Yurtlardaki çocuklar bir köpeği parçalayıp yemiyor.. ama sokakta başıboş gezen köpekler el kadar çocukları parçalıyor.. cevap: sen yurttan kaç çocuk sahiplendin ? Dam üstünde saksağan gel bana bazı bazı..
İnsanların fobisi olacak siz de saygı duymayı öğreneceksiniz. Herkes köpekten korkmamak zorunda değil. Korkusunda da haksız mı insanlar çocuğun ciğerlerini parçalamışlar. Milletin korkmasına bile karşılar sözde hak savunucuları.
Gerçekten nasıl bir akıl yürütme? Anlamakta zorlanıyorum.
Başına bir kaza, yaralanma gelen bir çocuğa üzülmemiz için sevgi evinden çocuk sahiplenme şartı varmış da bizim haberimiz yokmuş.
50 yaşındayım, 11-12 yaşlarındayken benim de içinde olduğum bir grup çocuğu, gündüz vakti, durduk yere sokak köpekleri kovaladı.
Biz hızlı koşanlar şanslıydık, bir arkadaşımızı ısırdılar, kızcağızı bu olaydan sonra kekelemeye başladı, ruhsal dengesi bozuldu.
Ege bölgesinin iç kısmındaki bir şehirde, 40 yıl önce psikolojik destek ne gezer…
Ailelerimiz de bilinçli değildi.
O kızcağız böyle arazlı kaldı, ne okuyabildi ne evlendi.
Bu olayın bendeki etkisi de hayvanlara karşı mesafeli olmam oldu.
Hiç bir hayvana dokunamam, kötülük yapmam, zarar vermem ama ilgi alanımda değiller.
Köpekten tırsarım bunun için tedavi olmak da istemiyorum zira hayatıma köpek dahil etmeyeceğim niye fobimi yenmeye çalışayım?
Bu benim tercihim, evinde köpek besleyene de onun tercihi der geçerim.
Bununla birlikte hayvansever olduğunu söyleyen bazı insanların dayatmalarını da kabul etmiyorum.
Ne münasebet Ya Hu!