Somatizasyon bozukluğu ve bitmeyen anksiyete

petitjoueur

Yiğidom
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
21 Ekim 2011
1.037
748
323
merhabalar arkadaşlar ben bu foruma yeni üye oldum 21 yaşında ve üniversite öğrencisiyim bundan 4 sene önce babam vefatt etti ondan önce de çocukluğumdan beri birsürü sıkıntılarım vardı babam öldükten sonra reflü ve gastrit oldum şimdi hastalığım iyice ilerlemiş durumda psikiyatra yönlendiriyorlardı ve ben de gittim bana somatizasyon bozukluğu dedi yani bedenselleştirme. ben öyle olduğunu düşünmüyorum gerçekten hastayım ve annem de dahil olmak üzere bana kimse inanmıyor arkadaşlar sıkıntılarımı nerden başlayıp ta anlatacağımı bilemiyorum o yüzden böylr bölük pörçük yazdım kusura bakmayın karın ağrısı başta sıkışma boğaz kulağa vuran ağrılar nefes darlığı hafif baş dönmesi sersemlik gözlerimde bir baskı kafamda baskı...bütün bunlar nedir arkadaşlar inanın çok çaresizim hangi doktora gideceğimi bilemiyorum sizce psikolojik midir reflü bu kadar yapar mı kafama da inanılmaz takıyorum hastalıklarımı reflü gırtlak kanseri yemek borusu kanseri falan yaparmış korkumdan uyuyamaz oldum ne yapmalıyım nereye gitmeliyim psikiyatr doktora gitmemi yasakladıİ

Sağlıklı olduğunuza inanmama hastalık hastalığından olabilir.Eğer psikiatr dr a gitmenizi yasakladı ise uyun derim.Bunu yaşamış biri olarak geçmişe naktığımda haklı olduğunu gördüm:)

teşekkürler elif ilgilendiğin için. sende ne gibi sorunlar vardı ki? öyle çaresizim anlatamam bazen elim ayağım kesiliyo titremeler geliyo üstüme ne yapacağımı şaşırdım

Ben aylarca kanser olduğuma inandım.El ayak titremesi,dışarı çıktığımda ölüyorum,kimseden yardım alamayacağım,beni bulamayacaklar bile düşünceleri hakimdi.Ama bunların hiç biri olmadı tabiki.

anladımçok zor bişi ya nasıl atlatıcam bilmiyorum bana göre benim çok önemli hastalığım var biliyorum bu reflü berbat çok korkuyorum nasıl geçecek hiçbir fikrim yok

Reflü için şunları yapabilirsin Yastığının altına yükseklik koy başın ne kadar yüksekte olursa o kadar iyi boynunda yastıkta olacak tabi..Geç vakitte yemek yeme bir şey içme son 3 saat önce.miden çok ekşidiğinde de asitlendiğinde 1 tatlı kaşığı bal yiyebilirsin ekmek içi ya da biraz leblebi acı suyu azaltabilir aç karnına yersen daha iyi olur balı yakınımda var bu hastalık ayakkabılarını bağlarken asit geliyor..

reflünün kanser yaptığını ilk defa duyuyorum. bence kendine gününün büyük kısmını dolduracak hobiler bul. ne kadar az kendinle ilgili şeyler düşünürsen o kadar rahat edersin.

once iyi bir gastroentoloji doktoruna git bence..cok iyi bir doktor biliyorum istersen tavsiye edebilirim ama fiyatlari biraz pahali( ozel sigortaniz falan varsa onerebilirim..o mide tedavisiyle beraber psikolojik destelemeyide onerir gerekirse..mide rahatsizliklari kotu ya ceken bilir valla ihmal etme..bende cok cektim:2:

merhaba. ben de anksiyete bozukluğu olan biri olarak seni çok çok iyi anladığımı söyleyebilirim. burada şunu düşün. yeryüzünde binlerce reflü hastası var. bunlardan kaçta kaçı kanser olmuş reflü kaynaklı?
sonra da şunu düşün. istediğin kadar sağlıklı beslen sigara içme vs. kanser olacağı varsa zaten olur insan.
yani sen önlemini al. reflü tedavini ol beslenmene dkkat et. gerisini de kadere bırak.

