veletlerden korkuyoruz bizim derdmz sizinkindn biraz farklı tabi:))
Ahh dorma canim suriyelilere deginmiyorum bilr onlarda ayri olay.Simdi konussam konum syasete donusur en iyisi susayim:KK35:

Ya benim oğlum 9 yaşına gelecek.. bakkala yollarken aklım kalıyo.. camda bekliyorum.. nasıl sokağa gönderiyorlar valla aklım almıyo..
Oyle gercekten sokkaktalar tum gun hadi buyuk olsa yine tamma dahayeni yurumeye badlayan bebeler bile var 2 yas bile dusunebiliyormusunz

Gürültü bir yana,o çocukların can güvenliği beni hep çok düşündürür.benim mahallemde böyle 2,3 yaşlarında çocuklar tek başlarına oynuyorlar.biri alıp goturse annenin ruhu duymaz.bu devirde bu gamsizlik akıl alır gibi değil
Evet bende bunu diyorum mugede neler izliyoruz kadin her zaman soylr cocuklari tek hic bir yere cikarmayin diye Allah kotusun ortalik pedofil kayniyot

Bu arada benim gördüğüm anneler bebeklerin dibinden ayrılmıyor zaten mutfak penceresinden baksa çocuğu ne yapıyor görür o yüzden doğurup salıyor olabilirler dışarı:KK45:bende yapıcam aynısının :KK70:
Onlar mutfak caminda en azindan bunlar saliveriyirlar gerisi Allaha emanet yinedeburdkiler gibi degil sabah 9 akdam 12 1 artik se dusn:))

Aynı dert bende de var büyükşehirde degilim ama mahallede özellikle yazın kızlı erkekli çocuklar sokaklarda küfürler bagrışmalar geçe 1 e kadar.Ben de konu açmıştım hatta buna benze benim kızım da çıkmak istiyor geç vakitlere kadar asla izin vermiyorum.
Hava kararmadan evde olacak ve en fazla 3 saat yazın dışarıda olacak.
Oglum 3 aşına girecek asla tek çıkarmam ablasına bile emanet edemiyorum.
Çocuklarda hata yok aileleri alıp parka götürsünler bakım enerjilerini orada atsınlar ama yok çogu kişi evde olmasın evim temiz olsun derdinde.
Varsın evim dağılsın ama çocuklarım gözümün önünde olsun
bende diyorum alsinlar parka goyursunler park nicin varki ozman yok hep sokakta olacaklar illa.Gorgu sifir burdakilerfe cnm maalesef :((

Back
X