Sonu nolur bunun çok mutsuzum:(

typhon

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
10 Ekim 2011
81
1
0
Diğer
DAHA ilk konu açışım isterdimki olumlu şeyler üzerine açıyım bunaldım kısacası bundan 5 ay önce nişanlımla çıkmaya başladık hatta beni işe alanda nişanlım 1,5 ay biz birbirmizi uzaktan seyrettik aile kültürü yaşam tarzı olarak bizden biraz farklı bi yapıları var daha tutucu bunları çok düşündüm hatta bana ilgisini belli ettiğinde benimde boş olmadığımı ama işyerinde ve ailede bunun hoş karşılanmıyacağımı anlattım o bu biz bi süre ilişkimizi gizli devam ettirdik sonra açıkladık sandığımız kadar tepkide almadık 1 ay önce nişanlandık herşey çok güzeldi yani ne biliyim bana iyi davranıyo istediğim şeyleri yapıyoruz biraz siniri var kıskançlığıda bazen boğsada sonuçta bu yola adım attık diyip duruyorum ama işte aile sıkıntı oluca sıkıntı orda başlıyo öteki eltime geçiremedikleri sözü bana geçirmeye çalışıyorlar yada belkide oda haklı diye çekti kendini ama bana ondan hep soğuk olarak bahsedildi kimbilir belkide haklı nedenleri vardı kendini çekmesinde ki anlattığına görede evliliğinin ilk 6 yılı sürekli ailenin içinde geçirmişler evlilikleirni şuan ben ön yargılı olmaya çalışmasamda tutumları beni buna itiyo dün gelinlikten konuşuluyo ben istediğim gelinlikçi var deidm o biyeri öneriyodu modelimde belli dedim neyse straplezmi dedi evet dediim döndü nişanlıma akrabalarından birinin adını söledi kaçar valla dedi ben suratımı astım sustuum tv izledim sonra kalktık yoldada bişi sölemedim nişanlıma ama belliydi tavrımdan sonuçta gelinlik bi kızın hayalini küçüklüğünden kurdduğu bişeydir sabah oldu annem yemeğe almak istedğini sölemiş yok o yok bu bahaneler ramazandan beri yemeğe almak için uğraşıyo benim iyi niyetli annemde annemde peki demiş kapatmış böyle olunca bugün okadar soğuk olduğumu hiiseetimki çok üzüldüm çok ben şimdi nasıl davranıcam bu şimdiden böyle davranıyo evlenince bu tutuculuğu üzerimde sergilerse ben ne kadar mutlu olurum bide evimiz kayınvaldeme yakın olucak offbenmi abartıyorum bilmiyorum ama işte nişanlımı çok seviyorum ona anlatsam korkuyorum tepki alıp onun benim aileme bişey demesinden dırdır yapmakta istemiorum napmalıyımki

evlilik sürecini biraz uzatin , ve bu sürede , daha iyi taniyin birbirinizi ,
ha bu sürede fark ettin , bu evlenincede boyle gider , bitirirsin isi ,
evlendikten sonra , bunlari yasayip ayrilmak daha Kötü...

Son düzenleme:
canım nişanlına bunları kötü bir şekilde yansıtma. dırdırcı olarak anılabilirsin. ama tavrını belli et ona. sakın sessiz kalma. ailesine de iyi niyetli yaklaşma çalış. duymazdan gel bazı şeyleri ama çok ta ezdirme kendini. nişanlının tavrı da önemli burada tabii ki. senin tavrını gördükçe herşey rayına oturmaya başlayacaktır ama dediğim gibi çok sert tepkiler verme bence.

istersen benim konuma bir göz at..ailesi şimdiden böyle yapıyorsa...ben nişanlıyken göz yumdum da ne oldu...halim içler acısı..daha 3 aylık evliyim eşim terk edip gitti..boşanıyor benden

abeta okudum canım senin konunu yorumda yaptım hatta onları gördükten sonra dahada kötü oldum bide dün onları yaşayıp sabah böle olunca çok üzüldüm ben bukadar evin kızı moddundayım böle davranmaya başladılar off ya hiçmi düzgün bişey olmucak hayatımda benim artık merak ediyorum

evlilik sürecini biraz uzatin , ve bu sürede , daha iyi taniyin birbirinizi ,
ha bu sürede fark ettin , bu evlenincede boyle gider , bitirirsin isi ,
evlendikten sonra , bunlari yasayip ayrilmak daha Kötü...
8 ay var düğünümzüze bu sürede bakıcaz artık umarım allahım yardımcı olur doğru kararlar aldırır

