Benim de kafamı kurcalıyor işte dedim ki abartıyor muyum . Biraz anlayış mı göstereyim , napayım erken mi davrandım acaba diye ? Sabırlı mı olayım . Şöyle bir şey 1 ay önce İstanbul'da görüştük çok iyidi hatta gidecem diye gözü doldu. 1 aydan fazla 1.5 aydır telefonda konuşmadık. Mesaj olarak ta günaydın akşam iyi geceler yazıyor adettendir diye , arada öyle mesajlaşıyorduk ama nadir . Günlerdir hiç bir türlü hiç bir şey yok sabrettim , sonra artık dayanamadım yok gibisin dedim , bunaldım zaten yeterince gibisinden bir şey sonra konuşalım yazmış . " Sonra "demek , bitsin işin bakacam duruma dedim . Yazmadı bir şey . Bir de uyarıyorum yani geçenlerde de böyle yaptı günlerce konuşmadı yoğun beyefendi 2 dk yok muydu dedim . Haklısın dedi , benden korkuyor mu ne sinirlenince susuyor benimle münakaşaya giremiyor . Durum böyle . Sen nasıl düşünüyorsun ne sıklıkla olmalı ?
yüzyüze olmayınca mesajla, telefonla ilişki götürmek hakikaten çok zor.
biz de normalde okul için birlikteyiz ama memleketler farklı, sömestra girildiği zaman görüşemiyoruz. o zaman konuşma mesajlaşma problemi bizde de fazlasıyla oluyor. geçen sene 1-2 gün konuşmadığımız olmuştu, ben mesaj atınca "müsait değilim" yazdı. bir sonraki mesajı ertesi gün geldi. halbuki müsait olunca yazmasını beklemiştim. o da "ben öyle bir şey demedim sana" diyip üste çıktı
bence uzakta olunduğu zaman gün içinde eğer mesajlaşılmıyorsa (ki çok normal) gece yatmadan konuşulmalı. 1-2 saat yazışmak. ya da gündüz atıyorum yarım saatliğine telefonda konuşmak. yeterli bence. tabi bunu öyle ödevmişçesine her gün saatim geldi dur yazayım gibi yapmamak gerek ama bilmiyorum ya. 1-2 saat yazışmak zor değil
kesinlikle konuşma sıklıklarınız çok az. ne olursa olsun, ne yapıyor olursa olsun, iki sevgilinin konuşma sıklığı ''gün'' değil ''saat'' olmalı !
'' x günde bi konuşuyoruz'' değil, ''x saatte bir konuşuyoruz'' diyebilmelisiniz.
konu sahibi en doğrusunu yaptın. bi kere hepsini geçtim, gün içinde sevdiğinin sesini duymadan, onun ne yaptığını sorup öğrenmeden, nasıl derslerine odaklanabiliyor? nasıl motive oluyor?
ben olamam mesela. hiç zor değil, telefon açıp 5 dk konuşup ''napıyosun hayatım, özledim seni, günün nasıl, neler yaptın, ben de şunu şunu yapıyorum, ders çalışacağım, görüşürüz''
5 dk bile sürmez. ondan sonra oturur çalışırsın, 5 dk telefonda konuştuysan o zaman normalde çalışacağından 5 dk fazla çalışırsın!
ya da tuvalete girmiyor mu bu adamlar? afedersiniz de, klozette otururken bile mesaj yazabilirler.
ya da yatağa yatınca ertesi gün için saat kurmuyorlar mı? o arada da bi kaç cümle yazıp öyle uyuyabilirler.
ba-ha-ne herşey! hem de saçma ve geçersiz bahaneler.
konu sahibi hele seninki, teyzeye vakit var, diksiyon bilmem neyi için arkadaşlara vakit var, ama sana yok?
teyzesi cevap verene kadar onun sohbetinden çıkıp sana iki kelime yazması zor mu?
belki de başkasıyla konuşuyor. ekran görüntüsü istesen rahatlıkla atabilir miydi acaba. sanmıyorum.
o yüzden önüne bak, kendine odaklan, yolundaki dikenleri, engelleri temizle ki, yeni fırsatlara yürüyebil. ki dikenin birini temizlemişsin zaten.
varken bile yokluğunu yaşatmış sana, bırak bari adı ''var'' olmasın.