Sönük bir kadin olmak

Kim ne derse desin iyi giyinmek çok önemli. Kot pantolon bana günlük kahve içme kıyafeti gibi geliyor, bir konferans için fazla özensiz. Aslında kot rahat bir kıyafet de değil, kumaş pantolonlar, elbiseler alışında çok daha rahat geliyor. İnsan iyi giyinince de ister istemez özgüveni daha bir yerine geliyor

Ben de hiç hafif de olsa dekolteli kıyafet, mini etek, abiye tarzı şeyler giyemiyorum maalesef.birkaç defa giymeye yeltendim.orama burama baka baka bir hâl olup, tam evden çıkacakken üstümü değiştirdim.bir kere de giydim ama çok rahatsız oldum.evet kapalı giyinmeyi isteyen bir ailede büyüdüm ama diğer hiçbir konuda onların fikirlerinden etkilenmezken bir tek bu konuda etkilenmiş olmam da garip.ya da etkilenmedim sadece utanıyorum.bilmiyorum.ben de yapamıyorum.süslenirim de hiç adam gibi dekolteli kıyafet giymedim mesela bu yaşıma kadar.düğünlerde bile abiye giymedim.hep siyah yüksek belin üstüne büstiyer falan giydim.bir de garip bir şekilde ben üst beden dekoltesinden pek rahatsız olmuyorum.beli açık falan giyebiliyorum ama nedense bacak dekoltesi giyemiyorum ben bile kendimi anlamadım.ama bence kılık kıyafet çok etkilemiyor günümüz ilişkilerini.doğru dürüst bakan eden bile yok.bence enerji meselesi bu işler.kafanda büyütme yani.pek de birsey değişmiyor.insanlar kılık kıyafetle ilgilenmiyor artık.
Güzel bir noktaya degindiniz bence, benim ailemde dar veya die üstü seyler giyince uyarirlardi, annemle bu konularda cok kavga etmisligim oldu. Güzel giyindigimde disari o sekilde cikmaya utaniyorum, öggüvensizliktende olabilir. Analiz etmeye calisiyorum kendimi.

Güzel bir noktaya degindiniz bence, benim ailemde dar veya die üstü seyler giyince uyarirlardi, annemle bu konularda cok kavga etmisligim oldu. Güzel giyindigimde disari o sekilde cikmaya utaniyorum, öggüvensizliktende olabilir. Analiz etmeye calisiyorum kendimi.
Dediğim gibi bence çok da takılmıyor insanlar bu tarz şeylere.ben öyle hissediyorum.eksiklik hissetmeye gerek yok bence.

Bence insanın ne giydiği özenli olduğu sürece önemli. Moda diye her çıkana yetişmek için kalitesiz parçalar alıp kendinize uymayan şeyleri giymek değil güzel giyinmek zaten. O kişilerde de tuhaf duruyor. Birkaç parça kaliteli kıyafet zaten birbiriyle kombinleniyor.
Kıyafetine göre insan ilişkisi kurmuyorum ama bakıyorum bu kişi kendine özeniyor daha farklı bir yere oturuyor kafamda. Zaten iş hayatında özenli giyinen kimi gördüysem hitabeti güçlü, aurası olan kadınlardı. Yani zaten güçlü duruşlu kadın özenli giyiniyor, o özenli giyimi de duruşunu besliyor.

İnanır misin söylediğini dinletmek bile kıyafetle ilgili. Ben bir derneğe üye olmustum toplantısına gittim amacım da o zamanlar özel sektordeydim iş baglamakti. Çoğunluğu kadınlardan oluşan bir dernek. İlk gidişimde ozenmedim yüzüme bakan olmadı sözüm bölündü vs. Diğer gidişimde son derece resmj ve makyajlı ve topuklu ayakkabı ile gittim herkes ağzı acik beni dinliyordu. Ben aynı ben oysa ki.
Ha ama senin dedigin ortamda bir iş bağlamak ya da özel birileri ile tanışmak gibi bir niyetin yoksa amaan salla ya konuşmayı dinlemiş gelmişsin işte napcan milletle laf edip

