• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sokak Köpeklerinden Korunmak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Barınak, kısırlaştırma, evde hayvan beslemenin ruhsatla olmasi, barınak şartlarının iyileştirilmesi vs vs
Tabi bu bir hastalık olarak tanımlanmış mıdır sanmıyorum, bilmiyorum ama benim gözlemlerim nasıl hayvana eziyet eden manyak bir grup olduğu kadar kopektapar, insan düşmanı bir grup da var. Bunun adı hayvanseverlik değil. Kendi patolojik sevgisiz, mutsuz hayatına siper olarak hayvanları kullanmak.

Nasılsın sizin canınız öyle istiyor diye öldürülsün mü hayvanlar ????
Siz mi yarattınız onların canını siz mi verdiniz ???bu hakkı nerden alıyorsunuz ???
Ha madem hayvan düşmanı olmadığınızı savunuyorsunuz ; ek vergi getirilsin hayvanlar için , kısırlaştırma yapılsın , barınaklar yurtdışındaki gibi ısıtma sistemleriyle döşensin vs … kabul mü???
Nerdeeeee??Siz 5 kuruş harcamazsınız hayvanlara .
Sakin olalım lütfen 🙏🏻🙏🏻🙏🏻 öfkeyi doğru yere yönlendirmedikçe haklı olan insan haksız duruma düşer. Burada yazan çoğu arkadaş itlafı savunmuyor, mesajları okursanız görürsünüz. Bu işleri çok takip etmeyen içinde olmayanlar barınakların durumunu bilmiyor olabilir. Güzelce açıklayalım ki vicdanlı insanları ikna edip meramımızı anlatabilelim.

Sakin olalım lütfen 🙏🏻🙏🏻🙏🏻 öfkeyi doğru yere yönlendirmedikçe haklı olan insan haksız duruma düşer. Burada yazan çoğu arkadaş itlafı savunmuyor, mesajları okursanız görürsünüz. Bu işleri çok takip etmeyen içinde olmayanlar barınakların durumunu bilmiyor olabilir. Güzelce açıklayalım ki vicdanlı insanları ikna edip meramımızı anlatabilelim.
İşlerine geldiği gibi bol keseden konuşup insanı zıvanadan çıkarıyorlar . Barınakların hali rezalet . Orada çalışanlar bile normal değil . Kafası kürekle ezilerek barınakda öldürülen köpeği de mi bilmiyorlar . Bence bal gibi de biliyorlar işlerine gelmiyor

''deden kıtmirin sana selamı var'' denmesini ben de yeni duydum. köpek hemen yere yatıyor deniyor.

ama kehf suresi 18. ayet okunuyor. 11 er defaydı sanırım. evden çıkmadan okursanız köpekle karşılaşsanız bile yerde yatıyor oluyor. ben önceki yıl okumuştum.
o yıl elimde poşetlerle marketten dönerken 4 köpekle karşılaştım. biri üzerime gelip havladı. onun ardından en büyükleri üzerime geldi. dibimde ama nasıl havlıyor. zaten elim ağır ve çok yorgunum. gözüne bakmamaya çalıştım. diğer ikisi de karşıda bakıyorlar. ağzımı açmadım. hayvanın sesi gürül gürül ödüm koptu. gitmiyorlar da... bayağı bi zaman geçti bunaldım ne olacaksa olsun dedim birden aaaaaaaaa diye bağırdım. şaşırdı bu sefer daha sarsılarak bağırdı ben de birden bismillah diye bağırmışım. ama karşıya bakıyorum. hayvan bana baktı baktı aniden kafasını çevirip gitti. ardından bana ilk havlayan da onun peşine takıldı. sonra diğer ikisi de..

bu olaydan sonra korunma yollarını araştırdım ve bu ayeti bulmuştum. ayrıca CİMER e yazdım. belediyeden veterinerle konuştum vs.

İşlerine geldiği gibi bol keseden konuşup insanı zıvanadan çıkarıyorlar . Barınakların hali rezalet . Orada çalışanlar bile normal değil . Kafası kürekle ezilerek barınakda öldürülen köpeği de mi bilmiyorlar . Bence bal gibi de biliyorlar işlerine gelmiyor
Bir köpeğin o şekilde ölmesine içi gitmeyeni muhattap bile almayın, siz ne anlatsanız da anlamaz zaten. Ben de barınakların durumunu özellikle anadolu ve doğu kırsallarındaki durumu biliyorum çok üzülüyorum. Herkesin bizim kadar bilemeyeceğini de kabul etmek lazım. Daha sakin bir dille yazınca siz de rahat olursunuz diye düşündüm kimseyle polemiğe girmeye gerek yok hepimiz aynı ülkenin vatandaşıyız. Bu işi bilenler elinden geldiğince açıklasın. Anlayan vicdanı olanın ne insanın ne köpeğin zarar görmesine gönlü razı gelmez zaten.

