Son haftalarda zaman geçmiyor diyenler buraya

asi34

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Nisan 2010
76
0
36
İstanbul
Kızlar 35 haftamı bitirdim dün , bebeğim biraz iri 3 hafta kadar önden gidiyor. doktorum doğumun ne zaman olacağını söylemedi daha , gelmek istemezse bekleriz dedi ama sezeryan olacak o kesin dedi .hem gebelik şekerim
var hemde bebek iri olduğundan sezeryanla alıcaz dedi .çok heyacanlıyım . temmuz sonunu bulur galiba diye düşünüyorum normal doğum olsa 5 ağustos ama sezeryanda bebeğin gelişimi ve kilosu değerlendirilerek acaba ne zaman yapılır merak içindeyim .sizin kaç haftanız kaldı durumlar nasıl merak ediyorum buradan paylaşalım istedim

canım benim 36. haftam doldu. dün kontrolümüz vardı. oğluşum 3100 gr olmuş. 15 veya 18 temmuzda sezeryan olcam. 38. hafta bitince sezeryana
alıyolar genelde. bebeğinin kilosu ve gelişimi de iyiyse.

38. hafta dolmak üzere benim de, günler geçmek bilmiyor.
Normal doğum diye bekliyoruz ama heran sezeryana dönebilirim.
Allah hepimize kolaylık versin.

Merhaba!
Benim de 36.haftam bitti. 27 gunum kaldi. Ama bu Temmuz bize gecmeyecek galiba:1: Iyice agirlasmaya basladim. Yatakta donmek, surekli tuvalete gitmek zor. Hareketlerim de kisitlandi. Ben cok yuruyus de yapamiyorum. Cabuk yoruluyorum. Enerjim cabuk bitiyor. Evde tek yapabildigim yemek yapmak.

Bebegimi gormek icin sabirsizlaniyorum. Eminim siz de oylesinizdir. Normal dogum yapmak istiyorum ama bebegin kafa gelisimi 3 hafta onde. Sezaryan da olabilirmisim. Doktorum 38. haftada cati muayenesi yapacak ona gore karar verecegiz. Umarim sezaryan olmam.

Hepimize bol enerji ve sabir diliyorum!

Sona yaklaştıkca insan çok heyacanlanıyor benim en son ölçümlerimde 33+4 iken bebeğim 2890 idi . şuan 36 haftaya girdim ne kadar olmuştur bilemiyorum
bende hiçbir şey yapamıyorum artık ayakta 5 dakika durmak bile beni yoruyor .sezeryan olacağı için birde ameliyat stresi var tabi ben hastanelerden çok korkan biriyim böyle kesilme duygusu beni çok korkutuyor , narkoz olayı da cabası sanki uyuşmayacağım gibi geliyor yada ameliyat esnasında acı duyacağım ama bunu söyleyemeyeceğim gibi bir korku yaşıyorum, acaba böyle saçma şeyleri benden başka düşünen varmıdır bilemiyorum bebeğimi ilk gören ben olamıyacağım gözlerimi açtığım an yanımda olacakmı acaba çok
merak ediyorum .Bendeki durumlar işte böyle kızlar sizlerde nasıl :))

bende 38.haftamdayım.bugün kontrolüm vardı.normal doğum pozisyonunda dedi.eğer 14 temmuza kadar olmazsa ogün gel suni sancı verip doğurtsalım seni dedi.ben ilk hamileliğimde suyum geldi gittim ve normal doğurdum bakalım bu nasıl olucak.allah hepimizin yardımcısı olsun

bende 36ıncı haftadayım sazaryan olcak benimde bölelikle 2 haftam kalmıs oluyor doğuma ama coook sıkıldım artık cok asırı kilo aldım nasıl verecegim bu kiloları allah hepimizi kurtarsın yarın kontrolüm var bakalım nasıl gececek doğum gününü konuscaz doktorla hayırlısı bakalım

