• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sokak Hayvanları Kulubesi

olympiass

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
29 Nisan 2016
1.476
1.772
133
Konu dogru yerde mı bilemıyorum bakındım buraya actım ayrıca burada cok faZla fikir veren olur diye dusunuyorum.
Ya kızlar kopeklere kedilere kulube yapıcam ama nereye koyucam.bunj bulamıyorum. Her yer apartman .bı kenara koyaam herkes kapımızın onu diyecek.istemeyecek.mereye koyulmalı kulubeler. Lütfen bana fikir verin.her yer ev ,acık alan yok kı.nereye konulur

Boyle guzel birsey yaomaya karar verdiginiz ivin oncelikle tum kalbimle sevgilerimi gonderiyorum size 🥰🥰🥰💐💐💐 lakinnbenimde aklima gelmiyor acikcasi bizim sokakda sokak baslarinda var kedi klubelrimiz ufak ufak koyuduk ancak yasadiginiz mevkide sokak kaldirimlari sokak baslari nasildir bilmiyorum tek aklima gelen Sokak baslarina koymak

Ben de size sevgilerimi gönderiyorum yanıtladıgınız için. Havalar git gide soguyor. Insanlık gorevimiz bi seyler yapmam zorundayı diye hissediyorum. O zaman kaldıeım basına kedi kulubesı deneyeyım madem.kopeğe karsı cıkarlar. Kopekler ıcın aklkma bi seh gelmıyor. Kopeklere daha cok uZuluyorum onlara daha tepkılı ınsanlar cunku. Arabamla dolasıp acık alan mı aramalıyıö bilemıyorum. hem onları yerlerinden ediyoru hem de üşümesinler ölmesinler diye bır sey yapmıyoruz ınsan dusunse kahrolur.ama cogumuz hayat kosturmacasımdam dusunmeyı de bıraktık.

Konu dogru yerde mı bilemıyorum bakındım buraya actım ayrıca burada cok faZla fikir veren olur diye dusunuyorum.
Ya kızlar kopeklere kedilere kulube yapıcam ama nereye koyucam.bunj bulamıyorum. Her yer apartman .bı kenara koyaam herkes kapımızın onu diyecek.istemeyecek.mereye koyulmalı kulubeler. Lütfen bana fikir verin.her yer ev ,acık alan yok kı.nereye konulur

Kulübeleri belediyeden talep edin, onlar koyunca kimse dokunup atamıyor hemde ahşap sağlam kulübeler geliyor

Düşüncenize çok sevindim. Inş gerçekleşir. Bu zamanda insanlar çok düşüncesiz. Ben kutudan kuytu olsun diye kulube yapıyorum istemiyorlar rahatsız oluyorlar. Kutu ya küçük bir kutu dursa ne olacak, siz sıcacık evinizde uyurken iyi ya :( insanlar merhametsiz:(

Ben bir marangoza özel kulübe yaptirtmistim yazlıkta. Kısın hayvanlar yalnız kalıyor üşürler diye içine battaniye bile koymuştum üstüne yatarlar diye. Her h afta onlara su mama goturuyordum hatta sağ olsun bir komşumuz kemik haşlayıp onlara veriyordu.

Bazı ruh hastaları parçalamış onları. Köpekler dadanırmis diye. Ama yine yapacağım bin kez yapacağım. Size de güzel kalbiniz gibi ömrünüz olsun diyorum❤

Allah hayrinizi kabul etsin simdiden.Belediyeler artik calismalara basladi oraya yardimda bulunup klube temin edebilirsiniz.Yeni barinaklar aciliyor devlet tarafindan oralarla da gorusebilirsiniz.

Ben bir marangoza özel kulübe yaptirtmistim yazlıkta. Kısın hayvanlar yalnız kalıyor üşürler diye içine battaniye bile koymuştum üstüne yatarlar diye. Her h afta onlara su mama goturuyordum hatta sağ olsun bir komşumuz kemik haşlayıp onlara veriyordu.

