SOKAK KEDİLERİ VE PİRE DERDİ

Tamam peki arkadaşlar..
Size teşekkür ediyorum..
Veterinerler yanlış biliyormuş..
İyi geceler hepinize..

Kuzum bak ben de huysuzumdur bu tip konularda inan. Sana yapabileceğin şeyi söylüyorum ve seni rahatlatmaya da çalışıyorum.

Veteriner ne dediyse onu uygula canım uzmanina sormussun zaten kediler icin sana yardim edebilecek birinj bul kedileride ilaçla geçici bir yerde birak derim ilaclamadan snra depoya geri alirsn temiz temiz arada birde kontrol eder ilaclarsn

Son sözüm;Depoyu 4 ayaklılara zarar vermeyecek bir ilaçla ilaçlatıp,pisilere pire tozu uygulayıp,onları tekrar depoya alabilirsin diyorum arkadaşım..
Ancak bizler cahil birşey bilmeyen saf insanlarız,bize aldırma bile sen.Veti dinle.

Veteriner ne dediyse onu uygula canım uzmanina sormussun zaten kediler icin sana yardim edebilecek birinj bul kedileride ilaçla geçici bir yerde birak derim ilaclamadan snra depoya geri alirsn temiz temiz arada birde kontrol eder ilaclarsn

Çok teşekkür ederim.. Bende öyle yapmayı düşünüyorum.. Yarın tekrar veteriner ile görüşeyim,hem pire tozundan alayım, hemde kedileri nasıl çıkartabileceğimi konuşayım..

Bana o 2 veterinerin ve 9 ilaç firmasının numaralarını verir misin? Demek sana böyle söylediler.
Neyse
Benim kayınpederimin deposunu da pireler basmıştı ve kedi piresi değildi. Öyle bacaklarınıZı şişirecek kadar ısıranlar buyuk ihtimalle kedi piresi değil depo kendiliğinden pirelenmiş.
Kedinin piresi sizi ısırsa ısırsa tek tük ısırır bukadar kısa zamanda 1 tane anne kedinin pireleri anlattıgınız boyuta ulaşmaz.
Eğer pire kedi piresiyse siz dokunduğunuzda siZe gelmez korkmayın. Ben pireli kedilerimle yattım uyudum günlerce bi ısırık bile almadılar benden.

Ama mesajlarınızdan anladığım kadarıyla sizin sorduğunuzun meali şöyle:
Ben depoyu ilaçlatacağım ama kedileri ordan çıkarmaktan korkuyorum pirelenirim diye. Yani kediler her halukarda gidiyor. Madem öyle tekrar edeyim. Kedi piresi olduğundan eminseniz kedileri direkt alın bulaşmaz size merak etmeyin.
Ama kedi piresi değilse o depoya girmeyin bile.

Keşke o anne ve yavrularının da tek derdi pire olsaydı bu soğuk havalarda.

İzmir göztepe Zeus veteriner tlfn; tel:+902322245581
İzmir göztepe vereriner kliniği tlfn; 0232 285 83 01

Ays ilaçlama; 0232 253 80 88
Alfa ilaçlama: 0232 478 35 90
Güneş ilaçlama: 0232 445 34 79
Smyrna ilaçlama: 0232 457 39 75
Kozalı ilaçlama: 0232 275 43 26
Biyodelta ilaçlma: 0232 232 12 11
Aden ilaçlama: 0232 255 01 01

Bizim sitede başka bir blokta kadının evini de, deposunda doğum yapmış kedilerden pire bulaşmış.. 3 ay onu evden temizlemekle uğraşmış..
Ayrıca dünden beri google'a "kedi pireleri insana geçer mi" sorusuna cevap aradım..
Telefon görüşmelerinden sonra bir de googla bu soruyu yazın bakalım ne çıkacak..

Ben bunların hiç birini bi yerimden uydurmadım..
Bir hafta ısırıldık.. Takmadım
Evde pire gördüm.. Bulaşmaz dedim..
Bi daha gördüm.. Veterinere sorayım dedim..
Veterinere sordum ve ona göre hareket ediyorum.. Kafama göre iş yapmıyorum yani.. Neden 2 tane veterinere sordum? Bunu hiç biriniz sormadı bana! Çünkü emin olmak istedim! Yanlış bir şey yapmak istemedim..
Siz olsanız iki tane veterinerin söylediğini mi dinlerdiniz, yoksa sağdan soldan duyduklarınıza göre mi hareket edersiniz?
Bakın ilaç firmalarını ciddiye almıyorum bile! Çünkü onlar para kazanmak için her türlü şeyi söyler..

Ya da.....

