Son sans ? Aile terapisti çözüm mü?

poncikellazey

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
2 Eylül 2021
325
280
23
27
Selam .Aslında konu acmayacaktim ama dışarıdan bir gözle fikir almak istedim.
Bosanma asamasindayim .siddet ve alkolden...eşim defalarca kez yalvardi hala aynı.."çocuğumuz var son bir şans ver" dedi ..halâ da aralıklarla birileri gelip gidiyo çözelim diye ..bnde olmaz diyorum tabiki ..en son "gerekirse "aile terapisti" ne gidelim dedi ..sizce bu evliliği kurtarmaya yeter mi ..Aile terapistine giden oldu mu aranızda.?

Ben eşimi gönderdim bizde son seçenek olarak,terapist onun sıkıntısını çözmeye yönelik tedavi uyguladı olmazsa çift olarak gelirsiniz demiş,şu anlık iyi gidiyor 3 ay falan oluyor..Son çare olarak denenebilir,benim eşimin alkol problemi yoktu,obsesif ve buna bağlı öfke kontrolsüzlüğüydü şu an çok yeni zaman göstermek bize de

Tazminat çıkacak kendisine ondan kurtulmaya çalışıyordur.Bu ex eş kafanızı darp etmemiş miydi sakin kanmayın unutmayın yaptıklarını.. Affedersiniz aynı iddialarla dava acamazsiniz biliyorsunuz değil mi

Aile terapisti işe yarar mı bilmiyorum ama en azından olmazsa ilerde çocuğunuza bunuda denemiştim dersiniz

Denemelisiniz. Bir arkadaşımda eşiyle terapiste gidiyor onların anlattıklarınıza ek daha çok sorunlari vardı. Barışalı 6 ay falan olacak ve adam inanılmaz değişti ve sıfırdan başlamak adına evi satıp başka ev bile aldılar. En azından sonradan acabada kalmazsınız

Onun kendi tedavi olması gerekiyor. Sorun alkol bağımlılığı ve öfke kontrolü sorunu. Sizin aranızdaki anlaşmazlıklar falan değil.

Alkol dediğiniz alkoliklik düzeyinde ise aile terapisi filan işe yaramaz. Boşuna kafanızı karıştırmayın. Çocuğunuzu da bu ortama mahkum edip, onun da hayatını karartmayın.
Ay zaten herkes pek bi uyanık. Boşanıp nafaka tazminat falan vermemek için son çare aile terapisti demiş adam işte. İyi öğrendiler bunu da. Halbuki alkolizm ve öfke kontrolü sorununun tedavisi bu aile terapisti şeysi çıkmadan da vardı yıllardır.

Şiddet ve alkole şile terapisti ne yapacak?
Eşiniz öfke kontrolü ve alkol için tedavi görmeli bireysel olarak, onların sonucunda da aile terapisti olabilir. Bu süreçte aynı evde olmakta güvenli olmaz sizin için.
Aynı evde olmayacağım zaten en azından terapi ilerleyene kadar bekleyeceğim

Aile terapisti degil, esinizin mumkunse bagimlilik alaninda yuksek lisansi olan bir uzman psikologla gorusmesi gerekiyor. Bosanma davasi acik kalsin, zaten cekismeliyse suresi var, esiniz en az 1 sene terapiye duzenli devam etsin -- muhtemelen terapist psikiyatriste de gonderir, ilaclarini da en az 1 sene duzenli kullansin. Bir gelisme gorurseniz sonrasinda aile terapistine gitmeye baslayip, sonra barismaya karar verirsiniz.

Not 1. Esinizin bu surede ayri evde kalmayi kabul etmeyecegine eminim, ama ispatlayamam. Amac kendini degistirmek degil, sizi eve getirtip 2 seans gidip sonra gittim iste ne istiyorsun daha diyerek sizi bastirmak.

Not 2. Bagimlilik tedavisi cok cok zor, iyilesme orani cok dusuk.

Not 3. En zor adimi atmissiniz, evden cikmissiniz, bosanma davasi acmissiniz. Nasil olur da ozgurlugu tatmisken esarete geri donmek istersiniz aklim almiyor. Ama buraya bunu sordugunuza gore siz de barismaya niyetlisiniz, ne yaparsaniz yapin lutfen kendiniz ve cocugunuzu koruyun.

Şiddet ve alkol travma tedavisi lazim hemde cok iyi bir tedavi hele siddette .bi kac ay iyi olup yine basa dönebilir .eger ciddi anlamda alkolikse cok zor bunlar .
bosanin terapi alsin isterseniz cocuk icin ayni evde durun baktiniz olmuyor birdaha mahkeme ile ugrasmayin. bktnz oluuyor yeniden nikah yaparsiniz.
lakin 1 2 yil ayri kalin resmide .. cunku barisir affederseniz ayni sebepten dava acamazsiniz benim fikrim bi yonde tabi bosandiktan sonra aileniz beraber yasamiza izin verirmi bilemm.. yok sonra yine dava acarim uğraşırım mahkeme mahkeme derseniz deneyin. ama cokkk ince bir cizgi suan sizin ki iyi tartin adam gecmisini travmalarini en iyi siz bilirsiniz ama ama siddetin bahanesi olmaz bu arada

Aynı evde olmayacağım zaten en azından terapi ilerleyene kadar bekleyeceğim
Boşanma davanızı sonlandırmadan terapiye başlasanız? Tekrar aynı olaylardan dava açamazsınız çünkü, haklarınızı kaybetmemek için. Alkol için ayrı tedavi görmesi gerekir. Aynı evde yaşamadan zor anlarsınız değişimi bunu da unutmayın. İyi gözlem yapın.

Öyle olucak büyük ihtimalle bilmiyorum karışık işler ya çok zor

Aile terapisti eşinize fayda etmez onun bireysel tedavi olması lazım bağımlılığı için. Şiddet alkol aldığı zamanlarda mı oluyordu?
Ortada çocuk var boşanacak olsanız bile onun tedavi olması lazım çünkü çocuğunuzla görüşecek,çocuğunuzun güvenliği için bu şart.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…