Sonumdan korkuyorum

Daha önce de konuşmuştuk seninle. İlaçlarla çok ama çok iyiydim. İlacı bıraktım, başa döndüm. 2 gündür sahursuz oruç tutuyorum, uyku, iştah gitti. Dün bacaklarım kasıldı gece tuvalete kalkamadım. Aklımda aynı düşünceler. Çok zor arkadaşım. Her şey anlamsız geliyor. Öleceksek salak mıyız süsleniyoruz, ev alıyoruz, zengin olmaya çalışıyoruz? Çocuk neden yapayım, bir sürü çile çekip ölecek?? Sabahın köründe işe gidiyoruz, neden akşam karnımız doysun diye. Yaşamak çok ama çok saçma geliyor. Benim sonum da hiç iyi değil. Göğsümde yangın var 3 gündür. Çok ama çok kötüyüm..
Yapmayın demeyin oyle en büyük umut sen olmustun bana ilacıbırden mı bıraktın neden hemen tekrarladı kı cok üzüldüm ve daha cok korkmaya basladım suan sanırım bu hastalıktan kurtulus yok omur boyu ılac kullanıcaz ama gercekten cok uzuldum cok güzel seyler yazmıstın senın yazdıkların umut olmustu bana :(

Arkadaşın da dediği gibi eksiklik olabilir
Mesala aşk gibi ? Olabilir mi
Ben de kronik depresyon belasındaydım biraz daha iyiyim.Ne mi iyi geldi aşk .Sevgili yani.Guven dolu boyle.Yani daha bir anlam geldi herşeye.Anlamsizlik benim de içten içe çürüten derdimdi.
Senin hayatında biri var mi dertli?

Dertli.Kucucuk bir şey bulduğunda ona sarıl.Bir mutluluğu on mutluluk say.Ailende arkadaslarinda huzur bul
AİLenle aran nasıl.?Calisiyor musun?Calismiyorsan daha iyi gibi.Is beni cok yipratiyor.Kurslara git çalışmıyorsan.Olmadi iyi bir uzman ara bunlari anlat.Iyi uzman bulmak zor.Iyi gelen antidepresan bulmak zor.Uykun nasil.Ben ilac içmeden uyuamıyorum mesela.Buyuk bir dert bu.

Allah gönlüne ferahlık versin.Dua et.Depresyon icin dualar oku.Onu bile okuyasın gelmez ama seç bir tane sürekli hergun oku.Ben diplerdeyken oyle hatırlıyordum hep.
Yunus as. balığın karnında okudu dua var.Ara netten yaz ezberle .Gün-de 40 yada 41 defa oku .cok faydasini gorursun.Duha süresini inşirah suresini de oku .Bunlar da cok iyi.Sonra hasbinallah diye başlayan dua..

Son düzenleme:
Sorgulamak iyidir ama odaklanamiyorsan cozume ozaman fazla dusunme.
Bedensel olarak seni yoracak seyler yapmaya calis ilk önce. Zihin bi dursun vucut calissin. Vucudun yorulursa pek dusunmeye vakit kalmaz. Suan ki negatif bakis acinla biryere varamazsin.
Birde bazi seylerin cevabi zihin dingin, sakin iken gelir.
Mutluluk da bir secimdir. İcten gelen birsey. İcindeki mutlulugu tekrar kesfedebilirsin.
Gerisi zaten gecici seyler..disardan gelen mutluluk baki degildir. Yani mesela suan anlayabilirsin bunu. Arkadaslarinla gezmek bile mutluluk vermiyorsa mutluluk bunlarda degil demek. Maneviyata yonel. Kisisel gelisim hakkinda birseyler oku.
Sonum kotu deme. Belki iyidir. Belki icsel bir geziye cikma vakti gelmistir.
Anlam veremedigimiz seylerden korkariz. Korkacak birsey yok. İcindeki sevgiyi mutlulugu tekrar kesfedebilirsin.

Fazlaca yemekle doldurmaya calisma ayrica o bosluk hissi. Ve farkli bir psikolojik sorunun yoksa o agir ilaclari alma derim. Yasam kocu veya psikologa git. Onlarin esligi ile sorgularsin kendini hayati tek basina ustesinden gelemiyorsan.
Ilaç alma dedigin kısım hariç katılıyorum.Dertlinim
ilac değiştirmesi belki de dr değiştirmesi gerek.

