• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sokak Köpeklerinden Korunmak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
avrupada sokak hayvanları tamamen yok. yani köpeklerin yanında kediler de yok. dolayısıyla piyasa fare dolu. bu da yanlış. saldırı olayı köpeklerde olduğu için köpekler toplanmalı. kediler sokakta olmalı ki fareler cirit atmasın. çünkü o da ayrı bir sorun.
Avrupa sokak hayvanı meselesine insanların sevdiği sevmediği tür olarak bakmıyor. Doğanın parçası olmayan türleri topluyor. Sokak kedileri de insanların ürettiği bir ırk. Yabani kediler ile bizim bildiğimiz normal kediler(sokak/evcil kediler) farklı imiş. Yabani kediler daha büyük ama daha kötü avcı iken, evcil kediler insanların müdahalesi sonucu muhtesem avcılar olmuşlar. Bunun sonucunda da ev dışında kedi besleyince karnı doysa dahi kediler avlanmaya devam ediyor, yapısı bu çünkü. Bu yüzden kediler de köpekler gibi kısırlaştırılmalı. Bir yabani kedi örneği:

Bu arada muhteşem görünmüyor mu😍

Son düzenleme:
Aynen öyle.Birşey yapmazsan hayvanda yapmaz diyenler saldirgan kopekle daha yüz yüze gelmemişlerdir köpekler hepsi ayni degil bazilari çok iyi bazilarida çok kötu ayni insan gibi onunda turleri var.Ben daha çoçukken arkadaşimla okula gidiyorduk komşumuzun çok iri kopegi vardi saldirgandi hep bagli saklarlardi zaten açik nadir olurdu yani.Sabah işte okula gidiyoruz sahibi açmiş kopegi ama yaninda degil bu kopek bizi gordu biz sadece yuruyorduk birşeyde yapmadik yani koşmaya başladi bizde durup mal mal kalirsak çocuguz zaten ikimizinde leşini çikaricakti son hiz koştuk Allahtan babamin kardeşinin evi yakindaydi direk kapiyi açib girdik ve kapattik hala unutamadim iki kez bize saldirdi birdefa komşu kurtardi birdefada kendimiz duşunun yani daha çoçuguz mahv olduk korkudan her defa evin yanindan geçerken acaba yine karşilaşirmiyiz korkusundan bir hal olurduk.Ama o kopek bizi yakalasa olacaklari duşunemiyorum.Bakimli yemegi verilen bir kopek ama kendi kendine saldiriyordu kimi gorse yani bir tek bizi degil o yuzden hep bagliyordular kopegi.Ama yanlizkende denk geldigim oldu Allahtan beni gormedi gizlenip gitmesini bekliyordum o yüzden hala korkum travmam kaldi.Seviyorum ama korkuyorum.

Çok doğru bir tespit köpeklerin karakterleri var nasıl ruh hastası insanlar varsa köpekler de var tüm hayvanların karakterleri var zaten aynı anneden doğan kedilerin bile farklı farklı.

Böyle sinir hastası bir köpek bir akrabamızda da vardı evinin önünden arabayla geçerken bile iple bağlı olmasına rağmen çok kötü saldırıyordu.

Buradaki bazı kişilerin ve twitterdaki korkunç “hayvansever” yorumlarını görürseniz bir kısmına göre genel de köpek suçlu değil aile ve ölen bebeklerde suç bulunuyor. Onlara göre çocuk bir şey yapmıştır köpeğe. Biz de cebimizde mamayla dolaşmalı, eğer köpek çetesi bize doğru havlayarak geliyorsa sakin kalıp onlara kucak açmalıyız. Böylelikle sorun kalmaz :) twitterdaki bazı kişilerin yazdıklarına dayanamadım yani
evet köpeğe sevgiyle yaklaşsan, sevsen, başını okşasan, mama versen en doğrusu. iyi de adam korkuyor bunları nasıl yapsın de mi. bunu da anlamıyorlar maalesef.