lütfen beni yanlıs anlama ama inan bence evlilik sürecini uzat biraz..kıskanç erkek her zaman kıskanctır malesefki kolay kolayda degişmezler..evlilik nişanlılık dönemi gibi degildir malesef..aynı evin içinde çok farklı yönlerini keşfedeceksin eşinin..ama bu süreçte yani nişanlılık döneminde aileye karsı biraz ılımlı ol sana tavsiyem..evlendikten sonrada mesafeni koru..çok fazla ılımlı olma derim..yani saygısızlık yap demiyorum sadece agır ol...ama nişan sürecini ne kadar uzatırsan uzat aynı evin içine girmeden tanıyamazsın..öpüyorum bacım

zaten benim gibi biri okadar sessizki görmeniz lazım benim gibi biri ama içime attıkça üzülüyorum hadi yazın diyodum artık kolsuz giymeme karışmıcak nasılsa kış geldi yaza alışır bana karışmaz bi baktım gelinliğime taktı şimdide nişanlğımda açıkmış zaten hey allahım ya en iyisi nişanlımla konuşmak sanırım enazından 3 gün sonra değiştin olmasın adım şimdiden belli ediyim bişileri.

ya biz okadar farklı başladıkki benm uzun ilişkim vardı bişeyler yolunda gitmiyodu fakat nişanlımı görünce herşeyi birden onun üstüne kurdum 1/5 ay kendimle mücadele verdim unutmak için iş yerinden aayrılmaya karar veridğim gün oda itiraf edince engel olamadım ve nişanlımı ben rüyamda görüyodum tanımadan önced diyodumki tamamadır budur şimdi oldu ondada aile faktörü işte ılımlı oluyrum gidip geliyorum gittiğimde evin kızı gibiyim eltimden daha yakınım yani ne biliyim işte bide yaşlılar ya kıyamıyorum üzmek istemedikçe üzülüyorum nişanlımda abisinin eşinde bunları çok yaşadığı için ilk günden beri senin ailen benim ailem yok bizim ailemiz diyip duruyo bende konuşurken sert çıkınca anlaşamıyoruz bu konuda yine biz yıpranıyoruz .

bence de süreyi uzatmalısın üç beş ayda tanıyamazsın. aslında eltinle yakınlaşma imkanın varsa onunla biraz arkadaşlık kur bi de ondan dinle bakalım ne gibi sorunlarla karşılaşmış.

valla benim eşim herşeyiyle mükemmel bir adamdır ama konu kısıtlama kıskançlık gibi konulara gelince değişmiyorum hayatım maalesef....2 yıl nişanlı kaldık aynıydı hala aynı aksine annesi babası bırak giysin bırak gezsin der eşim inaçtı kıskanç beter bişey bu konuda yani böle kabul ediyosan et etmiyosan tekrar gözden geçir...ama ailesi işin içine girip çocuğu fitnemesin sana karşı öle herşeye karışmasınlar bunada müsaade etme tabi daha şimdidn gelinlik sizin ikinizin arasındaki karardır sen giyceksin sonuçtahayatında 1 kere olcak bişey bu konuda tavrını koy....

