Sokaktakiler icin

pportakall

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Eylül 2017
7.748
13.997
248
29
Corona virüsünden dolayı isletmeler kapaninca sokaktaki cocuklar aç kaldı bir de üniversiteliler kendi baktigi hayvanı olunca sokaktakilere de mama veriyorlardı ilkokul lise öğrencileri de okuldakilere denk gelirse okul cevresindekilere bir seyler alıp veriyordu okullar tatil olunca onlar da memleketlerine döndü :110: bazı cocuklar gerçekten aç kediler belki cöplere girip yemek bulabiliyor ama köpekler yanasamiyor korkudan aç kaliyorlar lütfen onlari besleyelim. Cok bir sey yapmaniza gerek yok 5 litrelik pet siseyi kesin tavuk bulyonu suda kaynatın icine de ekmek doğrayıp sokağa koyun. Yemek artiklarinizi onlar yemez nasilsa diye cöpe atmayın lütfen ac kalinca ispanak bile yerler hele sulu yemeklere bayiliyorlar.

Ben bağış islerine hic girmedim hic ihtiyacim olmadı çok sükür. Hic öyle mahallemde 10-15 den fazla hayvan olmadi cogu da kısırdı. Sanslı kesimdeyim

Dün 28 köpek 7 kedi saydım. Bazen daha fazla oluyorlar. İki günde bir ancak besleyebiliyoruz bu şekilde.

Bende hergün kapıma koyduğum yemekle bildiğim kadarıyla on bir kedi ile iki köpek besliyorum. Sözde sahibi olan hayvanlarda var ama ne zaman boş kalsalar ilk önce bizim kapıya geliyorlar.
Ya evet bir de bunlar zorda kalınca sizden mama isteme yüzsüzlüğünde bulunur

İşe giderken beslediğim kedilerim var benimde şimdi evdeyim ama hergün onlar için mahalleyi dolanıp geliyorum hala, bizim burda başka besleyen insanlarda var şükür👍
Bizim kediler bana pas vermiyor valla salam veriyorum yüzüne bakmıyor besleyen baskasi var herhalde ama hic denk gelemedim.

Tavuk bulyonlu suya ekmek koymak super fikirmis cok tesekkurler bunu deneyecegim. Benim gibi bilmeyenler icin farkli bildiginiz kedilerin kopeklerin sevecegi tarifler var mi bildiginiz?
Yemek suyuna ekmek doğramak en bilindiktir aslında. Bir de yoğurtla ekmeği laçka yapmak. Süt vermeyin de ne olursa olsun farketmez. Hee mesela sütün dolapta 3. günüdür icilmemistir %70 su %30 sü olarak ekmek doğrarsiniz. Bir de kasaplarda tavuk kemiği(corbalıkta deniyor) kilosu 10 krdan baslıyor kimilerinde onlari kaynatabilirsiniz. Burada tarif verecek bir sürü hayvansever vardır.

Yemek suyuna ekmek doğramak en bilindiktir aslında. Bir de yoğurtla ekmeği laçka yapmak. Süt vermeyin de ne olursa olsun farketmez. Hee mesela sütün dolapta 3. günüdür icilmemistir %70 su %30 sü olarak ekmek doğrarsiniz. Bir de kasaplarda tavuk kemiği(corbalıkta deniyor) kilosu 10 krdan baslıyor kimilerinde onlari kaynatabilirsiniz. Burada tarif verecek bir sürü hayvansever vardır.
Evet yemege ekmek biliyordum da bulyonlu suyu severler begenirler diye dusundum. Bizim mahallemizde cok kedi kopek var cok da seveni var ben paket mama veya salam aliyordum her markete girdigimde ama malum markete gidilmiyor artik

Bir de bir sey rica etmek istiyorum messla agzinda kuş,fare olan bir kedi gördünüz ne kadar icinizde acısa lütfen o kuşu o kedinin ağzından almayın (eğer düzenli vesleme yaptiginiz yerde değilse) bugünün yarini da var çünkü avcilik icgüdüsüne engel olmayın hayvanin o da onun rızkıymış demek ki.

Evet yemege ekmek biliyordum da bulyonlu suyu severler begenirler diye dusundum. Bizim mahallemizde cok kedi kopek var cok da seveni var ben paket mama veya salam aliyordum her markete girdigimde ama malum markete gidilmiyor artik
Yaaa ne kadar güzel keske her mahalle öyle olsa 🌸 ben de ucuz diye yapıyorum mama alamadim mi ya da acil durum oldu mu 🙈marketlerden mama almayın hem pahali hem kalitesiz marketten alacaginiza internet daha ucuzu ve kalitelisi oluyor.

Benim evimin önünde beslediğim kedilerim var onlara hala veriyorum. geçen yaşlı bi yakınım için alışverişe gittim, istediği şeyler evime uzak bir mesafedeydi. alışveriş yaptığım yerde bi kedi gördüm cebimden mama çıkardım birden 9-10 tane olup mama istediler. Yanımda o kadar çok mama olmadığı için mecburen marketten salam falan aldım. Özetle yakınımızdakilerden haberimiz var şükürde ya uzaktakiler :KK43: Lütfen dışarıya çıkmıyorsanız bile en azından cam falan yiyecek bir şeyler atın, arandıkları için bulurlar mutlaka

Benim evimin önünde beslediğim kedilerim var onlara hala veriyorum. geçen yaşlı bi yakınım için alışverişe gittim, istediği şeyler evime uzak bir mesafedeydi. alışveriş yaptığım yerde bi kedi gördüm cebimden mama çıkardım birden 9-10 tane olup mama istediler. Yanımda o kadar çok mama olmadığı için mecburen marketten salam falan aldım. Özetle yakınımızdakilerden haberimiz var şükürde ya uzaktakiler :KK43: Lütfen dışarıya çıkmıyorsanız bile en azından cam falan yiyecek bir şeyler atın, arandıkları için bulurlar mutlaka
Benimde binanın bahçesinde kızımın arkadaşları var eve alınan mamaların yarisi onlara gider

Back
X