• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sonradan Görme Komşumuzla Başımız Dertte

yasemen26

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
10 Ocak 2010
169
2
116
Eskişehir
Merhabalar.. Buralara geldim geleli düzgün bir komşuya, arkadaşa hasret kaldım arkadaşlar.. Sizlerle trajikomik bir durumu paylaşmak istedim.. Bizim apartmandakiler gün düzenliyor ve bu günlerde bir komşumuzun tavırları herkesi çok rahatsız ediyor.

Bu komşumuz her aldığını sattığını ballandıra ballandıra anlatıp, hangi eşyasından bahsetse fiyatını söyleme ihtiyacı hissediyor. Kızıma 100 YTL lik kazak aldım, kendime elbise aldım 200 Ytl, ayakkabı aldım 150 YTL, eşim bana hediye almış 300 YTL vs.. Örneğin küçük kızı anne bu elbisem sıktı beni çıkarıcam dese; ''Aaa olur mu kızım o elbisenin seni sıkmaması lazım o elbiseye tam 150 lira verdik, kalitelidir o'' diyor. Ne alakaysa.. Sanki birşey kaliteli olunca üstümüze dar gelemiyormuş gibi..

En son eşi 80.000 liraya bir araba almış kendisine bütün komşuların anasını ağlattı. Diğer komşularım da tepki gösterirsek kıskandığımızı sanar diye ses çıkarmıyorlar.. Arada sırada ben tepki gösteriyorum hafiften..Ama neticede kimse irtibatı koparıp, mesafe koymaz bu kadına çünkü kıskandıklarını düşünür.

Hayır o değil bulunduğumuz ortamda o arabaya sahip olan komşularımız da var, bulaşık yıkayarak hayatını kazanmaya çalışan komşularımız da var. Ve bu kişi durumu olmayan kişilerin kendilerini kötü hissetmelerini sağlamaya çalıştığı için de bence büyük günaha giriyor. Veren Allah almasını da pek ala bilir ama bu kadın onun farkında değil. Bu davranışlarını özellikle madur kimselerin yanında sergilediği için rahatsız ediyor beni.

Siz böyle bir durumla karşılaşsanız ne yapardınız?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bence de onu bozmaya devam et..sinir oldum..gösteriş budalası..
Kıskanç durumuna düşmekten korkacağım için ,sesimi çıkarmyacağım hee..

mutlaka lafı sokardım. o durumu kötü insanların yanında yaptığında kiminni cüzdanı dolu kiminin aklı yüreği gibi birşey derdim.
akıl olsa zaten para lafı etmez. çeneni yorma abla direk makbuzları getir biz göz atalım diyede espiriyle karışık söylerdim. lafın hertürlüsünü sokardım. çok kızarım böyle görgüsüzlüğe.

Kızlar ben zaten bu kadını elimden geldiğince frenlemeye çalışıyorum ve tepki gösteriyorum. Hatta ve hatta bazı komşularımı da ''Neden bu görgüsüzü ağzınızı bir karış açmış dinliyorsunuz, zaten sizleri böyle görmek istediği için böyle davranıyor, egosunu tatmin etmesine izin vermeyelim'' diye uyarıyorum. Zaten görgüsüz zademiz de itiraf etti bi kez. ''Ben herkesin bana özenmesini istiyorum, bana özensinler ama benim gibi olamasınlar'' demişti. Hayır öyle yaşını başını almış biri olsa saygı gereği ses çıkarmayabilirdim ama genç bir kadın üstelik. Resmen bile isteye yapıyor. Ne diyeyim bilmiyorum ki..

ayyy hiç çekemem ben bölesini bizene ayol senin sırtındakinin fiyatı der bozardım . Aynı ortamdada bulunmazdım çok boş geliyo böle konuşmalar bana buradada böle onu almış bunu yapmış eşi şöleymiy böleymiş görüşmüyorum bu tiplerle kökten çözüm bu boshayallersmile

Merhabalar.. Buralara geldim geleli düzgün bir komşuya, arkadaşa hasret kaldım arkadaşlar.. Sizlerle trajikomik bir durumu paylaşmak istedim.. Bizim apartmandakiler gün düzenliyor ve bu günlerde bir komşumuzun tavırları herkesi çok rahatsız ediyor.

Bu komşumuz her aldığını sattığını ballandıra ballandıra anlatıp, hangi eşyasından bahsetse fiyatını söyleme ihtiyacı hissediyor. Kızıma 100 YTL lik kazak aldım, kendime elbise aldım 200 Ytl, ayakkabı aldım 150 YTL, eşim bana hediye almış 300 YTL vs.. Örneğin küçük kızı anne bu elbisem sıktı, çıkarmak istiyorum dese; ''Aaa olur mu kızım o elbisenin seni sıkmaması lazım o elbiseye tam 150 lira verdik, kalitelidir o, sıkmaz'' diyor. Ne alakaysa.. Sanki birşey kaliteli olunca üstümüze dar gelemiyormuş gibi..

