Son tazminat trendleri ne

• Konu Sahibi Konu Sahibi mw-
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

mw-

Nirvana
Kayıtlı Üye
4 Ekim 2007
103
125
628
37
Ana kuzusu eşimden ayrılıyorum, evlerimizi ayırdık. Boşanma isteğini söylerken o kadar yumusatti ki beni "arkadaş kalırız ya, ailelere söylemeden görüşürüz " kıvamına getirdi beni.. Oysa ki annesi babası karşıma dikilip nasıl azarlamisti beni.. Eşim de arkalarından seyretmisti.. sonra ayrı odaya çekilip kapılar kapatılmış , eşim bir güzel doldurulmustu .. Ben hüngür hüngür ağlarken nasil da düşman gibi bakmisti bana. Geçen yıl oğullarıni kendilerinden ayırmak istediğimi düşündükleri için kVmin duzmece gözyaşları eşliğinde çok kötü azarlandim, psikolojim bozuldu resmen. Daha sonra da irili ufaklı kusmeler, darilmalar, kenara çekip kizmalar olunca daha fazla yurutemeyecegimi anladım. Eşim de dünden raziymis zaten, ben izin alıp annemlere giderim sen de esyalarini toplayıp tasinirsin dedi. Yaklaşık 2 ay oldu Evimi ayirali.. Şimdii bu kadar şeyi neden anlattım?

Avukatın söylediğine göre çekişmeli boşanmanın gerçekleşmesi için somut delillere, görgü taniklarina vs ihtiyaç varmış. Biz de eşimle gayet güzel anlasiyorduk, kavgamiz gürültümüz olmadı, herhangi bir somut delil yok yani boşanma için. Bu durumda hakim davamizi reddermis büyük ihtimalle, dava reddolunca da 3 sene boyunca tekrar bosanma davası acilamiyormus. ( bu sekilde olursa toplamda 5 yıl civarı beklemeniz gerekir dedi avukat) bu arada kV min aklında başka bir gelin adayı olduğunu biliyorum ve yaşlı oldukları için oğullarını hemen evlendirmek isteyecekler diye düşünüyorum. Eğer anlaşmalı bosanmaya , yani tazminat ödemeye ikna olurlarsa ne kadar istemeliyim sizce?
(Eşim de ben de kamudayiz, yaklaşık 4 er bin TL gelirimiz var , ailesinin durumu normal) Uzun ve dağınık oldu ama aklınıza takılan bir şey olursa cevaplayabilirim. şimdiden teşekkürler

Eşin tuhaf, her anlamda. Ailelerden gizli görüşürüz arkadaşça mı diyo, ilkokul çocuğuna benziyo aynı
Anlaşmalı olunca ben para pul istenmiyo sanıyordum, fikrim yok tazminat hakkında

Çekişmeli de sanki size nafaka olmaz gibi geldi. Çocuk varsa ona olur. Anlaşmalı olursa ne istersen alabilirsin yeterki karşı taraf kabul etsin.

Hayal gücünüze ve eşinizin boşanmayı ne kadar istediğine bağlı.
Eviniz arabanız bankada paranız varmıydı
Aylık nafaka yerine toplu isteyin ödedi ödemedi uğraşmayın afiyetle yeyin

Reactions: mw-
Eğer ihtiyacın yoksa , bir an evvel boşan ve kurtul bence , en kısa sürede kurtulmaya bakardım ben yani, para filan pek umrum olmazdı.

Esin rolunu cok guzel oynamis.. sirf seni yumusatmak adina, bana tazminat acmasin diye sana arkadas kaliriz vs tarzindan yalanlar uretmis.. anakuzusu eski esimde aynisini soylemisti bana hatta beni anlasmaliya ikan etmeye calisti ama ben cekismeliden asla vazgecmedim .. bu yalanlarina sakin aldanma.. hakkin neyse al.. calisiyorsan nafaka alamazsin, ama elbette delillerin vardir .. mesela benim eski esim ilk dava acildigi donemler, bana "bizim aramizda sorun yoktuki, aileler yuzunden oldu butun hersey demisti, benim yuvami dagitanin Allah bin belasini versin demisti" bende salak gibi evet yoktu dedim, halbuki o kadar kotuluk yaptilarki bana anlatamam.. her neyse oturup dusundum, acaba dedim hangi delilleri sunsam mahkemeye, ve inanirmisin bu delil sayilmaz dedigim herseyi hakim kabul etti, ve tazminati dayadim ona bi guzel.. odermi odemezmi bilemiyorum cunku sigortasiz calisiyo, calismiyormus gibi yapiyo, ama en azindan bu benim yasamis olduklarim resmiyete islendi..komik olan ise onlarin gozunde halen ben hataliyim tazminat ucretine gelince, miktarini soylemek zor tabikide, mesela atiyorum biz 20000 tl tazminat istedik, hakim bir kismini kabul etti, diger kismini fazla buldu..

