• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

SONUMUZ NE OLURKİ ACABA?

Baştan neden kabul ettiniz kaynananızla kalmayı kusura bakmayın da hem kaynana yanında oturayım hem param kenarıma kalsın düşüncesi var sizde. Eşinizin yardım etmemesi ayrı bir problem zaten o evde kalıyorsanız tabii ki o da yardım edecek borçlarda bitmiş sormuyor musunuz nereye harcıyorsun diye. Somuçta onların evinde kalıyorsunuz 200 tl kendinize alıyorsunuz ama yemeniz içmeniz, faturalar, çocuğun bakımı hepsi kaynananızın üzerinde evde baya nüfuz var ona göre de masraf var hepten bunlara sırt dönmek olmaz ama eşinizinde taşın altına elini koyması lazım kullanılmış hissediyorsanız kendinizi ayrı eve çıkın iki maaş girecek eve biriyle kira ödeseniz biriyle geçinirsiniz eşinizi güzellikle ikna edin bu durumdan baştan sizde memnun olmuşsunuz ki kabul etmişsiniz sonuçta eve geliyorsunuz yemek hazır yiyorsunuz, çocuğunuza bakılıyor, masraf yok eşiniz zaten eve para vermiyormuş sen 200 tl sini alıyorsun eşinin ailesi ne yapsın o kadar boğazı nasıl beslesin e faturalar da artıyor haliyle ihtiyaçlar da. Dediğim gibi eşinizle konuşun biriktirin ayrı eve çıkın.

Maaşınızı onlara vermeyin, bu kadar net.
Eşinize de vermeyeceğinizi söyleyin.
Eğer bir şey derse
Bırakın ve gidin bir süre kafanızı dinleyin o ortamdan uzaklaşın.

Baştan neden kabul ettiniz kaynananızla kalmayı kusura bakmayın da hem kaynana yanında oturayım hem param kenarıma kalsın düşüncesi var sizde. Eşinizin yardım etmemesi ayrı bir problem zaten o evde kalıyorsanız tabii ki o da yardım edecek borçlarda bitmiş sormuyor musunuz nereye harcıyorsun diye. Somuçta onların evinde kalıyorsunuz 200 tl kendinize alıyorsunuz ama yemeniz içmeniz, faturalar, çocuğun bakımı hepsi kaynananızın üzerinde evde baya nüfuz var ona göre de masraf var hepten bunlara sırt dönmek olmaz ama eşinizinde taşın altına elini koyması lazım kullanılmış hissediyorsanız kendinizi ayrı eve çıkın iki maaş girecek eve biriyle kira ödeseniz biriyle geçinirsiniz eşinizi güzellikle ikna edin bu durumdan baştan sizde memnun olmuşsunuz ki kabul etmişsiniz sonuçta eve geliyorsunuz yemek hazır yiyorsunuz, çocuğunuza bakılıyor, masraf yok eşiniz zaten eve para vermiyormuş sen 200 tl sini alıyorsun eşinin ailesi ne yapsın o kadar boğazı nasıl beslesin e faturalar da artıyor haliyle ihtiyaçlar da. Dediğim gibi eşinizle konuşun biriktirin ayrı eve çıkın.
içimdemisinde öyle bir düşünce var sizde diyosun
bu nasıl bir yargısız infaz yapmak anlayamadım
sırf yorum yapayım diye olmuyor bu işler
ben derdimi açtım ki tüm samimiyetimle anlattım ancak siz derdiniz birikim yapmak gibi bir lafa getirmişsiniz
eşşek olmadığım evde kaç kişinin olduğu ve masrafları bildiğim aşikar
benim derdim eve para vermek değil güzel kardeşim onu verirken gördüğüm muamele anlatabildimmi?
eve geldiğinizde hazır yiyosunuz ne alaka nerden biliosun yemek yaptığını bilmeden yorum yapmayın rica ederim
haftalık birgün iznim var ve o izinde hem çocuğumla ilgilenmeye çalışıyorum hemde gece yarılarına kadar pert olacak şekilde iş yapmaya çalışıyorum çünkü o ev benim temizlememle gidiyor
çok adaletlisiniz ya hadi banada gösterin adaletinizi bekliyorum

Bana kalirsa esinle arani iyi tut ne olursa olsun aski bir sekilde alevlendir. Bir hayati oyle de boylede yasiyorsan tadini cikarmaya bak. Esini seviyorsun sanirim ki mucadele ediyorsun?

baştan kaynanayla oturmayı niye kabul ettiniz diyen arkadaşlara cevabım
cahilliğimden o anki sevgimden emin olun geleceğimi görebilseydim bırakın birlikte oturmayı evlenirmiydim sanıyosunuz.
ki bunu bütün kaynanayla oturmayı kabul eden kadınlara sorun cevabı aynı olacaktır

Bana kalirsa esinle arani iyi tut ne olursa olsun aski bir sekilde alevlendir. Bir hayati oyle de boylede yasiyorsan tadini cikarmaya bak. Esini seviyorsun sanirim ki mucadele ediyorsun?
olmuyor arkadaşım olmuyor
eşle arayı bir benim iyi tutmaya çalışmamla olmuyor
mide ağrısından geberecek duruma geldim bugün
ne yapıyosam yine kendime yapıyorum kimseye bişey olduğu yok

