son direnişler

sonay deniz

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
19 Ağustos 2014
8
0
1
41
Eşimle aramız çok kötü. Kendine yeni iş yeri açtı bu işyerindede ailesiyle birlikte çalışmaya başladı. Önceden başka şehirde kaliyorduk ama 10 aydır ailesine 1 saatlik mesafelik bir yerde kalıyoruz. Eşimle aramız dsha önceleri zaten mükemmel bir cift degildik. Eşim bayanlarla sohbet etmeye bayılan birisi bu yüzden cok tartişmalarimız olur. Neyse bu yeni iş yerinde annesine babasina kardeşine kardeşinin eşine oranin sshipleriymiş gibi muamele yaparken bana ise şunu getir şunu yap resmen oranin ayakçisı muamelesi yapıldı. Eşim bunu yaparken haliyle aileside daha beterini yaptı. Bende konuşamam kizamam onlara. Yapım bu ama eşime öfkemi kizginlıgımi surat asarak ifade etmeye çaliştım ama eşim ailesinin yaninda ve işcilerin yaninda küçük bir konudan girip mevzuyu benim surat asmama bağlayıp herkesin icinde bana hakaretler yağdirdı. Ee tabi bende kizdim ona ama beni boşayacagina kadar çok şey söyledi. Daha önce eltim ve kaynan hakkında 2 yil önce söyledigm bazı şeyleri ailesine üstüne 10 katarak hepsine anlattı. Getirdi beni evime koydu. 2 aydır kendi iş yerinde. Ailesinin evide orada ve kendide orads kalıyor. Benim evim 1 saatlik mesafede olmasina rağmen eve gelmeyi birak arayıp sormuyor bile. Ćocuklarinin halini hatrını bile sormuyor. Çok cok mutsuzum ;(

Evet konustum. Her seyde her konuda kendisi ve ailesi haklı. Beni hic bir konuda haklı çıkarmıyor. Zaten ayrılmak istediginide dile getirdi

Evine gitmeyen çoluk cocugunun halini sormayan bir adamdan ne bekliyorsun ki.bence kendinizde ve yavrularını za maddi ve manevi yetmeye alışmaya çalışın

Şöyle bir gercekte ortada 2 tane 11 ve 6 yaşta olan cocuğum var 12 yıllık evliyim. Bu zamana kadar hiç bir yerde calişmadım. Hiç bir vasfım yok. Ailem desen onlarda benle çocuklarimı istemiyor. Durumun varsa ayrılmaya, ayril öylese diyorlar ama bizden yardım bekleme biz zaten kendimize yetyoruz diyorlar. Iki çocuğumu alip cekip gitsem nereye kime gidecem. Kime sıgarım. Kendi öz aileme sıgamazken. O yuzden. Caresizim. Ve mecburum. Esimde onun yaninda mecburiyetten ve çaresizlikten kaldığimı biliyor

Sizin evlilik hep kotuymus, cocuklarini bile merak etmeyen adamdan baba da olmaz zaten neden bosanmiyosunuz?

Evet konustum. Her seyde her konuda kendisi ve ailesi haklı. Beni hic bir konuda haklı çıkarmıyor. Zaten ayrılmak istediginide dile getirdi
imkanınız varsa boşanın zira şimdi alttan almanız tüm yaşantınız boyunca boyun eğmek olarak geri dönecek

inan çok üzüldüm...eşin çaresiz olduğunu bildiği için böle yapıyor...allah merhametli insanlarla karşılaştırsın

Of canım benim ya senin ailen de yani neyse kötü kötü konuşmak istemiyorum hakkım yok. Ya nasıl yani sen onların evladi değil misin.eşine sadece sana bakabilmesi cocuklarina ekmek getirmesi içinde kendini ruhunu bedenini ona teslim etme.kendini önemse

Bilyorum bu hiç duzelmicek. Ben onu böyle kabul ettikçe o dahada kötüleşek ama işte. Ćaresizlik. Bu arada kusura bakmayın kafanızi şişirdim. Bu siteyi bir iki saat önce keşfettim. Ama birilerine anlatmasaydım. Stresten kafayi yemek üzereydim. Kusuruma bakmayın lütfen

Şunu sormak istiyorum eşin maddi olarak yardımcı mı? Ayrıca neden hep bir yerlere gitmekten bahsediyorsun. Oturduğunuz ev de kal. Herkesin içinde hakaret edip boşancam ben demeyi biliyor. Madem çalışmıyorsun. O zaman ödesin nafakanı.

