son dakka patron kazığı :((

bambucan

kocam ve kızım herşeyim..
Kayıtlı Üye
25 Mart 2011
876
132
123
arkadaşlar iyi gceler. bana cevap verebilirseniz şimdiden çok teşekkür ederim. şuanda 7. ayını dolduran bir anne adayıyım. 2 yıldır özel bir şirkette ön muhasebe elemanı olarak çalışıyordum. ailecek düğünüme geldiler ki patronumun ailesini geçtim patronumun eşinin annesi babası kardeşi karısıyla çoluk çocuk cümbür cemaat yani.. babamlar fln ailecek görüşen bir parton eleman ilişkisi gelişti aramızda. kanunen martta işten ayrılmam gerekiyordu doğum parası alabilmem için.. konuştuk anlaştık ben yaklaşık 2 aylık sigorta tutarını( sigortam asgari ücretten yatıyor, muhasebecimiz 700 tl dedi 2 aylık) patronuma verdim. daha doğrusu ayrılırken maaşımdan kesildi. martın 25.de rapor almam gerekio ben ocağın sonunda işten ayrıldım, fakat patronum bnm sigortamı kesmicekti yani çalışıo gözükcektim. raporumuda götürünce zaten 16 hafta onada banada külfeti yok. dopum paramı aldıktan sonra çıkışım yapılcaktı. fakat bgn öğrendimki, patronum ayrıldığım an itibariyle çıkışımı yaptırmış. aradığımda telefonuma cevap vermedi. muhasebecimizle görüştüm boşuna arama boşver daha önce birinden dili yanmıştı aynı şeyi yaşamamak için çıkışını yaptırdı fln dedi. tabi ben dumur oldum kaldım. böyle olcağnı bilseydim dişimi sıkar çalışırdım. çalıştığım yer evlenince taşındığımz yerden hayli uzak iş trafiğiyle gitmem 1.5 saatimi alıyo, bi okadarda dönüş. hep ayaktayım bide dolmuşlarda in bin insan korkuo hamile haliyle. ayrıca çalıştığım yer çok soğuk montla geziodum eldiven atkıyla fln korktum tabi. zaten kendisi teklif etti çık sen bekleme bi iki ay okadar hukukumuz var sigortnı devam ettiririm dedi, ben kabul ettim ama sigorta paramı verdim işte. yani şuan giden paramamı yanayım? yoksa planlarımın mahvolduğunamı? p.tesi itibariyle hemen başka bir yere girişimi yaptırsam doğum parası alma hakkımı yeniden edinebilmiş olurmuyum? lütfen biliyorsanız benimle paylaşın arkadaşlar. buna çok ihtiyacım var

olayı daha bgn öğrendiğim için sıcağı sıcağına işte sinirden yerimde duramıyorum hemen birşeyler öğrenmek istiyorum işte. okuyup geçmeyin arkadaşlar lütfen bilgi sahibi olanlar paylaşsın

canım, benim de işyeri ile ilgili bir sorum oldu. ama şansımız düşük. ne yazıkki, bu topiğe fazla uğrayan ve cevaplayan olmuyor.

Bir derdim var köşesine: kocam dövdü, kaynanam ağlattı, o aldattı filan yazarsan anında cevap alırsın.

Son düzenleme:
aşağıda forumlarda senin durumuna uygun bir yazışma var.. buraya naklediyorum..

"""""
Doğum Parası

2,5 senedir özel bir şirkette çalışmaktayım. Şu an 5,5 aylık hamileyim. İşyerindeki problemlerden dolayı işten ayrılmayı düşünmekteyim fakat şimdi ayrılırsam sigortadan geçici iş görememezlik paramı alamayacağım söylenmekte. Yardımınızı bekliyorum teşekkürler

doğumuma 3 ay var. yeni bir işe başlasam geçici iş göremezlik ödeneği almaya hak kazanırmıyım. yani bir buçuk ay daha çalıştıktan sonra 8 haftalık izne ayrılıcam.arada 3 aylık bir sigorta boşluğunun olması izin paramı almama engel olur mu.

çok teşekkürler cevaplarınız için. tekrar kusura bakmayın.

Merhabalar,

Doğum öncesi, doğuma 8 hafta kaldığına dair doktor raporunu almadan önce işe başlamanız ve işe başladıktan sonra doktor raporunu almanız durumunda geçici iş göremezlik ödeneğini alabilirsiniz. Çünkü geçici iş göremezlik ödeneği alabilmeniz için, geçici iş göremezlik süresinin başladığı tarihte yani doğuma 8 hafta kaldığına dair rapor aldığınız tarihte aktif sigortalı olmanız gerekir...

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…