Bazı ruh hastaları parçalamış onları. Köpekler dadanırmis diye. Ama yine yapacağım bin kez yapacağım. Size de güzel kalbiniz gibi ömrünüz olsun diyorum❤
Evet parcalarlar ınsanlar.ben de cekınıyorum nereye koyucam diye. Insanlar neye kafayı takacaklarını öfkesını mereye kusacagını sasırmıs.o mazlumlardan cıkarıyorlar..belediyeyi arayacagım bakalım bilgilemdirirler benı

Yaaa aklıma çok güzel bişey getirdiniz. Üniversitedeyken kedi kulübesi koymak için aynı sizin gibi yer arıyorduk. Ama nasıl kar yağıyor dışarda anlatamam göz gözü görmüyor. Gece bide. Sabah koyalım dedik çünkü yok yani bi yer göremiyoruz ki etrafı. Eve geldik apartmanın kapısını da aralık bırakmıştık temizlik malzemesi bidonu koyup donup açılmıyordu çünkü. Binaya bi girdik siyah bi kedi asansörün oraya yatmış. Hemen binanın önüne koyduk yuvayı,mamayı filan. Şimdi o şapşal kedi evde miyavlıyor durmadan. Sahiplendik. Başka şehirde öğrenciyken karşımıza çıkan kedi şimdi evli ve 2 çocuk varken bambaşka bi şehirde bizimle. Nasıl bi yerde yaşadığınızı bilmediğim için nereye koyabileceğinize dair çok bi fikrim yok açıkçası. Bizim bi bakkal vardı o zaman çok yakınımızda adamla da tanışıyorduk onun önüne koymayı teklif etmiştik kabul etmişti mesela. Yine kendi binamızın önüne koymuştuk bi sürü insanın mama bıraktığını farkettik sonra. Bi sürü kedi nasiplendi o mamalardan. Boş arazi filan varsa çevrenizde oralar olabilir. Sizin gibi iyi insanlar var iyikide varlar ama psikopat olanda çok. Boş olan yerler çok daha mantıklı gibi geldi bana bu sebeple.

Yaaa aklıma çok güzel bişey getirdiniz. Üniversitedeyken kedi kulübesi koymak için aynı sizin gibi yer arıyorduk. Ama nasıl kar yağıyor dışarda anlatamam göz gözü görmüyor. Gece bide. Sabah koyalım dedik çünkü yok yani bi yer göremiyoruz ki etrafı. Eve geldik apartmanın kapısını da aralık bırakmıştık temizlik malzemesi bidonu koyup donup açılmıyordu çünkü. Binaya bi girdik siyah bi kedi asansörün oraya yatmış. Hemen binanın önüne koyduk yuvayı,mamayı filan. Şimdi o şapşal kedi evde miyavlıyor durmadan. Sahiplendik. Başka şehirde öğrenciyken karşımıza çıkan kedi şimdi evli ve 2 çocuk varken bambaşka bi şehirde bizimle. Nasıl bi yerde yaşadığınızı bilmediğim için nereye koyabileceğinize dair çok bi fikrim yok açıkçası. Bizim bi bakkal vardı o zaman çok yakınımızda adamla da tanışıyorduk onun önüne koymayı teklif etmiştik kabul etmişti mesela. Yine kendi binamızın önüne koymuştuk bi sürü insanın mama bıraktığını farkettik sonra. Bi sürü kedi nasiplendi o mamalardan. Boş arazi filan varsa çevrenizde oralar olabilir. Sizin gibi iyi insanlar var iyikide varlar ama psikopat olanda çok. Boş olan yerler çok daha mantıklı gibi geldi bana bu sebeple.
Ne kadar guzel olmus..nasip boyle bır sey herhalde. Bi cozum bulmam lazım.beledıye olayını anlamadım.153 ğ arayip bilgi edinicem.orasi benı yonlendirir.belediyenın kulube temın ettıgını isteğe baglı yanı,hıc duymadım ama bakalım.

🌷🌷👏👏Ama alan maalesef yok ve istemeyen çok.

Ne kadar guzel olmus..nasip boyle bır sey herhalde. Bi cozum bulmam lazım.beledıye olayını anlamadım.153 ğ arayip bilgi edinicem.orasi benı yonlendirir.belediyenın kulube temın ettıgını isteğe baglı yanı,hıc duymadım ama bakalım.
Belediye alıp barınağa götürüyor direk aradık ordan biliyorum kulube dedik bizim kulubemize götüreceğiz demişlerdi

Belediye alıp barınağa götürüyor direk aradık ordan biliyorum kulube dedik bizim kulubemize götüreceğiz demişlerdi
Yani kulube vermıyorlar dımı.hangı bırınk gotırecekler.barınaklar berbat durumda.canım cok sıkılıyor ya.bugun marketten cıkarken kopek gozumun ıcıne baktı acım diye resmen.denk gelıyor arkadaş bana da.sımdı mama bakıuorum yanımda dolastırıcam bundan sonra.buzdolabı poşetlerine ayırıp cantaya atarım onlerıne koyarım.kulubeye cozum bulamıyorum maalesef.yok coZum