Son düzenleme:
Anlattigina gore esin resmi bosanmayi senden daha fazla isteyecek, tekrar evlenmekte erkekler daha acele ediyor yani biran önce kurtulmak isteyecek, alttan almasi da bunun gostergesi, senin elin daha güçlu olduguna göre fazla söyle pazarlik payı olsun
Miktar soylemek saçma olir boyle durumlar kişilere ozeldir, maaslariniz tmm ama birikmisleriniz filan var mi? Ev araba? Direk para istersn sorun cikarabilirler , malvarliklari 2ye bolunuyor normalde , sen tamamini iste mesela? Sonra pazarlikla bi?kismini kendisinie ver?
Nakit para cikarmak malı vermekten daha zordur genelde

3 yıllık evliyiz ve çocuk yok. 3 yıldır eşimin bitmek bilmeyen borçlarını ödediğimiz için ev sahibi olamadık. Öğrenim kredisi, bedelli askerlik, erkek tarafina ait düğün borçları,kredi kartları. .. 2 yıl boyunca eşime çalıştım diyebilirim. Takılarla alınmış bir araba var,o da bende zaten.
Eşim annesinin yorungesine girmiş, hiç bir baristirma girişimini kabul etmedi evleri ayirmadan önce. O kendini hazırlamış, beni bile teselli etti yani
Eger çekişmeli olarak bosanirsak yaklaşık 15 bin TL maddi alacağım var ondan. Bir de manevi tazminat isteyeceğim, 1 yıldır psikolojik tedavi görüyorum, raporum da var.
Anlaşmalı boşanmada da tazminat isteyebiliyoruz, o konuda da anlaşılıyor yani :) 50 bin gibi bi rakam düşünüyorum ama, cok mu ütopik olur?
Gecen haftalarda tazminat istemeyecegimi düşünerek protokol hazırlamaya çağırdı beni ama 20 bin istiyorum deyince çıldırdı, kavga ettik. Sonradan bu 3 yil bekleme olayını öğrenince iplerin benim elime geçtiğini düşünüyorum ve 50 bin demeyi düşünüyorum tekrar aradığında . Buna göre bir fikir istiyorum sadece :) teşekkürler

Delil bizde de yok maalesef. . Sadece psikiyatri raporu ve o dönem doktorumun tuttuğunu düşündüğüm notlar.. hep evde azarladilar beni,kimseye göstermeden

Delil bizde de yok maalesef. . Sadece psikiyatri raporu ve o dönem doktorumun tuttuğunu düşündüğüm notlar.. hep evde azarladilar beni,kimseye göstermeden
Aynisini banada yaptilar, yuzume gulenler durusmalarda cikip sahte sahitlik yaptilar, ama ellerine ne gecti bir hic.. o raporlari avukatiniza sorun cunku bende evlilik terapistine gitmistim o donemler ve doktor eski esime not yazmisti onuda delil olarak sunmustum.. onuda kabul etti..

Bu durumda cekismeliye de donse ben avantajlı oluyorum sanırım. Mecburen anlaşmaya varacak benimle
50 bin isteyeceğim, 30 bin bile verse bu onun hayatını kaydırir hehe.. Aksi halde ellerimle evlendirmis olurum onu başkasıyla. Evlenemesin sürünsün

Ya hanımefendi maaşınız var işiniz gücünüz var, böyle bir adamdan kurtulmak yerine hala tazminat peşindesiniz. Bırakın lanet olsun onun tazminatına parasına, 5 yıl beklemek mi, uçup gidecek para mı?
Siz de yaşlanacaksınız 5 yıl içinde, doğurganlığınız azalacak, gençliğiniz solacak. Yapmayın allasen üstüne para verseniz boşanmak için yine kardasınız.

Maasimin neredeyse yarısını da beraber çektiğimiz kredilere veriyorum halen, 2.5 yıl ödemeye devam edeceğim. Neden ben sıkıntı cekeyim ki. . Bosamak onun için bir ödül olur.. Yuva yikmalarinin bir bedeli olmalı diye düşünüyorum. . Örnek davaları araştırdım ama bir sonuca ulaşamadım, o yüzden fikir almak istedim.

O da ödemek zorunda değil mi?

Adama gelirinin/mal varliginin karsilayabileceginin ustunde tazminat odetmezler zaten. Adamin atiyorum 100 bin birikmisi varsa 400 bin tazminat odetmezler adamin parasi yoksa canini mi alacaklar bide kredi oduyomussunuz adamin birikimi yoksa aman aman bi meblag bekleme

Ödediğiniz borçların yarısını talep edin en fazla işte bedelli + öğrenim kredisi + Düğün Borçları + Kredi Kartları
yani size ait olmayan ama ödediğiniz paralar...

anlaşmalı boşanmada protokole krediyi ödemisini talep ediyorum dersin kredi niçin çekildi tazminant yerine krediyi onun üstüne devredebilirsin bankalar bunu kabul ediolar

anlaşmalı boşanmada protokole krediyi ödemisini talep ediyorum dersin kredi niçin çekildi tazminant yerine krediyi onun üstüne devredebilirsin bankalar bunu kabul ediolar
Kredinin kalan kısmını nakit olarak ödeyecek, bu şekilde anlaştık. Başka da bir şey istemedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…