Kim ne derse desin iyi giyinmek çok önemli. Kot pantolon bana günlük kahve içme kıyafeti gibi geliyor, bir konferans için fazla özensiz. Aslında kot rahat bir kıyafet de değil, kumaş pantolonlar, elbiseler alışında çok daha rahat geliyor. İnsan iyi giyinince de ister istemez özgüveni daha bir yerine geliyor
Onların ütü derdi var 😅 kot özellikle skinny jeanler çek gitsin oh mis

Herkese günaydin, dün bir arkadasimla (onla ilgili de konu acacagim) üniversitede düzenlenen bir sunuma katildik. Sunum cok güzel gecti, konusmaci cok basariliydi. Daha sonrasinda ayak üstü insanlar birbiriyle sohbet etti, Finger Food tarzi atistirmaliklar yendi. Genel olarak güzel bir aksamdi ama eve gelince kendimi kötü hissettim. Birincisi oradaki herkes özellikle kadinlar cok güzel giyinmisti, hafif makyajlarini yapmislardi. Ben kot pantolon ve üzerine hayat normal bir bluz giymistim. Aralarinda cok sönük kaldim ama artik özenli giyinmeye, elbise,etek giyinmeye, makyaj yapmaya cok üseniyorum ama bazi ortamlarda bunun gerekli oldugu ve benim buna uyum saglayamadigim hissine kapildim. Ikinci konuda insanlar güzel konusuyorlardi, kendilerini ilgiyle dinletiyorlardi, konusmalari cok akiciydi. Benim maalesef bu konuda cok eksiklerim var. Düsüncelerimi her zaman cümlelere güzel bir sekilde dökemiyorum, small Talk dedigimiz ayak üstü konusmalarda konusacak bir sey bulamiyorum ve insanlar kisa bir süre sonra yanimdan ayriliyorlar. Bu konuda kendimi nasil gelistirebilirim? Ben de ilgiyle dinlenen bir ortama girdiginde merak uyandiran biri olmak istizyorum.

Tabiki heryere full süslü gitmene gerek yok ama süsle bakım arasında ince çizgi var.
Öyle bi ortamda keşke biraz daha özenseydin kıyafetlerine.
Bu olayın moralini bozmasına izin verme.
Birdahakine daha dikkatli ol kıyafetinde.
Hafif makyajını yap, saçlarına özen göster.
Small talk yapa yapa öğrenilir.
Online eğitimleri oluyor onlara katılabilirsin.
Hobi edinebilirsin.
Canını sıkma lütfen bunlar düzelecek şeyler.

İçindeki pırıltıyı keşfetmelisin. Spor çok önemli insana özgüven veriyor. Biraz da rahat olmaya ve güler yüzlü olmaya çalışın. Bir lacivert bir siyah kumaş pantolon edinin bence. Pozitif güler yüzlü samimi ve içten olmanız gerektiği izlenimi aldım. Kıyafet de önemli ancak insanlarin saygınlığı bilgisi ve karakteri ile kazandığını gördüm biraz da rahat olmalısınız çünkü herkes çok müstesna ve değerlidir

Şık ve bakımlı olmanın toplumsal bir karşılığı var, evet. Bunu ben de kendi hayatımda gözlemledim. Bu her zaman böyleydi, Nasreddin Hoca fıkrasında bile geçer :) Elbette bunun iyi ya da kötü bir şey olduğu tartışmalıdır… Fakat özel bir etkinliğe vs. bakımlı gitmek kendinize duyduğunuz saygının yanında karşımızdaki insanlara saygı duyduğumuzu da gösterir bence, siz onlara saygı duyduğunuz için onlar da bunu görür ve öyle davranırlar. Ayrıca kendisine saygı duymayan insana kimse saygı duymaz… Bunu yapmak zor geliyorsa sönük kalmayı da göze alacaksınız demektir maalesef. Keşke sadece kişiğimiz ve fikirlerimizle öne çıkabilsek ama öyle bir dünyada yaşamıyoruz :)

Yerine göre giyinmeli bence insan ya ben böyleyim böyle rahatım her yere de böyle giderim demek bana göre doğru değil ben nişanlı iken kv min altın günü vardı beni de davet etti (millet gelin adayını merak ediyor) neyse ben daha önce hiç güne gitmedim o yüzden ne giyilir bilmiyorum normal kot pantolon üzerine bluz giydim gittim ki herkes şıkır şıkır o kadar kötü hissettim ki kendimi onların beni o şekilde beğenmemeleri yada eleştirecek olmaları değil orda en parlayan olacakken en sönük kalmam çok moralimi bozmuştu.