Maaşınızı onlara vermeyin, bu kadar net.
Eşinize de vermeyeceğinizi söyleyin.
Eğer bir şey derse
Bırakın ve gidin bir süre kafanızı dinleyin o ortamdan uzaklaşın.
eşime maaşı vermeyeceğimi bu ay kendisinin halletmesini ihtiyaçlarım olduğunu söyledim
aradan 1 saat geçtikten sonra aldığım cevap
bu aydan sonra çalışma ayrıl işten istemiyorum oldu
sebep aslında paraydı ama sunduğu sebepte bir o kadar manidar oldu
heryerin ağrıyor o yüzden çalışma çık cocuğuna bak
ben ne yapayım şimdi

Canım yapamıyorsan nıye bıtırmıyorsun
Çalısıyormussunda kendıne de çocugunda bakabılırsın

ne yapıyosam yine kendime yapıyorum kimseye bişey

İste kendi kendini uzuyorsun aslinda biraz baskin ol ama saygisizlik olarak degil birak onlar surat yapsin sen esinle cok iyi ol surekli gulerken gorsun ozel ilgini aksatma. Sonucta bu hayati yasiyorsun biseyleri anlamasi lazim boyle gitmez ki

nedenmi bitiremiyorum canım
asgari ücretle çalıştığım için çocuğa bakacak kimse olmadığı için
Büyük bir ilde mi yaşıyorsunuz

çocugunuzun okul yaşı da gelmıs

avukat arkadaslar bılır belkı nafakada baglarlar

guvenebılecegınız cocugu emante edebılecegınız yada okuldan cıkınca alacak sız gelınceye kadar bakacak teyzenız halanız yada cok yakın arkadasınız kardesınız yok mu

elinizden gelen butun fedakarlıgı yapmıs gıbı görünüyorsunuz üzüldüm valla

keske sızın cabanız esınızde de olsa hersey ne kolay cözülürdü

Yani hemen boşan boşan diyen hatunlara şaşırdım kaldım. Kadının kocasının ne suçu var evliliğin ne suçu var? İki ailenin bir evde yaşamasına ben de çok karşıyım ama durum yokken de boşanmak çok saçma. 2 kişi asgari ücretle nasıl geçinemezsiniz onu anlamadım ki ben. Biz de 2 kişiyiz ayda elimize geçen para en fazla 1000 lira. Kiramızı da ödüyoruz, sinemamıza da gidiyoruz, dışardan yemeğimizi de yiyoruz. E siz çok daha fazlasını kazanıyorsunuz. Kredi borcunuz biter bitmez kendi ailenizi kurun lütfen. Bu şekilde kendinizi hiçe saydırmayın. Kendi eviniz, kendi tabak çanağınız olsun. O kadar güzel, o kadar özel hissettiriyor ki... Umarım en kısa zamanda huzur bulursunuz eşiniz ve kızınızla...

Yani hemen boşan boşan diyen hatunlara şaşırdım kaldım. Kadının kocasının ne suçu var evliliğin ne suçu var? İki ailenin bir evde yaşamasına ben de çok karşıyım ama durum yokken de boşanmak çok saçma. 2 kişi asgari ücretle nasıl geçinemezsiniz onu anlamadım ki ben. Biz de 2 kişiyiz ayda elimize geçen para en fazla 1000 lira. Kiramızı da ödüyoruz, sinemamıza da gidiyoruz, dışardan yemeğimizi de yiyoruz. E siz çok daha fazlasını kazanıyorsunuz. Kredi borcunuz biter bitmez kendi ailenizi kurun lütfen. Bu şekilde kendinizi hiçe saydırmayın. Kendi eviniz, kendi tabak çanağınız olsun. O kadar güzel, o kadar özel hissettiriyor ki... Umarım en kısa zamanda huzur bulursunuz eşiniz ve kızınızla...
amin canım amin

Canım yanlış anlama madem esin cık isten evde otur dedi son care cik isten..belki maddi sıkıntıniz olur ama senin sağlığın herseyden onemli. Bide sen isten cikmayi kabul edersen kesin ailecek vazgecirirler.oyle bir his oldu bir anda icimde.bosanmak cozum dedeğil ama once olur yollar ara.izin vermezlerse isten cikman icin cikarildim de otur evde.ya ben cok icerledim.inan ben böyle yapardim . Eşine degilde kv. Kp icin o parayi kazanmazdim.belki yanlis gelebilir bu yorumlar im .ama icimden gelen bu.allah yardimcin olsun canim

adam gibide konuştum kadın gibide sinirlide konuştum sakincede konuştum olmadıııı
şimdide sustum konuşmuyorum inan ki yoruldum yaa
ÇIK İŞTEN GÜZELİM O ZMAN HARCAYAMADIĞIM PARAyı kazanıp napayım dimi:)

işten çıkta kaynananın elinde iyice kukla ol :63:ben senin yerinde olsam kocam şartları düzeltene kadar annemin evine giderim çocuğumu alıp..kaynanaya para vermek ne demek evinde kiracı mı oturuyorsun 875 lira aldığını varsaysam 675 tl si kaynana da git evine kira öde..

öncelikle hayırlı sabahlar
yok kızlar işten çıkmam bir arkadaşında dediği gibi kaynana elinde akşama kadar kukla olmam
işyeri benim nefes aldığım yer
en azından kafa dağıtıyorum
en son çare olarak görürüm işten çıkmayı
pes ettim artık daha fazla mücadele edemiycem arkadaşlar
para pul umrumda değil bu saatten sonra
zaten umrumda olan para olmadı yapılan muamele oldu
inanın çok yoruldum artık söyleyecek lafı bile söylemek istemiyorum

eşime işten bir şartla çıkacağımı söyledim
evini ayır çıkayım dedim ben birdaha ailenin sindirmelerine laflarına katlanamam dedim
tamam ayırırım beni onlamı tehdit ediyosun diye
b..k ayırır yemez bi tarafları

Back
X