Son 3 gün ...Heyecan dorukta...

Dumadumadum

Verdiğim değer kadarsın..
Kayıtlı Üye
5 Kasım 2010
5.342
39
108
İstanbul
Arkadaşlar merhaba.
Pazartesi sabah 9da sezeryana gireceğim.
Genel anestezi alacağımı söyledi doktorum malesef.
Epidural veremem riske atamam seni dedi.
Genel anestezi alan arkadaşlara sorularım olacak.
Anesteziden ne kadar sonra kendinize geldiniz.
Sonda nasıl birşey çok mu ağrı veriyor.

cnm allah sağ sağlim bebeğinizi kucağınıza almayı nasip etsin hayırlısıyla kurtarsn rabbim sizi... ben sezeryn oldum. içeri girdikten sora 10-15 dk içinde bebek gelio. 1 saat sorada seni oda na getirirler sanırım... tabi her yerin usulü farklı bişi diyemicem bende böle olmuştu.. sonda ise................... narkozluyken takılma imkanı olursa daha ii olur takarlarsa tabii.... korkma cnm allah gücünü kuvvetini verir.... hadi hayırlısı...

cnm allah sağ sağlim bebeğinizi kucağınıza almayı nasip etsin hayırlısıyla kurtarsn rabbim sizi... ben sezeryn oldum. içeri girdikten sora 10-15 dk içinde bebek gelio. 1 saat sorada seni oda na getirirler sanırım... tabi her yerin usulü farklı bişi diyemicem bende böle olmuştu.. sonda ise................... narkozluyken takılma imkanı olursa daha ii olur takarlarsa tabii.... korkma cnm allah gücünü kuvvetini verir.... hadi hayırlısı...

Teşekkür ederim inşallah kolay geçer.
Ama sondayı anesteziden önce takacaklarmış malesef.
Ameliyathaneye girince üstünüzdeki amleyita önlüğünü tamamen çıkarıyorlar mı peki.Çıplak mı olunuyor yani ?

korkma canım sezeryan çok kolay oluyor normal doğuma göre evet çıplak oluyor ama doktorların bu durum hiç umrunda olmuyor ben im sexeryanım 15 dakika sürdü sondayı uyurken takmışlar hiç hissetmedim uyanınca baya ağrım vardı ama serum bağlayınca geçti sondayıda çıkarırken hafif yanma hissettim

takma kafana tamam mı cnm.. dayanılmıycak acılar değil bunlar... kişiden kişiye fark ta ediyor biliyosun.. ama o bebişini gördüğün an :):) geçiyo ya herşey işte tüm acılara bedel yeterki iyi olsunlar... yok cnm.. sen yatıyorsun önlüğü açıyorlar aşadan senin önün kapanıyo göremiyosun yani. sonra temizliyorlar orayı bi serinlik hissediyorsun ama korkma tentürdiyot gibi bişi sürüyorlar.. kollarını bağlıyorlar narkozuyken kendine zarar vermeyesin die.. sonra da tatlı bir uyku başlıyor.... bi bakmışsın herşey bitmiş.. uyanıncada gerekli ağrı kesicileri yaparlar.. bebek yanına gelene kadar uyuyup dinlenmeni tavsiye ederim.. sonra uykusuzluk seni beklio çünkü :)

canım allah yardımcımız olsun aynı saatlerde dogum yapacagız senle benımde pazartesı heyecandan stresten uyanamamaktan kısacası stresten uyuyamıyorum bıle halbukı benım 3uncu sezeryanım ama ınan ılkı gıbı heyecan hep aynı... ınsallah saglıkla sıhatle alırız yawrularımızı kucagımıza. sondaya gelınce benımkıde onceden takılmıstı 10 snlık bısey sadece yanma hıssı verıyo ama sresten zaten gozun gormuyo bıle merak etme amelıyatta yarım saat 45 dakka suruyo uyanma asaması bıraz dertlı oda kısıden kısıye dogumdan doguma degısıyor tatlım ben ılkınde hıc kendıme gelememısken ıkıncı dogumumda kusma refleksıyle bı saat sonra gozumu acmıstım allah yardımcımız olsun tekrar

hayırlısıyla kurtulursunuz inşallah.
düşünme hiçr şeyi,kimsenin tecrübesi birbirine benzemiyor.bi bakmışsın her şey bir anda olup bitmiş...

