Evet :/
Su içmekte o kadar zorlanıyorum ki...
750 ml meyve ve bitki çayı içtim 1 litre de su. Ama bugün sadece öğlene kadar içtim bir litre :)
Suyu sevmesem de 2 litrenin altına inmiyorum diyet yaparken bi dün öyle oldu :)
3 gün boyunca 800 kalori alıcam kilo vermem durduğu için bünyeye şok etkisi olsun diye.
Sonra 1200 devam edicem. 60'a gelene kadar 1400 alıp günde 4 saat spor yapmıştım ama verecek kilo azalınca vermek zorlaştı.
Örnek menüm şu şekilde
10:00 Uyanınca 1 gün kurusu 1 bardak su
11:00 Kahvaltı
50 gr cheddar peyniri (200 kalori 12,5 gr protein) Veya 2 tam yumurta Kalori ve protein miktarları hemen hemen aynı oluyor.
1 domates (15 kalori)
1 grissini (15 kalori)
3 zeytin (15 kalori)
11:30 1 bardak su
12:00 kiraz sapı yada kayısı çayı
12:30 1 bardak su
13:00 ara öğün 1 gün kurusu 1 tam ceviz (50 kalori)
Öğle yemeğine kadar 2 bardak daha su (ara öğünden sonra saate bakmadan içiyorum ama en geç yemeğe yarım saat kala su içmeyi bırakıyorum, yemekte su içmiyorum ve yemekten en erken yarım saat sonra su içmeye devam ediyorum)
Yemek ile birlikte içilen su mide asitini seyrelterek sindirime engel oluyor. Aynı şekilde Yemeğin hemen üzerine içilen maden suları da tam ters etki yaparak asit miktarını artırıyor ve mide bir süre sonra diyor ki benim sindirim için uğraşmama gerek yok zaten dışarıdan geliyor. Belki bilmeyen vardır diye ek bilgi vermek istedim.
Günde 2 litre su içtiğim için hergün 1 maden suyu içiyorum mineral dengesi bozulmasın vücudumun diye. Daha çok su içtiğim zamanlarda 2 maden suyu içerek dengelemeye çalışıyorum.
2 öğün arası 4 saat ve her 2 saatte 1 ara öğün yapıyorum ama diyelim ki akşam yemeğimi 20:00'de yedim ama gece 02:00'de yatıcam. Bu kez her iki saatte bir düşük kalorili birşeyler yiyorum ki metabolizma çalışmaya devam etsin.
15:00 öğle yemeği
100 gr tavuk göğüs yağsız teflonda (100 kalori 23 gr protein)
Domates salatası 1 çay kş Zeytinyağı ve sirke (100 kalori)
3 kaşık yarım yağlı yoğurt (100 kalori 3 gr protein)
Ara öğün
1 elma 50 kalori
Su içme aralıklarım yukarıdaki gibi Ve yine bir bitki yada meyve çayı.
19:00 akşam yemeği
Dana köfte 100 gram (200 kalori 19 gr protein)
Patlıcan salatası 1 çay kş Zeytinyağı (100 kalori)
3 Kaşık Yarım Yağlı yoğurt yada ayran (100 kalori 3 gr protein)
Akşam yemeğinden 1 saat sonra 5'i 1 arada çay içiyorum. İştahımı da kapatıyor yağ yakmaya da katkısı var.
Bilindik su içme ve ara öğünlerim devam.
Hergün gün kurusu ve elma yiyorum.
Alacağım kalori toplamını ara öğünde yediğim elma ve gün kurusu sayısı belirliyor. O gün kaç kalori almak istediğime bağlı. Ama ortalama 1200 olacak artık.
Paletli gıda ve şeker hiç tüketmiyorum.
Dışarı çıkacaksam 200 ml light süt alıyorum Yanıma o da 60 kalori yapıyor.
Kilom kastan gitmesin diye mutlaka 40-50 gr arası protein alıyorum.
Kastan kilo verildiğinde ölçüler değişmediği gibi vücut daha da salıyor.
Tavuktan sıkıldığımda light ton Balığı yiyorum 50 gr
Ve bazen sebze yemeği yapıyorum salata miktarını azaltıp. Bazen Menemen ama ne yaparsam yapayım 1 çay kş zeytinyağını aşmıyorum. Yağ ihtiyacımı ceviz badem Fındık ile de alıyorum zaten.
Demir eksikliği anemisi olanlarda kilo verme yavaşlıyor kontrol ettirin.
Demir eksikliği olanlar kalsiyum içeren gıdalar ile Demir içeren gıdaları bir arada tüketmesinler ikisi birbirini nötrlüyor.
İçtiğim çaylar: limonlu yeşil çay, Tarçınlı yeşil çay, 5'i 1 arada, Kayısı çayı, kiraz sapı çayı, Ihlamur, kuş burnu, ada çayı
Bazen de bir fincan kahve ama kremasız ve şekersiz.
1 saat sabah 1 saat akşam spor
İşte bu kadar :)
Çok uzun yazdım :/