Yani kulube vermıyorlar dımı.hangı bırınk gotırecekler.barınaklar berbat durumda.canım cok sıkılıyor ya.bugun marketten cıkarken kopek gozumun ıcıne baktı acım diye resmen.denk gelıyor arkadaş bana da.sımdı mama bakıuorum yanımda dolastırıcam bundan sonra.buzdolabı poşetlerine ayırıp cantaya atarım onlerıne koyarım.kulubeye cozum bulamıyorum maalesef.yok coZum
Kulube hangi birine çözüm. Bende çok üzülüyorum gerçekten. Ama imkanlarımız kısıtlıki heleki köpek eve alsak komşu istemiyor kapıda baksak hadi 1 2 tamam ses çıkarmıyorlar ama sonra bir dünya oluyorlar. Mama alıyorum o kadar çoklarki benim yaşadığım yerde. Zaten maddi olarak belli durum. Çözüm yine belediyeler onları rezil etmeden ama bilmiyorum.

Belediyeler napıyor kı.barımaga mı goturuyorlar.hangı bırını ben anlamadım.kıs da geldi. Bılmıyorum valla.mama alayım dedım 15 kılo mamalardan yorumlara baktım cogu cok sertmıs ve cogu sokak hayvanı yemıyormus. Siz ne marka alıyorsunuz alanlar, hayvanların severek yedigi bı marka var mı

Belediyeler napıyor kı.barımaga mı goturuyorlar.hangı bırını ben anlamadım.kıs da geldi. Bılmıyorum valla.mama alayım dedım 15 kılo mamalardan yorumlara baktım cogu cok sertmıs ve cogu sokak hayvanı yemıyormus. Siz ne marka alıyorsunuz alanlar, hayvanların severek yedigi bı marka var mı
Valla ben hangisi ucuzsa alıp koyuyorum. Ayrıca bu tavuk döner tavuk parçalayan işletmeler varya kanat kısımlarının ucunu kopek yiyeceği olarak satıyorlar ucuz oluyor. Ama benim yaşadığım yerde o kadar coklarki hangi birine biz kendimizi zor doyuran insanlarız. Belkide en iyi çözüm kısırlaştırma

Valla ben hangisi ucuzsa alıp koyuyorum. Ayrıca bu tavuk döner tavuk parçalayan işletmeler varya kanat kısımlarının ucunu kopek yiyeceği olarak satıyorlar ucuz oluyor. Ama benim yaşadığım yerde o kadar coklarki hangi birine biz kendimizi zor doyuran insanlarız. Belkide en iyi çözüm kısırlaştırma
Bence de. Ben calısmıyorum bu surecte zaten. yıne de yapmak zorunda hissediyorum işte.kendımden kısayım yapayım diyorum. ınsanlar cok acımasız ,iyilik de yaptirmıyorlar. Tavukculara sorarım.onları alip kaynatmalıyım heralde,makarnayla ekmekle tavuk suyuyla kariştirip bırakabılırıö sanırım.onda da mesela poşete koyuyorum ,poşetleri bı yerlere bırakıyorum.etraf da pislenıyo.ne bılıyö ben anlamadım.

Gecemi guzellestirdiginiz için teşekkür ederim, iyi ki varsınız😻 kulübe yeri hakkında fikrim yok, üstteki gonerinize cevap yazacağım; tavukların kemikleri köpeklerin bağırsaklarına batiyormus demişti veterinerimiz. İnce tavuk kemiklerini (lades kemiği gibi) kedilere vermiyoruz onlara da zarar veriyor. Bunun dışında çorbalık kemikleri haşlıyoruz her gün, suyuna makarna ya da bayat ekmek. İçine patates, patlıcan, kabak, havuç, balkabağı vs kabuklarını da koyuyoruz, hem ziyan olmuyor hem de karin doyuruyor. Tabak olarak plastik herhangi kapi kenara koyup ve belirli aralıklarla kirlenen kapları geri dönüşüme atabilirsiniz(biz öyle yapıyoruz). Şikayet eden olursa 5199 sayılı kanuna göre ister site, ister apartman, ister sokak olsun hayvanları beslemek kanuni hakkınız.
Dostoyevski'nin sevdiğim bir sözüyle de bitireyim; dunyayi iyilik kurtaracak.

Ve lütfen belediyelere vermeyin; barınak denilen daracık hapishanelerde 'belirlenen' süre yaşayıp sonrada uyutulmalarina ortak olmayın.

Belediyelere asla vermem tabıkı. kuru mamadansa bu tavuk sulu karısımlar daha iyi olur degil mi? yanıtladıgınız ıcın tesekkur ederim size ve herkese.

Back
X