Kiyafetlerinize özenmek için illa ortam olsun diye beklemeyin. En günlük halinize de özenmeye başlayin alışkanlik olsun, böylece daha cok özenmeniz gereken zamanlarda garip hissetmezsiniz bence.

Bir kot bir, sade dumduz bir bluz giydigimde bilekligim, kolyem, küpem hafif makyajim mutlaka olur. Saclarimi söyle doğal bir dalgali şekillendiririm. Çok şey fark ediyor. Bence bunlar bile olsa o kadar sönük kalmazdiniz. 🙄

Herkese günaydin, dün bir arkadasimla (onla ilgili de konu acacagim) üniversitede düzenlenen bir sunuma katildik. Sunum cok güzel gecti, konusmaci cok basariliydi. Daha sonrasinda ayak üstü insanlar birbiriyle sohbet etti, Finger Food tarzi atistirmaliklar yendi. Genel olarak güzel bir aksamdi ama eve gelince kendimi kötü hissettim. Birincisi oradaki herkes özellikle kadinlar cok güzel giyinmisti, hafif makyajlarini yapmislardi. Ben kot pantolon ve üzerine hayat normal bir bluz giymistim. Aralarinda cok sönük kaldim ama artik özenli giyinmeye, elbise,etek giyinmeye, makyaj yapmaya cok üseniyorum ama bazi ortamlarda bunun gerekli oldugu ve benim buna uyum saglayamadigim hissine kapildim. Ikinci konuda insanlar güzel konusuyorlardi, kendilerini ilgiyle dinletiyorlardi, konusmalari cok akiciydi. Benim maalesef bu konuda cok eksiklerim var. Düsüncelerimi her zaman cümlelere güzel bir sekilde dökemiyorum, small Talk dedigimiz ayak üstü konusmalarda konusacak bir sey bulamiyorum ve insanlar kisa bir süre sonra yanimdan ayriliyorlar. Bu konuda kendimi nasil gelistirebilirim? Ben de ilgiyle dinlenen bir ortama girdiginde merak uyandiran biri olmak istizyorum.
Kitap okumak , güncel hayatı takip etmek, Türkçeyi akıcı ve anlaşılır kullanmak. Konudan konuya atlamamak vs bunlar etkiler. Gerisi zaten ortamına göre giyinmek .Örneğin kuru fasulye tarifi konuşulan bir ortamda bitcoin konusu dinlenmez.harfleri yutarsaniz soyledikleriniz anlaşılmaz vs vs uzar gider.

Yerine göre giyinmek önemli. Bir arkadaşım var bu konuda dikkat etmeyen. Birkaç kez güzel bir restorana akşam yemeği yemeye gittik, tayt, evde giydiği belli olan kapüşonlu sweatshirt’le geldi. Sanki evden çıkmış gelmiş gibi. Bir daha böyle bir yere onunla gitmedim. Demek ki bana da özen göstermiyor diyorum.

Bu arada ben de sizin gibiyim, rahatlığıma önem verir oldum, topuklu ayakkabı pek giymem. Rahat ama şık giyinmeyi öğrendim. Kaliteli parçalar seçerseniz kotla bile şık olunabilir. Çantanız, ayakkabınız ve dış giyim kaliteli olmalı. Altın takı kullanabilirsiniz. İndirim dönemlerinde (marka adı vermek yasak mı bilmiyorum) İp..l gibi mağazalardan çok güzel parçalar bulabilirsiniz uyguna.