Sona yaklaştıkca insan çok heyacanlanıyor benim en son ölçümlerimde 33+4 iken bebeğim 2890 idi . şuan 36 haftaya girdim ne kadar olmuştur bilemiyorum
bende hiçbir şey yapamıyorum artık ayakta 5 dakika durmak bile beni yoruyor .sezeryan olacağı için birde ameliyat stresi var tabi ben hastanelerden çok korkan biriyim böyle kesilme duygusu beni çok korkutuyor , narkoz olayı da cabası sanki uyuşmayacağım gibi geliyor yada ameliyat esnasında acı duyacağım ama bunu söyleyemeyeceğim gibi bir korku yaşıyorum, acaba böyle saçma şeyleri benden başka düşünen varmıdır bilemiyorum bebeğimi ilk gören ben olamıyacağım gözlerimi açtığım an yanımda olacakmı acaba çok
merak ediyorum .Bendeki durumlar işte böyle kızlar sizlerde nasıl :))

canım ben büyük ihtimalle spinalle olcam. kendim de öyle istiyorum doktorumuzun görüşür de o. benim de genel anstezi fobim var zaten. ben de uyanamamaktan korkuyorum. hem de doğum anında bebeğimi görmeyi çok istiyorum. bakalım hayırlısı artık..

bende 36+3 üm bugün pazartesi kontrolüm var ama benim durum farklı kızlar 31. haftada plasentada kireçlenme başladı doktorum erken olabileceğini söyledi geçen hafta cumaertesi bebişim 2 500 dü çatı muayenesi yapıldı rahim ağzının çok kısaldığı ve sancılarımın ufak ufak başladığını söyledi doktorum kendisi bu hafta izinde olduğu için ilaç verdi ve hafta sık dişini doğurma dedi ama çok zor bi haftaydı ilacın saatini geçirsem çocukta kasılma ve bende sancı oluyo 2 gün kaldı bakalım pazartesi kontrolüm var ne diycek doktorum allah hepimizin yardımcısı olsun :emir_bebek:

merhaba guzel anneler:49:
bende sabirsizlanmaya basladim,35+4 dum daha ama:69:
dun gece karnimin agrisindan uyandim,kasilmalarim var ama duzenli degil,o yuzden telaslanmadim.Adet sancisi gibiydi,sizde de oluyor mu?

Son düzenleme:
kızlar ALLAH hepinizin yardımcısı olsun hayırlısı ile saglıklı sıhhatli yavrularımızı kucağımıza almayı nasip etsin .
kilolara gelince bende aşırı aldım 25 kilo kadar :)) ama fazla takmıyorum sizde takmayın nasıl olsa verilir istedikten sonra .gelişmeleri burdan paylaşalım son anlarda ne gibi sıkıntılar yaşıyoruz, benim ilk gebeliğim ve yaşım 28
bilmediğimiz çok şey var aslında buradan birbirimizi aydınlatalım taaaki doğuma kadar :1:

bende aşırı kilo aldım 25 gibi daha 35.haftayım ve süratle kilo alıyorum:10::10::10:

:30::30::30::30::30:

ben de 36 haftada 21 kilo aldım. doğuma 13 gün kaldı. iyice saldım:62: nasılsa doğumdan sonrası diyet yapmakla geçeceği hiç bişey yiyemicem.

Benim 2.bebegim birde kızım var. 34+2 oldum 21 kilo aldım, geçen hafta pazartesi doopler ultrasona girdim 2340 gram olmuştu bebegim. Doktorumu degiştirdim başka bir yerde detaylı ultrasona girdim 2050gram dedi canım çok sıkıldı.Ben şimdi hangisine inanıyım.Dooplere bakan oldukça kaliteli bir kadın dogum doktoruydu, detaylı ultrasona bakanda radyoloji uzmanıydı sizce hangisi dogrudur.Her ikisininde makinesi kaliteliydi, 2050 gram oldugunu doktorum görünce 1 hafta geride dedi ama bu güne kadar hiç böyle geride felan denmedi.Diger doktorda oldukça iyi kilosunda proplem yok hatta 33+3 günlüktü ona gittigimde makine 33+5 dedi.Kafam çok karıştı kızım çok minik dogmuştu bu seferde minik bir bebek dogurucagım diye korkmaya başladım. :50:

Benim 2.bebegim birde kızım var. 34+2 oldum 21 kilo aldım, geçen hafta pazartesi doopler ultrasona girdim 2340 gram olmuştu bebegim. Doktorumu degiştirdim başka bir yerde detaylı ultrasona girdim 2050gram dedi canım çok sıkıldı.Ben şimdi hangisine inanıyım.Dooplere bakan oldukça kaliteli bir kadın dogum doktoruydu, detaylı ultrasona bakanda radyoloji uzmanıydı sizce hangisi dogrudur.Her ikisininde makinesi kaliteliydi, 2050 gram oldugunu doktorum görünce 1 hafta geride dedi ama bu güne kadar hiç böyle geride felan denmedi.Diger doktorda oldukça iyi kilosunda proplem yok hatta 33+3 günlüktü ona gittigimde makine 33+5 dedi.Kafam çok karıştı kızım çok minik dogmuştu bu seferde minik bir bebek dogurucagım diye korkmaya başladım. :50:

canını sıkma, doğumuna daha 6 hafta var en azından 1 kilo alır bence.