Arkadaşlar yanıtlarınızdan ötürü hepinize tektek teşekkür ederim.
Benim de ilk doğumum.
Evet herkeste farklı oluyor .Ben bu konuda hiçbirşey bilmediğim için birşeyler öğrenmek istedim.
İnşallah kolay geçer benimkide.
Uyanma aşaması zor olmaz umarım.
Beni geren bir diğer mesele de ameliyathanede çırılçıplak ameliyat masasına yatmak o kadar doktor hemşire içerisinde.Çok utanıyorum tamam onlar alışık ama gelin bide bunu bana söyleyin.
Stres yapmadan duramıyorum işte.
Hiç değilsebir kısım açık olsaydı her yerimiz mi açık olacak şimdi.Göğüslerimiz o bölgemiz vs heryerimiz yani..

Arkadaşlar yanıtlarınızdan ötürü hepinize tektek teşekkür ederim.
Benim de ilk doğumum.
Evet herkeste farklı oluyor .Ben bu konuda hiçbirşey bilmediğim için birşeyler öğrenmek istedim.
İnşallah kolay geçer benimkide.
Uyanma aşaması zor olmaz umarım.
Beni geren bir diğer mesele de ameliyathanede çırılçıplak ameliyat masasına yatmak o kadar doktor hemşire içerisinde.Çok utanıyorum tamam onlar alışık ama gelin bide bunu bana söyleyin.
Stres yapmadan duramıyorum işte.
Hiç değilsebir kısım açık olsaydı her yerimiz mi açık olacak şimdi.Göğüslerimiz o bölgemiz vs heryerimiz yani..

öncelikle Allah kurtarsın ...
sonda her hastane takmıyor ..
kardeşim sezeryan oldu yeni ondan biliyorum ... 1 saat içinde odaya geldi .. giydirdiler . ağrıkesi verdiler .. bunları hatırlamıyor ... yani odaya geldikten 15-20 dk sonra tam olarak kendine geliyorsun

yeşil örtü varmış üstünde .. elleme steril demişler .. o hep üstünde kalmış .. kesi yeri açık kalmış sadece ...

Arkadaşlar merhaba.
Pazartesi sabah 9da sezeryana gireceğim.
Genel anestezi alacağımı söyledi doktorum malesef.
Epidural veremem riske atamam seni dedi.
Genel anestezi alan arkadaşlara sorularım olacak.
Anesteziden ne kadar sonra kendinize geldiniz.
Sonda nasıl birşey çok mu ağrı veriyor.

canım ben geçen cts genel anestezi ile sezeryan oldum
ameliyathaneden yarı ayık çıktım ,odaya geldiğimde ayıktım ama soğuktan titriyordum ve ağrım çoktu
konuşulanları hatırlıyorum ama kendimde değildim sanki
doktorum ilk bir saat şokta olursun diye söylemişti

sondayı hiç istemedim doktorum da ameliyatta mecburen takıyoruz ama ben odaya çıkmadan çıkarırım dedi
öyle de yapmış ne takıldığını biliyorum, ne çıktığını

çıplak olmaya gelince önlükle masaya yattım ben heralde uyuyunca soymuşlar,odada da önlüklüydüm gene
doktorum kadın diye de gezin aylarca ,sonra git bi sürü insan görsün seni:17::17::17:

inşallah çok kolay olur doğumun,ağrı sancı çekmezsin:71::71:

Son düzenleme:
oncelıkle allahım saglıkla kucagına almyı nasıp etsın...2,5 bucuk ay once bene sezeryanla dogum ayptım benımkı spınaldı...ama cıplak degıldım amelıyat sırasında onluk vardı ve sadece alt tarafım acıktı daha dogrusu ordada ortu vardı sadece keılecek yer acıktı yanı cıplak olmuyorsun canım...sondaya gelınce benım hıc canım acımadı takarken ve cıkarırken...hemsıre bana sakın kendını kasma acır demıstı bende kasmadım rahat durdum pıt dıye takıldı....kendını sonda takılırken sıkma yeter....sımdıden gecmıs olsun dıyorum allah yardımcın olsun en guzel duygu ama bır okadarda yogun ve zor gunler beklıyor senı:) bebıssız son gununu ıyı degerlendır derım......:)

Allah yardımcın olsun canım. İnşallah sağlıklı bir evlat sahibi olursun. Sana bol şanslar doğumda. Doğandan sonra tecrübelerini yazarsan ( tabi fırsatın olursa) seviniriz..

arkadasımla daha dogrusu konunun sahıbıyle aynı gundu dogumumuz sukurler olsunkı butun endısemız sıkıntımız bıttı atlattım sonda takarken degılde cıkarken acıdı bu sefer uyanmamda yarım saatte gerceklestı allahım dıger dogum yapacak arkadaslara yardımcı olsun hayırlısıyla kucaklarına alsınlar ınsallah :))) sımdı yawrum yanımda 1 haftalık teyzelerı :))

arkadasımla daha dogrusu konunun sahıbıyle aynı gundu dogumumuz sukurler olsunkı butun endısemız sıkıntımız bıttı atlattım sonda takarken degılde cıkarken acıdı bu sefer uyanmamda yarım saatte gerceklestı allahım dıger dogum yapacak arkadaslara yardımcı olsun hayırlısıyla kucaklarına alsınlar ınsallah :))) sımdı yawrum yanımda 1 haftalık teyzelerı :))