Geçici bir süre ailende kalsan. Bu süre zarfında satış elemanlığı falan yapabilirsin. Ya da kreşlerde çalışabilirsin. Yemek faalan yaparsın kreşlere böylece küçük çocuğunda yanında olur. Böyle imkanların varsa değerlendir. Korkma kendine güven , zor olacak biliyorum akıl vermek kolay desen haklısın ama ne desem bilemedim. ALLAH yar ve yardımcın olsun inşaALLAH... Çok ama çok üzüldüm.

Sürekli bir yerlere gitmekten bahsediyorum çünkü. Ben başka şehirliyim ve esim başka şehirli ve onun ailesine yakın bir yerde duruyoruz. Beni bu evde tutmazlar. Zaten baştan ailene git dendi bana. Nafakaya gelince. Eßim kusura bakama senin karnıni doyurmak icin calışmıyorum ben dedi. Benden birsey alamazsın dedi.

Aileme bu bayramda gittim ama malesef ailem sanki temmelli gelmişim gibi bayramın üçüncü günü bana evimin yolunu gösterdiler ve otobüs bileti kesip hemen bayramin ertesi günu evime döndüm. Ailem beni öyle apar topar yolladı. Çünkü korktular çocuklarımla başlarında kalacağımdan

Birincisi hep soylenen bu iste, evlendiginiz insan size omur boyu bakacak diye bir kural yok, boyle bir yanilgi var kadinlarimizda, evlendim aldim kendimi garantiye, esim erkek degil mi bakar bana...
Ama 12 yillik evliligin sonunda ben su yastayim, is tecrubem, deneyimim, vasfim yok oluyor, ah iste zamani geri alabilseniz, kendi ayaklariniz uzerinde dursaniz size bu muameleyi yapan esiniz ve onun ailesini iki dakika cekmezdiniz...
Inanin adinize cok uzuldum, ve aileniz icin denilecek tek kelime yok!
Ikincisi de esiniz sizi iyice sindirmis! Yok oyle dava, isi var ve o iki cocugun babasi, ve siz de calismiyorsunuz, hem deneyim hem yas dezavantaj vs. Mahkeme hemen nafakayi baglar, o da kuzu kuzu gik demeden oder onlari... Onun her dedigini dogruymus gibi almayin, gidin iki avukatla gorusun, mail atin, arayin, sorun ogrenin, bir dolu kurulus var yardim alabileceginiz, arastirin, kimsenin size bakmasina ihtiyaciniz yok, nafaka arti sizden gelen ufak bir gelirle pek ala yasayabilirsiniz. Onlarin o evden sizi atmalarini beklemeden bir seyler yapin, sizlanmak size bir sey katmaz...
Umarim her sey sizin icin en kisa surede yoluna girer ...

Her basarılı eerkegın arkasında kadın varsa kadın neden kendınıde basarılı kılmıyor ..Kadın ısterse herşeyi yapabılır sizde öyle ..Caddeden gecerken hep bir teyze görrdüm kendı yaptıgı poğacaları satardı .Demekkı nefes aldıgın sürece ımkan var demektır ..Ki bizim en guzel yardımcımız rabbımız ve elımızde en degerlı kozumuz Duamız ..

Hayır işte benim meselem öyle olmadı. Ben hic bir zaman eşim bana ömür boyu bakacak diye düşünmedim ama beni her daim sevecek diye düsündüm. İş hayatına hiç atılamadım buna fırsat verilmedi çok istedim. Okuldan sonra çalışmayı ama müsade edilmedi eşimle 17 yaşında evlendim. Ama 16 yaşımda ailem görücü usulü almanyada yaşayan zorla başka biriyle nişanlamışlardı. Neler yaptım ayrılmak için dayaklar yedim. bana nişanı bozdurmadılar. Eşimle de ve eski nisanlıylada ben evlenmek istemiyordum aslında. Ben biraz yaşımı yaşamak istiyordum sadece. Arkadaşlarım gibi sinemaya gitmek istiyordum. ama müsade edilmedi. Zorla beni nişanlımla evlendirmeye kalktılar nikahıma çok az bi zaman kala eşim onunla birlikte gelip onunla evlenmemi söyledi. Esimi seçmesem digeriyle zorla evlendirilecem bekar kalma şansım yok o yüzden eßimi secip onunla gittim. Çok olaylar oldu. Yaşim tutmadığindan ailem nikahım icin zoraki imza attı. Her neyse. Anlayacaģinız. Kendi ayaklarımın üzerinde durabilmem icin firsat tanınmadı. Şimdi ise kücük kizımı okula verip. Bir yandanda iş bakiyorum kendime. Çünkü esimden bana fayda olmayacağınin zaten bende farkındayım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…