8 ay var düğünümzüze bu sürede bakıcaz artık umarım allahım yardımcı olur doğru kararlar aldırırevlilik sürecini biraz uzatin , ve bu sürede , daha iyi taniyin birbirinizi ,
ha bu sürede fark ettin , bu evlenincede boyle gider , bitirirsin isi ,
evlendikten sonra , bunlari yasayip ayrilmak daha Kötü...
zaten benim gibi biri okadar sessizki görmeniz lazım benim gibi biri ama içime attıkça üzülüyorum hadi yazın diyodum artık kolsuz giymeme karışmıcak nasılsa kış geldi yaza alışır bana karışmaz bi baktım gelinliğime taktı şimdide nişanlğımda açıkmış zaten hey allahım ya en iyisi nişanlımla konuşmak sanırım enazından 3 gün sonra değiştin olmasın adım şimdiden belli ediyim bişileri.canım nişanlına bunları kötü bir şekilde yansıtma. dırdırcı olarak anılabilirsin. ama tavrını belli et ona. sakın sessiz kalma. ailesine de iyi niyetli yaklaşma çalış. duymazdan gel bazı şeyleri ama çok ta ezdirme kendini. nişanlının tavrı da önemli burada tabii ki. senin tavrını gördükçe herşey rayına oturmaya başlayacaktır ama dediğim gibi çok sert tepkiler verme bence.
lütfen beni yanlıs anlama ama inan bence evlilik sürecini uzat biraz..kıskanç erkek her zaman kıskanctır malesefki kolay kolayda degişmezler..evlilik nişanlılık dönemi gibi degildir malesef..aynı evin içinde çok farklı yönlerini keşfedeceksin eşinin..ama bu süreçte yani nişanlılık döneminde aileye karsı biraz ılımlı ol sana tavsiyem..evlendikten sonrada mesafeni koru..çok fazla ılımlı olma derim..yani saygısızlık yap demiyorum sadece agır ol...ama nişan sürecini ne kadar uzatırsan uzat aynı evin içine girmeden tanıyamazsın..öpüyorum bacım
yazdıklarını okudukça arkadaşım geldi aklıma. o da açıktı aileside öyle birlikte olduğu kişinin de ailesi kapalıydı, tutucuydu baya halen öyle neyse çocuk iş ciddiye bindiğinde kapanmasını istemiş evlendikten sonra bu da başda istemese de sonradan zaten bende istiyodum falan filan diye kabul etti. he bu arada sevgiliyken kız eltilerden daha samimiydi kaynanasıyla falan eve gider çıkardı askerdeyken bile sevgilisi kahvaltıya yemeğe vs çağırıyolardı kendi annesinden daha çok seviyodu öyle diyim. Neyse evlendiler kınasında erkek tarafı haremlik selamlık olduğundan takı takan gitmiş hemen evine oturmamışlar kızın babası abisi gelince helen tuttukları yer boşalmış giibi bişey. gelinliği de straplezdi ama boğazına gelicekdi nerdeyse ki (güüya karışmıcaklardı gelinliğine) kınada polar şal örttürmüş çocuk omuzlarına öyle oynatmış etmiş düşün. nikahda desen gene bu sefer daha uygun bi şalı vardı gene! karışılmıyodu ya. evlendi kaynanayla aynı yerde oturmaya başladı şimdi de bin pişman. bi kere özel hayat yok istiyolarki kız devamlı onlarda olsun hizmet etsin yemekti temizlikdi. kıza misafir gelir anında kaynana onda kapıya gelindiği an açılcak yoksa yumrukluyolarmış! telefonlar bilmem neler! daha bissürü bişey. hiçbi istediği ona göre olmuyo. He şu var ki Allahdan eşi de yanında destekçisi. inan ben onu gördükçe keşke benimde senin gibi olsa kaynanam derdim sevgililik zamanında şimdi gözüm korktu. Şimdi de onlardan uzakda ev alıcaklar inşallah he sorunlar yaşadığı anneside şu an en büyük destekçisi. helede son zamanlarda kaynana olmadık şeyleri olur gibi anlatıyomuş oğluna falan Allahdan çocuk biliyo gerçeği. sonunda kız gitti ailesinin yanına babası aramış çocuğu konuşmş sonra bunlar ailesiyle gelmişler bunlara. oğluna laf söyleyen kaynana var ya yüzüne baka baka ben bişe demedim ki demiş düşün. bu anlattıklarımı da bi göz önünde bulundur derim. sırf tartışma olmasın diye sustukça sustukça tepene binerler nişanlında sessiz biriyse hepten üste çıkarlar. milleti üzmicem aman nişanlımla tartışmıcam diye kendini sakın SAKIN yıpratma derim ben. kıyafet, giyim, gelme gitme en başdan tavrın belli olsun. başda bozulsalarda alışıyolar diyen çok okuduk burda en azından kafan da rahat oluruzun oldu ama bil istedim
zaten benim gibi biri okadar sessizki görmeniz lazım benim gibi biri ama içime attıkça üzülüyorum hadi yazın diyodum artık kolsuz giymeme karışmıcak nasılsa kış geldi yaza alışır bana karışmaz bi baktım gelinliğime taktı şimdide nişanlğımda açıkmış zaten hey allahım ya en iyisi nişanlımla konuşmak sanırım enazından 3 gün sonra değiştin olmasın adım şimdiden belli ediyim bişileri.