En son eşi 80.000 liraya bir araba almış kendisine bütün komşuların anasını ağlattı. Diğer komşularım da tepki gösterirsek kıskandığımızı sanar diye ses çıkarmıyorlar.. Arada sırada ben tepki gösteriyorum hafiften..Ama neticede kimse irtibatı koparıp, mesafe koymaz bu kadına çünkü kıskandıklarını düşünür.

Hayır o değil bulunduğumuz ortamda o arabaya sahip olan komşularımız da var, bulaşık yıkayarak hayatını kazanmaya çalışan komşularımız da var. Ve bu kişi durumu olmayan kişilerin kendilerini kötü hissetmelerini sağlamaya çalıştığı için de bence büyük günaha giriyor. Veren Allah almasını da pek ala bilir ama bu kadın onun farkında değil. Bu davranışlarını özellikle madur kimselerin yanında sergilediği için rahatsız ediyor beni.

Siz böyle bir durumla karşılaşsanız ne yapardınız?

Yasemen arkadasim yanlis anlama lüften ama o altini cizdigim sözlerin bana cok mantiksiz geldi....:delphin:

Madem o kadini sevmiyor huyunu suyunu tasvip etmiyorsunuz neden sizin hakkinizda ne düsündügnü önemsiyorsunuzki? Beni kiskandilar o yüzden benimle görüsmüyorlar diye bir düsünceye kapilacaksa kapilsin, sevmedigim, tavirlarindan konusmalarindan rahatsiz oldugum bir insanla iyi olsam ne olur kötü olsam ne olur?benneyaptımki

Komsun o zihniyetde bir insansa siz onunla görüssenizde bunu düsünecek görüsmesenizde....bence en güzelimi görüsmeyin ve rahatsiz olmayin. Onun sacma sapan sözlerinide duymayin....Komsu bu....selamin aleyküm dersin ve kapatirsin kapini, akraban yada cok yakinin degilki görüsmek zorunda olasin....:kahve:

Hiiiç çekemem. Varsın size çekemiyor desin, diğer komşularınızda irtibatı kopardıktan sonra kadın anlar herhalde yanlışını, ben nerde hata yapıyorum diye düşünür. Düşünmezsede kendi bilir.:umursamaz:

Sahi neden bu kadar önemli o kadının sizin için ne düşündüğü.CADIARZU

Allah Allah yaa, sizin hayatınızda ne gibi bir yeri var ki irtibatı koparamıyorsunuz, bırakın görüşmeyin böyle insanlarla. ıster kıskanıyor desin, ister çatladı desin, ne derse desin, ekmeğinizi suyunuzu vermiyor ya sonuçta.

Ben de hiç katlanamam böyle şeylere direkt bozar atarım bir daha da görüşmem. 40 yıllık hayat tecrübemle size nacizane önerebilirim ki, hayatınızda yer kaplayan insanlar size layık olsun, olmayanlara vurun tekmeyi gitsin, çok daha mutlu yaşarsınız.

ben böyle bir komşuya denk gelsem ne düşünürüm biliyormusun :

hemencik çocukluğunu ,kaç kardeş olduklarını sorardım ,genelde zaten kendisi itifaf eder

şunun gibi :''küçükken almadılar yiyemedim ,giyinemedim ''

yani bundan dolayı yaşayamadıklarını şimdi gözünüzü sokarca yaşıyor

çok bunlardan etrafımızda ,e yani kadınlarda doğuruyor maddi gücü zayıf olsada

e bazı çocuktada bu ruhsal tramvalara meydan oluyor tabi her çocuklta değil
:kahve:

verende Allah alanda Allah! unutmaması lazım kimin yarın nolca belli olmaz ...fiyat sorulursa söylenir ne o öyle hakikaten görgüsüz...1-2 defa olsa neysede devamlı böyle tahammül edemez bozardım ! para onun cebinden çıkıyo benim cebimden mi çıkıyo pahalı alsa bana ne ucuz alsa bana ne hayret bişeyler ya ....insanlar çok tuhaflaştı çok!