Susmayacağız hayvanların hakkını sizin gibilerden koruyacağız Nefes aldığımız sürece . Siz de bunu kabul edeceksiniz .
İş şova dökülmesin yeter😉 Hayvan haklarının gerçekten savunulması kimseyi rahatsız etmez merak etmeyin. Sizin muhattabınız biz değiliz. Hayvanları o koşullara mahkum eden belediye ve yerel yönetimler haberiniz olsun

hayvan hakkı diye bir şey yok bu arada yorumlarda gözüme takıldı da... İnsan eşref-i mahlukattır, yaratılanlar arasında en kıymetlisidir ve diğer bütün yaratılanlar onun hizmetine sunulmuştur. Dolayısıyla insan doğa ve hayvan üzerinde tasarruf sahibidir. hiçbir hayvan bir insandan bir insanın yavrusundan zerre-i miskal kıymetli değildir. Bunun aksini savunanların hiç bir insan tarafından gerçekten sevilmemiş, gerçek dostluğu tatmamış, bir çocuğun bir bebeğin süt kokusunu duymamış sayıyorum. acil şifalar diliyorum çarpıtılmış şefkat ve merhamet sahiplerine.

Kısırlaştırmanın köpeklerde saldırganlığı azalttığı bilgisi doğru mu bilginiz var mı?
Etkisi varsa kısmî mi yoksa büyük oranda mı?
Size cevap vermeden önce topikte genel bir uyarı yapmam gerekiyor.

Hanımlar rica ediyorum üsluplara dikkat edin, kimse ne hayvan düşmanlığı yapsın ne de saldırılar daha çok çocuklara saldırılar olduğu için çocukları baz alarak yazıyorum, köpek saldırılarına maruz kalan çocuklar için kötü sözler etsin, ikisi de yanlış çünkü.

Paloma_ Paloma_ uzman değilim bu yaşıma kadar ve ölene kadar hayvanları tür fark etmeksizin seven, onlarla ilgilenen biri olarak benim bildiğim kısırlaştırma hayvanı kendi türüne saldırganlık yapmaktan alıkoyuyor, dişiler adetlerinin 10. gününden sonra kızış dönemine girer ve hormon salgılayıp koku yayar, erkek köpekler de bu salgıya gelir, etrafta birkaç erkek köpek varsa dişi köpek için birbirlerine saldırırlar, kısırlaştırıldıklarında bu dürtüleri bitiyor haliyle dişi için birbirlerine saldırmıyorlar ama bölge koruma güdüleri devam ediyor.
Bizim baktığımız 2 sokak köpeği var ikisi de kısırlaştırılmaları ve aşıları yapılmış belediyenin kayıt altına aldığı köpekler, birbirleriyle dişi köpek için kavga etmiyorlar lakin bölgelerine insan ya da hayvan bir canlı gelince korumaya geçiyorlar, en azından bizimkiler için diyeyim saldırmaları yok ama havlayarak uyarıları var.

Son düzenleme:
Çocuk ölmüş çocuk babası yapıyorsa da çocuk hak etmiş mi oluyor ne tuhaf insanlarsınız ya
bunlara laf yetiştiremezsin boşver, devlet yetiştirecek az kaldı görüyoruz açıklamaları... o minik yavru da köpeklerden kaçarken kamyonun altında kalmıştı, can havliyle kendini yola atıp. o köpek sürüsü orda olmasaydı çocuğun kamyonun altında ne işi vardı köör müydü sağır mıydı.. ilk refleks kaçmak olacak bir çocukta tabii ki. anlatamazsın, anlamazlar.