yazdıklarını okudukça arkadaşım geldi aklıma. o da açıktı aileside öyle birlikte olduğu kişinin de ailesi kapalıydı, tutucuydu baya halen öyle neyse çocuk iş ciddiye bindiğinde kapanmasını istemiş evlendikten sonra bu da başda istemese de sonradan zaten bende istiyodum falan filan diye kabul etti. he bu arada sevgiliyken kız eltilerden daha samimiydi kaynanasıyla falan eve gider çıkardı askerdeyken bile sevgilisi kahvaltıya yemeğe vs çağırıyolardı kendi annesinden daha çok seviyodu öyle diyim. Neyse evlendiler kınasında erkek tarafı haremlik selamlık olduğundan takı takan gitmiş hemen evine oturmamışlar kızın babası abisi gelince helen tuttukları yer boşalmış giibi bişey. gelinliği de straplezdi ama boğazına gelicekdi nerdeyse ki (güüya karışmıcaklardı gelinliğine) kınada polar şal örttürmüş çocuk omuzlarına öyle oynatmış etmiş düşün. nikahda desen gene bu sefer daha uygun bi şalı vardı gene! karışılmıyodu ya. evlendi kaynanayla aynı yerde oturmaya başladı şimdi de bin pişman. bi kere özel hayat yok istiyolarki kız devamlı onlarda olsun hizmet etsin yemekti temizlikdi. kıza misafir gelir anında kaynana onda kapıya gelindiği an açılcak yoksa yumrukluyolarmış! telefonlar bilmem neler! daha bissürü bişey. hiçbi istediği ona göre olmuyo. He şu var ki Allahdan eşi de yanında destekçisi. inan ben onu gördükçe keşke benimde senin gibi olsa kaynanam derdim sevgililik zamanında şimdi gözüm korktu. Şimdi de onlardan uzakda ev alıcaklar inşallah he sorunlar yaşadığı anneside şu an en büyük destekçisi. helede son zamanlarda kaynana olmadık şeyleri olur gibi anlatıyomuş oğluna falan Allahdan çocuk biliyo gerçeği. sonunda kız gitti ailesinin yanına babası aramış çocuğu konuşmş sonra bunlar ailesiyle gelmişler bunlara. oğluna laf söyleyen kaynana var ya yüzüne baka baka ben bişe demedim ki demiş düşün. bu anlattıklarımı da bi göz önünde bulundur derim. sırf tartışma olmasın diye sustukça sustukça tepene binerler nişanlında sessiz biriyse hepten üste çıkarlar. milleti üzmicem aman nişanlımla tartışmıcam diye kendini sakın SAKIN yıpratma derim ben. kıyafet, giyim, gelme gitme en başdan tavrın belli olsun. başda bozulsalarda alışıyolar diyen çok okuduk burda en azından kafan da rahat olur uzun oldu ama bil istedim

Son düzenleme:
eltim kariyerine engel olduğu için bide beklediği evliliğin bu olmadığını söylüyo ilk 6 yılı sürekli onlarla geçirdik beklediğim bu değildi diyo o braz daha özgürlük istiyo şimdi bi sıkıntısı yok ama çok yakın değil açıkçası

dün kayınvalldem aradı annemi yemeğe çağırmıştınız ya işte zahmet olmasın biz çaya gelelim dedi annemde ben arzu ettim yemeğe bekliyorum dedii artık yemekte nişanlım ne konuştuysa bilmiyorum ama iş yerinden çıkarkennişanlım bişimi var dedi yok dedim servise bindim eve geldim aradı ısrar etti anlatmadım uyumadan önce tekrar aradı anlat falan diyince bende anlattım gelinşliğime laf sölemesine ertesi günde yemeğe gelemeyiz demesine bozuldum dedim benim ne suçum var falan dedi baya atıştık konu tartışmaya döndü yinee herzamankii gibi konuşmadık kavga ettik telefonu kapattı falan çocuk çocuk işler sabahta arıyo bindinmi servise diye bndim dedim işyerine geldim bana çok resmi konuştu falan bende bilgisayarımda arıza vardı yermden kalktım mutfağın oraya gittim bişiler atıştırdım konuşmadım sabah tabi makyajımı falan yaptım gayt düzgündüm o böle eğilcem sandı yüzüne bile bakmayınca bi baktım azönce gül koparmış gelmiş bizim binaya getirdi teşkkür ederim dedim güllerini koyduğum bi yer var masamda koydum işime devam ettim tabi muhtemelen fitil ama ben daha fitilim çünkü ne yaparsan yap telefonu komple kapatma dedim en kzıdığım şeydi yaptı şimdi nasıl konuşsam anlaşamıcaz ben yine derdimi anlatamadığımla oda hatasını anlamadığıyla kaldı yani bana deseki hayatında bikere giyceksin susçam kim ne derse desin o ses çıkarmadığında çok üzülüyorum nişanımda kıyafetimi o çok beğendi oda tek omuz açıktı bişi dememişti umarım düğünde facia çıkmaz insan hayatı boyunca neyi istemiyosa hep başına geliyo artık çevremdeki örneklerden dolayı okadar korkarak yaklaşıyorumki biri 5 yapıyorum ama iyi yapıyorum adım şimdiden cadı oldu eminim ama sonradan değişti denmekten iyidir heralde.:)

gelinlikkk az göz yaşı dökmedim..benim ailem muhafazar bir aile onlar bile birşey dememişti(hevesi koynunda kalmasın diye) ama eşimin ailesi bizimkiler kadar muhafazar degil...kayınbabam istemedi gelinlik modelimi kayınvalidede düğünde baban birşey der canın sıkılır dedi...ve onların istediği gibi oldu gelinliğim...ama ne fayda istenmeyen aş ya karın agrıtır ya baş...düğünümü başka şekilde burnumdan getirdiler..ve canm şu anki durumu biliyorsun...ve çok pişmanım keşke diorum ahh istediğim gelinliğimi diktirseydim de giyseydim bari...içimde hep kalacaktırda..ve sana tavsiyem ödün verme..içine sinmeyen birşeyler varsada hallederim diye düşünme hallolmuo...