Ben aldım bir tanesini. Çok büyük sabır ve emek gerektiriyor. Cins hayvan seviciliği konusunda haklısınız. Köpek bakma imkanı olan insanların hepsi tipine göre parayla alana kadar barınaklardan sahiplenselerdi bir iyilik yapmış olurlardı en azından.
Bu konuda saygı duydum size. İşte kastettiğim sorumluluk almak bu 👏

İşte şunu anlatmaya çalışıyorum, köpekler evcil hayvan. İlla üretilmiş cins olmasına da gerek yok. Davranış problemi olan sokak köpeğini de pozitif bir eğitmenle ama kısa ama uzun bir süre rehabilite etseniz evde bakabilirsiniz. Evimde sokaktan aldığım bir köpeğim var ona dayanarak söylüyorum. Benimkinde asla insana karşı bir saldırganlık yok mesela, aksine herkese bayılıyor. Çünkü ben bulana kadar sokakta insanla da iletişime geçti ve çok yüksek ihtimalle kötü bir deneyim yaşamadı, insanın ne olduğunu zarar vermeyeceğini biliyor. İlk gördüğümde de kendini birilerine sevdiriyordu mesela. Köpekler yaradılış olarak insan yiyecek avlayacak saldırganlıkta bir canlı türü değil, vahşi hayatta yaşamıyorlar. İnsan eliyle oluşturulan koşulların bu hale getirdiği hayvanları da suçlamak mantıklı değil adı üstünde hayvan. Allah bize akıl vermiş, onu kullanalım hiçbir canlının yaşam hakkına müdahale etmeden biz de güvenli yaşayabilelim diye en insancıl ve mantıklı çözümleri yazmaya çalışıyorum kendimce.
Ben sizden farklı düşünmüyorum sokakta hayvan olmaz diyorum evde ve barınak onlar için en uygunu,güzel ülkemi hindistana çevirmeye gerek yok... Nedense sözde hayvan severler tekrar ediyorum "köpekleri sokaktan çekmek istemiyor" ben de bunu anlamıyorum.Öen çocuklara nerdeyse suçlu gözüyle bakıyorlar böylece toplumda iki keskin uçurum oluşuyor.
Biz bu hayvanlar sokakta tehlike saçıyor dedikçe hayvan düşmanı gibi görüyorlar,kediler parçalanınca onların doğası deniliyor ben bu apaçık savunmayı köpeklerin bu kadar kutsallaştirilmasını anlamıyorum

Sizin gibi zihniyetler yüzünden hayvanların yaşam hakkı korunmuyor bu ülkede . Allah o kötü kalbinize göre versin .
Sizin gibi hayvan düşmanlarından bizleri kim koruyacak ????
30 köpek bir olup bir yavrunun yaşama hakkını içler acısı bir şekilde elinden almış,ailesinin yüreğini yakmış hala ne diyor bu üye

Son düzenleme:
Katletmekten bahseden kim hanımefendi?Biz kimizki can alıp can verelim. Hayvan sevgisi değil ki konu kutuplaşma olsun. Çözüm basit her sokakta gereğinden fazla artan saldırgan köpekler hayvanseverlerin gözetiminde denetiminde bakılacak. Hepsi birden toplatılamaz zaten ilk önce saldırgan olanlar ayrıştırılacak. İsteyende sokaktan sahiplensin. Pet Shop larda kapatılsın.
Siz hayvan sevmiyorsunuz galiba hayvanseverler olarak belirtmişsiniz. Ben de size “hayvan sevmeyen” olarak hitap etmek istiyorum. Sevgili hayvan sevmeyen; Sadece sokaktakileri görüyorsunuz tabi haklısınız. Maalesef sokaklarla kalmıyor bu konu fazlaca şehir dışına taşmış durumda. Saldırgan olanların nasıl ayırt edilebileceğine dair bir çözüm öneriniz var mıdır acaba ? Çünkü karnı doyunca saldıran köpek görmedim de ben. Sorun da bu zaten ipin ucu kaçtı ve karınlarını doyurmak artık bir çözüm değil ki hepsini doyurmak mümkün değil. Herneyse ben bırakıyorum hiçbir sonuca varmayacak şeyler hakkında konuşmak beni fazlasıyla yoruyor. İyi geceler