Evet bütün sıkıntılarımız bitti çok şükür.
26.günümüz bugün.
Sonda odamda ameliyattan önce takıldı.Çok canımı yaktı evet.Çıkartılırken de aynı derece.
Sürekli tuvaletin varmış gibi bir his veriyor.
Ameliyathanede uyandım ben.
Doktorumun tokatlamasıyla kendime geldim zarzor.
Birara nefesim gitmiş nefes maskesimi ne takmışlar demelerine göre.

Kendime geldiğimde kesi yerimde inanılmaz bir ağrı vardı.
O gün yürütülürken de tansiyonum düştü .Tuvaletimi yaparken de ...

Ameliyattan odama getirildiğimde hemşire bir eliyle dikişlerime bastırdı diğer eliyle rahmimden içeri soktu.
Bu bana ölüm gibi geldi.
Bu işlem sizlere de yapıldı mı acaba ?

Şimdi iyiyim çok şükür.
Pazartesi sabah yatış yapıp çarşamba sabah çıktım.
Eve geldiğimde azbuçuk ağrım oldu ama hiç yatmadım.
Ufak tefek işlerimi de kendim yaptım.

Şuan dikiş yerimde sadece açık pembe renkte bir çizgi var.
Onun dışında öyle kaba saba bir görüntüsü yok.
Göbekten başlayıp göğse kadar çıkan kahverengi doğum çizgisi de duruyor hala.Daha geçmedi.

Buarada ameliyata 72 kiloyla girdim.
57 ile hamile kalmıştım.
Şuan 61 kiloyum.
Kilolarımı çabuk verdim hernedense.

Bunun dışında sol göğsümün altında bir haftadır bir ağrı var.
Kalple mi alakalı yoksa emzirmekle mi bileiyorum.
Sağlık ocağındaki doktor süt kanallarının aktifliğindendir dedi.
Böyle bir ağrı oldu mu sizde asill arkadaşım ?
Sizin bebeğinizi de rabbim size bağışlasın allah analı babalı büyütsün hayırlı eylesin.

ne güzel dogurmuşsun ve 26 gün olmuş bizede nasip etsin o günleri Allah.hayırlı evlat etsin yavrunu analı babalı büyüsün inş.

su sonda işi benımde canımı sıkıyor
dumadum sen hangı hastanede kimde dogum yapmısdın yazarmısın

hıc fırsatım olmadı baksana ıkı ayımız oldu bugun daha nıce aylara ınsallah.. sol gogsumun altında benımde agrım var ara ara sancı gırıyo gıbı oluyo bende kalbımden korkuyodum senın dedıgıne gore sut kanallarındanmıs ohh sukur .. ben amelıyattan yarım sat sonra kalkıp yurudum dıkıs yerlerımde hala kabugumsu seyler var :)) su rhım kontrol ıslemı (dıkıslere basılıp rahım yoklaması )ben ızın vermedıgım ıcın bana yapılmadı doktoruma soylemıstım ıstemıyorum dıye tmm ben bakarım dedı ertesı gun gelıp baktı tmm bısey yok dedı ılk kızımdan tecrubelıyımya ıstemedım ozellıkle hasta muayeneyı ıstemıyor dıye dosyama not dusuldu tabı.. bende 61 le basladım 74 oldum suan 69 um
asıl bebeklerden ne haber nasıl gelısımı ıyımı saglıgı uykusuzlukla aran nasıl bızde kız bebek olmasına ragmen gaz sancımız felaket :(( buarada ısmını ne koydunuz ay nekadar cok soru sordum dımı neyse kendınıze ıyı bakın allaha emnet olun...

ne güzel dogurmuşsun ve 26 gün olmuş bizede nasip etsin o günleri Allah.hayırlı evlat etsin yavrunu analı babalı büyüsün inş.

