Sokak müzisyenliği yapan gençlere gerici saldırı

vargasabreu

mutedil
Kayıtlı Üye
14 Aralık 2013
8.314
6.284
sokak-muzisyenligi-yapan-genclere-gerici-saldiri.jpg

logo__5.png

Sokak müzisyenliği yapan gençlere gerici saldırı
17-08-2015 10:KK57:59

sokak-muzisyenligi-yapan-genclere-gerici-saldiri.jpg

Rıfat Doğan - İleri Haber

İstanbul Avcılar ilçesinde Havuz Meydanı adı verilen yerde sokak müzisyenliği yapan Grup Mektup üyelerinin gerici bir grubun saldırısına uğradığı öğrenildi. Cami imamının müzik grubuna yönelik "Bunlar Yahudi marşları çalıyor, durdurun bunu" şeklinde sözler sarf ettiği de belirtildi.

Olayı İleri'ye anlatan görgü tanığı E.O. adlı yurttaş saldırıyı şu şekilde anlattı:

Sokak müzisyenlerinin müzik yaptığı yerin az ilerisinde bir cami var. Müzik grup üyelerini bu camiden rahatsız ettiklerini daha önce duymuştum. Ben onlarla konuştuğumda "Bizi buradan kovmaya çalışıyorlar" demişlerdi. Geçen Cumartesi günü akşam saatlerinde imam "Burada Yahudi marşları çalıyor. Bunu durdurun" diye konuşmuş. Bu sözlerden sonra bir adam ve iki çocuk yanlarındaki pitbull cinsi köpeklerle sokak müzisyenliği yapan gençlere saldırdı. Saldırgan müzik grubu üyelerine "Ben Müslümanım. Senden hesap soracağım" diye tehdit etti. Saldırganların sözleri üzerine çevrede bulunanlar da provoke oldu ve çocukları oradan kovmaya çalıştı. Grup üyeleri camiye sığınmak zorunda kaldı. Daha sonra polis ya da zabıta geldi. Onlar da çocukları "daha fazla provoke olmayın" diye uyarıyor ve onlar da gençleri kovmaya çalıştı. Olay bu şekilde gelişti."

Fotoğraf haberavcılar.com sitesinden alınmıştır.

http://m.ilerihaber.org/sokak-muzisyenligi-yapan-genclere-gerici-saldiri/20383/