ayy ben bekarken annemin böyle bi komşusu vardı herşeyi abartıyorlardı.çok komikti oğlunun biri ünlü bir ayakkabı firmasında tezgahtarlık yapıyordu sizce ne kadar maaş alır 5 yıl önce 6 bin lira maaş alıyordu tabi onlara göre ablamla ilk duyduğumuzda çok gülmüştük kadında aptal aptal yüzümüze bakıyordu baktıki inanmadık ama müdür magazayı o açıp kapıyor falan dedi bende o sıralar bir magazada tezgahtarım tek eleman benim bende magazayı açıp kapatıyorum dedimki aaa anne bende müdürmüşüm vayy be hiç haberim yoktu dedim.
annem ablam ben kahkayı basınca kadın ben kalkayım bari dedi sonra daha o birşeyin fiyatını söylemeden annem sormaya başladı işte kızım şu eteği bana aldı dediğinde annem hemen ne kadara almış çay geliyor diyelim çayı ne kadara aldınız bardaklar ne kadar diye sormaya başlamıştı ve birdaha fiyat söylemedi kadın.

Ne elbiseler gördüm içinde insan yok...
Ne insan gördüm üstünde elbise yok :delphin:

Yok yok bu sözüde anlamaz o bencil küstah şahıs...
İrtibatı koparıp b... gibi kalmasını saglamak en iyisi. :hulya:

Ay valla inanmayız, söylediğin fiyatlara, faturanı göster, desen bozulur zannımca

ayy ben bekarken annemin böyle bi komşusu vardı herşeyi abartıyorlardı.çok komikti oğlunun biri ünlü bir ayakkabı firmasında tezgahtarlık yapıyordu sizce ne kadar maaş alır 5 yıl önce 6 bin lira maaş alıyordu tabi onlara göre ablamla ilk duyduğumuzda çok gülmüştük kadında aptal aptal yüzümüze bakıyordu baktıki inanmadık ama müdür magazayı o açıp kapıyor falan dedi bende o sıralar bir magazada tezgahtarım tek eleman benim bende magazayı açıp kapatıyorum dedimki aaa anne bende müdürmüşüm vayy be hiç haberim yoktu dedim.
annem ablam ben kahkayı basınca kadın ben kalkayım bari dedi sonra daha o birşeyin fiyatını söylemeden annem sormaya başladı işte kızım şu eteği bana aldı dediğinde annem hemen ne kadara almış çay geliyor diyelim çayı ne kadara aldınız bardaklar ne kadar diye sormaya başlamıştı ve birdaha fiyat söylemedi kadın.

Bu dahiyane bir çözümmüş gerçekten:)

Ayyy çook güldüm yaaa o elbise 150 liralık elbise sıkamazzz heee.. :roflol:
Heyy Allahım yarabbim yaaa...
Sende deseydin bunda bile konuyu fiyata getirdin yaa bravoo valla diyee.. :lepi:
Bırak görüşme... sevmiyorsan rahatsız oluyorsanız hepiniz görüşmeyin o kadınla ...
Belki o zaman anlar niye kıskandığımızı düşünür diye çekiyorsunuz bu aptal muhabbetlerini...

Kimi arkadaşlar topluca irtibatı kopartın gibi tavsiyelerde bulunmuş. Gerçekten de kökten bir çözüm olduğunu ben kabul ediyorum fakat diğer arkadaşlar böyle birşey yapmaz. Yani sözün özeti; bir şekilde karşılaşacağız.. Benim merak ettiğim bu tip insanları yerin dibine sokacak bir çözüm bulunabilir mi? Ayrıca arkadaşlar irtibatı kestiğimizde kıskandığımızı düşünür ifadesi bana değil, diğer komşularıma ait. Ben daha önce irtibatı kesmeyi teklif edince söylemişlerdi bunu. Sizlerden değişik yorumlar bekliyorum..

Son düzenleme:
ben güzelce bir ağzının payını verirdim çaktırmadan lafı yapıştırırdım aptalmıdır nedir ya en çok güldüğüm kalite o sıkmaz kzım töbe töbeopuyorumnanaktan

kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3 delikafadulden sırnaşık şeynaniknanik

çözümünüz süpermiş canım işte böyle şeyler gerek böyle kadınlar için çekinmeden dalga geçeceksin :lepi:alkisalkisalkis

100 ytl'ye korse aldım sıkmaz dimi kızlarkaydirigubbakcemile3

kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3 delikafadulden sırnaşık şeynaniknanik

çözümünüz süpermiş canım işte böyle şeyler gerek böyle kadınlar için çekinmeden dalga geçeceksin :lepi:alkisalkisalkis

100 ytl'ye korse aldım sıkmaz dimi kızlarkaydirigubbakcemile3

Bence sıkar o bacım.. Eğer 200 Ytl verseydin rahat giyerdin.150 Ytl de idare ederdi.. bilirsiniz fiyat arttıkça rahatlık artar.. beden büyüdükçe de fiyat artar.. yoksa fiyatın başka bir espisi yok..

Back
X