hayvan hakkı diye bir şey yok bu arada yorumlarda gözüme takıldı da... İnsan eşref-i mahlukattır, yaratılanlar arasında en kıymetlisidir ve diğer bütün yaratılanlar onun hizmetine sunulmuştur. Dolayısıyla insan doğa ve hayvan üzerinde tasarruf sahibidir. hiçbir hayvan bir insandan bir insanın yavrusundan zerre-i miskal kıymetli değildir. Bunun aksini savunanların hiç bir insan tarafından gerçekten sevilmemiş, gerçek dostluğu tatmamış, bir çocuğun bir bebeğin süt kokusunu duymamış sayıyorum. acil şifalar diliyorum çarpıtılmış şefkat ve merhamet sahiplerine.
Bazı şeyleri üç boyutlu düşünmek lazım. Her şey gibi köpekleri de Allah yarattı. Bu dünya üstünde bir yerleri oldu. Yaşama hakları elbette ki var. Tasarruf sahibiyiz diye can alınmadan acı çektirmeden çözümü olan bir konu için neden Allah'ın yarattığı can alınsın o cana eziyet edilsin?

Size cevap vermeden önce topikte genel bir uyarı yapmam gerekiyor.

Hanımlar rica ediyorum üsluplara dikkat edin, kimse ne hayvan düşmanlığı yapsın ne de saldırılar daha çok çocuklara saldırılar olduğu için çocukları baz alarak yazıyorum, köpek saldırılarına maruz kalan çocuklar için kötü sözler etsin, ikisi de yanlış çünkü.

Paloma_ Paloma_ uzman değilim bu yaşıma kadar ve ölene kadar hayvanları tür fark etmeksizin seven, onlarla ilgilenen biri olarak benim bildiğim kısırlaştırma hayvanı kendi türüne saldırganlık yapmaktan alıkoyuyor, dişiler adetlerinin 10. gününden sonra kızış dönemine girer ve hormon salgılayıp koku yayar, erkek köpekler de bu salgıya gelir, etrafta birkaç erkek köpek varsa dişi köpek için birbirlerine saldırırlar, kısırlaştırıldıklarında bu dürtüleri bitiyor haliyle dişi için birbirlerine saldırmıyorlar ama bölge koruma güdüleri devam ediyor.
Bizim baktığımız 2 sokak köpeği var ikisi de kısırlaştırılmaları ve aşıları yapılmış belediyenin kayıt altına aldığı köpekler, birbirleriyle dişi köpek için kavga etmiyorlar lakin bölgelerine insan ya da hayvan bir canlı gelince koruma ya geçiyorlar, en azından bizimkiler için diyeyim saldırmaları yok ama havlayarak uyarıları var.

Teşekkür ederim ilginiz için.

bunlara laf yetiştiremezsin boşver, devlet yetiştirecek az kaldı görüyoruz açıklamaları... o minik yavru da köpeklerden kaçarken kamyonun altında kalmıştı, can havliyle kendini yola atıp. o köpek sürüsü orda olmasaydı çocuğun kamyonun altında ne işi vardı köör müydü sağır mıydı.. ilk refleks kaçmak olacak bir çocukta tabii ki. anlatamazsın, anlamazlar.
Ben halkı bastırmak için geçici açıklamalar yaptıklarını düşünüyorum. Bir çocuk kuduzdan öldü, sonrasında ne yaptılar ki?

Vallahi şimdi hayvanseverler lincleyecek ama canlı canlı şahit olduğum olayı anlatacağım.
Arkadaşın babasinin bahçeli evi var ve bahçenin kapısında üç dört köpekleri var. Bu köpekler yıllardır onlarla yaşıyor. Kurban Bayramı'nda artan etleri götürmek istemişler. Babası köpeklerin oraya koymuş. Geri eve dönerken hepsi adama saldirmis. Adamın yüzü vücudu taninmayacak derecede idi. Bu köpekler aç degildi açıkta değildi. Yıllardır beslendikleri sahiplerine saldırdı. Şimdi kalkıp yok aç birakmislardir yok oyun istiyordur diyen olacak ama o işler öyle olmuyor.

Bizim mahallemizde birçok sokak köpeği var. Bende artan et tarzı yemekleri özellikle sevebilecekleri şekilde ayırıp onlara veriyorum lakin her adım başı su, yemek olan sokakta bile insanları kovalayip saldiriyorlar hatta yemek birakmaya cesaret edip ben gidemiyorum eşim birakip geliyor. Her yer yemek ve su ama yine de saldiriyorlar. Belediye aç biraksa insanlar doyuruyor bunun açlıkla alakası yok. Bazı kopeklerin doğası saldırgan ! Bunu artık kabul edin. Bu tarz köpeklere kuzu muamelesi yapmayın.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X