sokak ortasında karısını yumruklayan erkek (!)

carmenares

Guru
Kayıtlı Üye
17 Nisan 2012
1.896
2.559
İçim sıkıldı buraya dökeyim dedim.
Başlıkla kendi adıma alakam yok ama dolaylı yoldan bilgi sahibiyim diyebilirim. Az önce eve geldik balkona çıktım. Bir bebek ağlaması duyuluyor her evden ses geldiği için dikkatimi çekmedi. İçeri girip tekrar çıktığımda sokakta 10-13 yaşlarında 3-4 erkek çocuğu hararetli hararetli konuşuyorlardı.
Çocukların konuşmalarına göre adamın biri (!) karısının suratına iki yumruk atmış, sonra da kucağındaki ağlayan bebeği kadına resmen fırlatıp çekip gitmiş.
Kadın ağlaya ağlaya eve gitmiş.
Nasıl üzüldüm nasıl sinirlendim anlatamam. Kendime de kızdım. Ne vardı içeri gidecek? Olaya şahit olsaydım o adamı öyle bir rezil ederdim ki... Üstüne de polis çağırırdım. Polisin bir şey yapmayacağını bilsem bile en azından o hödük sokak ortasında böyle bir şeye bir daha cesaret edemezdi.
Gidip o kadını teselli etmek istiyorum, neredeyse çocukları bulup hangi apartman olduğunu soracağım...

Ayrıca çocuklar aralarında konuşurken iki tanesinin olaydan rahatsız olduğunu ve polis çağırmaktan bahsettiğini duydum. Uzaklaşırlarken bir başkası "iyi de oğlum bu kadına şiddet değil ki" dedi. Ah be çocuk ya ne peki?

Evet polis birsey yapamazdi malum yasalar oyle ama yine de aranir boyle bir durumda
Elleri kirilsin insallah terbiyesiz herifin

işte ben de biliyorum da bir de burası küçük memleket polis bana "bizi niye meşgul ediyorsun haanım?" bile diyebilir. ama en azından bir caydırıcılık olurdu. rezalet çıksa belki en azından toplum içinde bir daha cesaret edemezdi dağ ayısı En Büyük KK

En cok o bebege üzüldüm :KK42:

inanın ben de çok üzüldüm, nasıl bir gelecek bekliyor onu?

Şiddet olması için ne yapmış olması gerekti acaba,çocuga sormak lazım:KK57:

ah işte sokakta olsam hemen yanlarına damlar hayat derslerime başlardım. ama az çok aşinayım çocuklara, sokakta rastlarsam bu konuyu açıp sosyal mesajlarımı dikte etmeyi düşünüyorum açıkçası...

Adam 2 oğlu, karısı ve k.validesiyle geldi dün sahile. Yanımıza açtılar şemsiyeleri.
Çocuklar heyecandan yerlerinde duramıyorlar tabii.
Karı koca kalan eşyaları getirmek için ayrıldılar. Küçük oğlan deniz yatağını kaptığı gibi suya girdi.
5 dakika sürmedi açılması. Rüzgar savurdu çocuğu. Anlamadık bile ne olduğunu. Fark edince, eşime fırla dedim.
Neyse yetişti çıkardı çocuğu, kıyıda anneanne perişan, diğer çocuk şokta, ufaklık su yutmuş, korkmuş, titriyor eşimin kucağında.
On dakika sonra karı koca geldiler. Önce kadın bağırmaya başladı çocuğa, tabii çocuk daha fazla ağladı. Derken adam iyice sinirlendi. Çocuğu bacağından tutup saallaya sallaya götürmeye çalıştı, bir yandan da "hem suçlu hem güçlü, sen kesmezsen ben keseceğim o sesini" diye bağırıyor.
Kadın önüne geçti "yapma herkes bize bakıyor" diye (bu lafına da çok üzülmüştüm) Adam tek hamlede yere savurdu kadını.
Çocuğu alıp götürecekken eşim geçti önüne "Bilader bi suya gir istersen" dedi.
Çok geçmeden çekip gittiler zaten.
Eğlenmeye gelmişlerdi oysa. Kadın kaldığı süre boyunca ağladı. Adam çekti gitti. Çocuk sinir krizi geçirdi.
Çok zor değildi o çocuğa sarılıp sakinleştirmek, biraz kumda oynamak.

ah işte sokakta olsam hemen yanlarına damlar hayat derslerime başlardım. ama az çok aşinayım çocuklara, sokakta rastlarsam bu konuyu açıp sosyal mesajlarımı dikte etmeyi düşünüyorum açıkçası...
Bencede onlara güzelce anlatmak lazım. Bende sizin gibi haksızlık karşısında susamıyorum hemen tepkimi ortaya koyuyorum. Ben biraz fazla ileriye gidiyorum sanırım,sokakta markette vs. nerede görsem haksızlık hemen müdahale ediyorum. Eşim bana Bir gün biri tarafından ya dayak yiyeceksin yada çok agır hakaret yiyeceksin diyor:KK70:

Adam 2 oğlu, karısı ve k.validesiyle geldi dün sahile. Yanımıza açtılar şemsiyeleri.
Çocuklar heyecandan yerlerinde duramıyorlar tabii.
Karı koca kalan eşyaları getirmek için ayrıldılar. Küçük oğlan deniz yatağını kaptığı gibi suya girdi.
5 dakika sürmedi açılması. Rüzgar savurdu çocuğu. Anlamadık bile ne olduğunu. Fark edince, eşime fırla dedim.
Neyse yetişti çıkardı çocuğu, kıyıda anneanne perişan, diğer çocuk şokta, ufaklık su yutmuş, korkmuş, titriyor eşimin kucağında.
On dakika sonra karı koca geldiler. Önce kadın bağırmaya başladı çocuğa, tabii çocuk daha fazla ağladı. Derken adam iyice sinirlendi. Çocuğu bacağından tutup saallaya sallaya götürmeye çalıştı, bir yandan da "hem suçlu hem güçlü, sen kesmezsen ben keseceğim o sesini" diye bağırıyor.
Kadın önüne geçti "yapma herkes bize bakıyor" diye (bu lafına da çok üzülmüştüm) Adam tek hamlede yere savurdu kadını.
Çocuğu alıp götürecekken eşim geçti önüne "Bilader bi suya gir istersen" dedi.
Çok geçmeden çekip gittiler zaten.
Eğlenmeye gelmişlerdi oysa. Kadın kaldığı süre boyunca ağladı. Adam çekti gitti. Çocuk sinir krizi geçirdi.
Çok zor değildi o çocuğa sarılıp sakinleştirmek, biraz kumda oynamak.

offf çok üzüldüm çok... Allahım resmen hastalıklı nesiller yetiştiriyoruz. Nasıl bir psikoloji nasıl bir sevgi eksikliği... Dediğiniz gibi çok mu zor çocuğa sarılıp şükretmek? Eşinize teşekkür bile etmemişler sanırım, bir de sakinleştirmeye çalışmış insan utanır da söz dinler! Bilemiyorum nereye gidiyoruz böyle... O çocukların yaşadığı travmayı düşündükçe içim acıyor...

Bencede onlara güzelce anlatmak lazım. Bende sizin gibi haksızlık karşısında susamıyorum hemen tepkimi ortaya koyuyorum. Ben biraz fazla ileriye gidiyorum sanırım,sokakta markette vs. nerede görsem haksızlık hemen müdahale ediyorum. Eşim bana Bir gün biri tarafından ya dayak yiyeceksin yada çok agır hakaret yiyeceksin diyor:KK70:

Birebir aynıyız biliyor musunuz? Eşlerimizin tepkileri bile aynı :) Hatta benimki trafik maceralarım yüzünden bana söz geçiremeyince arabaya bir sopa koydu, bir gün bir manyağa denk geleceksin bari kendini savun diye..
Eşim bana insanları düzeltemezsin uğraşma dedikçe "ama bu benim mesleğim" diye çırpınıyorum. Bazen kendimi sorguluyorum masa başında ahkam kesmekten başka ne yapıyorum diye... En azından mikro düzeyde evlat yetiştirirken, öğrenci yetiştirirken hassas olmalıyım diye kendimi avutuyorum...

offf çok üzüldüm çok... Allahım resmen hastalıklı nesiller yetiştiriyoruz. Nasıl bir psikoloji nasıl bir sevgi eksikliği... Dediğiniz gibi çok mu zor çocuğa sarılıp şükretmek? Eşinize teşekkür bile etmemişler sanırım, bir de sakinleştirmeye çalışmış insan utanır da söz dinler! Bilemiyorum nereye gidiyoruz böyle... O çocukların yaşadığı travmayı düşündükçe içim acıyor...
...
Yok etmediler.
Ondan da geçtim, çocuğun yanına oğlumla oturup oynamaya çalışınca öyle bir baktılar ki haddini aşıyorsun, dediler resmen.
Çocuğa su götürdüm, "gerek yok" deyip kestirip attılar.
Haklısınız, şiddet içinde büyüyen çocuklar "kadına şiddetin derecesini" belirliyorlar.
Tolumca ruh sağlığı berbat, şiddete aşina, bağırmayı iletişim, psikolojik şiddeti üstünlük olarak gören bir nesil yetiştiriyoruz.

Eşim jandarma geçenlerde hastaneden ihbar gelmiş kadina şiddet olayi var diye eşim gitti saat 11 de 1 saat sonra geri geldi kadin düştüm diyormuş. Hastanelik olmuş ama şikayetçi olmuyor.

işte ben de biliyorum da bir de burası küçük memleket polis bana "bizi niye meşgul ediyorsun haanım?" bile diyebilir. ama en azından bir caydırıcılık olurdu. rezalet çıksa belki en azından toplum içinde bir daha cesaret edemezdi dağ ayısı En Büyük KK
Toplum içinde yapmasa evde yapacak o kadinda hiç sesini çikarmayacak. Ben de bebeğe üzüldüm böyleleri üreyemese keşke.