Haklısın canım adam gibi tartışamadım bile dün benim annem öle düşünmedi benden iymi tanıcan dedi bende fıtttırdım hiç yoktan bunlar olmaya başladı bayramda ankaraya gidicez tatile ozaman konuşmak daha doğru sanırım şuan işin streside fazla üzerinde of ya aklımda olmayan herşey başıma gelmeye başladı çok üzülüyorum allahım umarım en yakın zamanda biter canım hepimizin sıkıntıısı seninkide

Ayrılık sebebi.
Gelinlik bir kere giyicem sonuçta.
Ne demek karışmak?
Kime neymiş?
Ay çok sinir oldum.
İzin vermeyin böyle şeylere Allah Aşkına.
Lafınızıda esirgemeyin yani ...

en güzelii içinde kalıp seni şişirceğine dışa vur onları şişirsin ama şu an nişanlının destekçi bi tavır sergilememesi soru işareti oldu şahsen bende. hatta ben burda okuduklarımdan sonra sevgilime şöyle böyle olsa nası davranırsın bilmem ne diye sorup duruyorum o da gene kadın sitelerine mi girdin sen diyo en azından 'belli' konularda her zaman senin arkanda olucağını hissettirmeli bence. belki tarışmalar olucak edicek ama sen nişanlım benim yanımda diyebilmelisin kendine. ayrıca gördüğüm kadarıyla cadı olanlar kafalarına göre yaşıyolar susanlarda hep çekiyo

:):) Oda bişeymi ben artık olayı abarttım boşanırsak çocuk kimde kalır diyorum yok yok benim piskolojim dağıldı iyice:) neyse iyi bi gelişme yazım dün iş çıkışı dışarı çıkalım dedik soğuk diye önce eve gidip arabayı alalım falan dedi gttik evin oraya bize uğrayalım dedi annesi madayı hazırlamış acayip güleryüzlü bana onun o halini görünce bi an utandım halimde sonra didim dur hemen yumuşama yemek falan yedik işte baya iyidi sonra masayı topladım bulaşıkları makinaya yerleştircektim hadi kızım siz dışarı çıkçaktınız çıkın dedi bırakmadı ne yaptıysam bu hallerini düşününce bitek gelinlik yüzünden yargılamam doğrumu diyorum:S sonra cmartesi günü gidin alışveriş yapın dedi gelin alışverişi ankara soğuktur kaban falan al dedi bende saol anne ben zaten alıcam siz aldınız yerine geçer falan dedim olmaz öyle şey dedi neyse yemek muhabbeti açıldı annem aramış gelmiyom diyince üzülmüş dedim oda hastaydm tmzlik vardı dşününce ayp olur deidm gelcez ondan ama yemeğe gerek yoktu dedi bende annem istemiş zahmet olmaz dedim gayet neşeliydik hatta çıkarke kıyamadım onun öle solgun haline yat uzan anne yorma kendimi dedim sanırım bende biraz abarttım konuyu neyse nişanlımmla bu konuyu açtım yine istemedi falan sonra kızgınlıkla karışık ne istiyosan onu diktir karışmıyorum diye yemin etti ama ağzından söz çıktıya artık karışmaz o istediği kadar kızgın sölesin ben giydikten sonra onu yumuşatırım benim derdim ailem değil ben derdim ben bakamıyoken kıyamıyoken okadar insanın seni izlemedi dedi bende bi askımı yani sorun dedim oda madem sorun diiil den taktırsaydın dedi ama benim hayalim falan dediim atıştık ama gece güzel bitti :):):) barıştık ben nasılsa sözünü aldım artık gelinlik muhabbeti sıkıntı değil en azından:):) BENDE BRAZ DAHA ÖN YARGISIZ OLUP BU CADILIĞI BIRAKICAM VALLAA DÜN KIYAMADIM KAYINVALDEME BEN NAPTIM DEDİM

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…