Bizim bina bahçesinde baktığımız yuva yapıp besledigimiz canım kedimizi ve yavrularını sokak köpekleri parçaladı zevkine oynamışlar zavalilarla .Köpekleri düşündükleri kadar hadi" insanı" geçtim diğer hayvanları bile önemsemiyor bu sözde hayvan severler
Köpekler zaten kedileri yemez, zevkine öldürür. Kaç kere gece gruplaşıp kedi aradıklarını bulunca işkenceyle öldürdüklerini gördüm ben.
Tekken masum olan o köpekler üç bel tane birleşince çete oluyor.
Asla masum gelmiyorlar bana da.
Kedi çete kurmaz. Grup kurup başka türlere saldırmaz. Köpeklerse gruplaşınca insan kedi her tür canlıyı avlıyorlar.
İki sene önce oğlumla bir üniversite bahçesinde yürürken sadece önünden geçtiği için önce hırlayıp sonra birden saldırdılar. Havaya kaldırmasak yakalayacaklardı. O zaman ağzından da alamazdık. Allah korudu.
Çocukların değeri yok bu ülkede.
Hiç bir medeni Avrupa ülkesinde sokakta başı boş köpek yok çünkü insan hayatı değerli.

Avrupa sokak hayvanı meselesine insanların sevdiği sevmediği tür olarak bakmıyor. Doğanın parçası olmayan türleri topluyor. Sokak kedileri de insanların ürettiği bir ırk. Yabani kediler ile bizim bildiğimiz normal kediler(sokak/evcil kediler) farklı imiş. Yabani kediler daha büyük ama daha kötü avcı iken, evcil kediler insanların müdahalesi sonucu muhtesem avcılar olmuşlar. Bunun sonucunda da ev dışında kedi besleyince karnı doysa dahi kediler avlanmaya devam ediyor, yapısı bu çünkü. Bu yüzden kediler de köpekler gibi kısırlaştırılmalı. Bir yabani kedi örneği:

Bu arada muhteşem görünmüyor mu😍

evet gerçekten çok asil görünüyor 😍 ama bu benim sokakta başını okşadığım pisiler kadar masum değildir eminim 🤭 daha yabanidir 😁

Zaten saldırı komutu çete liderinden gelir yani Alfa köpekten, bu bazen baskın karakterli bir dişi köpek olur bazen bir erkek köpek, onların arasındaki hiyerarşi önce alfa yemek yer sonra çetenin üyeleri, önce alfa havlar sonra diğerleri, bölgesindeki diğer canlıları tehlike olarak görürse de alfa hamle yapar peşinden üyeler harekete geçer.
Hayatım köpeklerle geçti davranış biçimlerini az çok biliyorum, çocuklar ister istemez korkar.

Kendileri ve çocukları için tedirgin olanları da anlıyorum, her çete tatlıdır da diyemem zira doğadaki buna insan da dahil tüm canlıların saldırgan bir yanı vardır, bunu bazen bir şey tetikler bazen karakteri zaten tetiklenmeye müsait olduğu için durduk yere saldırıya geçer, sadece benim üzüldüğüm nokta bu sokak çetelerinden bir kısmının yaptığı eylemlerin tüm sokak hayvanlarına mal edilip hepsinin öldürülmesi için sosyal medya sayfalarından hedef göstererek katledilmelerine neden olunması.

Sadece köpekler kediler de değil, caretta carettaları korumak için yapılan koruma çemberlerinin üzerinde mangal yapan, bu hayvancıkların sırtına taş bağlayıp derin sularda ölmelerine neden olan, kirpilerin karnını kesen, tavukların bacaklarını kürekle kıran, sokaktaki bazı köpekler tehlike evet ama insanların da canisi çok ne yazık ki.

