Sokak Köpeklerinden Korunmak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu arada güvenli sokaklar derneğini kuran aileyi tanıyorsunuzdur. Kızlarını köpek saldırısında kaybettiklerini iddia eden aile. Mahra Pelin pınar çocuğun adı. Çocuk köpek saldırısında değil araba kazasında vefat etti o ayrı mesele de bu aile yıllarca merdiven altı köpek üretimi yapıp satıp onlarca hayvanın telef olmasına sebep olmuştur. Bana hep kaderin bir cilvesi gelir onlarca hayvanın ahını alıp çocuklarını bu şekilde kaybetmeleri.
Şimdi de aynı aile ve gruplar korkunç şekilde hayvan itlafını savunuyorlar.
Çok hassas bir mesele.
Besleme yapanlara söylüyorum asla geri adım atmayın, besleme ve kısırlaştırma yaşatır.
Size yönelik en ufak bir sözlü saldırıda derhal suç duyurusunda bulunun .
Bu arada güvenli sokaklar derneğini kuran aileyi tanıyorsunuzdur. Kızlarını köpek saldırısında kaybettiklerini iddia eden aile. Mahra Pelin pınar çocuğun adı. Çocuk köpek saldırısında değil araba kazasında vefat etti o ayrı mesele de bu aile yıllarca merdiven altı köpek üretimi yapıp satıp onlarca hayvanın telef olmasına sebep olmuştur. Bana hep kaderin bir cilvesi gelir onlarca hayvanın ahını alıp çocuklarını bu şekilde kaybetmeleri.
Şimdi de aynı aile ve gruplar korkunç şekilde hayvan itlafını savunuyorlar.
Çok hassas bir mesele.
Besleme yapanlara söylüyorum asla geri adım atmayın, besleme ve kısırlaştırma yaşatır.
Size yönelik en ufak bir sözlü saldırıda derhal suç duyurusunda bulunun .
Çocuk köpek saldırısından kaçarken kamyon altında kalmış, buna trafik kazası mi diyorsunuz..çocugun ölümünü, ailenin acısını nekadar hafife alıyorsunuz, pes yani

Ben halkı bastırmak için geçici açıklamalar yaptıklarını düşünüyorum. Bir çocuk kuduzdan öldü, sonrasında ne yaptılar ki?

çok haklısın. bir umut bekliyoruz işte, halkta infial yaratmasına ramak kaldı. böyle gitmeyeceği kesin ama ne şekilde gidecek göreceğiz bakalım zira kimse evladını sokakta bulmadı, 7 aylık hamileyim elimde yaz günü bile şemsiyeyle çıkıyordu sokağa ki hala da öyle, anahtarlığımda düdük var elimde şemsiye...

Bunu kopegenemi yapicaksin. Size tavsiyem köpeklerde korkmucaksin siz kosarsaniz pesinize gelir oyun zanneder. Köpekler geldimi yanina kibirdamicaksin kalp atışı bile hissediyor korkmamaya çalış.havlar havlar gider.
Oyle olmuyor işte çete gibiler 10 15 tane birlikte geziyorlar
Valla çocuğum yok, olsa 100 metre bile olsa servisle yollardım okula herhalde. Ya da arabayla ben götürüp getirirdim. :/
Yemişler ne demek ya? Valla ben bu cümleden sonra kendime gelemedim. Şok oldum resmen.
Evimin penceresinden okul gözüküyor öyle yakın ama servisle yollamak zorunda kaldım korkudan çete gibiler bi iki tane olsa neyse 15 20 tane birden geziyorlar

hayvan hakkı diye bir şey yok bu arada yorumlarda gözüme takıldı da... İnsan eşref-i mahlukattır, yaratılanlar arasında en kıymetlisidir ve diğer bütün yaratılanlar onun hizmetine sunulmuştur. Dolayısıyla insan doğa ve hayvan üzerinde tasarruf sahibidir. hiçbir hayvan bir insandan bir insanın yavrusundan zerre-i miskal kıymetli değildir. Bunun aksini savunanların hiç bir insan tarafından gerçekten sevilmemiş, gerçek dostluğu tatmamış, bir çocuğun bir bebeğin süt kokusunu duymamış sayıyorum. acil şifalar diliyorum çarpıtılmış şefkat ve merhamet sahiplerine.
Millet ne komuşuyor sen konuya nereden giriyorsun. Konu din mi sence burada, İslam dininde hayvanların yeri mi? Neyden bahsediyorsun ya. Cevap vereceğim şimdi dini tartışma çıkacak da işte banlanmak istemiyorum. Konuyu saptırma abuk sabuk din sömürücülüğü yapma.