gelinlikkk az göz yaşı dökmedim..benim ailem muhafazar bir aile onlar bile birşey dememişti(hevesi koynunda kalmasın diye) ama eşimin ailesi bizimkiler kadar muhafazar degil...kayınbabam istemedi gelinlik modelimi kayınvalidede düğünde baban birşey der canın sıkılır dedi...ve onların istediği gibi oldu gelinliğim...ama ne fayda istenmeyen aş ya karın agrıtır ya baş...düğünümü başka şekilde burnumdan getirdiler..ve canm şu anki durumu biliyorsun...ve çok pişmanım keşke diorum ahh istediğim gelinliğimi diktirseydim de giyseydim bari...içimde hep kalacaktırda..ve sana tavsiyem ödün verme..içine sinmeyen birşeyler varsada hallederim diye düşünme hallolmuo...
dün kayınvalldem aradı annemi yemeğe çağırmıştınız ya işte zahmet olmasın biz çaya gelelim dedi annemde ben arzu ettim yemeğe bekliyorum dedii artık yemekte nişanlım ne konuştuysa bilmiyorum ama iş yerinden çıkarkennişanlım bişimi var dedi yok dedim servise bindim eve geldim aradı ısrar etti anlatmadım uyumadan önce tekrar aradı anlat falan diyince bende anlattım gelinşliğime laf sölemesine ertesi günde yemeğe gelemeyiz demesine bozuldum dedim benim ne suçum var falan dedi baya atıştık konu tartışmaya döndü yinee herzamankii gibikonuşmadık kavga ettik telefonu kapattı falan çocuk çocuk işler sabahta arıyo bindinmi servise diye bndim dedim işyerine geldim bana çok resmi konuştu falan bende bilgisayarımda arıza vardı yermden kalktım mutfağın oraya gittim bişiler atıştırdım konuşmadım sabah tabi makyajımı falan yaptım gayt düzgündüm o böle eğilcem sandı yüzüne bile bakmayınca bi baktım azönce gül koparmış gelmiş bizim binaya getirdi teşkkür ederim dedim güllerini koyduğum bi yer var masamda koydum işime devam ettim tabi muhtemelen fitil ama ben daha fitilim çünkü ne yaparsan yap telefonu komple kapatma dedim en kzıdığım şeydi yaptı şimdi nasıl konuşsam anlaşamıcaz ben yine derdimi anlatamadığımla oda hatasını anlamadığıyla kaldı yani bana deseki hayatında bikere giyceksin susçam kim ne derse desin o ses çıkarmadığında çok üzülüyorum nişanımda kıyafetimi o çok beğendi oda tek omuz açıktı bişi dememişti umarım düğünde facia çıkmaz insan hayatı boyunca neyi istemiyosa hep başına geliyo artık çevremdeki örneklerden dolayı okadar korkarak yaklaşıyorumki biri 5 yapıyorum ama iyi yapıyorum adım şimdiden cadı oldu eminim ama sonradan değişti denmekten iyidir heralde.:)
:):)en güzeliiiçinde kalıp seni şişirceğine dışa vur onları şişirsin ama şu an nişanlının destekçi bi tavır sergilememesi soru işareti oldu şahsen bende. hatta ben burda okuduklarımdan sonra sevgilime şöyle böyle olsa nası davranırsın bilmem ne diye sorup duruyorum o da gene kadın sitelerine mi girdin sen diyo en azından 'belli' konularda her zaman senin arkanda olucağını hissettirmeli bence. belki tarışmalar olucak edicek ama sen nişanlım benim yanımda diyebilmelisin kendine. ayrıca gördüğüm kadarıyla cadı olanlar kafalarına göre yaşıyolar susanlarda hep çekiyo
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?