- 15 Nisan 2017
- 13.630
- 16.052
- 298
- Konu Sahibi Ruzgarli Tepe
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Çocuk arabanın altına kendini atmadı. Sokak köpeği kendisini kovaladığı için trafik kazası geçirdi olayı manipüle etmeyin. Ayrıca çok vicdansızca bir yorum. Yani bir oh iyi olmuş demediğiniz kalmış çocuğun ölümüne.Bu arada güvenli sokaklar derneğini kuran aileyi tanıyorsunuzdur. Kızlarını köpek saldırısında kaybettiklerini iddia eden aile. Mahra Pelin pınar çocuğun adı. Çocuk köpek saldırısında değil araba kazasında vefat etti o ayrı mesele de bu aile yıllarca merdiven altı köpek üretimi yapıp satıp onlarca hayvanın telef olmasına sebep olmuştur. Bana hep kaderin bir cilvesi gelir onlarca hayvanın ahını alıp çocuklarını bu şekilde kaybetmeleri.
Şimdi de aynı aile ve gruplar korkunç şekilde hayvan itlafını savunuyorlar.
Çok hassas bir mesele.
Besleme yapanlara söylüyorum asla geri adım atmayın, besleme ve kısırlaştırma yaşatır.
Size yönelik en ufak bir sözlü saldırıda derhal suç duyurusunda bulunun .
Konu zaten onun için açılmış. Düdük şu anda en iyi konuma yöntemi olarak görülüyor. Sorun büyüdükçe çözümde o kadar zor oluyor ve bu sorunu biz büyüttük. Şimdi söyleyeceklerime çoğu kişi beğenmedim atacak ama gerçek bu.Tamam sence napalim kardelen? Toplayıp öldürelim mi?
Sürekli çocuğa araba çarptı deniyorÇocuk arabanın altına kendini atmadı. Sokak köpeği kendisini kovaladığı için trafik kazası geçirdi olayı manipüle etmeyin. Ayrıca çok vicdansızca bir yorum. Yani bir oh iyi olmuş demediğiniz kalmış çocuğun ölümüne.
Edilemez elbette. Bence burada her kesimde biriken bir öfke var ve doğru yere yönlenmiyor. Bir yanda kafasına kürekle vurularak ölen bir köpek, Batıkent'te zehirlenerek acı içinde ölen onlarca köpek ve bunlara ceza vermeyen bir sistem. Bir tarafta saldırılan acı çeken hayatını kaybeden çocuklar insanlar. İki tarafı da vicdanı olan kim kabul edebilir ki? Çok hassas ve önemli bir konu. Sağduyulu olmalı ve çözüm aramalıyız ama maalesef çözüme yönelik bir şey göremiyorum. İlk olaydan sonra aksiyon alınsa şu an sorun çok büyük ölçüde çözülmüş olacaktı belki de. Gerçekten çok üzücü.Gelişmiş ülkelerin hiç birinde sokak hayvanları gibi bir sorun yokken bizim ülkemizde sokak köpekleri tarafından ısırılan, öldürülen çocuklar nedeniyle biz birbirimizle kavga ediyoruz.
Bu işin çok farklı boyutları olduğunu düşünenlerdenim.
Mama lobisi ve sözde hayvanseverlerin bu işin çözümüne bir şekilde engel olduklarını düşünüyorum, hükümetin ve belediyelerin de konuyla gerektiği gibi ilgilenmediği de ortada.
Sosyologlar bütün bu faktörleri daha iyi yorumlar.
Şu da hiç birimizin itiraz edemeyeceği bir durum var o da şu;
kanun koyucular, gerekli düzenlemeleri yapmaz ve vatandaşlarını korumazsa insanlar kendi tedbirlerini kendileri alırlar.
Hayvanlara düşmanca saldırıların alt yapısında da bu durum etkili.
Ben ne aktif bir hayvanseverim ne de hayvanlara kötülük ederim.
Bununla birlikte son yıllarda hayvan hakları savunucularının bir kısmının, maalesef şirazeden çıkmış olduklarını ve adeta hayvanların saldırısına maruz kalan insanların ölmesini bile normalleştirmeye çalıştıklarını görüyorum.