Oyle olmuyor işte çete gibiler 10 15 tane birlikte geziyorlar
Evimin penceresinden okul gözüküyor öyle yakın ama servisle yollamak zorunda kaldım korkudan çete gibiler bi iki tane olsa neyse 15 20 tane birden geziyorlar
Vallahi bilemicem köpeği besledigm için yuruse ciktigimda sokak köpekler peşime gelirdi havlardi. Biz kibirdamiyoruz etrafımızda dolanirdi havlayip gidiyo işte.kopek eğitimde hoca öyle dedi öyle yapiyoruZ.tamam haklısın çocuklarda korkuyor kaçması normal.

Millet ne komuşuyor sen konuya nereden giriyorsun. Konu din mi sence burada, İslam dininde hayvanların yeri mi? Neyden bahsediyorsun ya. Cevap vereceğim şimdi dini tartışma çıkacak da işte banlanmak istemiyorum. Konuyu saptırma abuk sabuk din sömürücülüğü yapma.

oldukça konuyla ilintili yazdıklarım, tüm sayfaları okudum ve o mesnetsiz iddialara cevap verdim, fikrimi istediğim şekilde belirtirim. sen anlamayabilirsin, dikkate alabileceğim bir üsluba sahip değilsin. beni alıntılama gözardı et seçeneğine tıklıyorum zira.

Konu 12 sayfa olmuş konuya nasıl korunduklarına cevap verenlere cevap vermemiş konu sahibi ama sonlara doğru tartışmalı cevaplara kendi düşüncesi açısından cevap vermiş.
Sabahtan beri ara ara gelip okuyorum ordan biliıorum.
Gerçekten içerikteki nedenle mi konu açmış anlayamadım ben.
Böyle bir konunun nereye gideceği de belli daha önceki açılan konulardan çünkü.
Ha bana sorarsanız yerel yönetimlerin güzel çalışması ve takibi ile çözülür bu konu.
Bizler de takip etmeliyiz tabii.
Konu sahibinin “sorusuna” gelirsek çalıştığım yerde bazı arkadaşlar sesten rahatsız oldukları bir cihaz kullanıyor

Çocuklar ölürken hala köpekleri savunuyor olmak için ciddi bir çıkarı olmalı insanın. Ne lobiymiş arkadaş, para kazanacağız diye kana doyamadilar. Kimse bana hayvanseverlik demesin. Çocuklardan nefret eden biri hayvanı nasıl sevsin.

Bütün sokak köpekleri tek bir çocuğun saçının teline kurban olsun.
Umarım Masum çocuklar yerine çocuklara acımayan insanlara saldırırlar da dünya daha güzel bir yer olur.

oldukça konuyla ilintili yazdıklarım, tüm sayfaları okudum ve o mesnetsiz iddialara cevap verdim, fikrimi istediğim şekilde belirtirim. sen anlamayabilirsin, dikkate alabileceğim bir üsluba sahip değilsin. beni alıntılama gözardı et seçeneğine tıklıyorum zira.
Mesnetsiz iddia mı :D hahayt senin gibisine böyle cevap. 5199 neyi koruyor? Neyin hakkını? Bir şeyin hakkı var ki onu koruyor demi? Delireceğim ya bu kadar saçmalanamaz.
Dini açıdan cevap verdin, sömürücülük yapıyorsun kafana göre yorumluyorsun. Tartışmaya sebebiyet veriyorsun, hassas bir konudan ilerliyorsun. Tabii cevap verecem. Şaşkınım bu cahillik karşısında ya da kurnazlık(!) mı demeliydim!

Konu 12 sayfa olmuş konuya nasıl korunduklarına cevap verenlere cevap vermemiş konu sahibi ama sonlara doğru tartışmalı cevaplara kendi düşüncesi açısından cevap vermiş.
Sabahtan beri ara ara gelip okuyorum ordan biliıorum.
Gerçekten içerikteki nedenle mi konu açmış anlayamadım ben.
Böyle bir konunun nereye gideceği de belli daha önceki açılan konulardan çünkü.
Ha bana sorarsanız yerel yönetimlerin güzel çalışması ve takibi ile çözülür bu konu.
Bizler de takip etmeliyiz tabii.
Konu sahibinin “sorusuna” gelirsek çalıştığım yerde bazı arkadaşlar sesten rahatsız oldukları bir cihaz kullanıyor
Siteye akşam girince birçok yorum vardı ve en son yazılanlara cevap verdim. Size hesap mı vermek zorundayım? Başlıkta yazdım zaten hangisini tavsiye edersiniz diye.

Dünyanın en saçma şeyi

Olay sadece şu köpek balıklarında da var kaçarsan avlanma içgüdülerinden dolayı yakalamaya çalışıyorlar.

Sessiz sakin durmak lazım, fakat aç bir çeteye gelirsen o bile kâr etmez.