Aynı senin durumunda bir arkadasım vardı çok iyi bir okulda okurken sorunları Yüzünden okulu Bıraktı .
Bunu yaşamayan anlayamaz yani sizi . O Yüzden iyi bir terapist bulup yardım alın eğer bir işe yaramıyorsa da terapistini değiştirin .
Ben de mesleği bırakmak istiyorum ama bakacak kimse yok:)Parasız kabul etmiyor kimse beni.

Evet ne yapsam da o sesten kaçamıyorum sürekli aklımda olumsuz kotu düsünceler hemen okuyorum zaten vesvese geldıgı zaman bunuda çekerim cok sagol tek dılegım eskısı gıbı hayatn kıymetini tekrar anlayabilmek
Aklına vesvese geldiğinde sectigin dualarini oku.
O an cok faydasını görürsün.Huzur veriyor.

Yeminle tam bu ruh halinin icindeyim aylardir ama sunuda unutmayin...
- Evet hersey anlamsiz gelebilir cunku hepimiz sonucta olecegiz amaaaa
- neden daha erken ölelim ki.. yazık değil mi ya o anaya tama 9 ay taşımış bizi bari yaşayabilcek zamana kadar gidelim.
- bişeyin anlamsız gelmemesi için o öğrendiğin şeyi senden sonrakilere öğret.. Ben böyle terapi olouyorum. Mesel sosyal medyada hissettiiklerimi yazıyorum. Genel olarakda bir defter tutuyorum o günki hislerimi iki satırla ifade ediyorum falan.. zamanla
- İYİ OLACAGIZ

Arkadaslar you tube da beyhan budak diye biri var klinik psikolog. Videolarini tavsiye ederim. Depresyonla ilgili cok guzel konusmalari var. Duanin yaninda mutlaka tedavinin de onemini anlatiyor. İnanın herkes bu duygulari yaşıyor. Biraz zaman sadece. Bi grip oldugunuz da bile minimum 1 hafta sürüyor. Ya grip oldum ömür boyu gecmeyecek diye düşünmüyoruz degil mi .umutsuzluk seytan vesvesesi. Duygulari yıpranmış ve ruh hali zayıflamış insanları esir alıyor. Hayat yolu inis çıkışlarla dolu. Elbet düzlüğe çıkar yolumuz. Benimde su an cozmeye çalıştığım sorunlarim var. Bunun yaninda bide psikolojimizi toparlamazsak nasil çözeriz meseleleri. Allah hepimize gonul ferahlığı versin insallah

Arkadaslar you tube da beyhan budak diye biri var klinik psikolog. Videolarini tavsiye ederim. Depresyonla ilgili cok guzel konusmalari var. Duanin yaninda mutlaka tedavinin de onemini anlatiyor. İnanın herkes bu duygulari yaşıyor. Biraz zaman sadece. Bi grip oldugunuz da bile minimum 1 hafta sürüyor. Ya grip oldum ömür boyu gecmeyecek diye düşünmüyoruz degil mi .umutsuzluk seytan vesvesesi. Duygulari yıpranmış ve ruh hali zayıflamış insanları esir alıyor. Hayat yolu inis çıkışlarla dolu. Elbet düzlüğe çıkar yolumuz. Benimde su an cozmeye çalıştığım sorunlarim var. Bunun yaninda bide psikolojimizi toparlamazsak nasil çözeriz meseleleri. Allah hepimize gonul ferahlığı versin insallah
Herkes ara sıra böyle duygular mutlaka yasiyordur doktorumda söyledi her insan depresyon yaşar hayatında bir kere de olsa bazıları hic anlamadan atlatırmış ama benim yaşadığım major yani ağır depresyon tedavi dahi olsam hatta ilaç kullanirken dahi hayatım boyunca tekrarlama olasılığı çok yüksek bilimsel veriler de bunu söylüyor çok zor bir hastalık dua ve tedavi ile ayakta durmaya çalışıcam Rabbim şifa versin inşallah hepimize umarım bu kötü günler de biter bir gün

Ben de kronik depresyon belasındaydım biraz daha iyiyim.Ne mi iyi geldi aşk .Sevgili yani.Guven dolu boyle.Yani daha bir anlam geldi herşeye.Anlamsizlik benim de içten içe çürüten derdimdi.
Senin hayatında biri var mi dertli?