Teşekkür ederim cümlemizin evladını hayırlı eylesin rabbim

su sonda işi benımde canımı sıkıyor
dumadum sen hangı hastanede kimde dogum yapmısdın yazarmısın

Canım ben İstanbuldayım ümraniyedeki çakmak erdemde yaptım doğumumu.
Sezeryan olduğu için 750 tll ödedim.İstediğin kadar ağrı kesici felan vurdurabiliyorsun ücret de almıyorlar ağrı kesicilerden.
Sen ne kadarlık hamilesin.

hıc fırsatım olmadı baksana ıkı ayımız oldu bugun daha nıce aylara ınsallah.. sol gogsumun altında benımde agrım var ara ara sancı gırıyo gıbı oluyo bende kalbımden korkuyodum senın dedıgıne gore sut kanallarındanmıs ohh sukur .. ben amelıyattan yarım sat sonra kalkıp yurudum dıkıs yerlerımde hala kabugumsu seyler var :)) su rhım kontrol ıslemı (dıkıslere basılıp rahım yoklaması )ben ızın vermedıgım ıcın bana yapılmadı doktoruma soylemıstım ıstemıyorum dıye tmm ben bakarım dedı ertesı gun gelıp baktı tmm bısey yok dedı ılk kızımdan tecrubelıyımya ıstemedım ozellıkle hasta muayeneyı ıstemıyor dıye dosyama not dusuldu tabı.. bende 61 le basladım 74 oldum suan 69 um
asıl bebeklerden ne haber nasıl gelısımı ıyımı saglıgı uykusuzlukla aran nasıl bızde kız bebek olmasına ragmen gaz sancımız felaket :(( buarada ısmını ne koydunuz ay nekadar cok soru sordum dımı neyse kendınıze ıyı bakın allaha emnet olun...

Evet canım zaman ne çabuk geçiyor değil mi.
9 ay ne zaman biter derken şimdi bebeklerimiz 2.ayını bitirdi bile.
Ben 52.günümde doktoruma muayene oldum dikişler ve rahimin toparlanıp toparlanmadığına baktırmak için.
Rahmim toparlanmış çok şükür dikişlerde iyi dedi.
İç dikişlerin iyileşmesi 6 ayda olur dedi doktorum smear için sıvı aldı sonucu da temiz çıktı.
Şuan dikişlerimde ağrı yok zaten fazla da ağrım sızım olmadı.
Doktorumun demesi gibi ben galiba sezeryana çok alıştırmıştım kendimi o yüzden çok çekmedim ameliyattan sonra.
İsteyerek oldum malum.
Hastanede birkaç hasta gördüm benle sıra bekleyen.Onlardan birinde idrarda mikrop çıkmış diğerinin de rahmi toparlanmamış.Çok şükür ben de bu gibi sorunlar olmadı.
Hangi doğuma daha yakınsanız kesinlikle onda ısrarcı ve kararlı olun ki ağrınız o derece az olsun.

Canımcım benim bebeğim şuan tam 5 kg boyu da 57
3500 kg 48 boyla doğmuştu oğlum.
Doğumdan 2gün sonra 250 gram vermişti.
Doktor gelişimi normal diyor.
İnek sütü alerjisinden şüpheleniyor 15gün boyunca süt ürünleri yemicem ardından bakacağız nasıl bir yol izleyeceğimize.
Uyku düzenimiz yoluna girdi çok şükür.Arasıra bu düzeni bozsakta idare ediyoruz :)

Gaz sancısı için zicon ve colinox kullanıyorum memnunum.Bigün birini diğer gün diğerini veriyorum.
Ben sütümü sağıp ona karıştırıp veriyorum çünkü bebeğim kaşıkla kabul etmiyor peşine hemen kusup çıkarıyor damlayı.Doktor bu şekilde yapmamı uygun gördü.
Berbeğimin adı halil doruk.
Seninki ne adı canım Seninkinin gelişimi nasıl.

canım sen kontrole gıtmıssın ben 3 dogumdada hıc gıtmedım doktoruma oda gel dmedı zaten :)ama baktırmakta fayda var cıdden benımkı yazdıgım aralar 4800 du boyuda 51 :) 2900 dogmustu sıslıgını valla soledılerde hatırlamıorum ayse deren koyduk bızde adlarıyla yasasın yawrularımız ınsallah.. suan kac kılo bılmıorum ama sanırım sut yaramamaya basladı ya boyu uzadı yada kılo verıo dru ızınde oldugu ıcın baskasınada elletmek ıstemıorum ama haftaya goturcem ben evın ısınden dıger kızımdan fırsat bulamıorum yemek yemege sanırım sut az oluyo mamaya basladım :( aptamıl kullanıorum bıde deren kaka yapmıo teyzesı ya halıl nasıl doktor 1 hafta normal dedı bı haftadan sonra fıtıl kullanıorum ama sankı 1 hafta beklemıs bı durumuda olmuyor ben bez tasıcak derken :S anlamadım valla ...sımdı aglıo melegım tekrar gorusmek dılegıyle....:27:

Back
X