Aç köpek sürüsü = aslanlar
Onları görünce oto bayılırım iç güdüsel olarak 🥴🤣

Siteye akşam girince birçok yorum vardı ve en son yazılanlara cevap verdim. Size hesap mı vermek zorundayım? Başlıkta yazdım zaten hangisini tavsiye edersiniz diye.
Ee hepsini okuyup tavsiye verenlere cevap verseydiniz derdinizle daha uyumlu olurdu dedim.
Hesap vermeyin bana tabii kendinize verin soru sormuşum soruma cevap verenlere değil de neden başkalarına cevap veriyorum diye bana ne

Ee hepsini okuyup tavsiye verenlere cevap verseydiniz derdinizle daha uyumlu olurdu dedim.
Hesap vermeyin bana tabii kendinize verin soru sormuşum soruma cevap verenlere değil de neden başkalarına cevap veriyorum diye bana ne
Soru sormadınız, laf soktunuz ve senin amacın başka diye imada bulundunuz. Kıvırmayın şimdi.

Hiç mi biyoloji dersi görmedi bu insanlar anlamıyorum. Bu kadar çocuk öldü hala daha neyi savunuyorsunuz. Bir türün kontrolsuz bir şekilde çoğalması bütün türler ve ekosistem için zararlıdır. Köpekler sadece çocukları da öldürmüyor emin olabilirsiniz. Yani hayvanseverlik demek sadece kedi köpek sevmek değil. Hamam böceği de yaşasın o zaman. Öncelikli tercih elbette kısırlaştırmak ve düzenli olarak kontrol etmek olmalıydı ama bizim ülkede herşey çok dengesiz olduğu için bu denge de çok şaştı. Hatta sürekli mama, çiğ et gibi hazır yemekle hayvanların dengesi bozuldu. Çok soğuk havalarda, çok sıcak havalarda elbette ki hayvanları beslenmeliyiz. Her zaman da beslerim. Ama sürekli olmaz. O hayvanın da bir doğası var. Öyle bir hayvansever! baskısı ve ortamı var ki ölen çocukları suçlu çıkarıyorlar. Böyle bir tuhaf ve hastalıklı bir hal aldı.
Gerekirse evet bazı hayvanlar uyutulacak. Başka çaresi yok. Toplu kıyım yapmaya gerek yok elbette ama saldırgan hayvanlar uyutulmali. Tıpkı insanlardan zararlı olanların idam edilmesi gerektiği gibi. Toplum düzenini bozan, masum canlılara zarar verenler toplumdan uzaklaştirilir..bu kadar basit bir denklem. Bunun hayvan düşmanı olmakla alakası yok. Kaçıncı çocuk yazık günah.
Ben çocuğuma kesinlikle kaçmamasini ve korkmasıni öğretmeye çalışıyorum. Kaçarken araba altında kalması falan daha büyük fobim. Çantanı veya kolunu ağzına ver falan diye konustum bir gün tabi böyle bir durumda kim ne kadar soğukkanlı olabilir. Hep kendimiz götürüp getiriyoruz ama belli olmaz nerden ne zaman böyle bir şeye denk gelir.

hayvan hakkı diye bir şey yok bu arada yorumlarda gözüme takıldı da... İnsan eşref-i mahlukattır, yaratılanlar arasında en kıymetlisidir ve diğer bütün yaratılanlar onun hizmetine sunulmuştur. Dolayısıyla insan doğa ve hayvan üzerinde tasarruf sahibidir. hiçbir hayvan bir insandan bir insanın yavrusundan zerre-i miskal kıymetli değildir. Bunun aksini savunanların hiç bir insan tarafından gerçekten sevilmemiş, gerçek dostluğu tatmamış, bir çocuğun bir bebeğin süt kokusunu duymamış sayıyorum. acil şifalar diliyorum çarpıtılmış şefkat ve merhamet sahiplerine.
Çok tehlikeli şeyler yazmışsınız. Ne demek hayvanların hakkı yok? Allah hayvanlar benim sessiz kullarımdır. Şimdi susuyorlar ama vakti gelince konuşacaklar buyurmamış mı? Hz. Muhammet uyuyan köpek ve yavruları rahatsız olmasın diye ordunun yönünü değiştirmiş, kedisi uyurken rahatsız olmasın diye kıyafetini kesmiş. Ne demek hayvan hakkı yok? Günü gelince öldürdüğümüz bir karıncanın hesabı sorulacak. Bilip bilmeden ahkam kesmeyin. İnsanoğlu yaşadığı çevrede her şeyin hakkını korumalıdır.

Mevzuya din üzerinden girip hayvan hakkı yok ne demek yahu?
Hayvan hakkı, onların korunması üzerine bir sürü örnek verebiliriz şimdi burada. Saçma sapan düşüncelerinizi dinle bağdaştırmayin en azından.
Sokak köpeklerinin çokluğu ve bundan kaynaklanan sorunlari, ölümleri ve insan canından önde tutulmalarini konuşmak başka bir sey topyekun hayvan hakki yok, insanlar istediğini yapabilir gibi bir noktaya hem de din üzerinden getirmek bambaşka bir sey.