Dertli.Kucucuk bir şey bulduğunda ona sarıl.Bir mutluluğu on mutluluk say.Ailende arkadaslarinda huzur bul
AİLenle aran nasıl.?Calisiyor musun?Calismiyorsan daha iyi gibi.Is beni cok yipratiyor.Kurslara git çalışmıyorsan.Olmadi iyi bir uzman ara bunlari anlat.Iyi uzman bulmak zor.Iyi gelen antidepresan bulmak zor.Uykun nasil.Ben ilac içmeden uyuamıyorum mesela.Buyuk bir dert bu.

Allah gönlüne ferahlık versin.Dua et.Depresyon icin dualar oku.Onu bile okuyasın gelmez ama seç bir tane sürekli hergun oku.Ben diplerdeyken oyle hatırlıyordum hep.
Yunus as. balığın karnında okudu dua var.Ara netten yaz ezberle .Gün-de 40 yada 41 defa oku .cok faydasini gorursun.Duha süresini inşirah suresini de oku .Bunlar da cok iyi.Sonra hasbinallah diye başlayan dua..
Size mesaj attım

Yeminle tam bu ruh halinin icindeyim aylardir ama sunuda unutmayin...
- Evet hersey anlamsiz gelebilir cunku hepimiz sonucta olecegiz amaaaa
- neden daha erken ölelim ki.. yazık değil mi ya o anaya tama 9 ay taşımış bizi bari yaşayabilcek zamana kadar gidelim.
- bişeyin anlamsız gelmemesi için o öğrendiğin şeyi senden sonrakilere öğret.. Ben böyle terapi olouyorum. Mesel sosyal medyada hissettiiklerimi yazıyorum. Genel olarakda bir defter tutuyorum o günki hislerimi iki satırla ifade ediyorum falan.. zamanla
- İYİ OLACAGIZ
İnsallah oyle bir hastalık ki bu kara bulut gibi tepemde ben nereye gidersem o da benle geliyor ne eskısı gibi icten gülebiliyorum ne de zevk alarak bir sey yapabiliyorum hele o anlamsızlık hissi tüketiyor beni ama hala umut ediyorum iyi olucam diye cünki umudumu da kaybedersem bu karanlıktan hiç çıkamam :(

İnsallah oyle bir hastalık ki bu kara bulut gibi tepemde ben nereye gidersem o da benle geliyor ne eskısı gibi icten gülebiliyorum ne de zevk alarak bir sey yapabiliyorum hele o anlamsızlık hissi tüketiyor beni ama hala umut ediyorum iyi olucam diye cünki umudumu da kaybedersem bu karanlıktan hiç çıkamam :KK43:
Umutlarımız bitmesin...

Herkes ara sıra böyle duygular mutlaka yasiyordur doktorumda söyledi her insan depresyon yaşar hayatında bir kere de olsa bazıları hic anlamadan atlatırmış ama benim yaşadığım major yani ağır depresyon tedavi dahi olsam hatta ilaç kullanirken dahi hayatım boyunca tekrarlama olasılığı çok yüksek bilimsel veriler de bunu söylüyor çok zor bir hastalık dua ve tedavi ile ayakta durmaya çalışıcam Rabbim şifa versin inşallah hepimize umarım bu kötü günler de biter bir gün