Kısırlaştırmanın köpeklerde saldırganlığı azalttığı bilgisi doğru mu bilginiz var mı?
Etkisi varsa kısmî mi yoksa büyük oranda mı?

Ablacım hayvanların da yaşam hakkı var, ben bunu sonuna kadar savunurum ama iki taraflı düşünürüm, hayvanlar beslenmezse açlıktan ölürler onlara da yazık, burada suçlu olan ne sokak hayvanları ne de saldırıya uğrayan insanlar, o yüzden kimse ne hayvanların katledilmesini istesin ne de insanların saldırıya uğramasına sebep üretsin, kabahatli olan yöneticiler.
Düzgün bir çözüm bulmuyorlar, buldukları ya hayvanların topluca ölümüne neden oluyor ya da belli yerlerde çoğalarak saldırmalarına neden oluyor.

Bu yanlış çözümler sonrası uç düşüncede olan insanlar ya hepsi öldürülsün diyen hayvan düşmanları oluyorlar veya agresif hayvansever profiline dönüşüyorlar, ikisi de olmamalı.

Biz ne yapabiliriz dersek, valla bakanlığa hayvanları koruma derneklerine baskı yapabiliriz, işe yarar mı bilmiyorum çünkü niyet çözüm üretmek mi çözümsüzlük mü anlamıyorum zira şurada 5 dakika yazınca ben bile basit ve uygulanabilir bir çözüm bulabiliyorum, insan hiç olmazsa yurtdışında sistem nasıl bir bakar inceler bize uyan bir modeli uygular.
+1🌺🌺🌺

hepsini doyurmak mümkün değil.
İşte bu yüzden barınak ya da evde sahiplenme olmalı.

Hamileyken sokak köpeğini görünce nolur ne olmaz karşı kaldırıma geçtim diye yanındaki kadın beni gözleriyle yiyecekti.Bu kadarı fazla.

Hayvanseverliğin dozunu kaçıranlar insanlardan nefret ediyor bu da benim bir tespitim ayrıca.

Siz hayvan sevmiyorsunuz galiba hayvanseverler olarak belirtmişsiniz. Ben de size “hayvan sevmeyen” olarak hitap etmek istiyorum. Sevgili hayvan sevmeyen; Sadece sokaktakileri görüyorsunuz tabi haklısınız. Maalesef sokaklarla kalmıyor bu konu fazlaca şehir dışına taşmış durumda. Saldırgan olanların nasıl ayırt edilebileceğine dair bir çözüm öneriniz var mıdır acaba ? Çünkü karnı doyunca saldıran köpek görmedim de ben. Sorun da bu zaten ipin ucu kaçtı ve karınlarını doyurmak artık bir çözüm değil ki hepsini doyurmak mümkün değil. Herneyse ben bırakıyorum hiçbir sonuca varmayacak şeyler hakkında konuşmak beni fazlasıyla yoruyor. İyi geceler
"Sokakta tutulması için direnen hayvanseverler "diye belirtmeyi unutmuşum. İnsanları kutuplaştırmaktan vazgeçin. Maşallah sizinde hiçbişeye çözümünüz yok ama ayrıştırmak olunca mesele hiç bi fırsatı kaçırmıyosunuz. Mesela ben orada ne demişim? Siz içinden cımbızla çekip taraf kurma peşindesiniz. Peki Sözde hayvansever arkadaş: ben en azından çözüm önerisi sunuyorum peki siz bu mesajınızda beni hayvan sevmeyen (!) olarak ( size göre 😃) nitelendirip kutuplaştırınca elinize ne geçti? İşte sapla samanı karıştırıyosunuz. Sizin gibi insanları ayrıştırıp kutuplaştıran kişiler yüzünden o halde sokaktaki köpekler