Hanımlar tekrar rica ediyorum herkes üslubuna dikkat etsin ve yine rica ediyorum dini yorumlar yazmasın, ki üzülerek söylemek zorundayım inandığınız dini de tam bilmeden yazıyorsunuz.
Semud Kavmi neden helak oldu bir okuyun, her canlının yaşam hakkı vardır ve her canlı kıymetlidir, bugün sokak hayvanlarından bazıları saldırıyorsa bunun kabahatlisi katletmeden yok etmeden doğru çözümler bulmayan yetkililerdir.

Çocuklar ölürken hala köpekleri savunuyor olmak için ciddi bir çıkarı olmalı insanın. Ne lobiymiş arkadaş, para kazanacağız diye kana doyamadilar. Kimse bana hayvanseverlik demesin. Çocuklardan nefret eden biri hayvanı nasıl sevsin.

Bütün sokak köpekleri tek bir çocuğun saçının teline kurban olsun.
Umarım Masum çocuklar yerine çocuklara acımayan insanlara saldırırlar da dünya daha güzel bir yer olur.
Hayvansever de demesinler kendilerine bir zahmet. Cetelesen kopekler sadece çocukları öldürmüyor. Kopeksever, kedisever falan desinler. Hatta bu denli hastalıklı olanlara ekşi sözlükte kopektapar diyorlar valla biraz o noktadalar.

Mesela cemaatler falan da böyle. Allah'ın emrini yaymak için başlıyorlar. Ama bir hocanın pesindeler sadece. Hep o hocanın kitapları okunuyor falan.. yani araç olarak başlayan birşey amaç olmuş, tapma seviyesine gelmiş.

Şimdi bu mevzu da böyle. Bazen olumsuz olacak şekilde aşırı merhametliyim. Hiçbir canlıya kıyamam. Kıyamam da bu da aşırı abartı yahu. Hayatın devamı esastır. Kanser vücudu sarınca mesela önce tedavi deneniyor. Olmazsa bacak bile kesiliyor. İnsan yürüyemez hale geliyor da yine hayatin devamı esas olduğu için bazı şeyler feda ediliyor.

Kediler, köpekler tüm canlılar elbette ki var olması gereken, merhamet etmemiz gereken canlılar. Fakat insan ırkından üstte tuttuğumuz bir noktaya hangi ara geldi. Hangi ara sokaktaki cetelesmis köpek sürüleri makul görülmeye başlandı. Bunları savunanların çoğu kalbur üstü kesim oluyor aslında. Arabası olan, köpeğine iyi imkanlar sağlayabilen.

Ne bilecek servise parası olmayan çocuğun halini. Anası babası çalışıp onca yolu tek başına yürümek zorunda olan garibani.

Lütfen savunan insanlar 3-4 er evine alsın sokak köpeklerini o halde. Bu olay çözülsün. Kisirlastirmanin uygulanmasının zor olduğu söyleniyor. Hayvan bakım evleri zaten daha kötü şartlarda. Dolayısı ile bir kısmı uyutulacak. Yaşlı olan, saldırgan olan, hastalıklı olanlar... Acı çekmeden uyutulmali...

Haberi gördükten sonra biraz araştırdım psikolojim bozuldu. Çocuğun çoğu uzvu yok olmuş ah yavrum kim bilir ne acılar çekti.

Keşke imkanı olan herkes sokaktan bir köpek sahiplense ona yuva olsa, doğru düzgün şekilde hayvana zarar vermeden kısırlaştırılma yapılsa, barınak şartları iyileştirilse.. O köpekler de sokakta neler yaşıyor bilseniz. Tecavüze uğruyorlar, kuyrukları kesiliyor, canı sıkılan manyağın teki geliyor tekme atıyor 🥺 hayvanın psikolojisi zaten bozuluyor üstüne açlıkla savaşıyor.

Ben iki tarafa da çook üzülüyorum. Elbette ki insan canı her zaman daha değerlidir. Ama bu demek değil ki köpekleri uyutup kurtulalım. Her şey usulünce yapılmalı iki tarafın da canı yanmadan. Bunun sorumlusu da yetkililer, köpekler değil. Şimdi bir sürü insan bu haberden sonra gaza gelecek köpeklerden hırsını alacak diye korkuyorum. Keşke o nefreti bu işten sorumlu olanlara yöneltseler.
aslında insan canı her zaman daha değerli sözü bana çok acı geliyor.
canı olan her varlık çok değerli ama işte aklı selim olan insanlar durduk yere kimseye saldırmıyor, tehlike yaratmıyoruz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X