öncelikle psikiyatristin doktora gitmeni yasakladıysa gitme.ben de anksiyete bozukluğu yüzünden tedavi görüyorum,doktorun söylediklerine uyarsan iyileşiyosun.ayrıca ben hiç reflüsü olup kanser olan görmedim çevremde. hem artık tıp çok ilerlerdi, çoğu hastalığın tedavisi mümkün.. sağlıklı günler dilerim

geçmiş olsun öncelikle reflü için yukarıda yazılanları uygula çok faydasını görürsün bende de hem reflü hemde gastrit var zaten benim çevremde bir çok insanda var.ama beni asıl mahveden anksiyetem başım ağrısa tomografi çektiriyorum vücudumda en ufak bişi olsa hemen hastaneye koşuyorum tahliller röntgenler vs.sürekli en kötüsünü düşünüyorum uzak bi yere gidemiyorum eşim istanbula gitti geçen hafta ben bahane bulup gitmedim neden mi ya yolda kaza geçirir ölürsem ya ist de teröristler bomba koyar orda olup ölürsem sadece kendimle ilgili olsa bir derece bide sevdiklerime bişey olursa onlarında başı ağrısa en kötüsünü düşünüyorum hemen sağlıklı düşünemez oldum çok mutsuz oluyorum bazen çıldırıcam heralde diyorum 2 kez gittim psikiyatriye ama ağır ilaçlar verdi kullanmaya cesaret edemedim napıcağımı şaşırdım seni çok iyi anlıyorum ama bunun ilaçsız geçmeyeceğini söylemişti doktor en hafiflerini yazdırıp onlarla başlamak istiyorum çünkü tedavi olmak şart 5 senedir aynı sıkıntıları yaşıyorum bitmedi daha da ilerledi sanki ben şöyle avutuyorum kendimi olucağın zaten önüne geçemeyiz olucağı varsa zaten olucak....

bende de o sorunlarda var ama işin kötüsü dr bile gitmiyorum çünkü inanmıyorum yani beni iyileşitrecek bi ilim olduguna inanmıyorum böyle geldim dünyaya bunu çekecem diyorum bende bedensel ağrılar oluyor

bugün bana da bu tanıyı koydu doktor sadece şikayetlerimi dinledi ve somatizasyonsun dedi
netten baya araştırdım belirtiler fazlasıyla mevcut bende
en çok beni üzende gebelikten doğuma kadar kusma belirtisi
ilk gebeliğimde doğuma bile kusarak gittim
şimdi değil ama 3-5 sene sonra tekrar bir bebek düşünüyordum
odamı böyle geçecek
ama benim öyle hastalık hastası bi durumum yok şükür
öyle şu rahatsızlıgım varmı acaba diye bunalımlara girmiyorum
hastanede çalışıyorum zaten ama gidip muayene olduğum sayılıdır yani
sadece geçmeyen ağrılarım var bugün başımsa yarın kolum
tanıda koyuluyor mesela kolum ağrıyordu 2 yıldır tendinit diye kortizon yaptırdım dr tavsiyesi ile geçti
yani öyle olmayan şeyleri varmış gibi gösteriyo değilim
şükür hiçbir sıkıntım yok
zamanında yaşadıgım birkaç sorunu kafamda büyütüp duruyorum sadece
buda bir sebepmidir bilmiyorum
kafam okadar karıştıki
kimseye benimde şu hastalıgım var demedim naz yapmadım
derdim avrsa doktora gider ilacımı alırım
gittiğim hiçbir doktorda psikolojik dememişti buna kadar
yılda bir rutinlerimi yaptırırım hiçbirşey çıkmadı
şimdi bu somatizasyon
yaşayanlar biraz akıl versin lütfen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…