Eşim jandarma geçenlerde hastaneden ihbar gelmiş kadina şiddet olayi var diye eşim gitti saat 11 de 1 saat sonra geri geldi kadin düştüm diyormuş. Hastanelik olmuş ama şikayetçi olmuyor.

adım kadar eminim polis gelseydi aynı durum bu olayda da yaşanırdı. kadın şikayetçi olmazdı.

Toplum içinde yapmasa evde yapacak o kadinda hiç sesini çikarmayacak. Ben de bebeğe üzüldüm böyleleri üreyemese keşke.

sokak ya da ev farketmez şiddet şiddettir ama sokakta olunca sanki ayrı bir meşruluk oluşuyor. öyle bir sarmal ki bu şiddet olaya şahit olan çocukların dünyasında nasıl bir iz bıraktı emin değilim. rahatsız olanlar için bile meşrulaştı mı bu durum gözlerinde?

Yok etmediler.
Ondan da geçtim, çocuğun yanına oğlumla oturup oynamaya çalışınca öyle bir baktılar ki haddini aşıyorsun, dediler resmen.
Çocuğa su götürdüm, "gerek yok" deyip kestirip attılar.
Haklısınız, şiddet içinde büyüyen çocuklar "kadına şiddetin derecesini" belirliyorlar.
Tolumca ruh sağlığı berbat, şiddete aşina, bağırmayı iletişim, psikolojik şiddeti üstünlük olarak gören bir nesil yetiştiriyoruz.

desenize geleceğin sosyopatını yetiştirmek için insanüstü bir gayret sarfediyorlar. halbuki o masum çocuğu kendi haline bıraksalar belki daha iyi olacak, oğlunuzla oynamaya çalışması ruh sağlığını düzeltme çabası...
toplumsal analizinizin altına da imzamı atıyorum, çok doğru.

Gerçekten çok üzücü böyle ruh hastalarını yetistirenlede biz anneleriz erkektir yapar zihniyeti ne zaman son bulursa böyle çirkin olaylarda o zaman son bulur diye düşünüyorum ama çok zor... :KK12:

Ben şahit olsam anında polisi aradım. Şerefsiz köpek...

Böyleleri nin gücü ancak kadına yeter...

tam şahit olabilsem kesin arardım ama hiçbir bilgi yok elimde bebek ağlaması ve çocukların konuşması dışında...

Gerçekten çok üzücü böyle ruh hastalarını yetistirenlede biz anneleriz erkektir yapar zihniyeti ne zaman son bulursa böyle çirkin olaylarda o zaman son bulur diye düşünüyorum ama çok zor... :KK12:

çok haklısınız ve bu zihniyeti değiştirmek yüzyıllar alır maalesef :KK43:

ben bir şey anlatayım sinirleriniz iyice zıplasın.
3-4 yıl oluyor. bir bardan çıktık otele doğru yürüyoruz aşağı yürüyoruz, ara sokaklardan birinden bir feryat kadın çığlık çığlığa ama.
ikimizin de kafa iyi önce anlamadık, hatta ben çocuklar şakalaşıyor sandım önce, sevgilim fark etti, adamın biri kadını yere yatırmış tekmeliyor.
koştuk ayırmaya çalıştık tabii o arada herif sağ olsun bana da birkaç yumruk, tekme salladı. neyse sevgilim iri yarıydı adam yanında kukla gibi kaldı çekti aldı kadının üzerinden adamı,
ben kadını sakinleştirmeye çalıştım ağzı burnu kan içinde kadının temizledik falan ama adam hala analı bacılı küfür ediyor kadına.
sevgilim de aramızda durmuş onunla bizim aramızda bariyer görevi görüyor, adama dokunmuyor bile, hani alkollüyüz zaten bölgenin yabancısıyız olay bize patlamasın diye.
ben de kadına dedim ki istersen polise gidelim biz tanıklık yaparız sana.
cümle ağzımdan çıkar çıkmaz herif ayı kuvvetiyle üzerime atıldı, sevgilim tutup yere çarpınca o dayak yiyen kadın çırpınmaya başlamasın mı "kocamı öldürüyorlar yetişin" diye

ama ben bu olaydan dersimi aldım mı hayır, hala bağıran kadın duydum mu mevzunun ortasında bitiyorum, bir gün karakolluk olacağım, artık temiz çorap çamaşır yollarsınız bana.

vallahi zıpladı! siz kadının hayatını kurtarın üstüne bir de elin adamından yumruk yiyin sonra kadın desin "beyimi öldürüyorlar" :KK11::mad:
bazen utanıyorum hemcinslerimden halbuki kadın olmak ne güzel şey...
siz vazgeçmeyin bizler de vazgeçmeyelim.
nasıl çıkar yoksa karanlıklar aydınlığa? :KK66:

X