off günler geçmiyor gerçekten arkadaşlar. 36. haftamdayım. daha çok var. iyice bunaldım ve sabırsızlanıyorum artık. herkes bu günlerin tadını çıkar sonra böyle rahat olamayacaksın vs diyo ama ben şimdi de rahat değilim ki. geceleri en fazla 2 saat kesintisiz uyuyabiliyorum. gündüzleri çsürekli yorgun ve uykusuz gibiyim. kendimi iyice yaşlanmış ağırlaşmış hissediyorum. karnımda sürekli kasılma şeklinde hareketlilik var. işte aslında hepimizin ortak sorunları yani. neyse allah hepimize sağlıklı sıhhatli bir şekilde evlatlarımıza kavuşmayı nasip etsin. hem onlar hem bizim için en hayırlı şekliyle doğum yapmayı ve doğumdan sonra da en güzel şekilde bakıp büyütebilmeyi hayırlı evlat yetiştirebilmeyi nasip etsin inşallah...

mrblar bende bugün 37.haftama girdim 30. haftadan beri erken doğum teşhisi yüzünden ilaç kullanıyorum çok şükür bu zamana kadar gelebildim çarşamba günü kontrolüm var ve doktorum hapı bıraktıracak..umarım o güne kadar dayanabilirim 2 gündür çok şiddetli doğum sancılarım başladı ve kasılmalarım arttı alttaki baskı yüzünden çok zor yürüyorum ayrıca ben sadece 7 kilo alabildim 56 kiloyla hamile kalmıştım şimdi 62 yim..bebeğimde 1 hafta önce 2.235 gr dı..çok zayıf doğacak ikimizde kilo alamadık:( son haftaya kadar duracağını sanmıyorum bu sancı ve kasılmalarla ayrıca 3 cmde açılmam var.. umarım herşey yolunda gider..

off günler geçmiyor gerçekten arkadaşlar. 36. haftamdayım. daha çok var. iyice bunaldım ve sabırsızlanıyorum artık. herkes bu günlerin tadını çıkar sonra böyle rahat olamayacaksın vs diyo ama ben şimdi de rahat değilim ki. geceleri en fazla 2 saat kesintisiz uyuyabiliyorum. gündüzleri çsürekli yorgun ve uykusuz gibiyim. kendimi iyice yaşlanmış ağırlaşmış hissediyorum. karnımda sürekli kasılma şeklinde hareketlilik var. işte aslında hepimizin ortak sorunları yani. neyse allah hepimize sağlıklı sıhhatli bir şekilde evlatlarımıza kavuşmayı nasip etsin. hem onlar hem bizim için en hayırlı şekliyle doğum yapmayı ve doğumdan sonra da en güzel şekilde bakıp büyütebilmeyi hayırlı evlat yetiştirebilmeyi nasip etsin inşallah...

hepimiz aynı şeyleri yaşıyoruz. bi de keyfini çıkar bundan sonra uyuyamayacaksın diyolar. ben zaten doğru düzgün uyuyamıyorum ki. 2 saatte bir tuvalete kalkıyorum
susadığım için de su içiyorum. sonra uyu uyuyabilirsen. her sabah 7de ayaktayım. bi de yarım saat bile aynı pozisyondan otursam her tarafım tutuluyo. yere eğilemiyorum
.off derdim çok ama bebeğim sağlıkla gelsin de başka hiç bişey umrumda değil. 11 gün kaldı doğuma :52:

Bende 37+1 deyim . Günler çabık geçsin istiyorum. Hem gündüz hemde gece evde bekçi gibi dolaşıyorum :) Geçen hafta NTS ye bağlandığımda 4-5 dk bir düzenli aralıklarla sancım çıktı 50-60 arasında. doktor sancın var gibi dedi ama bunlar belki yalancı kasılmalarda olabilir dedi. İnşallah çok bekletmez beni sabırsız bir anneyim :9:
doktorum izne çıktığından önümüzdeki hafta nts ye bağlanıcam bu hafta doktora gitmicem..:50:

ben hiç nst'ye bağlanmadım. doktora gitmeme 1 hafta kaldı. sancım var mı acaba:53: 15inde de sezeryan olcam.

Back
X