Sizler haklısınız aslında ama ben manyağım işte..
Hem huzur,para battı.. Evi ilaçlatayım dedim..
Hemde bana hiç bir zararı olmayan kedilere zarar veresim geldi..
Dedim ki napsam napsam.. Kedileri dedim sokağa atayım dedim, böyle kendi kendime.. Ondan sonra da evi ilaçlatayım.. Ama öyle basit bi ilaçlama olmasın bu dedim.. Bana işkence olacak şekilde olsun.. Aklıma pire ilacı geldi.. Pire ilacı buharlı makinayla yapılıyormuş.. Oh dedim tam bana göre manyaklık.. Bütün evi(perdeler,koltuklar,kıyafetler,yataklar vs) baştan aşağıya temizlemek.. Nasıl mutlu oldum nasıl anlatamam.. Sonra da dedim ki yine kendi kendime(manyağım ya kendi kendime konuşuyorum sürekli) bunu da halden anlamayan empati kuramayan insanlardan yardım isteyerek yapayım..

Manyak mısınız bilemem ama çok tuhaf, sinirli ve abartmayı seven biri olduğunuz kesin.
Biraz frene basın.
İyi günler.

Manyak mısınız bilemem ama çok tuhaf, sinirli ve abartmayı seven biri olduğunuz kesin.
Biraz frene basın.
İyi günler.
Dün geceden beri derdimi anlatmaya çalışıyorum ama inadına anlamıyorsunuz.. Ben veteriner değilim, ne pireden anlarım ne üremelerinden.. Daha nasıl kendimi ifade edebilirim bilmiyorum.. Şuan benim yerimde kim olsa aynı tepkiyi verir..
Ben kedileri de pireden temizliycem bunu göremiyorsunuz bi türlü..

Size bütün telefon numaralarını verdim açın sorun..

Az önce tekrar veterineri aradım.. Pirelerin sizlerin evinde yaşamamasının sebebi; siz evcil hayvanlarınıza pire için ense damlası yapıyorsunuz, pireler sizleri değil evcil hayvanınızı tercih ediyor ve evcil hayvanınızı ısırdığında damla olduğu için üremeden ölüyor.. Fakat evinizde bir hayvan beslemiyorsanız, pireler sizleri ısırıp evinize yumurta bırakıp sürekli olarak üretip sizi ısırmaya devam eder, dedi.. Pireden kurtulmak için ya evcil hayvan besleyeceksiniz ya da ilaçlatacaksınız dedi.. Ve asıl önemlisi depoyu ilaçlatmanız dedi.. Kedilere de ense damlası yapmanız dedi..

Zaten izmir'de yaşıyorum hava 27 derece.. Hayvanlar donmaz yani.. Zaten sanırım ben çıkartmadan onlar depoyu terk etmişler bile..

Bütün yazdığımdan da manyak olup olmadığımı sorguluyorsanız eğer zaten siz beni anlayamazsınız..
O yüzden herkese teşekkür eder iyi günler dilerim..
Sayemde, pirelerin evcil hayvanı olmayan evlerde yaşabildiğini de öğrenmiş oldunuz..

aman Allahım pireden nefret ederim zamanında benide ısırmışlardı hemen kedileri çıkarıp ilaçlatmak lazım tüm evi

aman Allahım pireden nefret ederim zamanında benide ısırmışlardı hemen kedileri çıkarıp ilaçlatmak lazım tüm evi
Yarına randevu aldım.. İlaçlancak bütün ev.. Kedilere de ense damlası aldım.. İnşallah hepimiz kurtuluruz..

çok şaşırdım ben sokak kedileriyle devamlı kucak kucağa yaşıyorum ve hepsi de pireli hır hır kaşınıyorlar.
bugüne kadar hiç pire gelmedi eve ya da ısırılmadım. ama balkona yuva yapmış güvercinlerden evi kuş biti basmıştı bi kere.
ama onlar bile ısırmamıştı bizi. evde öyle dolanıyorlardı :) hemen ilaçlatmıştık evi. ilaçlayınca da yok olup gitti pireler ama kuşların yuvasına dokunmamıştık. çok şaşırdım demek kediden de evi pire basabiliyormuş
şimdi ne yaptınız geçti mi pireler? kediler nasıl?

Çok şükür geçti..
İlaçlatmadan sonra evin içinde değil ama kapı önü doluydu..
Tabi muhtemelen eve de girmiştir onlar diye düşünüyorum..
Ama pire soğuk havada yaşamazmış.. İkinci ilaçlatmayı düşünmeye başlamıştım ki havalar soğudu ve doğal yolla kurtulmuş olduk..
Allahıma şükürler olsun..
Allah düşmanımın başına vermesin.. O kadar berbat bir şey ki.. İnsanda zerre psikoloji kalmıyor..
Dikkat edin.. Kediden köpekten kuştan evi pire basar.. Ama evde bir evcil hayvan yoksa..
Bana veterinerin dediği şey; ya evcil bir hayvan alacaksın , ya da evi ilaçlatacaksın olmuştu..

eski bir konu ama cok ciddi bir konu insan hayvandan bile sogutacak derecede piskoloji bozan igrenc varlık bunlar ki okadar kedi seven biri olarak diyorum dalıyolar arkadas .. ayrıca dogum yapmıs bir kediden gelen sıvı kuruyarak pire olurmus dikkat edin yani yapıcak bisey yoksa kedi uzaklastırılmalı depo bahce alanları ılaclanlanmalı cok nalet bisey yasadıgım için söylüyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…