Beni anlayan bir yorum yaptınız sagolun, çünkü kimse anlamıyor bu hastalığı yasamayanlar spor yap gez toz neyin eksik şımarıklık yapıyorsun diyorlar ben zaten bunları yapmaya çalışıyorum zorlada olsa ama hiç bir zevk almıyorum mutlu değilim sürekli sorguluyorum bunları niye yapıyorum niye yaşıyorum her şey boş anlamsız gibisinden, maneviyata yoneldim dayanma gücü veriyor bana ama bazen onu yapacakda güç ve istek bulamıyorum kendimde ve iyilesecekmiyim eskisi gibi hayatı sevebilecekmiyim onu da bilmiyorum işte en zoruda bu..
Yaşamayan anlamaz 'üff depresyondayım' diyene agzına vurmak isterdim.Çünkü bu öyle bir his ki sadece uyumak ve zamanın gecmesini istedim.Sabaha karşı5-6 da uyuyor öğlen 2-3'te kalkıyordum.Her sabah uyandığımda ' neden uyanıyorum ki' dedim.Haftasonu benim için işkence gibiydi,sürekli içim daralıyorddu.Yalnız yaşadığım ev girdap gibi oldu Size nasıl kötü hissettiğimi anlatıyım,belki sizi anlayan birilerinin deneyimi ilginizi çeker.
30 yasında,2 üniversite mezunu,tek cocuk olan genç bir kadınım.Etrafımdaki herkes evlendi,ailemden ayrı şehirde yaşıyorum,üstelik 2yıla yakın işsizlik yaşadım,işe girdim bir ay sonra maasımı asgari maaşa düşürdüler.Üzüntüden saçkıran oldum.Bir gece de.Kafamın yarısında saç kalmadıSadece bir an oturup üzülmek harici kendim için yabileceğim bir şey olmalı dedim.Ayaklarım geriye gide gide ,ilk aydan aldıgım maasımın 3/2'lik kısmını gittim pilates'e yatırdım.Şu an sadece üç ders oldu fakat kendimi inanılmaz iyi hissediyorum,kendimi değersiz hissetmek yerine kendime hak ettiğim değeri vermeye çalıyorum.Ayrıca %100 düşünce gücü (jack ensign addington) kitabını okuyorum.Düşünce sistemi hakkında bilgi veriyor.Zihnimi kendi düşüncelerimden ziyade başka düşünceler ile harmanlamaya çalışıyorum.Ve cock cok ıyı hissediyorum.Lütfen zor da olsa istemeseniz de zorlayın kendinizi birşeyler yapmak için...

Yaşamayan anlamaz 'üff depresyondayım' diyene agzına vurmak isterdim.Çünkü bu öyle bir his ki sadece uyumak ve zamanın gecmesini istedim.Sabaha karşı5-6 da uyuyor öğlen 2-3'te kalkıyordum.Her sabah uyandığımda ' neden uyanıyorum ki' dedim.Haftasonu benim için işkence gibiydi,sürekli içim daralıyorddu.Yalnız yaşadığım ev girdap gibi oldu Size nasıl kötü hissettiğimi anlatıyım,belki sizi anlayan birilerinin deneyimi ilginizi çeker.
30 yasında,2 üniversite mezunu,tek cocuk olan genç bir kadınım.Etrafımdaki herkes evlendi,ailemden ayrı şehirde yaşıyorum,üstelik 2yıla yakın işsizlik yaşadım,işe girdim bir ay sonra maasımı asgari maaşa düşürdüler.Üzüntüden saçkıran oldum.Bir gece de.Kafamın yarısında saç kalmadıSadece bir an oturup üzülmek harici kendim için yabileceğim bir şey olmalı dedim.Ayaklarım geriye gide gide ,ilk aydan aldıgım maasımın 3/2'lik kısmını gittim pilates'e yatırdım.Şu an sadece üç ders oldu fakat kendimi inanılmaz iyi hissediyorum,kendimi değersiz hissetmek yerine kendime hak ettiğim değeri vermeye çalıyorum.Ayrıca %100 düşünce gücü (jack ensign addington) kitabını okuyorum.Düşünce sistemi hakkında bilgi veriyor.Zihnimi kendi düşüncelerimden ziyade başka düşünceler ile harmanlamaya çalışıyorum.Ve cock cok ıyı hissediyorum.Lütfen zor da olsa istemeseniz de zorlayın kendinizi birşeyler yapmak için...
Sackıran bende de cıkmıstı üniversite yıllarımda stresten ve hala da gecmıs degıl... Cok zorladım zorluyorum da yürüyüs yapıyorum alıs verise cıkıyorum tabı ıcımden gelerek zevk alarak mı yapıyorum bunları hayır en ufak bır mutluluk bıle duymuyorum yaptıgım hıc bır seyden ama direniyorum hastalıga aslında sabırlı bırı degılımdır ama bu hastalık bana sabretmeyı de acı bir sekılde ögretti malesef ve umut etmeyı en onemlısı hala umudum var az da olsa bır sabah kalkıcam ve hayat gözüme eskisi gibi güzel gözükmeye baslayacak :KK16:

Back
X