Ben sizden farklı düşünmüyorum sokakta hayvan olmaz diyorum evde ve barınak onlar için en uygunu,güzel ülkemi hindistana çevirmeye gerek yok... Nedense sözde hayvan severler tekrar ediyorum "köpekleri sokaktan çekmek istemiyor" ben de bunu anlamıyorum.Öen çocuklara nerdeyse suçlu gözüyle bakıyorlar böylece toplumda iki keskin uçurum oluşuyor.
Biz bu hayvanlar sokakta tehlike saçıyor dedikçe hayvan düşmanı gibi görüyorlar,kediler parçalanınca onların doğası deniliyor ben bu apaçık savunmayı köpeklerin bu kadar kutsallaştirilmasını anlamıyorum
Bütün hayvanları barınaklarda bakmayı yapılabilir görmüyorum. Keşke kocaman arazilerde karınları tok olsalar, sağlıkları takip edilse ama olmuyor maalesef. Ben de çok isterdim. Çoğu barınak çok kötü şartlarda defalarca haberlere de çıktı ama düzelmiyor. Ben İstanbul'un iyi semtlerinden birinde oturuyordum mesela. 5 yıldır tek vukuatı olmayan iki köpeğe bakıyorduk hala da aynı yerdeler komşularımla konuşuyorum ara ara. Maksimum aktiviteleri oturdukları yerden havlamak, ayağa kalkmaya tenezzül etmiyorlar. Yemek verseniz onu korumuyor o derece rahat. Şimdi bu hayvanlar insan hayatıyla uyumlu, en ufak bir saldırı geçmişi yok davranış kalıbı da oturmuş hayvanlar. Şimdi tanındığım semtte de dört köpek var ikili gruplar halinde takılıyorlar. Bunların da saldırı geçmişi yok, bir tanesi 10 yıldır falan burda sanırım. Tanıdıkları insanlara kendilerini sevdiriyorlar, tanımadıklarına tepki vermiyorlar yine uyumlu hayvanlar. Bunların kötü şartlardaki barınaklarda ufacık kafeslerde yaşamalarının manası yok, bulundukları yerde devam edebilirler.

Temel problem çok fazla köpeği aynı yere doldurmak aslında. Buna sebep olan da yine biz insanlarız.10 köpeği aynı yere, 50 köpeği dağ başına hele ki düzgün beslenilmeyen bir noktaya atarsanız hayvan ister istemez sürüleşiyor, hayatta kalma içgüdüsü bu. Dediğim gibi çok hassas bir konu. Tam bir doğrusu yok. Ancak yerel yönetimler vicdanlı olacak ki insana yakın yerde sürüleşme yaşanmayacak, barınak koşulları iyileştirilecek. Benim gibilerin binlerce lira dökmesi yerine bunun için bütçe hangi yönetim birimindeyse o yapmalı ve hem hayvanların hem insanların refahını korumalı aslında.

Nerden çıkardınız hayvan düşmanlığını? Sokakta çeteleşen saldırgan başıboş köpek istemediğimiz için mi hayvan düşmanı oluyoruz? Aksine hayvanlarla iç içe büyümüş biriyim. Ama bu tehlikeyi göz ardı edeceğim anlamına gelmez. Sapla samanı birbirine karıştırıp konudan uzaklaşıp saçma sapan saptırıyosunuz konuyu. Konu çocuğun canlı canlı yenmesi(!) ortada ilk olmadığı gibi sonda olmayan gittikçe büyüyen bir sorun var. Kime göre kötü kalp size göremi? İnsanları bu kadar kolay yaftaladığınıza göre sizinde kalbiniz pek parlak değil anlaşılan
Nasılsın sizin canınız öyle istiyor diye öldürülsün mü hayvanlar ????
Siz mi yarattınız onların canını siz mi verdiniz ???bu hakkı nerden alıyorsunuz ???
Ha madem hayvan düşmanı olmadığınızı savunuyorsunuz ; ek vergi getirilsin hayvanlar için , kısırlaştırma yapılsın , barınaklar yurtdışındaki gibi ısıtma sistemleriyle döşensin vs … kabul mü???
Nerdeeeee??Siz 5 kuruş harcamazsınız hayvanlara .

