Sokakta bulduğum yaralı kediyi eve aldım ama evdede kedim var

• Konu Sahibi Konu Sahibi Nolit
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Nolit

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
3 Şubat 2025
15
40
3
Selamlar dün sokakta baktığım yavru kedilerden birinin ayağında bi yara fark etmem üzerine veterinere götürdüm ve üstünden motor geçtiğini öğrendim. Kalçasında ve bacağında toplamda 2 kırık var ama şükür ki ameliyatlık değil alan kısıtlamasıyla 3 haftada geçer dedi veteriner bide ilaç verdi bende o halde bırakamayacağım için eve getirip balkona koydum ama benimde bağışıklığı düşük bi kedim var şuan onun için takviye kullanıyoruz. Kediyi ona göstermeden direkt o odaya koydum genelde eldivenle tuttum kediyle aynı ortamda bulunduğumda ellemesem bile elime mutlaka kolonya sürüp yıkadım. Temasları vs yok ama yinede bazı arkadaşlarım tedirgin etti açıkçası kedine bişey olur vs diye bu konuyla ilgili verebileceğiniz öneriler, şuna dikkat et diyeceğiniz noktalar var mı? Bu arada kedimin karma, kuduz ve iç dış parazitleri düzenli yapılıyor en son temmuz ayında karma aşısını olmuştu.

olması için aynı ortamda olup aynı kabı aynı tuvaleti kullanmaları gerekiyor,
taşıyıcı kedileri es geçiyorum kedi de bulaşıcı bir hastalık yoksa zaten şuan ki konumuzla da hiç risk yok,
kedinizin bağışıklığı düşük olduğu için endişeniz doğru ama aşılı kediler daha güvendedir,dışarıdan gelen kuşlar balıklar kediler olsun en az iki hafta karantinaya alınır mesela hastalık riskini gözlemlemek için ve bakteri çakışması olmasın diye,
kedide kedilere özgü hastalıkların insan temas yoluyla başka bir kediye geçmesi nadir bir durumdur hayvan bakteri vürisleri insanlar üzerinde konaklayamaz nadir durum başa gelirse de olursa kısa süreli temasla sizin elleriniz de tutunup kedinize geçiş sağlamaz,bit pire hariç..
çok takılmayın yani önleminizi alın tabi ama karantina kıyafeti ile kediye müdahele ettiğinizi hayal ettim size yazarken

Hahshshsh sizin son cümlenizi okuduktan sonra bende halime güldüm
inanılmaz panik bi insanım arkadaşımda sağolsun bütün kötü hikayeleri anlatıp şişirdi beni. İçimi rahatlattınız çok teşekkür ederim önlemimi alıp çokta kafama takmadan bu sürece devam etmek en iyisi olacak sanırım.

o espriyi yapmadan geçemedim inanın mizacınız olduğunu hissedip yazıverdim
iyilik yapayım derken psikoloğun yolunu tutacaksınız
inşallah o da düzelsin bir an önce kalbinize sağlık elleriniz dert görmesin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…