Özensiz giyindiğimde yaşım çok düşüyor bir de benim, o zaman gerçekten insanların ciddiye almadığını beni öğrenci gibi gördüğünü farkediyorum 😂 Maalesef durum bu. Her zaman bakımlı olmak içimizden gelmiyor olabilir, yine de bakımlı olduğumuzda daha iyi hissettiğimiz, o günün daha iyi geçtiği de bir gerçek.

bir yıl önce bende aynı düşüncelerdeydim. sonra fark ettim ki benim böyle ortamlarım çok olmamış. o yüzden kendimi geliştirememişim bu konularda. Okula gitmiş gelmişim. seminerlere katılmaya başlayınca bende bu konun üzerine baya b eğildim. İlk başlarda gözlem yaptım, insanlar neler konuşuyor. Kimseyle konuşmasam bile onların muhabbetlerini dinledim.

mesela sönük kaldığımı düşündüğüm yerler için gittim alışveriş yaptım, kış ayıydı o zamanda. güzel bi kaban ve güzel bi çizme aldım. çok hoş takılar aldım. İnsanlar bu muhabbetlerde takılarıma iltifat ederek başlamıştı mesela. Deme ki karşı taraf güzel bir şeyler söylenmesi güzel bir başlangıç diye düşünmüştüm. Ayrıca hafif makyajımı yaptım. ama kontürüne kadar yaptım, makyaj yapmayı çok ama çok iyi öğrendim. Dik yürüdüm. Sürekli gülümsedim. (ilk aşamada bunları yaptım.)

small talklarda da o günlerde yaptığım şeyleri paylaştım. Mesela tiyatroya gitmişsem onu anlattım. Yeni bir yer gezmişsem onu anlattım. "geçen haftasonu da bilmem nereye gittim, ilk kez gitmiştim çok güzeldi, buraya da ilk kez katıldım ve bence sunum çok başarılıydı. geçen haftayla aynı duyguları yaşadım resmen." gibisinden. Ya da yaz ayı için yaptığım tatil planımı paylaştım. başka... güzel bir yemek yemişsem bunu. mesela geçen şu isimde bir yerde balık yedim çok güzeldi. ilgisiniçekerse ne balığı yedin bende severim falan der, ya da bende şurdda yemiştim gibisinden cevap verir.

teknoloji haberlerini takip etmeye başladım bunlarla ilgili konuştum. gündemi aşırı iyi takip ettim. sürekli bildirimlerden okurdum.

bende derdim ki konuşacak bir şey bulamıyorum. Ne yapıyordum ki neyi anlatacaktım üniversitedeyken. okula gider eve gelirdim. arkadaşlarla buluşurdum boş boş muhabbetler ederdik. ne bi geziye katılmışım ne konsere gitmişim ne tiyatroya ne alışverişe. giyinmeyi bile bilmezdim hala da bu konuda iyi değilim ama neyse :D

Kısacası sizde bu konuda bilgiler toplarken bir yandan da ayak üstü konuşmalarda renkler hakkında konuşabilirsiniz. bir üst aşama da siz birilerini bulun konuşun rastgele. bir kural da şudur, ayak üstü konuşulan konularda ilk ordan siz ayrılın. memnun oldum tanıştığıma diyin mutlaka. Bu işler pratikle gelişir rezil oldum vs diye düşünmeyin. kafa denginiz muhabbetinizin tutabileceği kişilere ne anlatırssanız anlatın sabaha kadar bile muhabbbet etmek istersiniz zaten.

Yerine göre giyinmek önemli. Bir arkadaşım var bu konuda dikkat etmeyen. Birkaç kez güzel bir restorana akşam yemeği yemeye gittik, tayt, evde giydiği belli olan kapüşonlu sweatshirt’le geldi. Sanki evden çıkmış gelmiş gibi. Bir daha böyle bir yere onunla gitmedim. Demek ki bana da özen göstermiyor diyorum.

Bu arada ben de sizin gibiyim, rahatlığıma önem verir oldum, topuklu ayakkabı pek giymem. Rahat ama şık giyinmeyi öğrendim. Kaliteli parçalar seçerseniz kotla bile şık olunabilir. Çantanız, ayakkabınız ve dış giyim kaliteli olmalı. Altın takı kullanabilirsiniz. İndirim dönemlerinde (marka adı vermek yasak mı bilmiyorum) İp..l gibi mağazalardan çok güzel parçalar bulabilirsiniz uyguna.