Bütün hayvanları barınaklarda bakmayı yapılabilir görmüyorum. Keşke kocaman arazilerde karınları tok olsalar, sağlıkları takip edilse ama olmuyor maalesef. Ben de çok isterdim. Çoğu barınak çok kötü şartlarda defalarca haberlere de çıktı ama düzelmiyor. Ben İstanbul'un iyi semtlerinden birinde oturuyordum mesela. 5 yıldır tek vukuatı olmayan iki köpeğe bakıyorduk hala da aynı yerdeler komşularımla konuşuyorum ara ara. Maksimum aktiviteleri oturdukları yerden havlamak, ayağa kalkmaya tenezzül etmiyorlar. Yemek verseniz onu korumuyor o derece rahat. Şimdi bu hayvanlar insan hayatıyla uyumlu, en ufak bir saldırı geçmişi yok davranış kalıbı da oturmuş hayvanlar. Şimdi tanındığım semtte de dört köpek var ikili gruplar halinde takılıyorlar. Bunların da saldırı geçmişi yok, bir tanesi 10 yıldır falan burda sanırım. Tanıdıkları insanlara kendilerini sevdiriyorlar, tanımadıklarına tepki vermiyorlar yine uyumlu hayvanlar. Bunların kötü şartlardaki barınaklarda ufacık kafeslerde yaşamalarının manası yok, bulundukları yerde devam edebilirler.

Temel problem çok fazla köpeği aynı yere doldurmak aslında. Buna sebep olan da yine biz insanlarız.10 köpeği aynı yere, 50 köpeği dağ başına hele ki düzgün beslenilmeyen bir noktaya atarsanız hayvan ister istemez sürüleşiyor, hayatta kalma içgüdüsü bu. Dediğim gibi çok hassas bir konu. Tam bir doğrusu yok. Ancak yerel yönetimler vicdanlı olacak ki insana yakın yerde sürüleşme yaşanmayacak, barınak koşulları iyileştirilecek. Benim gibilerin binlerce lira dökmesi yerine bunun için bütçe hangi yönetim birimindeyse o yapmalı ve hem hayvanların hem insanların refahını korumalı aslında.
Yetkili merciler en başta yaptı zaten hatayı hayvan severliği sokaklara mama dökmek sandılar.Bilincli ve düzenli bir kısırlaştırma olmadı.Belediyelerin nerdeyse tamamı nerde ne kadar köpek var bilmiyor ,takibini yapmıyor.Sonunda ise böyle insanı çileden çıkartan nerden tutsan elinde kalan dağ gibi bir sorun....

Yetkili merciler en başta yaptı zaten hatayı hayvan severliği sokaklara mama dökmek sandılar.Bilincli ve düzenli bir kısırlaştırma olmadı.Belediyelerin nerdeyse tamamı nerde ne kadar köpek var bilmiyor ,takibini yapmıyor.Sonunda ise böyle insanı çileden çıkartan nerden tutsan elinde kalan dağ gibi bir sorun....
Evet haklısınız. Bunun sorumlusu ne oluşturulan koşullar yüzünden davranış bozukluğu yaşayan hayvanlar ne vatandaş olan bizler. İnşallah en medeni ve iyi yolla çözülür. Hiçbir canlı acı çekmesin.

Nasılsın sizin canınız öyle istiyor diye öldürülsün mü hayvanlar ????
Siz mi yarattınız onların canını siz mi verdiniz ???bu hakkı nerden alıyorsunuz ???
Ha madem hayvan düşmanı olmadığınızı savunuyorsunuz ; ek vergi getirilsin hayvanlar için , kısırlaştırma yapılsın , barınaklar yurtdışındaki gibi ısıtma sistemleriyle döşensin vs … kabul mü???
Nerdeeeee??Siz 5 kuruş harcamazsınız hayvanlara .
Mal mısın?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X