Bu kabul edilebilir mi?
Aynı kişiler kendi çocukları veya yakınları bir hayvanın saldırısına uğrasa yine böyle düşünmeye devam ederler mi?
Yargı da sizin bu saçma hakaretlerinizi dinleyecek kadar boştu zaten te allahımHakimliğine güveniyor.. yukarıda sefil yaratık insan artığı demiş Yargıtay 18. CD 19/17876 esas 2020/4542 karar sayılı kararında bu ifadelerin hakaret olduğu belirtilmiş kararda matufiyet şartı gerçekleşmediğinden beraat verilmiş ama burada matufiyet şartı açık üstte hukuk okuyor bir de bunlar diyerek bu konuda beni işaret ettiği açık. İtlafı savunduğuma dair “olmayan” mesajımı sunar artık savunmasında.
Çocuklara tecavüz edilip öldürülüyor o zaman bütün erkekleri toplayıp itlaf edelim.uzun vade çözümünüz bu. peki bu hayvanların nüfusu kontrol altına alınana kadar parçalanan çocukları ne yapacağız? Ya da nüfus kontrol altına alınana kadar çocukların parçalanmamaları için dua mı edeceğiz nasıl olacak ?
Abi yok ya.. gerçekten okuduğunu anlama özrü var insanlarda. Ben nerede itlaf demişim? Demişim ki saldıran bir canlıya karşı insanlar kendisini ve çocuğunu koruyabilir. Sana ya da çocuğuna 10-15 köpek saldırırlarsa sen kuçu kuçu yapma ama böyle dersin he o arada çocuğunun ciğerini mi koparırlar bilemem.Çocuklara tecavüz edilip öldürülüyor o zaman bütün erkekleri toplayıp itlaf edelim.
Bak konu nerelere kadar geliyor. Resim ekliyorum.Gelişmiş ülkelerin hiç birinde sokak hayvanları gibi bir sorun yokken bizim ülkemizde sokak köpekleri tarafından ısırılan, öldürülen çocuklar nedeniyle biz birbirimizle kavga ediyoruz.
Bu işin çok farklı boyutları olduğunu düşünenlerdenim.
Mama lobisinin ve sözde hayvanseverlerin bu işin çözümüne bir şekilde engel olduklarını düşünüyorum, hükümetin ve belediyelerin de konuyla gerektiği gibi ilgilenmediği de ortada.
Sosyologlar bütün bu faktörleri daha iyi yorumlar.
Şu da hiç birimizin itiraz edemeyeceği bir durum var o da şu;
kanun koyucular, gerekli düzenlemeleri yapmaz ve vatandaşlarını korumazsa insanlar kendi tedbirlerini kendileri alırlar.
Hayvanlara düşmanca saldırıların alt yapısında da bu durum etkili.
Ben ne aktif bir hayvanseverim ne de hayvanlara kötülük ederim.
Bununla birlikte son yıllarda hayvan hakları savunucularının bir kısmının, maalesef şirazeden çıkmış olduklarını ve adeta hayvanların saldırısına maruz kalan insanların ölmesini bile normalleştirmeye çalıştıklarını görüyorum.
Bu kabul edilebilir mi?
Aynı kişiler kendi çocukları veya yakınları bir hayvanın saldırısına uğrasa yine böyle düşünmeye devam ederler mi?
Bahcemde bağlı olduğu halde hayvanı taşlayip kızdıran sonrada bu köpek havlıyor saldıriyor diyen çocuklar içinde ne gibi önlemler almamız lazım. Bider gazı ,meşe odunu falan .Son çocuğa saldırı haberinden dolayı biraz korktum. Köpeklerden korunmak için bildiğiniz etkili bir yol var mı? Biber gazı, elektroşok cihazı veya ses ile korkutan bir cihaz varmış sanırım. Bunlari kullanan var mı?
Dinlerler merak etme birine hakaret etmek suçtur.Yargı da sizin bu saçma hakaretlerinizi dinleyecek kadar boştu zaten te allahım
Bunların amacı çocuklar değil bunların düşmanlığı hayvanlaraKendi aranızda tartışında çocuklara beddua etmeyin ya ne suçları var