Özensiz giyindiğimde yaşım çok düşüyor bir de benim, o zaman gerçekten insanların ciddiye almadığını beni öğrenci gibi gördüğünü farkediyorum 😂 Maalesef durum bu. Her zaman bakımlı olmak içimizden gelmiyor olabilir, yine de bakımlı olduğumuzda daha iyi hissettiğimiz, o günün daha iyi geçtiği de bir gerçek.
ya bu arkadaşım diye bahsettiğiniz kişi ben olabilir miyim :D

Boyle seyler zorlamayla olmuyor. Zaman gecer, kültür artar, entelektuel birikim yaparsınız. Yani özünüzü doldurursunuz sonra zaten o dolup taşar. Demem o ki özünüzü doldurmaya calisin. Farkli alanlardan okumalar yapin ve en az bir alanda ortalama ustu bilgi sahibi olun. Giyim kusam kismina gitmeyecegim cunku ben insanlari giydikleri ile degerlendirmiyorum. Zira gordugumuz uzere ye kurkum ye hala gecerli bir ilke ve cogu kisi buna ayak uydurmaya calisiyor. E o zaman özü dolu olan da olmayan da ayrilamiyor. Eminim o ortamda da benzer dusuncede kisiler vardir ama denk gelememissinizdir. Bir de altta yatan sosyal fobi varsa ona da odaklanin. Sanki anlatiminizdan bu yonde de desteklenmesi gereken seyler var gibi hissettim. Belki oz degeriniz hakkinda gereginden fazla olumsuz dusunup bu sebeple giriskenliginizi kendi kendinize baltaliyor olabilirsiniz.

Kendinizi kötü his etmeyin lütfen. Bende böyle seminerlere ve konferanslara katilan biriyim (üstelik yurt disinda). Benim oldugum yerde tabi entelektuel sohbetler cok önem tasiyor ama size bir sey söyleyeyim mi? Bir cogu ya takim elbise/kumas ceket/ bluz tarzi geliyor yada sizin gibi kot giyiyorlar :). Hemde cok büyük bir kismi kazak kot falan gelebilyor. Hic biri önemsemiyor bu tarz seyleri. Genelde arastirip anlattiginiz seylere odaklaniyorlar. Ben kendim biraz süslü takiliyorum ama bu benim kendi tarzim oldugundan. :D
Sizde kendiniz icin giyinin. Kitaplar falan okuyun. Enerjinizi yüksek tutun. Burada bir cok arkadasin söyledigi gibi sizin auraniz önemli kiyafetten ziyade. Kendinizi nasil iyi his ediyorsaniz öyle olun. :)

Kiyafetlerinize özenmek için illa ortam olsun diye beklemeyin. En günlük halinize de özenmeye başlayin alışkanlik olsun, böylece daha cok özenmeniz gereken zamanlarda garip hissetmezsiniz bence.

Bir kot bir, sade dumduz bir bluz giydigimde bilekligim, kolyem, küpem hafif makyajim mutlaka olur. Saclarimi söyle doğal bir dalgali şekillendiririm. Çok şey fark ediyor. Bence bunlar bile olsa o kadar sönük kalmazdiniz. 🙄

yani, jean pantolon artık çok şık kombinleniyor. Kumaş olması gerekmiyor. Blazer ceket,bootie bot, sade tşört ve takılarla gayet şık olunabilir.

Her şeyden önce, bol bol kitap, makale okuyun. İnanın bir ayda bile inanılmaz bir değişim fark edeceksiniz kendinizde. Bu kitap ve makaleler her konuda olmalı. Genel kültürünüzü geliştirmeniz gerek. Öz güveniniz yükselir. Kendinizi değerli görmeye başlarsınız. Bu da giyim kuşamınıza, tarzınıza, konuşmanıza, yüz ifadelerinize yansır. İç dünyanızda huzur bulmanız gündelik hayatınıza çok büyük katkı sağlayacaktır bu şekilde.

Back
X