sokak kedisi tırmalaması?? :/

Hergün kedilerle haşır neşir olurum tırmaladıklarıda çok oluyor daha başıma bişey gelmedi hem sürekli lokantada olan kedilerden bişey olmaz abartmayın

belirtmeyi unuttum;inkubasyon süresi 1 hafta ile 12 hafta arası değişir bunu da göz önünde bulundurun

bu noktadaki yanlışı da düzeltmek isterim kuduz viral bir hastalıktır mikrobiyal değil ve oksijensiz ortam bilginiz yanlış.

geçmiş olsun canım.bugün babam kedi yüzünden aşı oldu 2 aşısı daha var.3 tane aşı yapılıyor.ve bu 2.kez başına geldi ihmal ettrmedik beni de tırmaladı ama belli belirsizdi ben de korktum ama aşı olmamaştım.babamınki biraz derin o yüzden ihmale gelmedi şükür oldu aşısı.sokak kedi olduğuna göre aşıları yoktur.içinin rahat etmesi için doktora çık onlar bakar zaten derinliğine

doktora gittm zaten tetanoz olman lazm sadece dedi onu oldum. Tırnaktan tırmıktan falan bşy olmaz dedi bide benim derin de değildi tırmık çok ufak.

Son düzenleme:
belirtmeyi unuttum;inkubasyon süresi 1 hafta ile 12 hafta arası değişir bunu da göz önünde bulundurun

bilgileriniz için teşekkür ederim kedi zaten sürekli okulun karşısındaki lokantada takibe alıcam şimdi onu ama aslnda gayet uysal ve oyuncu bir kedi gözüküyor umarım değildir çünkü şuan sadece tetanoz aşısı oldum kuduz olmadım doktor gerek görmedi sadece bir tırmıktan dolayı..

korkunu anlıyorum
benim aşılı kedim beni ısırdığında bile nasıl panik oluyodum,psikolojik olarak midem falan bulanmaya başlıyodu...
ama zamnla daha çok ısırılıp tırmalanınca bunların boşuna pimpirik yapmak olduğunu farkettim
şimdi daha rahatım :)
içiniz rahat etmediyse bi doktora danışın derim,aile hekimi de olur
onun ağzından duyarsanız rahatlarsınız belkim ^^

*kedi sevmek güzeldir,bir tırmıkcık sizi yıldırmasın

bugün beni tırmalayalı tam 1 hafta oluyor. Bahsettiğim gibi kedi bizim okulun karşısındaki lokantada olduğu için bu hafta içinde sık sık gidip baktım kontrol ettim ordaydı ve gayet sağlıklı gözüküyordu... kuduz merkezine gittiğmde de bana zaten 3-4 gün bak yeter demişlerdi. Ama hala gereğnden fazla evhamlıym sanırım.. artk korkulacak birşey kalmamıştır değilmi?? birkaç gün daha takip etmelimiyim acaba? artık tamamen içim rahat olsun istiyorum...

Son düzenleme:
kedi tırmalamasından ölecek biri olsaydı o kesinlikle ben olurdum.
hayvan her zaman oralarda gezen sağlıklı, sosyal bir hayvansa kuduz değildir
ve sana bir şey olmaz. elini yıkamışsın zaten hemen.
kuduz olan hayvan insan içine çok karışmaz, bir köşede ölmeyi bekler.
eğer beklerken siz ona rastlarsanız saldırganlaşabilir.
ama bahsettiğiniz kedi muhitin kedisi gibi bir şey olmuş
abartacağınız kadar bir durum olduğunu sanmıyorum.
bu arada defalarca kedi ve köpek ısırması, tırmalamasına maruz kaldım
tek bir kez kuduz aşısı olmadım. tanıdığım aşina olduğum hayvanlardı hepsi.

Son düzenleme:
.
Hiç bir şey olmaz zaten temizlemişsin orayı.Sana şöyle söylim ben Hayvanseverim kedi-köpek de ayırmam hayatım sokak hayvanlarıyla geçti tırmık da yedim ısırık da hiç bir şey de olmdı.Senin dediğin doktorluk durum kuduz olmuş hayvanlar için geçerlidir kuduz hayvan zaten lokantada sana bakıp yemek dilenmez baktın mı anlarsın bir problem olduğunu çok abartmışsın

teşekkür ederim içimi rahatlattınız ben fazla abarttm bu tırmık olayını gerçekten artık zaten şmdiye olsa olrdu içim rahatladı sizin de yorumlarınızdan sonra...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…